Şimdi Ara

Kahve Tutkunlarına Müjde! DonanımHaber’e Özel %20 İndirim 🔥☕ New Coffee'den (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
3.855
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Istanbulda bir otelde aritma firmasi sahibi bir adamla karsilasmistim. Kutunun uzerine diyor yaziyorum ters osmoz ooo diyorlar aliyorlar diyor. Bakmis sonra bu yontem ise yariyor vermis terminolojiyi vermis terminolojiyi. Insanlar ne dendigini ne kadar az anliyorsa o kadar cok satin aliyormus aritma cihazlarini.

Bende var mesela tadi da cok guzel suyun. Sise su iciyorum arada tadi bozulursa anlamak icin referansim olsun diye. Tadi bozuldugunda yeni filtreler alip takacagim.

Alkali su alkali su diye kafayi yiyen kalabalik cok acayip ama. Kardeş diyecegim bir gun denk gelirse bir tanesi, suyunun icine lavabo acicisi atarsan pHsi cok yükselir uber Alkali olur ama korkuyorum gercekten NaOH icerler diye iste...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Lucia di Lammermoor var, Pavarotti ve Dame Joan, efsane.

• o 3000 liraya kahveyse, bu kilosu 470 liralık ne oluyor ?

m.n11.com
    Addis Ababa Coffee Lemmu Blend Kahve 1 KG Öğütülmüş Espresso Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/addis-ababa-coffee-lemmu-blend-kahve-1-kg-ogutulmus-espresso-43231432?magaza=addisababacoffee

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LionessZey kullanıcısına yanıt
    içli köfte de çok farklı bir olay, ee ?

• Selection Blend espresso müthişti. Nitelikli kahveleriniz için teşekkürler üstad @New Coffee

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Bunların 2500 liralik kahvesi o 470 liralik kahveden her turlu daha iyidir, yani oyle olduguna inanmak istiyorum tabii ki icmeden kesin konusamam.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    5 kat mı daha iyi ?

iki tarafı da denedim, bence çok fark yok, damak tadına bağlı

Kahvenin lezzeti ve fiyatı konusu oldukça görecelidir; çünkü tat algısı kişiden kişiye değişir. Damak tadı, tercih edilen demleme yöntemi ve hatta günün saati bile bu algıyı etkileyebilir. Bu nedenle “5 kat daha iyi” gibi bir kıyaslama herkes için aynı anlamı taşımaz.

Ancak bazı teknik detayları paylaşmak isteriz:
    2500 TL’lik kahvemiz, özellikle V60, Chemex, Syphon gibi manüel demleme yöntemleri ile demlendiğinde farkını daha net ortaya koyar. Dengeli asidite, belirgin aroma katmanları ve temiz fincan profili, bu tarz demlemelerde daha iyi hissedilir. Ev tipi tam otomatik makinelerde ise bu tarz kahveler tüm potansiyelini tam anlamıyla yansıtamayabilir.

Bu nedenle tam otomatik makineler için Super Aroma ve Selection Blend gibi harman modellerimizi önermekteyiz. Bu ürünler espresso makineleriyle daha dengeli sonuçlar verir ve daha tok, yuvarlak içim profilleri sunar.

Fiyat konusu ise büyük ölçüde çekirdeğin kalitesiyle ilgilidir. Hasat edilen kahve çekirdekleri boyutlarına, yoğunluklarına ve olgunluk seviyelerine göre sınıflandırılır. Bu süreci, fındık hasadından sonra iri, dolgun ve kabuğundan kolay ayrılan fındıkların ayrılmasına benzetebilirsiniz. Kaliteli olan çekirdek miktarı daha azdır, bu da fiyatın artmasına neden olur.

Geriye kalan küçük, tam olgunlaşmamış veya kırık çekirdekler ise elbette çok daha ucuza satılır. Ancak bu çekirdekleri içilebilir hâle getirmek için genellikle daha koyu kavurma tercih edilir. Bu da çekirdek yüzeyinde mikro yanıklar, lekelenmeler ve aşırı yağlanma gibi problemler yaratır. Yağlı çekirdekler zamanla tam otomatik makinelerin öğütücülerinde kalıntı bırakır. Bu hem öğütücüye zarar verir hem de yapılan kahvenin aromasını olumsuz etkiler.

Dahası, uzun süre yağlı ve düşük kalite çekirdek kullanılmış makinelerde daha sonra yüksek kaliteli çekirdek kullanıldığında, öğütücüdeki artık yağ ve yanık parçacıkları, yeni kahvenin tadını bozar ve verimli bir sonuç alınamaz. Bu da kahve kalitesinin doğrudan hissedilmesini engeller.

Kahveyle ilgili teknik detaylara, kalite sürecine ya da ürünlerimize dair başka sorular olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarız. Denemek isteyen herkesi satış noktalarımıza da bekleriz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• New Coffee N kullanıcısına yanıt
    quote:

Kahvenin lezzeti ve fiyatı konusu oldukça görecelidir; çünkü tat algısı kişiden kişiye değişir. Damak tadı, tercih edilen demleme yöntemi ve hatta günün saati bile bu algıyı etkileyebilir. Bu nedenle “5 kat daha iyi” gibi bir kıyaslama herkes için aynı anlamı taşımaz.

Gunun saatine kadar nispeten iyi gidiyordun. Vazgeç artik kahveyle iliskilendimeye caliatigin manevi degerleri satmaya calismaktan.

Sen bilmiyorsun kahve içince sinif atliyorsun, aldığın kahveye ne kadar çok parar verirsen o kadar yukariya atlayacaksin. Kahve icmeden once zaten meeitasyon yapman lazim. Adacayi dumaniyla odadaki cinleri kovmadan kahve icmek de dogru degil tabii.

Günün saatinden bahsetmemizin nedeni, aslında doğrudan damak tadıyla ilgilidir. Sabah saatlerinde tat alma duyusu daha hassastır; dil dinlenmiş olur ve bu sayede kahvedeki asidite, aromatik notalar ve gövde gibi özellikler çok daha net hissedilir. Bu yüzden sabah saatlerinde daha canlı, parlak ve dengeli kahveler tercih edilir.

Öğle saatlerine doğru ağız içi ortam değişmeye başlar, gün içinde tüketilen yiyecek-içeceklerin de etkisiyle tat algısı biraz farklılaşır. Bu dönemde gövdeli, dolgun ve dengeli kahveler damakta daha tatmin edici olur.

Akşam ise genellikle kafein hassasiyeti devreye girer; daha yumuşak içimli, düşük asiditeli kahveler tercih edilir. Çünkü günün yorgunluğu içinde rahatlatıcı bir fincan kahve tercih edilirken, aromanın keskinliği yerine içimin huzuru ön plana çıkar.

Kahveyi bu saatlerle eşleştirmemizin sebebi, sadece bir alışkanlık değil; duyuların ve beklentilerin doğal bir uzantısıdır. Bu da, kahve deneyimini daha anlamlı hâle getirir. Yani aslında mesele kahveyi abartmak değil, içtiğimiz şeyin duyusal etkilerini doğru zamanda doğru şekilde anlamaya çalışmak.

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Böyle katkılarla kahveyle ilgili detayları daha fazla kişiye aktarma şansı buluyoruz.

Her yorumunuzda bizi ısrarla sınıf kavramı üzerinden eleştirmeye çalışıyorsunuz. Kahveyle sınıf atlanmaz; bunu defalarca ifade ettik. Belki siz kendi yaşamınızda böyle bir beklentiyle hareket ettiniz ve karşılık bulamayınca bu kadar takılı kaldınız bilemiyoruz, ama biz böyle bir iddiada hiç bulunmadık.

Ayrıca, biz insanlar arasında sınıf ayrımı olmadığına inanıyoruz. Emeğe, bilgiye ve deneyime saygı duyuyoruz; statüye, gösterişe değil. Bu yüzden kahveyi de sadece bir ürün değil, bir deneyim olarak anlatıyoruz. Tartışmayı hâlâ alakasız noktalara çekmeye çalışmanız, katkıdan çok dikkat dağıtıyor.

Ahahaha aynen aynen, simdi sen boyle dedin beni yiktin attin.

quote:

Ayrıca, biz insanlar arasında sınıf ayrımı olmadığına inanıyoruz. Emeğe, bilgiye ve deneyime saygı duyuyoruz; statüye, gösterişe değil.

Sana daha once de soyledim; parasini almaya calistigin topluluk halkci diskura ters cevap veren bir topluluk, zenginlerden bile daha ters cevap verirler bunlar hatta. Yapma, kendine zarar veriyorsun. Bilen birine yaptır su halkla iliskiler işini bence.

Her yazdigin pazarlama metni kahveyle iliskilendirilmis spesifik bir hayat tarzi satmaya calismazsa benim elestirebilecegim bir sey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 6 Nisan 2025; 7:16:56 >
    Üslubunuzdan ve yaklaşımınızdan anlıyoruz ki hâlâ burada neyi tartıştığımızı unutmuş durumdasınız. Konu ürün, deneyim, kalite gibi somut başlıklar etrafında dönerken siz sürekli olarak konuyu soyut yorumlara, kişisel öngörülerinize ve en önemlisi de “ben size ne yapmalısınız onu anlatayım” havasına çekmeye çalışıyorsunuz.

Ancak şunu net olarak ifade edelim: Biz buraya kahve anlatmaya geldik, kimseye iletişim dersi vermeye ya da sizden bu konunun nasıl yürütülmesi gerektiğine dair öğüt almaya ihtiyacımız yok. Ürünümüzü, hizmetimizi ve yaklaşımımızı anlatıyor, isteyenle deneyim üzerinden fikir alışverişi yapıyoruz. Bize iş öğretmeye çalışmanız, konunun doğasıyla da, sizin konumunuzla da bağdaşmıyor.

Bilgisi olmadan fikir sunmak bir yana, bu fikirleri mutlak doğruymuş gibi dayatmanız artık tahammül edilecek bir durum olmaktan çıkmıştır. Gerçek bir katkınız yoksa, lütfen kenara çekilin. Bu seviyesizliği daha fazla taşıma niyetimiz yok.

Cin falan yazma, rüyamıza girer. Bir keresinde bir rüya görmüştüm, rüyamda, tam da şimdiki karımla evleniyorum. Eşimle birlikte nikah masasındayız. Birden eşim elini aşağıya atıyor ve tam oradan siyah renkli, ufak, yamuk yumuk bir cin çocuğu çıkartıp bana gösteriyor. Gözümü bir açtım, tavandaki ışık tam o an titremeye başladı. Bu anlattığım şey gerçek. Neredeyse imana gelecektim.

Komünist misiniz hocam?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.