< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (56. sayfa)
-
-
arkadaşlar bir sorum olacak klimayı nem alma modunda 27 derecede çalıştırıyorum ama oda sıcaklığını 22 dereceye kadar düşürüyor.servisi aradım normal dedi ne yapmak gerekir sizce?
-
Hocam bildiğim kadarıyla klimalarin nem alma modunda set edilen sıcaklık değerinin bir anlamı yok. Zira yaşadığınız durum bunu doğruluyor gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 30 Haziran 2024; 22:49:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet normal. Nem almada amaç evaporatör üzerinde yoğuşma sağlamak olduğu için ayarlanan derecenin pek bir anlamı olmuyor. İlla nem alma modunda kullanmanız gerekiyorsa da kapıyı açık bırakıp fazla soğumanın önüne geçenler var. Ayrıca eğer tüketimin sizin için önemliyse nem alma modunda tüketim daha yüksek olur soğutmaya göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nem almada tüketimin daha fazla olduğunu bilmiyordum. Ben de soğutmadan ziyade nem almada kullanıyorum hep. Evde bebek olduğu için de dikkat ediyoruz maalesef.
-
Tabiki sizinki gibi özel durumlarda daha iyi geliyorsa kullanabilirsiniz, tüketim önemli değil. Nem almada kaç civarında oluyor odanızdaki nem ve sıcaklık merak ettim.
Bulunduğu odanın kapısı açık. 27.5 dereceden 25 lere kadar inebiliyor. Nem de 68 lerden 50 nin altına düşüyor ama dediğim gibi bebek olduğu için uzun süre açamıyoruz.
-
Arkadaşlar merhaba. Elimde HB ' den alınma faturalı kapalı kutu 12 binlik kaira mevcut. Klima taktırmaktan ve iade süresi geçtiği için satmaya karar verdim. Bursa ve çevresinde olanlar varsa uygun fiyata satabilirim.
Merhaba 12binlik kaira klima kullanıyorum.Sağ ve sola hareket eden yelpaze ben de hareket etmiyor sabit,bir tuşu mu var acaba ben göremedim elimle oynadığımda sabit duruyor.Yeni olduğundan güç de uygulamak istemiyorum bilenler yardımcı olursa sevinirim
Bu modellerde otomatik sağ sol ayarı yok, sadece otomatik yukarı aşağıya doğru kanat ayarı var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben de bu gün elektirik hattını bağlattım, dışarısı 27 derece güneş çoktan battı, klima yaklaşık 1.5 saattir çalışıyor ve 22’nin altına düşmedi. Bende en düşük derece en yüksek fan hızında çalıştırıyorum ve büyük bir hüsran yaşıyorum şu an. Siz naptınız, son durum nedir?quote:
Orijinalden alıntı: alfa09
Kurulum saat 15:00'da bitti, saat 15:00'dan bu yana klima bulunduğu odayı 25 derecede soğutabilmek için çalışıyor ama 30 derecenin altına hiç inmedi, en hızlı fan modunda çalışıyor, dışarda ki hava 39 derece de çok aşırı sıcak değil, 20 m2 odayı hala soğutamadı, gerçekten çok büyük bir heyecan ve heves ile almıştım, resmen hüsrana uğradım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim sorunu çözmek için bizzat daikinin kendi yetkili servisi geldi, evin ve klimaya giden elektrik akımları ölçüldü, iç ünitenin odaya verdiği soğukluk derecesi ölçüldü 10 derece çıktı, 9 ile 11 derece arası ideal ölçüler, senin 10 derece çıkıyor gayet iyi dedi, sonra iç ünitenin üstünden ölçüm yaptı oda sıcaklığını burdan alır soğutur içere verir dedi, o ölçüde yaklaşık 30 derece çıktı, daha sonra iç üniteyi ve dış üniteyi kontrol etti sorun yok ama gaz basıncını kontrol edeceğim dedi, ölçtü gaz basıncın biraz az dedi, komple boşaltıp vakumlama yapıp tekrar gaz bastı, tekrar kontrol etti, son ayarları yapıldı, şimdi 24-25 derece de bile evin içi soğuk oluyor bazen kapatıyoruz klimayı yada fan moduna alıyoruz, şimdilik memnunum, kurulum esnasında yetkili servis vakumlama yapmadı gerek yok dedi, 1.5 saat çalışsın yeter dedi gitti. Zaten çok özensiz ve amatörce çalıştılar, bende ilk başta pişman olmuştum ama sonra daikin kendi servisi gelip gerekli işlemleri yapınca şimdilik sorunum çözüldü, ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum ama şimdilik memnunum. İsterseniz daikin Müşteri hizmetleri ile görüşün bakım talebi isteyin sorununuzu anlatın, belkide sizinde aynı sorun vardır, odanın büyüklüğü oda da ki kişi sayısı evin yalıtımı kaçıncı kat olduğu güneş görüp görmediği konumu gibi etkenler etkileyebilir performansı daikinin kendi servisi söyledi, biraz uzun bir yazı oldu ama güzelce anlatmaya çalıştım, umarım sorununuz düzelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Anladım hocam, teşekkür ederim cevabınız için. Yani evin yalıtımı iyi vs ancak dışarısı 27 derece, güneş batmış, oda 27m2, klima 18.000lik ve tek ben varım 2 saatte 6 derece aşırı az geldi bana. Yarın gün içinde oda güneş alırken tekrar deneyeceğim ve şu saplamalı termometrelerle çıkışını ölçeceğim ben de. Duruma göre ben de sizin yolunuzu izlerim gibi duruyor, tekrardan teşekkür ederim. Hayırlı olsun güle güle kullanın (:
hocam nacizhane 22 derece aşağısını ne yapacaksınız. 22 derece konfor şartıdır. üstelik cihazın üflediği hava daha düşük olacağı için hava akımından dolayı üşütür insanı. minimum 7 derece daha soğuk üfleyecektir yani. cihazında ömrünü düşünün, kendini kısıp kompresörü soğutsun, elektrik sarfiyatını da.
-
daikinden servis montaj başına 2000 TL alıyor. dış unte konsolu 250 tl olsa 1750 tl kalıyor brüt cebine. servise çalışmaya giren elemanlardan montaj başına 2000 TL isteyen var. servis 2000 almıyor ki elemanına 2000 TL versin montaj başına. günde 4 montaj yapsa 1 montaj vakti kalıyor vakum yapmazsa elamana. doğal olarak 2000 TL fazla kazanıyor. sen merkezden yeni klima almışsın umurlarında olmuyor.
-
Evet hocam ben de 22 altını kullanacağımdan değil de ani bir soğutma istediğim zaman ve denemek istediğim için 17 derece + en yüksek ayarda ne kadar sürer diye denemek istedim, 18.000k klima güneş batmış halde ve kapı kapalı olarak 29dan 22ye düşürmesi 2 saati bulunca açıkçası bi terslik olduğunu düşündüm, hava bu gün şansıma yağmurlu ve kapalıydı tekrar deneyemedim bakalım. Sipariş ettiğimden beri 1 ay geçti anca takıldı 1 ayın yarısı normal yaz sıcağı + diğer yarısı mevsim normallerinin aşırı üstünde + meteorolojik olarak yangın tehlikesi riskiyle geçti klimayı taktırdık 2 gündür hava kapalı ve yağmurlu :))
soğutmayı düz derece üzerinden alırsan yanılırsın esasen. klima kumandasındaki gibi dış ortam sıcaklığı içerdeki bağıl nem değeri de önemli. 29 dan 22 ye %70 nemde farklı, %50 nemde farklı zamanlarda soğutur :)
-
Hocam klimanin ustunden ayarlayabiliyorsunuz manuel olarak.
-
+1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X