Şimdi Ara

KALDIRIMA ÇIKARKEN YAYA'ya KORNA BASMAK ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Like A G6

quote:

Orijinalden alıntı: farks

Şikayet edin caze yazılsın hatta biraz üzerinde durun çektirin bir kaç aracı. İş yerimin bulunduğu yerde ne zaman kaldırımda araç görsem arar şikayet ederim arada sıradan yazarlar cezaları. Hadi çok sükür ben sağlıklıyım ama tekerlekli sandalyeli insan var yaşlı bastonlu insan var ama maalesef kaldırımın ne için olduğunu bilmeyecek insanlarda var. Çıt kırıldım milletiz 2 adım öteye gitmez illa işi neredeyse önüne park etmeli ama kaldırıma ama çift hatta ücüncü sırayı yaparak yola park eder.

Kendinizi çok akıllı,bilmiş insanlar zannediyorsunuz da uzaktan yakından alakası yok.Kaldırıma araç koymayı tasvip ettiğimden değil tabi de...Şöyle çıkın bakın bakalım o adamın arabayı park edebileceği yakın bir yer var mı?Bu adam buraya ne iş yapmak için geliyor?İşi acil midir keyfii midir?

Sanki o adam oraya araba koymaktan zevk alıyor,isteyerek yapıyormuş gibi tavır takınıyorsunuz.Sorsan kendisi %100 hatasız.Böyle enteresan tavırlar içerisine girmeye gerek yok,devlet vatandaşı vatandaşa kırdırıyor böyle.Sen de bir şey başardığını zannediyorsun.Yediğin küfür,işittiğin ah da cabası.

bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmaz bu işin savunmasida olamaz

trafikte kimse kendinde kusur aramiyor zaten şerefsizlik almiş başini gidiyor . herkesin acelesi var işi acil iftara yetişecek bilem ne vs vs uzayip gidiyor .

işi acele olan aciliyeti olan 3 dk önce çıkar . Tamam sehirlerimiz müsait değil otopark sorunu var yollar sokaklar caddeler dar carpik kentleşmiş işte en iyisi sandigin şehirde bile trafik otopark sorunu var . lakin kaldirima park edeceksen alma arabani otobusla git ben yeri geliyor öyle yapıyorum . Gecen mecidiyeköydeyim profilo ile darty nin orada suv bir araç kaldirima çıkmış 4lüleri yakmış arabanın içinde bekliyor ticari takside çok orda arabalar hem zor geçiyor seridin yarisi kapanmış karşi yönüde işgal ediyorsun yanindan geçiş yaparken kaldirimida kapatmış ya sürüne sürüne geçeksin adamin arabasına üstünün pis olmasini göz önüne alip yada arabalarin geçmesini bekleyip yola atacaksin kendini .. aracin içindeki adam takmiş gözüne gözlüklerini açmiş klimasini kapamiş camlarini bekliyor iyide bu durumda işinin olmasi neyi değiştirir 50 ilerde profilonun kapali otoparki var niye geldin bile demiyorlar ücretsizdi ben son kullandigimda ..

kısacasi

'' Biliyon arkanın huyunu , içme hoşafın suyunu . ''

• Arabam var, park edecek yer bulamadım o zaman kaldırıma parketmek hakkımdır.

Mantığı kes...

• quote:

Orijinalden alıntı: eren2707

ben 155i arıyorum kırmızı ışık vs durumlarında çünkü o vergi bir yerden gelmek zorunda eğer o öküzler ceza yemezse olan masum vatandaşa oluyor(örneğin saçma şekilde hız limiti konmuş radarlı yollar) hatta emniyet bir veri tabanı oluştursa videolu şekilde suçu kanıtlayana cezanın %5i verilse çok iyi olacağını düşünüyorum.

yok ben polisi aramam diyorsan arabayı çiz

kimsenin malina zarar verme hakkın kendimizde bulmamalıyız . kimsenin aracini çizmeyin .
  • yol kenarına park yapmanın yasak olduğu bir yerde 7-8 tane türk telekoma ait çift kabin araç bir kaldırımı komple parsellemişti. fotoğrafını çekip, polisi aradım şikayetimi aldılar. bu kadar. o araçlar sabahtan akşama kadar orada durdu. bir polis memuru yan sokaktan oraya gelemedi.

yani bu işler garibanlara söker sadece
  • Ah şöyle kalabalık bir gruba denk gelmez ki böyleleri basıcak kornayı hepsi birden bi dönücek in lan aşağı deyip bir güzel kornayı kaputun altında çıkartıp takıcaklar o şerefsize ne güzel olur çok mu şey istiyorum
  • Oyle durumlarda orta parmagim devreye giriyor beni goren zaten karsilikda veremiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de motorlu salaklar var, ya trafik tıkanır kaldırıma çıkar yada trafiğin ters yönünde kaldırıma çıkar bir de korna çalar tabi tepki veren yok. geçen kaldırımda yürüyorum koca motoruyla gelmiş bir de arkadan korna çalıyor geçmek için. sonra motor sürücüsüne saygı yok bizde trafiğin parçasıyız derler. bu zihniyet yüzünden kimse motor sürücülerine saygı göstermiyor. en iyisi sopa bunlara.

hafta sonu sürücüleri konuyu basmış araba kullanmayanlar park yeri sıkıntısını anlamaz diye, yolun ortasından yürüyen ne kadar öküzse kaldırımı gasp eden de o derece öküz.şehirde yaşamayın kurallara uymayacaksanız.
  • Haklısın . Motorcularda çok yapıyor bunu . Trafik sıkışınca kaldırıma çıkıyorlar ve kornaya basıyolar . Ne diyelim öküzlük !
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

bir de motorlu salaklar var, ya trafik tıkanır kaldırıma çıkar yada trafiğin ters yönünde kaldırıma çıkar bir de korna çalar tabi tepki veren yok. geçen kaldırımda yürüyorum koca motoruyla gelmiş bir de arkadan korna çalıyor geçmek için. sonra motor sürücüsüne saygı yok bizde trafiğin parçasıyız derler. bu zihniyet yüzünden kimse motor sürücülerine saygı göstermiyor. en iyisi sopa bunlara.

hafta sonu sürücüleri konuyu basmış araba kullanmayanlar park yeri sıkıntısını anlamaz diye, yolun ortasından yürüyen ne kadar öküzse kaldırımı gasp eden de o derece öküz.şehirde yaşamayın kurallara uymayacaksanız.

Bunu en çok yapan da pizza vs. Dağıtanlar.

Bir keresinde elimde koli kaldırımda yürüyorum. Bir tanesi arkamdan gelip korna çaldı.
    Dönüp motoru görünce, "ne işin var lan senin kaldırımda" diye bağırmıştım. Genç bir çocuk, cevap bile verememişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bizim milletimize her şey müstehak kaldırımdan giderken yola atlamalar, arabanın önüne geçip abuk subuk hareketler yapmalar, yolun ortasın da durdurup karşıya geçmeler hepsini geçtim arkadan araba geldiğini bildiği halde kaldırıma çıkmamalar kusura bakmayın da böylelerine korna da çalarım aşağı iner bir güzel de söverim
  • yarin bir gun o kaldirimi kirar yola biraz katar sonra da parali park yaparlar sonra da kimsenin giki cikmaz, yayaymis kaldirimmis kaynar gider, yaya hakki o hakki bu hakki diyenler once adam gibi tum haklarini da ogrensinler ondan sonra burada ahkam kessinler, araba sahibi olmayana oraya koymasin buraya koymasin demek kolay, araba sahibi oldugunuzda ozellikle istanbuldaysaniz bir yere gideceginizde bir zahmet arabanizi kucaginiza alir boylece kaldirima park etmemis olursunuz

• kimsenin aracını çizmeyin hataya hatayla karşılık verilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

yarin bir gun o kaldirimi kirar yola biraz katar sonra da parali park yaparlar sonra da kimsenin giki cikmaz, yayaymis kaldirimmis kaynar gider, yaya hakki o hakki bu hakki diyenler once adam gibi tum haklarini da ogrensinler ondan sonra burada ahkam kessinler, araba sahibi olmayana oraya koymasin buraya koymasin demek kolay, araba sahibi oldugunuzda ozellikle istanbuldaysaniz bir yere gideceginizde bir zahmet arabanizi kucaginiza alir boylece kaldirima park etmemis olursunuz

Dostum arac sahibi olmak kaldirimlara park etmeyi serbest mi birakiyor..? Ankarada yaşıyorum aracim var, gidecegim yere her zaman aracimla giderim ve mutlaka civarindaki bir otoparkada birakirim.. gitmeden once hatta sorarim civarda ucretli otopark varmi diye..

Yani insanlar bir zahmet 3-5 adim yurumeyi goze alip otoparklari kullansalar problem kalmayacak.. otopark param gidecek diye dusunen varsa satip kurtulsun arabasindan, hem masrafinida indirgemis olur.. gidecegi yerde otopark olmayacagini dusunende toplu tasimayi kullansin yada taksiye binsin.. yani kimse dunyaya araba ile gelmedi, yavas yavas herkes duyarli olsa bu problemler azalarak yok olabilir..

• Yorumlara bakıyorum da bir kez daha bu ülkede yaşadığıma lanet getiriyorum..(şimdi birilri çıkar ya sev ya terket der onlara zaten diyeck lafım yok benim gibiler ülkeyi terk etse birbiriniz yersiniz, biz denge unsuru gibi bir şeyiz)

Sadece okullar da çocuklara verilecek 1-2 saatlik "gerçek" trafik dersleriyle halledilebilecek bir konu nerden nereye gelmiş...
    Suç hepimizde arkadaşlar, eğitim vermeyi bilmeyen ve bu eğitimin okullarda sağlam bir şekilde verilmesi için baskı yapmayan bizlerde...

Elin avrupalısı,amerikalısı veriyor eğitimini en sert ve sağlam şekilde sonra yapıyor denetimini en acımasız şekilde ve kesiyor cezayı en insafsız şekilde..

Sonuç: genç dimağlara yerleşen sağlam bilgilerle,okulu bitiren en apaçi en serseri bile şartlanmış olduğundan kolay kolay hata yapmıyor,oldu da yaptığında yiyor cezayı bir daha yapmam arkadaş diyor..zaten apaçi olmayandan bahsetmeye gerek yok onlar bilinçli...

Oysa ülkemizde ,çok değil birkaç yıl öncesine kadar ehliyet bildiğin bakkaldan alınıyordu hoş belki küçük yerlerde halen öyle.Şu andaki sistem de iyi değil orası ayrı.
    Düşünün şu an dışarıda araç kullanan sen,ben,bizler ehliyeti nasıl aldık.

Kısaca yeni esiller ,yeni ve sağlam bir eğitimle ehliyet alıp trafiğe çıkmadıkça biz eskiler trafiğin ve hayatların ağzına sı..ya devam edeceğiz ve bu tartışmalar sürüp gidecek..

ek: ayrıca şu ana kadar gelmiş geçmiş ve de belki gelecek tüm iktidarların,belediyelerin de altyapıdan önce üstyapıyı inşa etmeleri,park yerlerini daireye çevirmeleri,otoparkları peşkeş çekmelerini unutmuş değilim... ee cahil yetişenler cahil yönetirler....yine dönüp dolaşıp eğitime geldik ya neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeplord -- 7 Ağustos 2013; 14:35:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Ama şunu anladım bu forumda hakikaten boş beleş bir sürü adam var. Yorumlardan belli yani. Neyse...

• Şubat ayında fransada idik. Bayağı kalabalık bir caddede, kırmızı ışıkta haritaya bakmak için durduk, bisiklet vardı altımızda, dalmışız, yeşil yanmış, 1-2 dakika geçtikten sonra arkamızda duran şoför gelip gülümseyerek yoldan çekilmemizi istedi, türkiyede ise kaldırıma çıkan arabalar yayaya korna çalar, sonra derler ki yine bu kaldırıma çıkan kimseler, "avrupa kimmiş, avrupa medeniyeti bizden öğrendi."
  • Ben ggeneldekaldirima parkeden araçların aynalarina sıkıntı verecek şekilde yanlislikla carpiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

O kadar zor birşey değil, 155 i arayıp plakayı, şikayetini ve aracın bulunduğu yeri (hareketli ise istikameti) tarif ediyorsun onlar ilgileniyor...

İlgilenmiyorlar...

Ben Balıkesir yolunda bir trafik terörüyle karşı karşıya kaldım. Polis bana bir Balıkesir numarası verdi, onu ara hatta git Balıkesire şikayetçi ol gibisinden birşeyler söyledi, yoldayım tatile gidiyorum.

Türkiyede dediğin şey pek olmuyor yani...En son birkaç şey dedim, sonra ekip göndereceğiz dedi ama, inanmadım pek... Hatta biraz ileride ekip vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 7 Ağustos 2013; 19:49:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

Ben ggeneldekaldirima parkeden araçların aynalarina sıkıntı verecek şekilde yanlislikla carpiyorum

• Hocam bizim oturduğumuz binanın önünden yol geçiyor ve bu yüzden park alanı kısıtlı. Binaya ait olan alandan devlet yol geçirmiş. Birde binanın önüne kendi bahçesine park etmekten aciz insanlar park ediyor. Bize de tek yer kaldırım kalıyor(işlek biryer değil).

@Alpgg
    Arada bizim arabanın aynasını kırıyolar. Sen misin lan o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 7 Ağustos 2013; 19:43:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.