Şimdi Ara

KALIPÇILIĞIN GELECEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , ben makine mühendisliği öğrencisiyim. Artık bir alana yoğunlaşma zamanım geldi. Kalıpçılık ülkemizde çok yaygın , bulma ve kabul anlamında diğer alanlara göre daha kolay. Ama bir geleceği var mı bunu merak ediyorum . Bi 10 yıl sonra kalıpçılık sektörü nasıl ilerler bilemiyorum. Düşünceleriniz nelerdir. Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kesinlikle devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kalipcilik,tornacilik ve cnc freze vs talasli uretim teknikleri yok olmaya mahkum meslekler. bir kac yila kalmaz plastik ve metal hersey 3d printer ile basilacak. kaynak makinesi ile 3d mantigi uretim yapan makinalar ufak boy gosteriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cnc operatörüyüm kalıpçılıkda iş var dostum. Yunanistana git yine iş bulursun. Önü açık bir meslek. Okulunu okumaya gerek yok. Git gir bir fabrikaya öğren usta ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

En fazla ek parça üretirsin. Mesela bir aracın soğutma sistemini çıkartıyoruz. Hiç bir firma gelip de onun imaj dosyasını paylaşmaz. Çünkü firmaların genel bir kalite anlayışı var. 3B yazıcılarla en fazla kendine çakma cihazlar üretirsin. Mesela legen yaparsın evde mandal falan KALIPÇILIĞIN GELECEĞİ 

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    iste vizyon...adamin mesleginde bir gelisme var legen diyor.
    arkadasim su anda 1500 liraya alabilecegin herhangi bir yazici ile canin plastik ne isterse basarsin.ve internette milyonlarca bedava cizim var herseyle ilgili.
    3d ile yakinda micro kaynak yontemi ile isvicre saati dislilerini bile basacaklar sen merak etme.sende ugras dur kutukten disli yapacam diye.5 senen var 5...umarim yeni degilsindir meslekte.

bakk makinalari bile turkiyede satilmaya baslamis.bu makinalarla neler ne kalitede hassasiyette yapilabikecek hayal gucun aliyor mu? bak bu makine ici bos kapali kanalli seyler de basabilir;)...haydi hayirli traslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 13 Ekim 2021; 7:54:15 >

• Tesisat işine yönel doğalgaz vs

Organ, otomobil, tüm oynar paraçalarıyla beraber otomatik tüfekler yazıldı 3D printer ile. İnsan organından bahsediyoruz millet uyuyor azizim.

• Kalıp işi bitmez, hızlı ve pratik bir üretim tekniği, niye bitsin ki..

3d baskı işi de gitgide gelişir ama kalıbı bitirmez.

• limbesh kullanıcısına yanıt
    kalipla uretim evet pratik ama kalibin kendisinin talasli tekniklerle uretimi cok kompleks ve pahali.milyon euro bir kalip.iste o tek kalibi artik 3d kaynak makinalari uretecek.

Tabi, neden olmasın.

Katılım tarihi 2008.

Eski toprakların hali bir başka oluyor işte KALIPÇILIĞIN GELECEĞİ 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.