Şimdi Ara

Kaliper nedir ne işe yarar? Viraj demir lastikleri nedir ne işe yarar? (Servise gidildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 model Elantra aracım var. Ancak aracımda ön düzende takırtı şeklinde sesler gelmekte. Küçük tümseklerden geçince, stabilize yolda, parke taş döşeli yollarda, küçük çukurlara girince ön iki taraftanda böyle sanki lastikler boştaymışta bir yere vuruyormuşcasına takırtı sesleri geliyor. Açıkçası araba kullanırken çok rahatsız edici. Ses dışardanda duyuluyor mu bilmiyorum ama sizce neden kaynaklanıyor olabilir. Yeni Elantra alanlar acaba böyle şikayetleriniz var mı sizinde?

Bir kaç yere sordum kaliperden ya da viraj demir lastiğindendir dedi. Yarın servise gideceğim o da çok uzakta işte.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur7575 -- 6 Haziran 2012; 8:29:35 >

• Kaliper ne alakâ? Kaliperin ses yapması imkânsıza yakın. Kaliper, kısaca balataları tutan parçadır diyebiliriz. Ön takımda, bir yerlerde boşluk vardır mutlaka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Kaliper ne alakâ? Kaliperin ses yapması imkânsıza yakın. Kaliper, kısaca balataları tutan parçadır diyebiliriz. Ön takımda, bir yerlerde boşluk vardır mutlaka.

Kaliper pimleri denen şeyler varmış. Onlarda oluşan boşluklar nedeniyle ses oluşuyor dediler. Benimde tam bir fikrim yok açıkçası.
  • Onu kimse bu şekilde net anlayamaz ama süspansiyonda olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Onu kimse bu şekilde net anlayamaz ama süspansiyonda olabilir
    Açıkçası arabayı çok da sakin ve düzgün kullanırım. Kışın bu ses böyle başladı. Sürekli devam etti. Yaz olupta havalar ısınınca biraz azaldı. Yarın anlayacağız artık serviste
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur7575

Açıkçası arabayı çok da sakin ve düzgün kullanırım. Kışın bu ses böyle başladı. Sürekli devam etti. Yaz olupta havalar ısınınca biraz azaldı. Yarın anlayacağız artık serviste

Alıntıları Göster
    salıncak burçları %90
    aracın garantisi yoksa rot balanscıya göster o bakar
  • Viraj demir lastikleri olabilir. Ama kaliper cok cok dusuk ihtimal

Viraj demir lastigi icin google a , elantra stabilizer bar bush yaz parcayi gorursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çamurluk ne işe yarar
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

salıncak burçları %90

Yalnız böyle gıcırdama ya da sürtme sesi değil. Direkt olarak bi yerlere vuruyor gibi, takur tukur sesler. Direksiyonda da hissediyorum sesi oluşunca.

Aracın garantisi var ve bu parçaların değişimi garantiye giriyor mu?
  • quote:

quote:

salıncak burçları %90

Yalnız böyle gıcırdama ya da sürtme sesi değil. Direkt olarak bi yerlere vuruyor gibi, takur tukur sesler. Direksiyonda da hissediyorum sesi oluşunca.

Aracın garantisi var ve bu parçaların değişimi garantiye giriyor mu?

Alıntıları Göster
    viraj lastiği o şekilde hissettirir. Sanki lastik boştaymış gibi.
    garantiye girer bence ama servis ne yapar bilemem. eğer sıkıntı oysa garantiden değişim için ısrar edin. elentra gibi D sınıfı bir araçta kolay kolay bozulmaması lazım o parçanın.

• quote:

viraj lastiği o şekilde hissettirir. Sanki lastik boştaymış gibi.
    garantiye girer bence ama servis ne yapar bilemem. eğer sıkıntı oysa garantiden değişim için ısrar edin. elentra gibi D sınıfı bir araçta kolay kolay bozulmaması lazım o parçanın.

Alıntıları Göster
    Anladım. Araç daha 12bin de açıkçası şöyle sessiz bir sürüş yapamadım şehir içinde. Asfalt olsa sıkıntı yok ama genelde şehir içi kullanıyoruz. O da bu durumda resmen eziyet. Arabanın önünde kıyametler kopuyor sanki. Başka bir elantrayı sürdüm. Ses seda yok araba da valla. İşte bize denk gelmiş.

• quote:

Anladım. Araç daha 12bin de açıkçası şöyle sessiz bir sürüş yapamadım şehir içinde. Asfalt olsa sıkıntı yok ama genelde şehir içi kullanıyoruz. O da bu durumda resmen eziyet. Arabanın önünde kıyametler kopuyor sanki. Başka bir elantrayı sürdüm. Ses seda yok araba da valla. İşte bize denk gelmiş.

Alıntıları Göster
    ön takımlarda yer alan z rotu denilen parçadan kaynaklı bir ses olabilir araçlar genellikle avrupa standatrlarında yollara göre üretildiğinden ülkemizin bozuk yollarında bu parça bozulabiliyor garanti içerisinde halledilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dobruca

ön takımlarda yer alan z rotu denilen parçadan kaynaklı bir ses olabilir araçlar genellikle avrupa standatrlarında yollara göre üretildiğinden ülkemizin bozuk yollarında bu parça bozulabiliyor garanti içerisinde halledilir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    arabanın lastik basınç değerleri olması gereken değerde mi acaba.
  • viraj demir lastigi o sekilde siddetli ses yapmaz. z rotu, rotilde olusabilecek bosluk bu seslere sebep olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

viraj demir lastigi o sekilde siddetli ses yapmaz. z rotu, rotilde olusabilecek bosluk bu seslere sebep olur.
    yürür aksam garantiye dahil değil diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

yürür aksam garantiye dahil değil diye biliyorum

Alıntıları Göster
    Z Rot, sanki sistemde boşluk var gibi vurma sesi yapar. xsaralarda 15tl lik bir parça, markadan markaya çok farkedeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Z Rot, sanki sistemde boşluk var gibi vurma sesi yapar. xsaralarda 15tl lik bir parça, markadan markaya çok farkedeceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Dün servise gittim arkadaşlar. Ön düzen baştan aşağı kontrol edildi. Sadece kaliperde bir miktar boşluk varmış onu düzelttiler. Ama ses geçmedi. En son karar olarak direksiyon kutusunu değiştireceğiz dediler. O da ellerinde parça yokmuş. Siparişten gelmesini bekleyeceğim.
  • quote:

Dün servise gittim arkadaşlar. Ön düzen baştan aşağı kontrol edildi. Sadece kaliperde bir miktar boşluk varmış onu düzelttiler. Ama ses geçmedi. En son karar olarak direksiyon kutusunu değiştireceğiz dediler. O da ellerinde parça yokmuş. Siparişten gelmesini bekleyeceğim.

Alıntıları Göster
    Takur tukur ses vuruntu ve direksiyondada hissediyorum dediğiniz an aklıma ilk gelen direksiyon kutusu oldu

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

2011 model Elantra aracım var. Ancak aracımda ön düzende takırtı şeklinde sesler gelmekte. Küçük tümseklerden geçince, stabilize yolda, parke taş döşeli yollarda, küçük çukurlara girince ön iki taraftanda böyle sanki lastikler boştaymışta bir yere vuruyormuşcasına takırtı sesleri geliyor. Açıkçası araba kullanırken çok rahatsız edici. Ses dışardanda duyuluyor mu bilmiyorum ama sizce neden kaynaklanıyor olabilir. Yeni Elantra alanlar acaba böyle şikayetleriniz var mı sizinde?

Bir kaç yere sordum kaliperden ya da viraj demir lastiğindendir dedi. Yarın servise gideceğim o da çok uzakta işte.

Teşekkürler

Bozuk yola girdiğinizde frene bastığınızda ses kesiliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostrider815

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler

Hayır aksine pat küt dahada artıyor. Direksiyon titremesi de artıyor.

Şimdi ben bu arabayı takasa vermeyi düşünüyorum. Eğer takas yapmayıp bu parçayı değiştiğimde ilerde arabayı satarken değer kaybı yaşar mıyım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghostrider815

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler

Hayır aksine pat küt dahada artıyor. Direksiyon titremesi de artıyor.

Şimdi ben bu arabayı takasa vermeyi düşünüyorum. Eğer takas yapmayıp bu parçayı değiştiğimde ilerde arabayı satarken değer kaybı yaşar mıyım?

Alıntıları Göster
    Fren kaliperinin ne olduğuna bu linkten bakabilirsiniz arkadaşlar. Detaylı anlatım..http://otomobilimm.blogspot.com.tr/2014/03/fren-kaliperi-nedir-detayli-anlatim.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.