Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.409
Cevap
319
Favori
541.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir ihtimal eski memranı kullandıysa ve o membran uzun süre dişarda kaldıysa yapma ıhtımalı yuksek.onun dişinda 2 cihazda denemiş,mineral filtreli ve mıneral filtresiz olarak yıne yapmış,tadlandırıcıdan yapma ıhtımalı düşük ama aynı markanın tadlandırıcısı.detaylı bır analiz şart dediğin gibi.
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    bende bazı kişilerden arıtma konusunda bu şikayetleri bende duyuyorum hocam özellikle küçük kuzi arıtma al diyince ağzını büküyor işyerindeki dandik arıtıcıdan memnun değil çünkü ben bunun nedenini dandik 3.sınıf filtreler ve kalitesiz membran olarak düşünüyorum sence?
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    tabiki hocam.
    şimdi herşeyi sankı tds belırlıyor gibi bir algı var.yani 500 tl lik cıhaz ile 2000 tl lık cihazında tds aynı denılıyor.halbukı detaylı analıze girse bak bakalım ne fark çıkıyor :))
    sertifikalı ürünler o yuzden sığınılacak liman.iyi bir karbon iyi bir membranlı filtrede bu sorunun çıkacağını hiç sanmam
    aynen hocam,diyelim arıtmamızda bakteri üremeye başladı bakteri olayı tds ye + ek yapıyormu onuda merakediyorum ben?
    yok hocam yapmıyor.onun testi daha farklı
    Fresh Water Systems
    Waterworks 481197 Coliform Bacteria Check
    https://www.freshwatersystems.com/products/waterworks-481197-coliform-bacteria-check

evde bakteri testini bu set çok güzel yaptrıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 25 Nisan 2020; 0:19:30 >

anladım hocam iyi bilgiler veriyon kafamı kurcalıyordu bayağadan beri, zaten bende yazıyordum sadece tds le su hijyeni anlaşılmaz diye uzman testler şart,hocam birde şeyi merakettim profiline membrandan pislik jelimsi tabaka fışkırmış fotolar koymuşsun onalar neyle ilgiliydi kaçırmışım orayı acayip merakettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2020; 0:22:33 >
    bu test şimdi bize bütün bakterileri gösteriyormu kendimiz mı yapıyoruz
    hocam o membranlar uzun süre nemde beklemiş mebranlarmı.mantar bakteri üremesi başlamış.arap ülkelerinden birindeydi
  • similastik S kullanıcısına yanıt
    asla bütün bakterileri göstermez 3-4 çeşit bakteri olup olmadığını belli ediyor.suda renk değişimi oluryor bakteri varsa
    Bu membranları diyorsun değilmi hocam?

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

aynen hocam iğrenç..
    Bakımsız cihazlar damacanalardan,şebeke suyundan bile tehlikeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    aynen o dediğim kuzi 6 sene once filan 49 kişi şirketten arıtmadan zehirlendi ama pinti patronları 2 senedir doğru düzgün bakım yaptırmamış ihlas arıyormuş işte bunları gelip bakım yapıcaz diye adam doluyuz yoğunuz diye ötelemiş durmuş, o yüzden arıtmadan ben çok memnunum diyince adam bana çin çarpmış gibi bakıyor, ağzı yanmış birkere.. ishal kusma vertigodan yattı 2 gün hastanede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2020; 0:40:41 >
    o kadar kişinin çaliştiği yerde o filtreler 2 ay gitmez.patron geceleri gelip filtreleri falan yıkamıştır,membrana ters yıkama yaptırmıştır tıkanmasın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bunu çözmek zor yani ,bir numune ile bakteri testi yaptırman lazım, olayını bende merakettim açıkçası tatlandırıcıyı kullanman şart değil kısa süreli iptal et dene bakalım nasıl olcak? son zaman larda karın şişliği gastirit reflü hafif bendede var ama corona stresine ev kızı gibi oturmaya haraketsizliğe bağlıyorum.. + sistemdeki membran nedir şu an?
    cihazdaki filtreler bana uyduruk geldi biraz zaten...
    Bakteri testi çok pahalı 380 TL demişlerdi aritmanin birşeyinden yapıyor orasi kesin çünkü suda bakteri varsa hangi parça yada filtre yapıyor onu bulmak biraz güç iş aritmayi kullanmayinca bir kaç gün içinde sorun gidiyor . Önce lg membran vardı şimdi filmtech taktım . Denemek için tatlandiriciyi değiştirip öyle test edeyim diyorum . Şimdi tatlsndiriciyi iptal edip depodan suyu direk çeşmeye versem mevcut tatlandırıcı üç gün dışarıda dursa bozulur sanırım şu deymis ürün kurursa bakteri üretebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 25 Nisan 2020; 2:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ctnuyr

bir ihtimal eski memranı kullandıysa ve o membran uzun süre dişarda kaldıysa yapma ıhtımalı yuksek.onun dişinda 2 cihazda denemiş,mineral filtreli ve mıneral filtresiz olarak yıne yapmış,tadlandırıcıdan yapma ıhtımalı düşük ama aynı markanın tadlandırıcısı.detaylı bır analiz şart dediğin gibi.
    İlk cihazda gelen membran firmanın eklediğiydi ben direk LG membran taktirmistim fark verip. Şimdi yeni değişim yaptıkları cihazdada üzerinde geleni almadım filmtech membran taktim çünkü önceki membran ve cihaz fabrikaya gitti ellerinde LG olmadığı için filmtech verdiler mecburen .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    tatile çıksanda sonuçta 1-10 gün içinde su kalabilir sabit ,kimsenin tatilden sonra filtre değiştirdiğini sanmıyorum o süre emin olmamakla beraber 20+ gün birşeydir bence, 4-6 gün içinde su kalsa birşey olcağını sanmam ben hızlı test et bekleme anlamında önerdim..
    kerimcem hocam diyelimki 1 ay evde olunmayacak arıtmanın zarar görmemesi için neler yapılmaldır?
    Bu testler burda da satılıyor mu acaba,sitede böyle bi kaç çeşit test var alınıp yapılabilir aslında..linkteki kolera testi sanırım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan341

kerimcem hocam diyelimki 1 ay evde olunmayacak arıtmanın zarar görmemesi için neler yapılmaldır?
    çetin hoca daha iyi bilir ama kısa süre içinde sabit su kaldı diye şak diye hemen bakteri üreyciğini sanmıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.