puretron a bak istersen biraz daha uygun fiyatta yada elin yatkınsa kendinde toplayabilirsin. |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (434. sayfa)
-
-
Bu cihazı topladım murica 75 ve bu topladığım vihaz arasında gidip geliyorum hangisini tercih etmeliyim ve omnipure tatlandırıcı yerine bir öneriniz varmıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iki firmadanda indirim promosyon olaylarını sor ikiside iyi bence ona göre karar verirsin.
ama üst filtreler orjin abd malı olduğu için 1-2 pw onde gibi.
sen bak 2 sininde birbirine gore ufak +- leri var.
-
Herkese selamlar
Bizde iki yıl önce Uğur'dan aldığımız su arıtma cihazı var. Şimdi bu cihazın filtrelerini değiştirmek istiyoruz ama seçim konusunda hiçbir bilgimiz yok maalesef. 5li filtre seti var cihazda. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Arıtma kullanıyoruz, daha önce ihlas vardı şimdi farklı bir marka var. Son zamanlarda midede şişlik olmaya başladı. Gastroya gittim, birkaç hap verdi fakat kısa süreli etki ediyor.
Acaba, bu sorun kullandığımız arıtmadan olabilir mi? Filtreleri 2-3 ay önce değiştirmiştim ama çok iyi bir marka değil. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
-
magnezyum ve kalsiyum azlığından dolayı (özellikle yumuşatma sistemi daha sonra tersoMos ) cihazdan geçen kişişerin bazıları forumdada bu durumdan şikayetci idi.alkali / mineral filtresi eklimi sizde?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
7 li mineral filtre var hocam.
-
Başka bir şeydendir, dandik markasız güvensiz cihaz kullanıyorum psikolojisiyle arıtma cihazından olduğunu düşünüyorsundur. Bu tarz şeyler yaygın problemler ama arıtma cihazı korkusundan arıtma cihazıyla ilişkilendirilenler oluyor. Yani böyle belirtilerin arıtma cihazından kaynaklanması için bir sebep olacağını sanmıyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Ocak 2025; 15:53:56 > -
Bir hafta on gün arıtma cihazını hiç kullanmadan hazır su alın damacana vs . Eğer düzelme varsa arıtmadan şüphe edebilirsiniz .
Bu kombinasyonlardan hangisini seçmek mantıklıdır önerisi olan var mı?
-
2.kombinasyon öneririm.ama 2.memnranı ne sebeple tercih ettiniz?onun yerine pompalı almanız daha verimli olur.
3. katta oturuyorum binada hidrofor var şu basıncı da yeterli gelmişti o yüzden pompalıyı seçmemiştim. Konudaki yorumlarda çift membran daha iyi oluyor gibi bir anlam çıkardım o yüzden çift olarak seçmiştim. Montaj hizmeti aldığımızda izmirde montaj yaptırabiliyor muyuz acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam çift membranlı sistemler 2 amaçla kullanılır.
1.membrandan çıkan atığı 2.membrana verekek atık tasarrufu sağlamak ama bunun yerine pompa ve selenoid valf eklerseniz daha verimli olur
diğeride çift membran takarak üretimi artırmak.
eğer atık tasarrufu yapmak isterseniz pompa ve selenoid ile daha çok verim alırsınız uzun vadede.çünkü ilk membranın atığı 2.memnrana verildiğinde hem 2.membran ömrü kısalacak hemde tds değeriniz bir miktar artacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 29 Ocak 2025; 15:38:28 >
aynen iyi pompayla selonid valf neredeyse 1 e 1 yapıyor gerek yok.
-
Arkadaşlar aşağıdaki seti 11 aydır kullanıyorum. Hangilerini değiştirmem gerekiyor. Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Omnipure K5605 SS 5 mikron Filtre
Omnipure K5633 SS GAC Karbon Filtre
Omnipure K5633 SS GAC Karbon Filtre
DOW Filmtec 100 GPD Membran
Omnipure K5633 SS Post Karbon Filtre
Biocera A.A Alkali Filtre
-
Konuya çok hakim değilim, ancak filtrelerin üzerinde değişim süreleri genelde yazıyor. Ürünlerin sayfalarında da değişim periyotları var. Genelde membranlar iki yıl oluyor. Girişteki ilk 3 filtre genelde 1 yıl oluyor. Sediment filtre en çok kirlenen filtrelerden biri, girişteki filtreleri daha sık değiştirenler de oluyor. Alkali filtreyi bilmiyorum. Arkadaşlar daha detaylı cevap verecektir.
Ürünlerin web sayfalarında da değişim periyodu yazıyor.
https://www.omnipure.com.tr/omnipure-k5605-sediment-filtre
https://www.omnipure.com.tr/omnipure-k5633-post-karbon-filtre
-
Merhaba,
İlk defa su arıtma cihazı alacağım. Parçalarını kendim alıp, bir araya getirmeyi düşünüyorum.
Aşağıdaki sistemi düşünüyorum, gözden kaçırdığım bir şey var mı? Kontrol edip, yorumlarsanız sevinirim.
1) Swun chyan 5 mikron sediment
2) Swun chyan granular aktif karbon
3) Swun chyan blok karbon
4) Vontron 500 gpd membran (Depo almak yerine, yüksek akışlı membran alıyım, depoya göre daha sağlıklı olur diye düşündüm)
5) Swun chyan post filtre (Post filtreye daha tam karar vermedim,
Hortum, shut-off valf, çek valf -> Swun chyan
Atık kısıcı cc -> ? (Akışın 2 katı olarak alırsam 3000-4000 cc atık kısıcı gerekiyor. Ancak bu miktarda akış standart hortumlardan geçer mi?, 1500,2000cc falan mı almak lazım?)
3012 membran kılıfı -> bulamadım
Bu membran ile diğer filtreler uyumlu görünüyor, gözden kaçırdığım bir şey yoktur umarım. Bunların doğrudan hortumla (fitting olmadan, fitting zorunlu mu bilmiyorum) birleştirip, basit ve küçük bir sistem yapmayı planlıyorum.
-
Filmtec mebran lı 2 arıtma cihazım var. Bir cihazda Tds, 5-6 yılda filmtec hala 16-17 çıkıyor. Diğer cihazımda 2 yılda bir mebran değişti. 2 değişimdede lg ve vontron mebran kullanıldı. 2 yılda tdsler 50 üstüne çıktı.
Filmtec mebran değişmeye gerek var mı?
Önerebileceğiniz uygun fiyatlı mebran var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X