Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (437. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.730
Cevap
330
Favori
560.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim burada belediyenin su test raporları internette aylık yayınlanıyor, başka büyük şehirlerde de yayınlıyorlardır mutlaka, sudaki TDS yüksek ve kireç çok fazla olduğu için çok miktarda mineral magnezyum falan hepsinden içeriyor başka şehirlerdeki mineral oranını bilemem ama oralarda da mutlaka mineral miktarı çoktur Türkiye'de şebeke suyu mineralli yani başka ülkelerde mineral neredeyse hiç yoktur coğrafi yapıdan kaynaklı.

Dengeli beslenen biri eksiklik yaşamayabilir ama tek düze besleniliyorsa, şebeke suyu içmemek fark yaratabilir gerçi şebeke suyu da direkt içilmez zaten, en azından yumuşatmak lazım ama en güzeli temiz arıtılmış suya bir şeyler eklememek, mineralsiz suyu içmek ve dengeli beslenilmiyorsa, vitamin mineral takviyelerinden kullanmaktır, mineral filtreye hiçbir zaman güvenmediğim için kesinlikle kullanmadım, kullanmamaya da devam ediyorum. Mineral mevzusundan rahatsız olan o parayı centrum tabletlerine yatırsın derim PH 6 küsür ortalama bir membranın çıkışı zaten ve bu hafif düşük sayılır, PH 7 nötr zaten PH konusu da fazla sorun değil.. Yüksek PH sadece lezzet farkı yaratıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Şubat 2025; 12:52:32 >

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

Hocam tds cihazı ile ölçüm yaptım 032 çıktı. Bir senedir aynı filtreler var sizce değişmeli miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir damacana su içtim, mide sorunlarım epey azaldı. Daha sonra arıtmadaki tüm filtreleri değiştirdim. Sadece tank ve musluk aynı kaldı. Filtreleri değiştirdikten sonra yaklaşık 8-10 defa tankı boşalttım, hafif bir koku vardı. Daha sonra içmeye başladım fakat boğazımda bi pütür pütür hissiyat oldu. Sonraki gün boğazım çok acıdı. 3 gündür grip ya da soğuk algınlığı yok sadece boğazım acıyor. Direkt olarak arıtma ile ilişkilendirmek istemiyorum ama neden olabilir?

• Alcarinquue A kullanıcısına yanıt

Tankında bakteri üremesi olmuştur. Uzun süre kullanılmayan tankta bakteri üreyebilir ayrıca tankı istediğin kadar doldur boşalt yap içinde biyofilm oluştuysa temizleyemezsin. Biyofilm sadece mekanik şekilde temizlenebilir ama arıtma tankının içine ulaşmak mümkün olmadığı için tek yol değiştirmektir. Tankı değiştirmeni tavsiye ederim masraflı diye değişim yapmak istemiyorsanız da Tr Tank tavsiye ederim ben kullanıyorum sorun yaşamadım bakterili pis tankları kullanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Şubat 2025; 14:18:35 >
  • Alcarinquue A kullanıcısına yanıt

üstteki arkadaşın dediği gibi ana sorun genelde tank tank lar,artık çok pahalı değiller tr üretimi nsf lilerle 2-3 3-4 senede bir değişim yapılabilir.

tankı temizlenin pek yolu yok, ama içine yarım çay bardağı saf çamaşır suyu basıp 30 dk bekleyip 4-5 defada doldur boşalt yaparak bir deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Şubat 2025; 14:43:31 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hocam tank kullanıldı aslında. Tr tanka bakacağım. Teşekkür ederim.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hocam tanka onları basmam zor olabilir, birde çamaşır suyu bastıktan sonra 10 kere boşaltsam bile benim pek içime sinmez. Galiba en iyisi yeni tank almak. Teşekkür ederim.

• Merhabalar cebilion modeli arıtma kullanıyorum.
    Senelerdir servis değişim yapıyordu, bir süredir kendim yapıyorum. Malum fiyatlar..
    1. Sırada 5 mikron sediment
    2.granul aktif karbon
    3.1 mikron sediment mi yoksa blok karbon mu tercih edilmeli bunu açabilecek birisi varmı teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prostyle18 P kullanıcısına yanıt

merhaba

blok karbon tercih etmeniz iyi olur.klor daha çok tutulur.sedimentin çok fazla faydası olmaz orda

• 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.