Şimdi Ara

Kamasonic Teyp Arabaya nasıl Bağlanır.(Yardım Lütfen)Teypin ssleri eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
21.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime bir arkadaş sayesinde kamasonic ks-mx20 usb li teyp geçti.Teyp bağlama hakkında daha önce hiç deneyimim olmadı.
    Bu yüzden Tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum .:)
    Teyp in arka şemasına baktığımda çok karışık bişey olmadığını anladım ama işte hiç deneyimim yok bu konuda bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim
    neyse resimlere geçelim teypin;

İlk Kutunun resmi

Bu şemanın resmi

Kabloların resmi

Bu arada birde A , B Diye iki tane soket var arkasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CahitKaya -- 8 Mart 2014; 17:42:54 >

• Aracınızın teyp montaj boşluğunda güç ve hoparlör kabloları hazır mı?

Eğer hazırsa, öncelikle güç bölümünü açıklayalım(Soket B):
    Biri kontak anahtarından diğeri aküden gelen iki kablo vardır aracınızda, kontaktan gelen kırmızı aküden gelen sarı olabilir. Bir de şasi dediğimiz - kutup olacak bu da siyahtır. Bunlara teybinizin soket B bölümünden çıkan kabloları bağlayacaksınız. Kontak açıldığında 12v veren kabloyu teybin kırmızı kablosuna(ACC), sürekli 12v vereni teybin sarısına(B+), Şasiden gelen siyahı da teybin siyahına (B-) bağla, bu sokette boşta kalan lacivert ANTENNA kablosunu ise amfi kullanacağında ona bağlayacaksın şu an yoksa bantla sararak ucunu izole et.

Sonra hoparlörleri bağlayalım (Soket A):
    Bu bölümdeki her bir renk siyah desenli diğer renkle eşleşerek arabanın her bir hoparlörüne bağlanacak.
    Teyp 4 hoparlörlü bir araca göre tasarlanmış, eğer aracında 2 hoparlör varsa ya önleri ya arkaları temsil eden renkteki kabloları kullan. Hangi kablo hangi yön hoparlörü besler teyp üzerinde açıklanmış kolay gelsin.

Unutmadan, bilhassa güç bağlantılarını yaparken kısa devre olmamasına gayret et, olursa aracın sigorta kutusundaki ilgili sigortayı hemen attırır. Elektrik akımı kesilir.

Kabloları bağladıktan sonra elektrik bandıyla izole etmeyi unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Aracınızın teyp montaj boşluğunda güç ve hoparlör kabloları hazır mı?

Eğer hazırsa, öncelikle güç bölümünü açıklayalım(Soket B):
    Biri kontak anahtarından diğeri aküden gelen iki kablo vardır aracınızda, kontaktan gelen kırmızı aküden gelen sarı olabilir. Bir de şasi dediğimiz - kutup olacak bu da siyahtır. Bunlara teybinizin soket B bölümünden çıkan kabloları bağlayacaksınız. Kontak açıldığında 12v veren kabloyu teybin kırmızı kablosuna(ACC), sürekli 12v vereni teybin sarısına(B+), Şasiden gelen siyahı da teybin siyahına (B-) bağla, bu sokette boşta kalan lacivert ANTENNA kablosunu ise amfi kullanacağında ona bağlayacaksın şu an yoksa bantla sararak ucunu izole et.

Sonra hoparlörleri bağlayalım (Soket A):
    Bu bölümdeki her bir renk siyah desenli diğer renkle eşleşerek arabanın her bir hoparlörüne bağlanacak.
    Teyp 4 hoparlörlü bir araca göre tasarlanmış, eğer aracında 2 hoparlör varsa ya önleri ya arkaları temsil eden renkteki kabloları kullan. Hangi kablo hangi yön hoparlörü besler teyp üzerinde açıklanmış kolay gelsin.

Unutmadan, bilhassa güç bağlantılarını yaparken kısa devre olmamasına gayret et, olursa aracın sigorta kutusundaki ilgili sigortayı hemen attırır. Elektrik akımı kesilir.

Kabloları bağladıktan sonra elektrik bandıyla izole etmeyi unutma.

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim.Aracın montaj kabloları hoparlör ve güç kabloları hazır zaten arabada eski bir teyp takılı şu anda onu çıkartıp yerine bu teyp i takcam.
    Soket B yi anladım çok güzel şekilde ama bu dediğiniz kontak açdığımda 12v vereb kabloyla sürekli 12v veren kabloyu nasıl ayıracam onu anlamadım birde
    Arabada 2 hoparlör var ikiside arkada Soket B yi buna göre anlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CahitKaya -- 8 Mart 2014; 18:18:37 >

• Eğer aracınızda çift besleme kablosu varsa bu bahsettiğimiz kontak ACC ve B+ bağlantısı geçerli yoksa tek +12 varsa o zaman teybinizden çıkan kırmızı ve sarıyı birbirine bağlayıp direkt aracın +12 kablosuna verin.

Eğer kontaktan gelen ile sürekli 12v veren + varsa aracınızda o zaman varsa ölçüm cihazıyla yoksa 12v araç içi aydınlatma lambasıyla kontrol ederek kabloları ayırt edebilirsiniz. Lambaya siyah şasi kablosu ile 12v kablolarından birini bağlayın, sadece kontak çevrili pozisyondanyken elektrik veren ile kontaktan bağımsız sürekli ampulü yakan kabloyu bulmaya çalışın.

Hoparlörleriniz için ise Teybinizdeki yeşil ile yeşil-siyah bir de mor ile mor-siyah olan kabloları kullanacaksınız. Siyah damarlı olanlar o hoparlörün eksi kutbunu ifade eder, yönlerini yanlış bağlarsanız ses tiz ve akustik nitelikte oluşur, baslar kaybolur. Hemen bir hoparlörün kablo bağlantı yönünü değiştirin ses düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Eğer aracınızda çift besleme kablosu varsa bu bahsettiğimiz kontak ACC ve B+ bağlantısı geçerli yoksa tek +12 varsa o zaman teybinizden çıkan kırmızı ve sarıyı birbirine bağlayıp direkt aracın +12 kablosuna verin.

Eğer kontaktan gelen ile sürekli 12v veren + varsa aracınızda o zaman varsa ölçüm cihazıyla yoksa 12v araç içi aydınlatma lambasıyla kontrol ederek kabloları ayırt edebilirsiniz. Lambaya siyah şasi kablosu ile 12v kablolarından birini bağlayın, sadece kontak çevrili pozisyondanyken elektrik veren ile kontaktan bağımsız sürekli ampulü yakan kabloyu bulmaya çalışın.

Hoparlörleriniz için ise Teybinizdeki yeşil ile yeşil-siyah bir de mor ile mor-siyah olan kabloları kullanacaksınız. Siyah damarlı olanlar o hoparlörün eksi kutbunu ifade eder, yönlerini yanlış bağlarsanız ses tiz ve akustik nitelikte oluşur, baslar kaybolur. Hemen bir hoparlörün kablo bağlantı yönünü değiştirin ses düzelir.

Yazdıklarınızı çok güzel bir şekilde anladım.Hepsini açıklayıcı şekilde anlattığınız için çok teşekkür ederim.Yarın öğlen bağlıcam teyp i sonucu yazarım konuya :)

• Selamun aleykum arkadaslar size birsey sormak istiyorum teybimin sari ve kirmizi kablolarini birlestirip (12v 72ah 640A(en) lik bi akunun (+) kutubuna bagladim siyahida (-) kutubuna bagladim akunun (-) ucundan kivilcim attiktan sonra teyip calismadi nedendir (tesekkur ederim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Kamasonic Teyp Arabaya nasıl Bağlanır.(Yardım Lütfen)Teypin ssleri eklendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.