Bildirim
Kamera mı, fotoğraf makinesi mi?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
hiç bir fotograf makinesinin video çekimi kamera gibi olmadıgı ve hiç bir kameranın fotografınında fotgraf makinesi gibi olmadığı aşikardır sizde bilirsiniz.
ihtiyacınız kamera mı fotograf makinesimi bence ona göre seçim yapın...kolay gelsin... -
ben olsam kesinlikle fotoğraf makinasını alırdım ,kameralarda çok saçma ve hiçbi(genelde) görsel değeri olmayan görüntüler elde ediliyo.
Tabi sizin ihtiyacınıza bağlı ama benim tercihim foto maktan yana olurdu. -
simdi kardes bak video kamerlar ile aldıgımız goruntuler yani onların deyimi ile still image lar tamamen videodan goruntuyu cekip bize veriyor gibi yani aletler buna gore tasarlanmamıslar derim ben
hatırlarsan samsung bir kamerya 2 adet optik koyup biriyle foto biriyle goruntu cekiyordu
simdi sorarım niye oyle bisey yapmıslar dimi....
kolay gelsin seciminde -
Still Image video kameradan çıkan görüntü değil, duran görüntülerine verilen isimdir, bu anlamda bir fotoğraf karesi de, veya hareketli bir görüntünün her bir karesi de still image'tır.
Baydin arkadaşımıza katılıyorum, hiç bir video kamera fotoğraf makinesinin hiç bir fotoğraf makinesi de video kameranın zevkini ve performansını gösteremez.
Video kameraların çektiği görüntülere "saçma" ve görsel değeri yoktur demek kesinlikle yanlış bir ifadedir. Her ikisinin çekim zevki, her ikisinin özellikleri kendine has ve farklıdır; tüm gezilerime her iki makinemi de (camcorder ve fotoğraf) götürür, her ikisinden yaptığım çekimlerden de ayrı zevk alırım. Dönüşte bunları insanlara gösterirken, izletirken de verdikleri haz her ikisinin de ayrıdır. -
Arkadaşlar teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için.İşin aslı daha önce yapılan bir yorumu da düşünerek kararımı fotoğraf makinesinden yana kullanacağım.Şöyle demişti bir arkadaş.Bir kamera ile aslında saatlerce çekim yapmıyorsunuz.Sevdiğiniz bazı özel anlarınızı bir kaç dakikalık görüntülerle hatırlıyorsunuz.Düğün seyran bunun dışında tabiki. Ayrıca Canon'un sitesinden izlediğim kadarıyla S2'nin video çekimi de hiç fena değil. -
Ben de video kameralarla genelde (nedense) baştan savma görüntüler çekildiği kanaatindeyim. Video kamera elbtte öenmli anları ölümsüleştirmekte çok faydalı bir alet ancak "dur ben şu kamerayı alıp birşeyler çekeyim" diyince ortaya genelde anlamsız görüntüler çıkıyor.
Aynı şey fotoğraf makinası içinde geçerli olabilir tabiki...
Neyse, her ikisinin de kulvarları çok ayrı bence... -
eski bir S1 IS kullanıcı olarak rahatlıkla tavsiye ederim , he konu kamera mi dijital makine mi ise yine dijital makine derim , hemde canon ise kesin derim -
Canonların lensleri gerçekten kaliteli oluyo... -
Aha bende aynı sorunu yaşıyorum.Kameramı fotoğraf makinesimi diye.thesonmohikan arkadaşımla aynı tereddüt bendede var ve fotoğraf makinesinden yana tercihimi yapıcam sanırım ve canon S2 olacak büyük ihtimalle.
Bu konuda yorum yapan arkadaşlar;""hiç bir video kamera fotoğraf makinesinin hiç bir fotoğraf makinesi de video kameranın zevkini ve performansını gösteremez.""demiş ve doğru demişler.Ama zaten video kameradan fotoğraf makinesi kalitesinde bir fotoğraf çekmesini yada tam tersi foto.makineden video kalitesinde kamera çekmesini beklememiş thesonmohikan arkadaşımız.
""Birbiriyle karşılaştırıldığında;
Fotğraf makinesiyle çekilen video kalitesi
Video kamera ile çekilen fotğrafa oranla daha kaliteli sanırım."" dersek belki daha yapıcı ve fikir verici bir yorum yapmış oluruz.Teşekkürler -
İmzamda yer alan video kamerayı yaklaşık 3 yıl önce aldım üç yılda toplamsam en fazla 3 kez verimli ve amacına uygun şekilde kullanmışımdır.
Yine imzamda yer alan fotoğraf makinesini alalı yaklaşık bir ay olmasına rağmen 2000 den fazla foto çektim ve bu iş bir hastalığa dönüşmeye başladı. Büyük bir zevk ve resmen bağımlılık yapıyor.
Eğer çok fazla fotoğraf tekniğiyle işim olmaz sadece eş dost aile fotoları çekicem diyorsanız firewire çıkışı olan bir video kamera kullanım amacınız doğrultusunda daha iyi bir fayda sağlayabilir. Çektiğiniz dijital kliplerden bilgisayar ortamınında azami kayıp ile rahatlıkla capture yapıp kaliteli sayılabilecek fotolar alabilirsiniz (Fotoğraf makinesinin verdiği kaliteyi vermesede oldukça iyidir.) Veya çektiğiniz klipleri editleyip kendi DVD filminizi oluşturarak ayrı bir zevk ve uğraş kazanabilirsiniz.
Tabi yine de sonuçta video kamera kamera, fotoğraf makinesi de fotoğraf makinesidir ikisininde kendine göre güzellikleri var.
-
Yukarıda okuduklarımdam şunu anladım. Fotoğraf çekmek çok basit bir iş herkes hasbelkader iyi bir kare yakalayabilir onun için daha revaçta. Tıpkı ortaokul yıllarında çoğumuzun şiir yazıp kendini şair zannetmesi gibi. Maalesef basite alınması müsait alanlar bunlar. Oysa her ikisinde de yeteneğin dışında ciddi bilgi birikim gerektir ki işin derinine inilebilsin.
Akıcı ve keyif verici bir video çekmek zordur. Yani seyreden sıkılmayacak geçişler düzenli bir bakıma anlamlı bir belgesel olacak.
Evet gerçekten video çekmek daha fazla efor gerektiriyor bunun için sık sık açı ve mekan değiştirmeniz gerekiyor ki seyredilebilir olsun. Ben uzun uzun çekerim sonra bunu bilgisayar başında düzenlerim derseniz o da olur ama ben tek kasette kaydedilen çekimleri daha hoş buluyorum. Bunun için de çok efor harcamak güzel açılarda kayıda basmak ve süreyi kısa tutmak gerekiyor.
Görüldüğü gibi her iki görsel çekimde farklılıklar var. Bana göre amaca göre cihaz almakta fayda var.
-
bence fotograf çekmek de o kadar basit değil, yani gerçi aradığına bağlı. ben 10 senedir manuel çekiyorum, yakadığım 3-4 poz var hoşuma giden :) -
Artık hiç düşünmeden fotoğraf makinesi diyorum ve en kısa zamanda bir Canon S2 alacağım. Bana göre bir video kaydı yani sürekli görüntüde insan anı değil geçen bir zamanı seyrediyor.Ancak bir fotoğrafa baktığınızda şayet bu bir insan karesi ise, o kişinin O An yaşadıklarını düşünebiliyor,onun hissettiklerini yakalayabiliyorsunuz. Ancak videoda bu an geçip gidiyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X