Bugune kadar devlete karsı hep dürüst bi insan oldum.Trene kacak binmedim belediye otobuslerine kacak binmedım hep amu hakkından korktum ama şimdi tam tersini düşünüyorum.Nefret ediyorum bu insanlardan....
21 yasındayım, tek basıma yasıyorum 3-4 ay once 2 yıllık bilgisayar bolumu bitirdim. 3 ay iş bulamadım cok borclandım tabi.Sonra arkadasım internet cafesini satmayı düşünüyomuş 10 000 tl ye ben aldım. Ablamlardan eniştemlerden arkadaşlardan 1 yıl içnde geri odemek sartıyla borc aldım. Dukkanı açtıgım iki hafdada 5-6 tane tutanak yedim...
Dukkanı 15 dk geç kapattım diye 700 lira ceza yedim içerde kimlse olmamasına ragmen (Hak mı şimdi bu). Bilgisayarlarda counter strike oynatmak yasak mış bide ordan tutanak yedım beklemede ceza kesilebilr.. Cocugun biri okuldan gelmıs ödevi vardı Çıktı aldım bilgisayardan o anda polisler geldi içerde ögrenci var diye bi tutanak daha kitlediler bana(Cocuga yardım ediyorum ödevinde ne var bunda yanlış bişey) ben anlamam diyo gördugumu yazarım diyor polis.
Kuzenimin maddi durumu cok kotu annesi babası çalısmıyo hastalar onuda yanımda calıstırıyorum. bu dukkandan 2 aile ekmek yiyor.Dün kafenin kapısına kapattım bi hafda açmıcam... Hergun tutanak yemekden bıktm Pazar aksamı geliyolar Pazartesi sabah yine geliyolar.Evraklarım eksik belediye bi ayda veriyo ruhsatı.(1500 tl ruhsat maliyeti) Bi ay kapalı tutsam olmuyo paraya ihtiyacım var.. offf offf dukkanı açmadan 5 000 tl ceza gelebilir.. Hem gençlere iş kurun diyorlar destek vercez diyorlar. hemde Annemızden emdigimiz sütü burnumuzdan getiriyolarlar.
Madem devletin dini yok... Bu devletten ne kadar vergi kacırsan ne kadar dolandırsan ne kadar kazık atsan mübahdır ya... Bosuna dememısler devletin malı denız yemeyen keriz diye.. ama hep garibanlardan cıkarıyorlar acısını..:(
Artık elimden yasal olmayan ne geliyosa yapmayı düşünüyorum. Sizce haklımıyım arkadaşlar...?
Kardeşim çok geçmiş olsun üzüldüm vallahi işallah düzelir işlerin
İşe başlamadan battım resmen... sagol kardeşimm..
anladığım kadarıyla size biraz takmışlar kafayı, 15 dakka geç kapatmaktan ceza yazıyolarsa sanki farklı beklentileri var gibi geldi bana.
çünkü beşiktaşta 3 katlı bi internet cafe var, orlarda takılmış herkes bilir. adamlar gece çalışma izinleri olmadığı halde her gece en az 5-6 müşterileri olur sabaha kadar. sadece kapıyı kitliyolar ama ışıklar falan açık, kapıyı tıklatıyosun açıyo adam. muhtemelen anlaşmışlar ilgili kişilerle yani anlarsınya
Avuçları kaşınıyo şerroların...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme