Şimdi Ara

Kanada'da College Okumak İsteyenler Toplansın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
6.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim gibi college okumayı düşünen arkadaşlar var mı?

Okumak istediğim okul
    Nova Scotia Community College
    yıllık 10.000 CAD$

Başka okumayı düşünen arkadaşlar varsa burada tartışabiliriz

• valla bizde bu ülkeden gitmeye can atıyoruz ama dolar bu haldeyken evden dışarı çıkamıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Muaddib

valla bizde bu ülkeden gitmeye can atıyoruz ama dolar bu haldeyken evden dışarı çıkamıyoruz
    çok haklısın 2 yıllık okuma yaklaşık 110bin tl tutuyor. orada kendi masraflarımı çalışarak karşılamak zorundayım 110bin tl ciddi bir bütçe ama 110bin tlye türkiye'de neler yapabileceğini düşünürsen yapabilecegin tek şey araba almak veya ufak bir işletme açmak, ancak ülke git gide kötüye gidiyor benim gözümde. kanada'ya gidip okuyup mezuniyet sonrası çalışmaya başladığımda parayı aileme geri ödeyeceğim. ailesinin bu kadar bütçesi olan insanlar araba vb ister ama ben eğitim için harcıyacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Red Bully

çok haklısın 2 yıllık okuma yaklaşık 110bin tl tutuyor. orada kendi masraflarımı çalışarak karşılamak zorundayım 110bin tl ciddi bir bütçe ama 110bin tlye türkiye'de neler yapabileceğini düşünürsen yapabilecegin tek şey araba almak veya ufak bir işletme açmak, ancak ülke git gide kötüye gidiyor benim gözümde. kanada'ya gidip okuyup mezuniyet sonrası çalışmaya başladığımda parayı aileme geri ödeyeceğim. ailesinin bu kadar bütçesi olan insanlar araba vb ister ama ben eğitim için harcıyacağım

Alıntıları Göster
    dikkatimi çekti buradan çok kişi yurtdışı üniversiteleri araştırıyor keşke üniversitelerimizin eğitim seviyesi iyi olsaydıda gençleri yurtdışında eğitim görmesine teşfik etmeseydi en güzeli insanın kendi ülkesinde eğitim görerek o ülkeyi kalkındırması tabi ama oluşan bu son olaylar ve üniversitede sosyal faaliyetin sturbucks gibi yerlerde sınırlı kalması oluşan gençlik jenarasyonu kötü etkiliyor. geçen aylarda kanada doları 3 civarlarındayken şimdi 4.60 oldu. orada iş kolay bulunmuyor eğer tanıdığın yoksa

• Paul Muaddib kullanıcısına yanıt
    üniversitelerimizin eğitim seviyesiyle çok alakalı olduğunu zannetmiyorum tabii o da vardır ama asıl neden burda doktor da olsan dünya piyasasında alım gücün almanyadaki bi asgari ücretli garsondan daha düşük. ve muhtemelen daha da düşecek çünkü kimse gelecekten umutlu değil bu ülkede. olması için neden de yok zaten.
  • toronto , vancouver degilde neden nova scotia ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betr_Sc

toronto , vancouver degilde neden nova scotia ?
    hocam bilgisayar alanında okumak istiyorum ve nova scotia cc hem pahalı değil hem de pc bölümleri mat bilgisi istemiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Bully

hocam bilgisayar alanında okumak istiyorum ve nova scotia cc hem pahalı değil hem de pc bölümleri mat bilgisi istemiyor

Alıntıları Göster
    Hocam ne yaptınız, son durumlar nasıl?
    Ben de kanada da community college ve sonrasında üniversiteye tamamlama konusunu araştırıyorum

• Eğer Kanada’da ya da başka bir yerde college okumak isteyenler olursa kendilerine yardım edebilirim.Uygun fiyatlara okuyabilirsiniz.Özelden mesaj atmanız yeterli.

• halen gitme durumum var, tabii ki de tamamlayabilirsin. yardımcı olabilirim istersen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim hocam. Aklıma takılan ve cevabını bulamadığım bazı sorular var.
    Öncelikle kolejden sonra bilgisayar mühendisliği ya da bilgisayar bilimi bölümüne gitmek istiyorum. Bu meslek dalı için seçilebilecek kolejler ve programlar hangisi bilginiz var mı? (Kolejden sonra ana hedefim Waterloo üniversitesi) bazı ingilizce forumlara dahi baktım ancak maalesef cevap bulamadım.
    Ilk gidişim dil kursu için olacak. Hacettepe'de B2 sonuna gelerek hazırlığı bitirdim bu sene ocak ayında. Bitirme notumda kötü değildi 80-85 arasındaydı. Bir kaç dil okulunun sınavlarına girdim danışman aracılığıyla ve 20 hafta süre verdiler. Bu durumda 20 haftalık süre sizce de biraz fazla değil mi? Birde önereceğiniz dil okulları var mı acaba?

• Hocam kolejler IELTS Academic sınavında minimum 5.5-6.5/9.0 isterler. Her kolejdeki computer programming bölümünden Computer Science bölümüne transfer olamazsın. Eğer UofW'de eğitimine devam etmek istiyorsan Kitchener bölgesinde bulunan kolej (sanırım conestoga)'in internet sayfasında "transfer agreements" tarzında bir sayfa bulman lazım orada her bölümün transfee olabildiği üniler ve bölümleri yazar. ama 2+2 yerine 2+3 yapman gerekir. örneğin benim gitmek istediğim okul NSCC'de 2 yıl IT Comp Program. okursan Dalhousie Univ'de 3 yıl okuyup computer science degree alabilirsin. Sana tavsiyem eğer university degree tamamlamak istiyorsan öncelikle 2 yıllık okuyup, 2 veya 3 yıl çalışıp PR alıp öyle Üniversite gitmen daha iyi olacaktır. üniversite ücretleri college göre daha tuzlu olabilir eğer PR alıp gidersen normal ödemen gereken ücretin 1/4ünü ödersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Danışman aracılığıyla girdiğim sınav sonucunda ielts'den 6 civarı alırsın demişti ama sallamış biraz sanırım 6yı 6.5 yapmak 5 ay istiyorsa vay halimize. 16 haftalık dil kursuna gideceğim gibi gözüküyor şu anlık.
    PR alarak devam etmeyi planlıyorum hocam ben de aynı şekilde. Onu aldıktan sonra 2 veya 3 çok önemli değil açıkçası. Hangi bölümden hangi kolajden alım olduğu hakkında fikrim yoktu, bahsettiğiniz şeyleri inceleyeceğim hocam, teşekkürler. Okuduğun kolejle ünivetsitenin aynı bölgede de bulunması gerekiyor gibi bir şart var mı?

Ekleme: Waterloo'nun kendi sitesini inceledi requitments'lar var ancak bilgisayar bölümü için anlaşmalı bir kolejini bulamadım (biyoloji ve sanat var daha çok anlaşmalı listesinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 26 Şubat 2019; 2:11:56 >
  • Merhaba ben canadada colloge eğitimi almak istiyorum fakat internette fiyatlar cok yuksek gözüküyor ucuz eğitim veren colloge varmı varsa hangileri bilgi verebilirmisiniz? (yıllıgı 7-8 bin canada doları olan collogeler yokmu?)
    saygılar
  • Takip edecegim bir konu. Diger yandan avustralyada college da düşünülebilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda Academix firmasını öneriririm Kanada ile alakalı tüm olumlu olumsuz durumları sizlere iletiyorlar.
  • Halifax'da 1.5 sene yasadim, su anda da Toronto'da calisiyorum. Halifax veya NSCC ile ilgili bir sorun olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Sorularini buraya yazarsan zaman buldukca yardimci olmaya calisirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danilo Thann

Halifax'da 1.5 sene yasadim, su anda da Toronto'da calisiyorum. Halifax veya NSCC ile ilgili bir sorun olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Sorularini buraya yazarsan zaman buldukca yardimci olmaya calisirim.
    2 yıl için 20bin kanada doları gömmeye değer mi? Üniversite mezunu olmama rağmen 2 senelik düşünüyorum ki orada kalmak kesinleşsin ama 1 yıllık post grad. bölümler daha çok ilgimi çekiyor. Okul çıkışı bulacağımız işler jr. pozisyonlar olur diye düşünüyorum. Okulun kanada genelinde geçerliliği nasıldır? Bilinir mi? 1 yıllık eğitim sonrası kalıcı olmak biraz şans gibi. Ne düşünüyorsunuz? şuan üniversite son senemde işletme okuyorum. NSCC'de 1 senelik business intelligence da aklımda var. Program hk. yada sektörü hk. bilginiz var mı? Bu alanda NSCC'de sponsor bulmak zor mudur sizce? Ayrıca 1 yıllık co-op'lu Toronto, Ottowa gibi daha büyük şehirlerde de programlar var. Sizce oralar daha mı avantajlı olur? Parttime çalışarak Halifax'da geçim daha kolay olur diye düşünüyorum. Parttime işlerle ne derece giderler karşılanabilir? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

2 yıl için 20bin kanada doları gömmeye değer mi? Üniversite mezunu olmama rağmen 2 senelik düşünüyorum ki orada kalmak kesinleşsin ama 1 yıllık post grad. bölümler daha çok ilgimi çekiyor. Okul çıkışı bulacağımız işler jr. pozisyonlar olur diye düşünüyorum. Okulun kanada genelinde geçerliliği nasıldır? Bilinir mi? 1 yıllık eğitim sonrası kalıcı olmak biraz şans gibi. Ne düşünüyorsunuz? şuan üniversite son senemde işletme okuyorum. NSCC'de 1 senelik business intelligence da aklımda var. Program hk. yada sektörü hk. bilginiz var mı? Bu alanda NSCC'de sponsor bulmak zor mudur sizce? Ayrıca 1 yıllık co-op'lu Toronto, Ottowa gibi daha büyük şehirlerde de programlar var. Sizce oralar daha mı avantajlı olur? Parttime çalışarak Halifax'da geçim daha kolay olur diye düşünüyorum. Parttime işlerle ne derece giderler karşılanabilir? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Alıntıları Göster
    Kanada genelinde bilinen bir okul degil, Kanada toprak olarak oldukca buyuk bir ulke oldugu icin cok buyuk universitelerde okumadikca gidecegin okulunun bilinirligi zor. Business Intelligence oldukca teknik bir bolum, isletme mezunu olarak programlama, istatistik ve veritabani (dizayni, guvenligi, v.b.) konularinda cok iyi degilsen bolumu bitiremeyebilirsin, bir sekilde bitirsen de is bulamayabilirsin teknik bir alanda baska bir egitimin/deneyimin olmadigi icin. Business Intelligence benim alanima (Data Science) baglantili oldugu icin az cok biliyorum.

Sirketler normal pozisyonlar icin kimseye sponsor olmuyor, ancak doldurmasi zor olan pozisyonlarda (data scientist v.b.) sponsorluk olabiliyor. Onun icinde oldukca bir rekabet soz konusu.

Buyuk sehirlerde co-oplu programlar daha mantikli olabilir insanlarla network kurman acisindan. Hem Ingilizcen hem Fransizcan yoksa Ottawa'ya gitme, baskent oldugu icin butun isler bu iki dili bilmeni istiyor.

Halifax'da part-time is bulman daha zor olur diye dusunuyorum. Nufus kucuk ve cok fazla ogrenci var (3 universite + 1 comunnity college). Part-time is bulabilmen icin rekabet fazla. Part-time islerde ne kadar para kazaniliyor hic bilmiyorum ama genel olarak aylik masraflarini part-time islerle cikarman mumkun gorunmuyor. Ozellikle Toronto'da imkani yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.