Şimdi Ara

Kanal içi olmayan en iyi kulaklık? (MX-???)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm zamanların en kral mp3çaları Muvo2 ile kullanmak için en güçlü kulak içi boyun askısız kulaklığı istiyorum. Ne alayım? Para sınırı yok ama, pahalı bir şey için deneme-yanılma da yapamam. Sennheiser'in 10 tane kulaklığı var MX ile başlayan. Bunlardan biri midir benimki? Değilse nedir?

Bu arada Muvo2'nin orijinal kulaklığını satan varsa bileyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimtokgoz -- 23 Mayıs 2008; 11:18:49 >

• mx500 u arastırabılırsın
  • mx serisi içinde en iyisi mx-760 kendi serisisinde alternatifi yok
  • tüm zamanların en iyisi muvo2 mi
  • senheiser mx-160 nasıldır? 17 liraya satıyorlar
  • Bende mx-550 var baslar ve tizler çok iyi tavsiye ederim.
  • Sennheiser teknik servis elemanı bana mx 760 titanı övmüştü baya o kulaklığa sahip ol mutlaka demişti... bu arada model yükseldikçe ses kalitesi artmıyo beyler.. mesela mx 200 ses kalitesi olarak mx 500 den daha iyi... :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses kalitesi eşittir bass demek değildir bence mx500 ses kalitesi olarak daha başarılı basslar biraz yetersiz olsa da.
  • Uzun zamandır mx200 kullanıyorum.. Naturel bir sesi var.. Sesin her tınısını duyabiliyorsunuz.. Geçen pazar günü de media markt'tan mx360 aldım.. Mx200'e göre basları biraz daha dinamik ve sesi biraz daha yüksek çıkıyor.. Mx360'ın yapısı biraz daha kaliteli.. kutusundan 3 çiftte sünger ped çıkıyor.. Her iki kulaklığın nominal empedansı 32 ohm..
    Her iki kulaklığı da müzik türüne göre değişik olarak kullanıyorum
  • MX500 ile mx 200 ü çooook uzun zaman kullandım.. genel bas tiz olarak mx 200 daha iyi ama mx 500 ün sesi öyle temiz ve berrak çıkıyo ki anlatamam... yani bunlar farklı şeyler ... dikkat etmek bilmek lazım ... sanırım dB olayı... dB ne kadar yüksek olunca ses o kadar temiz çıkıyo bildiğim kadarıyla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

MX500 ile mx 200 ü çooook uzun zaman kullandım.. genel bas tiz olarak mx 200 daha iyi ama mx 500 ün sesi öyle temiz ve berrak çıkıyo ki anlatamam... yani bunlar farklı şeyler ... dikkat etmek bilmek lazım ... sanırım dB olayı... dB ne kadar yüksek olunca ses o kadar temiz çıkıyo bildiğim kadarıyla..

dB düşük olduğunda da net sesler alabilirsin
    örnek: ep-630 106dB
    cx300 120dB gibi arada 14dB fark var
  • Sennheiser mx serisi kulaklıkları Ankara'da nereden tedarik edebilirim bilen var mı?
  • db sesin gürültü oranı ile alakalı genel olarak ses yüsekliğini veriyor dense de çok farklı tecrübeler yaşatır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Sennheiser mx serisi kulaklıkları Ankara'da nereden tedarik edebilirim bilen var mı?

Sennheiser TR sitesinde var nerelerden tedarik edildiği;
    http://www.kulakligim.com/
  • İkinci mx200'ümün de tek hoparlörünü patlattıktan sonra bugün Media Markt'a gidip 42 YTL'ye Mx 560 aldım. Açıkçası gözüme mx360 ya da mx460'ı kestirmiştim ancak asimetrik kabloları yüzünden mx560 almak zorunda kaldım. İlk başta sırf simetrik kablo için 18 YTL fazla vermiş gibi oldum. Ancak uzun süreli bir dinlemeden sonra kafamdaki tüm soru işaretlerinden kurtuldum.

Gerçekten kaliteli bir ürün. mx200'den çok da farklı bir ses almam diye düşünürken oldukça güzel bas ve tizlerle karşılaştım. Şarkılardaki arka detaylar daha belirgin ve güzel duyuluyor. Kulaklığın süngerleri pek çıkabilecek gibi gözükmüyor -ki her dakika kaybederim, düşürürüm normalde. Ayrıca yanında kulaklık taşıma çantacığı geliyor. Gerçi kullanacağımı hiç sanmıyorum ama kimileri için yararlı olabilir.

mx200'de bazen ses seviyemi 25'e (son seviye) dayadığımda bile yetmeyebiliyordu. Ancak Mx560'da 21 gibi bir seviye fazla fazla yetiyor. Bu da ses yüksekliği konusunda arada oldukça fark olduğunu gösteriyor.

Diğer müzik türlerinde nasıldır bilemem ancak metal müzik için çok uygun olduğunu söyleyebilirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Biraz daha kullanınca tek eksiğini görecfeksin tizler biraz midlerin gerisinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cliffburnstein

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

MX500 ile mx 200 ü çooook uzun zaman kullandım.. genel bas tiz olarak mx 200 daha iyi ama mx 500 ün sesi öyle temiz ve berrak çıkıyo ki anlatamam... yani bunlar farklı şeyler ... dikkat etmek bilmek lazım ... sanırım dB olayı... dB ne kadar yüksek olunca ses o kadar temiz çıkıyo bildiğim kadarıyla..

dB düşük olduğunda da net sesler alabilirsin
    örnek: ep-630 106dB
    cx300 120dB gibi arada 14dB fark var

Beyler 106dB azmı değil ki.. tamam arada 14 dB fark vardır ama günümüzde bi aletde 85 dB ve yukarısı oldumu başarılı sayılıyo diye biliyorum.... ve ses yüksekliği değildir ses yüksekliği daha çok RMS ile alakalı bişi... ama bu dB olayı sesin daha temiz çıkmasını sağlayan unsurlardan n biriydi hatırladığım kadarıyla...

• ben daha çok ses kalitesini kulaklıklarda frekans aralığına ve de ohm değerlerine bağlıyorum genelde yüksek ohmlu kulaklıklarda ve de frekans aralığı yüksek kulaklıklarda detay ses ve bass çeşitliliği daha başarılı oluyor.Db seste göürültüyü yani yüksekliği belirtiyor olarak alıyorum genel olarak buna uyuyor.Db biraz da distortion ile alakalı sanırım db düştükçe distortion olasılığı artıyor o nednle de db düşünce ses çıkışı da düşük oluor ama bunların tam tersi durumlarını da yaşadım.Ayrıca db ile ses kalitesi bence kulaklıklarda bakılması gereken değerler değil.
  • ya ben de arastirdim bisuru sey insanlar sennheiser mx760 diyo dogru mu eniyisimi bu
  • En iyisi Yuin PK1 bu tip kulaklıklar arasında. Sonra PK2, sonra PK3. Belki sonra MX serisi gelebilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.