Şimdi Ara

Kanal İstanbul artık yapılamaz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
4.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ticarette risk alırken de var, satarken de. Yani %100 kar garantisi diye bir şey yok. Araplara ne ödeyeceğiz, dingilizlere ne vereceğiz diye düşünmeyin. Patladı gitti sistem bu kadar. Zarar edecekler. Ha yine de etmezler ama düşündükleri hesap ettikleri gibi de olmayacak sonu. O yüzden biz işimize bakacağız bu saatten sonra istikametimize. Yolda önümüze çıkabilecek aksilikler hedefimizi ıskalatmamalı. Şu klasik yöneylemi bir kenara bırakıp akp taktiğiyle ilerlemeliyiz, adamlar bir bir ilmek ilmek ne istedilerse ülkede nakış gibi işledi, değişim daha yeni başlıyor, chp dedikleri gibi kazanmamış olabilir, akp kaybetmiş de olabilir. Ama rte daha yenilmedi. Sırada O var. Asıl saadet ondan sonra gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

Dovmusler bahceliyi zaten yüzü morarikti 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyasi, egemenlik, askeri, ekolojik, sosyolojik, ekonomik pek çok gerekçe ile ben de kanal istanbulun yapılmasını istemiyorum.

evet devlette hükümette para yok.

fakat dışarıdaki yatırımcılarda para çok.

onlara verilir.

3-5-10 kişi/grup bir araya gelin, konsorsiyum oluşturun.

bu bölgede ne yapılacaksa yapın 70-80-100 milyar dolar harcayın.

daha sonra buraları satın. harcadığınız paranın 2 katını alın denebilir.

belki 3-5 de devlete kalır.

bunun haricinde buraların yapım işinde

çalışan işçi-mühendis...

kullanılan çimento-demir-tuğla-iç döşeme-tesisat...

hafriyatta kullanılan kamyon-şoför-mazot

vs...

bu harclamalar da doğrudan iç piyasaya, dolaylı olarak devletin kasasına girecek.

bu ekonomik krizde, dış kaynak ihtiyacı bu kadar fazlayken,

gözlerini karartıp bunu hayata geçirmek isteyebilirler.

kaç yılda biter?

bittiğinde o kadar kârlı olur mu?

araplardan başka kim alır?

avrupalı gelip orada oturur mu?

oluşacak bu yapılaşmada 2 milyon nüfusa tatlı su nasıl tedarik edilir, bu günkü istanbula bile yetmiyor?

boğaz ile kanal arasında oluşacak ada tıpkı bir vatikan gibi Fener Ekümenik Patrikliğinin şehir devleti şeklinde mi dizayn ediliyor?

askeri açıdan trakya güvenliği nasıl sağlanır? her zaman ilk saldırı köprülere yapılır. boğaz ve kanal üzerindeki köprülüre vurulduğunda trakyaya yığınak ve yardım ne kadar gecikir?

.....

cevaplanması gereken bir sürü soru var.

umarım yapılmaz !

• Kanal istanbul bana göre rant projesi, sırf kanal istanbul yapılacak diye kira fiyatlarını arttıran insanlar var. Ayrıca böyle bir yerin olması yeni varoşların oluşmasına neden olur. Esenyurt örneği karşınızda...

• Keşke marmarayda yapılmasaydı göçmen balıkları kaçırıp,doğu roma tarihine tecavüz edildi,fay tetikliyor zamanında o kadar karşı çıktık yine yapıldı biz zeki kültürlü üst akıl muhalifler olarak en iyisini biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Nisan 2024; 11:23:56 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Marmaray hattındaki halkalı - sirkeci hattı zaten çok eskiden beri vardı. Oradaki hat uzaltıldı ve trenler yenilendi. Hatta 2004 yılında arkeoloji kazısı sebebiyle ertendi ve tekrar başlandı. İroni yaparkende ironiye tecevüz edipte millete yüklenmeniz gerçekten çok sıra dışı.

Sonuç olarak kanal istanbul ile aynı şey değil bu yeniden sıfırdan yapılacak bir proje ve çok pahalı bir proje. Kısacası eve lazım olan camiye haramdır, önce ekonomi düzeltilmesi gerekir. Ayrıca ben varoşta yaşamak istemiyorum. Zengin şehirlerin oluşmasına karşıyım. He sizin orada eviniz veya araziniz varsa onu bilemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 3 Nisan 2024; 13:16:26 >
  • derlemeler kullanıcısına yanıt

Yaşın küçük belli ben muhaliflerin inşası sırasında dediği lafların hepsi aklımda onları yazdım zaten hatta çok ünlü siyasi proflar deprem tetikletiyordu 

Allah akp den razı olsun bu konuda marmaray en büyük eseri ve başarılarından biri isteyen çatlasın isteyen patlasın  hopp 10-15 dk üsküdardayım eskiden 1 saatte gidemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Nisan 2024; 15:12:19 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yaşım küçük mü ? 1980 lerde o dediğiniz hattı kullanıyordum ben :) Gerçekten çok komiksiniz. 36 yaşındayım. Popülist söylemler beni ilgilendirmiyor, bilimsel sonuçlar beni ilgilendiriyor. Ne neyi tetikler ben bilmem uzmanlar bilir. Benim bildiğim bunlar. O hat sıfırdan yapılmış gibi gösterilmesi ve bunun sizin gibi insanlar ile PR çalışması haline getirilip sunulması komedi tam. Bu arada ben marmaraya karşı değilim yapılsın. Ulaşım benim en muzdarıp olduğum konu, ben kanal istanbul'a karşıyım. O yüzden konuyu dağıtmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak ideolojiniz benim umrumda değil istediğiniz partiyi destekleyin ama benim kişisel alanımı etkileyecek her şeyi eleştiririm ben haklı olarak. Kısacası kanal istanbul yapılmamalı ve rant projesi olduğunu tekrar söylüyorum. Zengin araplar oturacağına Türk milleti otursun ve varoşlar oluşmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 3 Nisan 2024; 13:23:2 >
  • 1 tane 20 milyonluk şehir olacağına

20 tane 1'er milyonluk şehir olması

hem ekonomik

hem ekolojik

hem sosyolojik

hem siyasal

açıdan çok daha mantıklı, faydalı ve rantabıldır !

• Hocam nasıl anlamazsınız? Araplara göre köpekler mundarmış. Böylece köpek olan yerlerde beyaz kaftanlarını giyip rahat rahat dolaşamıyorlarmış. Bu yüzden de sokaklardan köpekleri çekin talimatı verdiler ki gelip İstanbul'dan ev alıp yerleşebilsinler. İşte ondan sonra patladı bu köpekler yasaklansın, yok edilsin, sokaklardan çekilsin organizasyonları.

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Almanya buna güzel bir örnek. 20 tane 1'er milyon değil ama toplam nüfus Türkiye ile kafa kafaya olmasına rağmen şehir bazında en dengeli nüfus dağılımına sahip ülkelerden birisi. En kalabalık şehri Berlin - 3.5 milyon vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Nisan 2024; 15:21:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir vurgun peşindelerdi zaten halkı, ülkeyi kim ...

• Son damla terime kadar yapmak için uğraşacaktır.
    Can çıkmadan huy çıkmaz. Daha hızlı para kazanma şekli yok. Hazineden iş yaptır, komisyonu yapıştır. Abdüllatif Şener komisyonculukla ilgili dehşet şeyler söylemişti.
    10 milyon teşvik ver, %15 benim olacak, anlaştık.
    Toplanan vergiler, 1/4 oranında teşviğe veriliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın arkadaşlar orada alınan arsa sadece Kanal için alınmamıştır. Ben de orada kendi bütçeme göre arsa yatırımı yaptım ama bunun yatırım mantığı sadece kanal değildi. İstanbul da imara bir cadde uzaklıkta şu an arsa vasfında olan daha uyguna arsa bulabileceğiniz yer yok gibidir. İsteyen istediğini söylesin İstanbul da kentsel dönüşüm seferberliği başlamadan ilk önce en az 300 bin konut yapılmalıdır. Bu da çevrede ki ilk imara açılacak arsaları daha da değerli kılar. Bana bir insan evladı söyleyin ki istanbul dan arsa almış ve zarar etmiş ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.