Şimdi Ara

Kanal tedavisi yaptiran? (Discideyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok agri olur diyenler var
    Napmaliyim tirsdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağrı olup olmaması tamamen doktorunuza bağlı kanal tedavisinden sonra 2 aya kadar ağrı olması normal zaten tedavi sırasında da sinirlerinizi alırken biraz canınız yanabilir ama size tavsiyem devletde yaptırmayın özelde yaptırın.Ama illa devletde yaptıracaksanız umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz.Size iki ayrı tecrübemi anlatayım.Sayısız kanal tedavisi oldum özelde biri 3 seansta bitirdi uğraştıda da uğraştı diğer özelde yaptırdığım doktor muhabbete bile girmedi 20 dk içerisinde halledip geçmiş olsun deyip gitti.Kesinlikle ve kesinlik özelde iyi bir doktora gidin.Zaten uyuşturacaklar ağrı hissetmeyeceksiniz.
    edit:iyi bir doktoru nasıl anlarsınız size tedavi sırasında önlük verir,peçete verir,güler yüzlüdür,tedavı sırasında belli eder kendini burdan anlarsınız geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 17 Mayıs 2017; 9:4:13 >

• Hocam ilgilenip yazdiginiz icin çok tesekkur ederim

Az once tedaviden ciktim

Doktor bayandi basta tirsdim

Anesteziyi yaparken hc hissetmedim aci agri hcbise hissetmedim

Kecioren tepebasi agiz saglik gittigim yer

Yani ozele gitsem bu kadar memnun kalirmiydim bilmiyorum

Suan kanal tedavisi yapilan yani sol tarafımi hissetmiyorum

Goz kapagimi kirpip acamiyorum : D

Cok korkuyordum kanao tedavisinden hic korkulcak bisesi yokmuş

• 4 kanal yaptirdim cektirdigim agrilar cok minimaldi. Zaten o cektigim agrinin yaninda kanal agrisi minnacik....:D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işkence gibidir, derhal orayı terk et.
  • Ağrı mağrı yok, bam bam bam.
  • Agzimda 4 adet kanal tedavisi var ilkini 2. 3. Sinifta oldum tek korkulacak tarafi doktor tecrubesizse uzun suruyo cenen agriyo acik tutmaktan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanal tedavisi.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aska tovbeli adam

Hocam ilgilenip yazdiginiz icin çok tesekkur ederim

Az once tedaviden ciktim

Doktor bayandi basta tirsdim

Anesteziyi yaparken hc hissetmedim aci agri hcbise hissetmedim

Kecioren tepebasi agiz saglik gittigim yer

Yani ozele gitsem bu kadar memnun kalirmiydim bilmiyorum

Suan kanal tedavisi yapilan yani sol tarafımi hissetmiyorum

Goz kapagimi kirpip acamiyorum : D

Cok korkuyordum kanao tedavisinden hic korkulcak bisesi yokmuş

Rica ederim doktorunuz söylemiştir kanal tedavisi yapılan dişler sinirler alındığı için bir süre sonra beslenemediğinden zayıflar rengi solabilir kırılgan hale gelebilir.Bu durumda ben gibi kaplama yaptırabilirsiniz.Fazla yüklenmeme çalışın o tarafa.Kanal tedavisi yaptıracak arkadaşlar iyi bir doktor bulduysanız bırakmayın peşini..

• Ben kanal tedavisi yaptırdığımda bir hafta ilaç koyup sinirlere üstüne geçici dolgu ile kapatmıştı. 1 hafta sonra sinirler ölmüş çatır çatır o bölgeyi temizleyip kanalı uygulamıştı. Sonra güzel bir kaplama yapmıştı. Gram ağrı sızı hissetmemiştim. Ama şu dolgu yaptırmaktan nefret ediyorum. Vız vız kafamı ağrıtıyor. Aksine diş çekiminden de müthiş haz duyuyorum. Tekrar çıkacaklarını bilsem tüm dişleri çektiririm. 2 tane 20'lik geldi yerlerindeki dişler çekildi o katırt diye gelen ses beni acayip rahatlatmıştı.
  • Hasta hiç ağrı hissetmesin, çok memnun kalsın, reklamım olsun vs vs gereğinden çok fazla anestesizi yapıyorlar.

2. Olarak da kanal tedavisi ağız için kanser sebebi. İyi forumlar.

• Wheatley kullanıcısına yanıt
    Hocam sanirim iltihap kaptiginda kana karisma ihtimaline karsi bunu dediniz,

Valla ne bilim kanal tedavisi yaptirmadan onceki aksamimi dusunuyorum ayaklarimi basimi duvarlara vuruyodum agridan, o durumda kimsenin bunlari umursayacagini sanmiyom yani ben bu riski bile bile gittim kanal yaptirdim denize dusen yilana sarilir

• quote:

Hocam sanirim iltihap kaptiginda kana karisma ihtimaline karsi bunu dediniz,

Valla ne bilim kanal tedavisi yaptirmadan onceki aksamimi dusunuyorum ayaklarimi basimi duvarlara vuruyodum agridan, o durumda kimsenin bunlari umursayacagini sanmiyom yani ben bu riski bile bile gittim kanal yaptirdim denize dusen yilana sarilir

hayır.

Dünyaca ünlü kanser tedavisi uzmanı Dr. Josef Issels, tedavi protokolünün bir parçası olarak kanserli tüm hastalarının ölmüş dişlerini çektirmeleri şartını koşan ilk hekimlerden. Kitabı Kanser: İkinci Görüş (Cancer: A Second Opinion)‘da anlattığına göre, 40 yıl boyunca gördüğü 16,000 kanser hastasının %90’dan fazlası kliniğe ilk adım attıklarında ağızlarında iki ila on ölü diş taşıyorlarmış. Gayet ikna edici kanıtlarla, ağızda çekilmeden bırakılmış ölü dişlerin insanlarda kanser oluşturacak denli çok toksin üretebildiğini öne sürüyor kendisi.

edit: bilimsel olarak incelendiğin de elbette bu verilere göre kanser yapıyor denilemez. zira toplumun %80- %90 nında ölü diş olduğu gibi bir gerçekte var.

fakat ağız içi dengeyi bozduğu, antibiyotik direnci sağladığı, toksin ürettiği aşikar. bence 2-3 kanaldan sonra bir daha kanal yapılmamalı, çekmeye yönelilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheatley -- 19 Mayıs 2017; 20:35:35 >

• Ben de 1 ay önce kanal+dolgu yaptırdım en ufak ağrı olmadı çok şükür.
    Keçiören Osmanlı Diş Merkezinde yaptırdım, Lokman Bey'i tavsiye ederim arkadaşlar.
  • Orasi ozel mi hocam kac liraya yaptirdiniz

• quote:

Orasi ozel mi hocam kac liraya yaptirdiniz

Yok hocam devlet hastanesi ücretsiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

Ben kanal tedavisi yaptırdığımda bir hafta ilaç koyup sinirlere üstüne geçici dolgu ile kapatmıştı. 1 hafta sonra sinirler ölmüş çatır çatır o bölgeyi temizleyip kanalı uygulamıştı. Sonra güzel bir kaplama yapmıştı. Gram ağrı sızı hissetmemiştim. Ama şu dolgu yaptırmaktan nefret ediyorum. Vız vız kafamı ağrıtıyor. Aksine diş çekiminden de müthiş haz duyuyorum. Tekrar çıkacaklarını bilsem tüm dişleri çektiririm. 2 tane 20'lik geldi yerlerindeki dişler çekildi o katırt diye gelen ses beni acayip rahatlatmıştı.

Kanal tedavisi olmuş dişime kırılmadığı sürece kaplama yaptırmam amaç zaten kanal tedavisi ile dişinizi ağızda tutmak kaplama yaptırarak kestiriyorsunuz bide

• kanal la dolgu aynı şey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycool44

kanal la dolgu aynı şey mi?

Kanal tedavisinde iltihap sinirlere ulaştığı için sinirler alınır yani halk arasında bilinen tabirle diş öldürülür.Dolguda ise dişin çürüyen kısmı alınıp diş dostu dolgu maddesiyle doldurulur ve diş sinirler alınmadığından beslenmeye devam eder.Kanal tedavisi dişe son şansını verir , dolgu ise sinirlere ulaşmamış çürüklerde yapılır.
  • @xtonymadx dolgu daha kolay yani teşekkürler bilgilendirdiğin için
  • Kanalın hayırlı olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.