Şimdi Ara

Kanal tedavisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Aranızda kanal tedavisini yeniletmiş kimse var mı acaba ? Çektirdiğim röntgende diş hastanesinde (devlet) yaptırdığım kanal tedavisi pek başarılı olamamışki diş kökümde kist çıkmış.Ancak araştırdığım kadarıyla o bölgedeki kistin giderilmesi için bu başarısız olan tedavinin başarılı şekildr yapılması yani yenidrn kanal tedavisi yapılması gerekiyormuş.Bu arada özelde yaptıracağım tedaviyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum aynı dertten bende muzdaripim.diş kökünde iltihap yaptı antibiyotikle azlattık ama geçmiyor.bir doktora gittim çekilecek dedi.başka çaresi yok dedi.netten okuduğum kadarıyla kanal tedavisini tekrardan yapıp kurtarılabiliyor deniyor ama bilemedim bende
  • molecula M kullanıcısına yanıt
    Hocam çektirme sakın.Kolaya kaçıyorlar hemen.Bak endodonti uzmanı vardı bir tane ismi dr. arzu idi sanırım.Youtube a yaz izle asla çekilmemeli diş diyo.Muayene yorumlarını okudum da kaç kişi dişim çekilecekti kurtardı doktorumuz demiş.Yani inanma her doktora doktor değiştir.Açıkcası ben gidip kanalı yenilemesini söyleceğim doktora sonuçta parasını veriyoruz yapacak.

• Diş hekimliği okuyorum. İyi doktor kötü doktor bu konu da ayrılıyor. Eğer dişinizi kurtarmaya uğraşıyorsa bu iyi doktordur sakın çektirmeyin derim. Doktorunuza da bunu ısrarla söyleyin

• Devlette direk çekiyolar kanal tedavisiyle kimse uğraşmaz. Biraz paraya kıyıp özele git yaparlar hemen.
  • İki kere kanal tedavisi yaptırdım. Birincisi azı dişime yapıldı, ikincisi köpek dişinin yanındaki kesici dişe. Kanal tedavisinde yapılan işlem, doktor dişini sinirlere ulaşıncaya kadar oyuyor(biraz acıtıyor). Sonra sinirlerin olduğu yeri temizliyor, sinirleri alıyor(sinirleri alırken çok acıyor). Sinirleri aldıktan sonra orayı tekrardan temizliyor ve dolgu ile kapatıyor. Çürük dişi kurtarıyor, o dişin ağrısa bile hissetmezsin.
  • Benim de böyle bir durumum var bu ara. Kanal tedavisinin düzgün yapılıp yapılmadığı ve enfeksiyon durumu film sonucu anlaşılıyor sanırım.

Bayağı araştırma yaptım ve düzgün yapılmayan kanal tedavisi sonucu veya kanal tedavisinin başarısız olduğu durumlarda apikal rezeksiyon denilen bir cerrahi müdahale yapılıyor. Bu işlem sırasında çene üzerinden kesik atarak diş köküne ulaşılıyor ve enfeksiyon olan bölge temizlenerek tekrar dolgu maddesi koyuluyor ve iyileşmeye bırakılıyor.

Bence çekme işlemi kesinlikle en son ihtimal olarak düşünülmeli Çünkü diş kaybı bence çok ciddi bir şey, ağzın bütün anatomisini bozuyor. Özele giderseniz dişi kurtarmaya uğraşırlar diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek duvarı sağlam kalmış dişim vardı, dolgunun bir kısmı düştü, özele gittim, dişçi kanal tedavisi yapalım, kanala vida çakalım, üstüne diş oturtalım dedi ,,,, şu an aynı implant yapılmış gibi dişim var,,, kanal tedavisi yaptıracaksanız kesinlikle bu yöntemi talep edin, bana 1 diş 600 e patladı, implant yaptırsam 2000 tl giderdi
  • Bu işlemi yaptıranlarda geçmeyen dayanılmaz ağrı oluyor mu ?
    Dün yaptırdım gece şiddetlendi ağrı arveles filan sadece şiddetini azaltıyor.
    Çene kemiğim ağrıyor resmen.
  • Merhaba

Gittiğiniz diş hekimi kontrol edip yeniden yapılır diyorsa yapılır
    Bunu diş hekiminden iyi bilecek forum bulamazsın
    Çareyi diş hekiminde aramaya devam et
    Forumlarda diş hekimciliği ve doktorculuk oynayanlara itibar etme
    Diş sağlığı çok önemli
    Kalbi ve bir çok organı hasta edebilir
    Zaman kaybetmeden tedavi sürecine girip yaptır

Güle Güle..
  • arkadaşlar kanal tedavisi yenileten yokmu

• Kanal tedavisi eğer ilk yapılan kanal tedavisi düzgün yapılmasıyla yenilenir. Hemen çekilmez. Her doktora inanmayın. Özellikle devlet hastanesinde çalışan doktorlar hiç önemsemiyor hemen çekilecek diyor. Kanal tedavisi görmüş dişinize ise zirkonyum kaplama yaptırın aksi halde o diş belli süre sonra kırılacak ve çektirmek durumunda kalacaksın ki doktorlar kırılacağından hiç bahsetmez çünkü direk implant yapalım para koparalım derdindeler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben devlet hastanesine gitmedim özel diş hastanesinde çalışan arkadaşım vardı devlet hastanesinde kurtarılacak dişi bile çekiyorlar diyor. Genelleme yapmayı sevmem ama durum az çok böyle .
    Özel hastanede kanal tedavi yapıldı sonrasında 2 kere iltihapladı doktor çekilecek dedi birde çektirmeye mi para verecem dedim olur mu efendim dişinizi kurtaramadık dediler kanal tedavi ücretini de iade ettiler + dişi çektiler
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.