Şimdi Ara

Kanserden şüpheleniyorum, bilgililer bakabilir mi? (Lenf) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: notguest

sağolun hocam.

aklıma bir de şu geldi.
    tam bu lenfi farketmeden önce d vitamini icin kan bakarken aile hekimi bir şeyler daha baktı ve ASO yüksek çıktı. Yani bir enfeksiyon var. bunu bir düşürelim 10 gün sonra gel bakalım bir daha demişti. bunun üzerinden 1 ay gecti lenf hala aynı. Penisilin vermişti kullanmadım kaldı öyle.

2. migren için boyun fıtığı olup olmadığıma bakıldı. lenf şişikken servikal vertebra mr çekildi. Mr lenfte anormallik olsa yakalarmiydi yoksa o mr sadece kemiklere mi bakiyor. MR sonucu normal

hocam en son dahiliye romatizma hakkinda sordu. o test sanırım 10 gün sonra çıkacak. abim çocukken romatizma olmuş kolu kitlenmiş..
    Romatizma olmuş derken, Romatizma kronik bir hastalıktır, hala devam etmiyor mu? Eğer abinizde kronik romatizmal bir hastalık varsa siz de bir kontrole gidin mutlaka. Kas ağrılarım var derseniz bir romatologa, sizi o yönden araştıracaktır.

• Hocam ben lise 1 de ameliyat olmuştum boynumdaki lenf iyi huylu çıktı şükür. Muhtemelen disimdeki çürüklerden.korkma derim Allah'ın izniyle bişey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1FE95AA

Romatizma olmuş derken, Romatizma kronik bir hastalıktır, hala devam etmiyor mu? Eğer abinizde kronik romatizmal bir hastalık varsa siz de bir kontrole gidin mutlaka. Kas ağrılarım var derseniz bir romatologa, sizi o yönden araştıracaktır.

Alıntıları Göster
    Bu foruma sizin gibi bir kaç doktor daha lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 5 Kasım 2019; 23:56:28 >
  • hocam 6 yaşındayken bir sabah kolu açılmıyormuş. ortopediste gidilmiş ilk, doktor anlamış. yönlendirmiş.
    antibiyotik tedavisi uygulanmış
    kolu açılmış.
    şuan bir şikayeti yok bildiklerim bu kadar bu konu hakkında.

Dahiliye son kalan test çıksın, sonrasında bir de romatologa gideyim. Dahiliyeci şilayetlerin romatizmaya cok benziyor ona da bakacagim dedi. umarim bakmistir :)

yardım için çok sağolun
  • Lenf şişmesi, ''ur' veya lipom' denilen deri altında büyüyen kitleler kansere yakın ve ciddi durumlardır. Fakat ameliyat ile aldırmak hatadır. Doğal şekilde tedavi edilebilirler. 70+ yaşta ileri derecede prostat kanserini tedavi eden Vernon Johnston 'un ""bikarbonat+ pekmez" protokolünü incelemenizi öneririm. Belli ölçüde bikarbonat (yani bildiğiniz sofra karbonatı) 1 bardak arıtılmış suda eritilerek ph 7'nin 1-2 üstünde alkali çözelti yapılır ve buna belli ölçüde üzüm pekmezi karıştırılır. Bu karışım içildiğinde pekmezdeki doğal seker direkt kanserli / şişik bölgeye gider cunku o bölgedeki sorunlu hücreler en cok doğal şeker ile beslenir fakat çektikleri şeker ile birlikte alkali suyu da çekmiş olurlar alkali su sağlıklı vücut hücrelerine zarar vermezken, sorunlu hücreleri öldürür böylelikle sorunlu kitle gerilemeye başlar ve alınan ek önlemlere bağlı olarak birkaç hafta içinde büyük oranda yok olur. Ek önlem olarak sorunlu bölgeye magnezyum yağı sürerek 'dermal' etki ile sorunlu bölgenin düzelmesine yardım edebilirsiniz. Magnezyum yağı eczanelerde bulunmaz, sadece bazı aktarlarda bulunur. Aynı sekilde bikarbonatlı suyu (pekmezsiz şekilde) sorunlu bölgeye sürerek deri üzerinden de alkali etkisi yapabilirsiniz.tedaviye daha da yardımcı olmak için eczanelerde satılan suda çözünen magnezyum tabletlerden de günde 1 tane içebilirsiniz. Tüm bunlar, aspirin dahil hiçbir ilaç kullanmayan, sigara , alkol ve kahve gibi keyif verici madde kullanmayan bünye şartları için geçerlidir. Herhangi bir ilaç ve sayılan bu maddelerden birini kullanıyorsanız beklenen sonuç almanız zorlaşabilir. Narkoz / morfin alarak neşte altına yatarak ameliyatı reddedip doğal yoldan iyileşme yolunda inanmak ve kendi kendini yönetmek bu işin en temel noktasıdır. Vernon Johnston'un kendi kendisini nasıl tedavi ettiğini anlattığı 100 sayfalık PDF dokumanını isteyene gönderebilirim.

• quote:

hocam 6 yaşındayken bir sabah kolu açılmıyormuş. ortopediste gidilmiş ilk, doktor anlamış. yönlendirmiş.
    antibiyotik tedavisi uygulanmış
    kolu açılmış.
    şuan bir şikayeti yok bildiklerim bu kadar bu konu hakkında.

Dahiliye son kalan test çıksın, sonrasında bir de romatologa gideyim. Dahiliyeci şilayetlerin romatizmaya cok benziyor ona da bakacagim dedi. umarim bakmistir :)

yardım için çok sağolun
    Romatizmaya benziyor mu dedi, sabahları tutukluk oluyor mu ellerinizi açmada zorluk, eklemlerinizi hareket etmede zorlanma falan?
  • parmaklarda oluyor hafif
    sırt ağrısı oluyor uyanınca ve bacak
    ama hareket ettikçe bu ağrılar yok oluyor. ve soğuk çok etkiliyor. banyo yaptım mı battaniye altında iyice ısınsam bile sanki hasta olmusum gibi kas agrilarim oluyor
    oturup tv falan izleyince, durağanlaşınca tekrar geri geliyor genelde

Anti-CCP testi negatif. Anti cyclic.... diye gidiyor. her şey negatif ve bütün değerler 0 0 0 0 0 0 olarak gözüküyor

Hocam bir de şu nasıl oluyor. Diyelim grip virüsü kaptık. Hasta olduk. iyileştik bütün belirtiler yok oldu. Bu virüsün vücutta tamamen öldürüldügü anlamına mı geliyor?
    Eğer enfeksiyon bakteriyelse, hastalık belirtisi çok olmasa da bu bakteri bagısıklıgı ugrastirmaya devam ediyor mu mesela bir enfeksiyon 3 ay sürebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 6 Kasım 2019; 14:5:49 >
  • kardes tipci degilim lakin
    bu konuyu derinden arastirmistim ve acikcasi sevmistim arastirirken
    oncelikle telas yapma
    lakin bir sorun oldugu gercek bagisiklik sistemin dusmus kardes
    bu ara meyveni sebzeni etini guzelce ye druna git aslinda lenf lerin sismesi iyidir telas etme drun ilac yazacak onlari kullan baska bir sey yoktur telas etme
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    ins hocam bakalım..
  • lenf bezleri sadece tümörle değil enfeksiyonlardan dolayı da geçici olarak şişer benim de geçen sene kasıkta yani bacakla vücudun kesiştiği noktada bilye gibi sert şişlik oluşmuştu çok korkmuştum ama sonra kendiliğinden geçti. lenf kanseri diğer kanser türlerine göre nispeten daha atlatılabilir bir kanser türüdür erken belirti verir. asıl mide ve pankreas kanserlerinden korkun. iş işten geçene kadar hiç belirti vermez ve ölüm oranı çok yüksektir. A kan grubundan olanların mide kanserine yakalanma riski daha yüksektir. B grubu da pankreas için riskli. kansere en dirençli kan grubu ise 0 dır. sporunuzu yapın kaliteli beslenin haftada bir iki mutlaka balık tüketin durumunuz el verdikçe kırmızı et yiyin meyve sebze bolca tüketin işlenmiş gıdalardan trans yağlardan kavanoz çikolatalardan vs uzak durun kanser çağımızın vebası gibidir korkunç şekilde yayılıyor özellikle ailesinde ve yakın akrabalarında kanser teşhisi konmuş olanlar çok daha dikkat etsin sigara Kullanıyorsanız mutlaka bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 6 Kasım 2019; 9:53:46 >

• Bahsettiğin semptomlar çok nonspesifik yani kanser diyebilmemiz neredeyse imkansız bu semptomlar ile.
    Nefes darlığı halsizlik güçsüzlük dediğinde ilk aklıma gelen kalp yetmezliği oluyor. Onun haricinde lenf bezi dediğin her enfeksiyonda şişebilen dandik bir şey. Takma kafana ultrasonda da bir şey çıkmayacak büyük ihtimalle.
  • genelde psikolojik çıkıyor böyle hastalıklar ciddi olanlar ise kusma bayılma ateş gibi belirtilerle çıkıyor. ayrıca her şişlikde lenf değil bende yağ bezeleri var mesela.
  • Olasılık düşük olsa da B semptomlarının olmaması lenfomayı ekarte ettirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Olasılık düşük olsa da B semptomlarının olmaması lenfomayı ekarte ettirmez.
    lokalize lenfadenopati + yakın zamanda boğaz enfeksiyonu öyküsü + yaşın ileri olmaması + b semptomunun yokluğu lenfomayı düşünmemek için yeterli sebep, yakın zamanda temiz MR'ı da var. Kan sayımları normal, pek bir şey yakalanmış değil.

Anamnezle ekarte edebileceğimiz her şey ekarte oldu zaten, lokalize lenfadenopatide şu an yapılması gereken enfeksiyon gibi davranıp izlemek, nüks veya progresyon göstermez, şişlik gerilerse sorun yok. Hani ne bekliyorsunuz buradan eksizyonel biyopsi mi yapayım?
  • dinlenik halde 85 nabız. 11-10 büyük tansiyon. 7-5 kücük tansiyonum var. Bir efor testi yaptırsam mı?
  • banyo yaptım mı battaniye altında iyice ısınsam bile sanki hasta olmusum gibi kas agrilarim oluyor

Anti-CCP testi negatif. Anti cyclic.... diye giden isimli bir test. her şey negatif ve bütün değerler 0 0 0 0 0 0 olarak gözüküyor.

Hocam bir de şu nasıl oluyor. Diyelim grip virüsü kaptık. Hasta olduk. iyileştik bütün belirtiler yok oldu. Bu virüsün vücutta tamamen öldürüldügü anlamına mı geliyor?
    Eğer enfeksiyon bakteriyelse, hastalık belirtisi çok olmasa da bu bakteri bagısıklıgı ugrastirmaya devam ediyor mu mesela bir enfeksiyon 3 ay sürebilir mi?
  • bana sıradan bir enfeksiyon gibi geldi
  • quote:

banyo yaptım mı battaniye altında iyice ısınsam bile sanki hasta olmusum gibi kas agrilarim oluyor

Anti-CCP testi negatif. Anti cyclic.... diye giden isimli bir test. her şey negatif ve bütün değerler 0 0 0 0 0 0 olarak gözüküyor.

virüse göre değişir bu olay da, senin kas ağrıların 1 senelikmiş. Burada kronik romatizmal bir hastalığının olmasından şüphelenirim. Böyle aniden başlamış bir kas ağrın olsa hadi bir nebze açıklanabilir ama bir senedir devam ediyor ve ağabeyinde sanırım romatizmal hastalık var. Sen bir romatolojiye git, o Anti-CCP romatoid artrit için bakmışlardır, negatif olması rahatlatır ama tamamen dışlatmaz.

Romatolojik hastalıklar karışıktır hocam, sizin kaslarınızın 1 senelik ağrısı kan değerlerinizdeki bir eksikliğe bağlı değil, buna bakmışlar zaten. Şunu sorayım o halde, ağrınız dinlenince azalıyor mu? Eğer azalmıyor, tersine uykudan uyandığımda dinlenmiş olmama rağmen artıyor diyorsanız burada bir romatolojik hastalık olasılığı artar, eğer tam tersine dinlenince rahatlıyorum diyorsanız, sabahları ağrılarınız azmıyorsa fizik tedaviye gidip şikayetlerinizi söyleyin. Lenf kitleniz için de başlangıç için kimse biyopsi yapmaz, bir süre bekleyeceksiniz.

Ayrıca kas ağrınız ile halsizliği karıştırmayın, kaslarınız ağrıyorsa bu başkadır, halsizlik başkadır. Çok basit aslında merdiven falan çıktığınızda nefes darlığıyla beraber güçsüzlük çekiyorsanız bu başkadır, eğer tutukluk ile beraber dinlenmekle azalmayan bir kas ağrısı varsa bu benim dediğim romatolojik gruba girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1FE95AA -- 6 Kasım 2019; 20:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Lenf şişmesi, ''ur' veya lipom' denilen deri altında büyüyen kitleler kansere yakın ve ciddi durumlardır. Fakat ameliyat ile aldırmak hatadır. Doğal şekilde tedavi edilebilirler. 70+ yaşta ileri derecede prostat kanserini tedavi eden Vernon Johnston 'un ""bikarbonat+ pekmez" protokolünü incelemenizi öneririm. Belli ölçüde bikarbonat (yani bildiğiniz sofra karbonatı) 1 bardak arıtılmış suda eritilerek ph 7'nin 1-2 üstünde alkali çözelti yapılır ve buna belli ölçüde üzüm pekmezi karıştırılır. Bu karışım içildiğinde pekmezdeki doğal seker direkt kanserli / şişik bölgeye gider cunku o bölgedeki sorunlu hücreler en cok doğal şeker ile beslenir fakat çektikleri şeker ile birlikte alkali suyu da çekmiş olurlar alkali su sağlıklı vücut hücrelerine zarar vermezken, sorunlu hücreleri öldürür böylelikle sorunlu kitle gerilemeye başlar ve alınan ek önlemlere bağlı olarak birkaç hafta içinde büyük oranda yok olur. Ek önlem olarak sorunlu bölgeye magnezyum yağı sürerek 'dermal' etki ile sorunlu bölgenin düzelmesine yardım edebilirsiniz. Magnezyum yağı eczanelerde bulunmaz, sadece bazı aktarlarda bulunur. Aynı sekilde bikarbonatlı suyu (pekmezsiz şekilde) sorunlu bölgeye sürerek deri üzerinden de alkali etkisi yapabilirsiniz.tedaviye daha da yardımcı olmak için eczanelerde satılan suda çözünen magnezyum tabletlerden de günde 1 tane içebilirsiniz. Tüm bunlar, aspirin dahil hiçbir ilaç kullanmayan, sigara , alkol ve kahve gibi keyif verici madde kullanmayan bünye şartları için geçerlidir. Herhangi bir ilaç ve sayılan bu maddelerden birini kullanıyorsanız beklenen sonuç almanız zorlaşabilir. Narkoz / morfin alarak neşte altına yatarak ameliyatı reddedip doğal yoldan iyileşme yolunda inanmak ve kendi kendini yönetmek bu işin en temel noktasıdır. Vernon Johnston'un kendi kendisini nasıl tedavi ettiğini anlattığı 100 sayfalık PDF dokumanını isteyene gönderebilirim.
    Belli ölçüde bikarbonat (yani bildiğiniz sofra karbonatı) 1 bardak arıtılmış suda eritilerek ph 7'nin 1-2 üstünde alkali çözelti yapılır ve buna belli ölçüde üzüm pekmezi karıştırılır.

ph 7'nin 1-2 üstünde alkali çözelti nasıl yapılır?

• quote:

kpss hazırlanıyorum. ruh hali deliden hallice. sinir stres ne ararsan var..

antidepresan migren için kullandım fayda görmedim.
    günüm evde geçiyor pek hareket etmiyorum. 4yıl ağırlık tecrübem var 2 yıl önce bıraktım. o zamanlar da spor sonrası toparlanmam çok uzun sürüyor diye bırakmıştım.

psikolojik olduğuna inanmaya çalışıyorum ama bu ağrılar ve güçsüzlük daha önce tecrübe ettiğim şeyler değil :/

lenf için ultrason çektirdiniz mi hiç?
    K.bakma her yazdığını okumadım ama bu mesajında antidepresanı migren için kullanıyom demişsin. 10yıldır evliyim eşim migren tedavisi gördü hala migreni var. Onlarca kez hastaneye gittik migrenden. Tedaviler muayeneler. Hiç bir doktor antidepresan vermedi. Yazdığın ilacı duymadım yani. Doktor tavsiyesimiydi antidepresan?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.