Şimdi Ara

Kanserden şüpheleniyorum, bilgililer bakabilir mi? (Lenf)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 senedir, kas ağrılarım vardı. Hafif de güç kaybı, eskiden kolayca taşıdığım damacanaları artık zor taşıyorum eve.

Nefes darlığı oluyor merdiven vb çıkarken.
    Bacaklarım özellikle dizlerim gün içinde hep sanki önceki gün spor yapmışım gibi bir halde. Ve üşüyorum bacaklardan

Kilo kaybım yok.

Boynumda fasulye kadar bir lenf bezi şişmiş. KBB baktı, yüzündeki sivilcelerden olabilir ama yine de USG yapalım takip edilmesi gerekiyor dedi. Ultrason sıram ay sonu gelecek. Ultrason çekip lenf kanseri vb olup olmadığımı, lenfin enfeksiyon vb olağan durumlardan şişmiş olduğunu bana net bir şekilde söylerler mi?

Dahiliyeye gittim 4 tüp kan verdim bir de idrar. Tahlillerde kolesterol yüksek sadece. İdrar da temiz.

Yakında bir akciğer grafisi isteyeceğim bir de kalp doktoruna gideceğim. Başka aklıma bir şey gelmiyor?
    Bu garip güçsüzlüğün sebebini nasıl bulabilirim?

Not: 5 aydır antidepresan kullanıyorum. Şuan bırakma aşamasındayım. Duxet 30mg kullanıyorum şuan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bademcikler alındı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim helvam fındîklı olsun.

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sebep antidepresan ilaçları + üzgün ve kendini düşünen halin.Bende de aynıları vardı ve spora başladım ardından bu üzgün hallerim ağrılarım bitti.Kendinle uğraşmayı kes ve kendine bir hobi bul en yakın zamanda hala benim o boynumdaki lenf bezi durur kucuk ama sert bir şekilde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • codepqer1 C kullanıcısına yanıt
    kpss hazırlanıyorum. ruh hali deliden hallice. sinir stres ne ararsan var..

antidepresan migren için kullandım fayda görmedim.
    günüm evde geçiyor pek hareket etmiyorum. 4yıl ağırlık tecrübem var 2 yıl önce bıraktım. o zamanlar da spor sonrası toparlanmam çok uzun sürüyor diye bırakmıştım.

psikolojik olduğuna inanmaya çalışıyorum ama bu ağrılar ve güçsüzlük daha önce tecrübe ettiğim şeyler değil :/

lenf için ultrason çektirdiniz mi hiç?

• Evet doktor önemli bir şey değil demişti seninki de sert ve ağrısız değil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • doktorları bosuna meskul etmıssın devlete zarar
  • stajyer doktorum, hemen yetiştim. Öncelikle sorularımı yanıtlaman lazım.

1. şiş olan lenf nodu ağrılı mıydı? Sıcak mıydı, dokununca hareket ediyor mu, kıvamı sert mi yumuşak mı?

2. bu boynundaki şişliğe yakın bir zamanda bir enfeksiyon geçirdin mi?

3. Geceleri sırılsıklam terlemelerin oluyor mu? Ateşin yükseliyor mu? Son zamanlarda ciddi bir kilo kaybı yaşadın mı?

4. Yaşın kaç?

5. Ailende kanser olan var mı?

Sorulara yanıt ver ilerleyelim.
  • Takipteyim konuyu hocam. Seviyorum PDÖ tarzı soruları :)
  • Jeg Elsker Norge kullanıcısına yanıt
    bademcikler yerinde hocam. senede 1 ya şişer ya şişmez

• codepqer1 C kullanıcısına yanıt
    ağrısı yok sadece boynumda bir doldgunluk var. yapısı cok sert degil bastırınca çöküyor gibi. ayaktaki damarlar olur ya aynı o kıvamda biraz daha sert

• dayımı akciğerden kaybettik
    yaşım 25
    terlemem yok, ateş yok, kilo kaybı degil kilo alımı var.

kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak, kurcalayınca hafif agri yapiyor. sıcak değil. pırt pırt saga sola yukari asagi kayiyor oynayinca

bir ara bogazim sisecek gibi olmustu yandi yandi gecti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 5 Kasım 2019; 23:19:28 >
  • Geçmiş olsun,yaş kaç?

• Elk.de kullanıcısına yanıt
    sagolun. 25

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

dayımı akciğerden kaybettik
    yaşım 25
    terlemem yok, ateş yok, kilo kaybı degil kilo alımı var.

kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak, kurcalayınca hafif agri yapiyor. sıcak değil. pırt pırt saga sola yukari asagi kayiyor oynayinca

bir ara bogazim sisecek gibi olmustu yandi yandi gecti.
    alabiliyorsan alkol al, alkol ile ağrısı artıyorsa lenfomadan şüphelenebilirsin, alamıyorsan soğuk uygula, soğukta sızlıyorsa yine lenfomadan şüphelenebiliriz.

Onun dışında lenfomayı düşündüren bir semptomun yok, ateş yok terleme yok, kan sonuçlarında da pek bir anormallik görmemişler zaten, atladıkları bir şey yok gibi duruyor. Endişelenme. Lenflerin en sık şişme sebebi enfeksiyonlardır. Lenf kanseri bundan çok daha sonra gelir. Kaldı ki lenf kanserini gösterecek bir ek şikayetin de yok, laboratuvar bulgusu da yok. Biraz bekleyeceksin, şişlik geçecek, geçmezse, büyürse, veya başka bir yerinde daha şişlik çıkarsa biyopsi planlanıp araştırılır. Yine temiz çıkma ihtimali daha yüksek bu aşamaya gelsen bile. Korkma yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1FE95AA -- 5 Kasım 2019; 23:23:39 >

• Antidepresanlar sinir sisteminde kalıcı hasarlar bırakır,ayrıca kanser hücreleriyle savaşan yararlı hücreleri öldürebilir

Her insan vücudunda kanser hücresi vardır

Derhal depresan haplarını bırakmalısın

• Yalnız şunu söylemem gerekiyor, kas ağrıların için bir romatologa görünmeni öneririm. 1 senedir devam eden kas ağrılarının sebebine odaklanmalısın, boynundaki şişlik lenf kanserinden kaynaklanmıyor bence, burası rahatlatıcı ama belki de kaslarınla ilgili bir problemin habercisidir. Romatolojiye git bence.
  • sağolun hocam.

aklıma bir de şu geldi.
    tam bu lenfi farketmeden önce d vitamini icin kan bakarken aile hekimi bir şeyler daha baktı ve ASO yüksek çıktı. Yani bir enfeksiyon var. bunu bir düşürelim 10 gün sonra gel bakalım bir daha demişti. bunun üzerinden 1 ay gecti lenf hala aynı. Penisilin vermişti kullanmadım kaldı öyle.

2. migren için boyun fıtığı olup olmadığıma bakıldı. lenf şişikken servikal vertebra mr çekildi. Mr lenfte anormallik olsa yakalarmiydi yoksa o mr sadece kemiklere mi bakiyor. MR sonucu normal

hocam en son dahiliye romatizma hakkinda sordu. o test sanırım 10 gün sonra çıkacak. abim çocukken romatizma olmuş kolu kitlenmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 5 Kasım 2019; 23:37:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

sağolun hocam.

aklıma bir de şu geldi.
    tam bu lenfi farketmeden önce d vitamini icin kan bakarken aile hekimi bir şeyler daha baktı ve ASO yüksek çıktı. Yani bir enfeksiyon var. bunu bir düşürelim 10 gün sonra gel bakalım bir daha demişti. bunun üzerinden 1 ay gecti lenf hala aynı. Penisilin vermişti kullanmadım kaldı öyle.

2. migren için boyun fıtığı olup olmadığıma bakıldı. lenf şişikken servikal vertebra mr çekildi. Mr lenfte anormallik olsa yakalarmiydi yoksa o mr sadece kemiklere mi bakiyor. MR sonucu normal

hocam en son dahiliye romatizma hakkinda sordu. o test sanırım 10 gün sonra çıkacak. abim çocukken romatizma olmuş kolu kitlenmiş..
    Başka lenflerde de anormal büyüme olsaydı yakalardı MR.

Sizin muhtemelen enfeksiyona bağlı, ASO yüksek çıktıysa keşke penisilini kullansaymışsınız. Kullanın şimdi muhtemelen şişliğiniz de geçecektir. Vücudunuz hala o enfeksiyon ile savaşıyor, savaşın en baba hücreleri lenfosit hücreleridir. Bunlar da enfeksiyona en yakın olan lenf düğümünde antikor üretmek üzere cephanelerini doldururlar. Bu ASO boğaz enfeksiyonu yapan Streptokok isimli bakterinin ürettiği bir maddeye karşı vücudun ürettiği antikordur. Bu antikor varsa vücut o bakteriyle savaşıyor demektir. Sizin lenf nodu şişliği de zaten boğazınıza en yakın noktada, boynunuzda çıkmış. Sizin derdinizi penisilin çok rahat çözecek meraklanmayın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.