Şimdi Ara

Kaotika ya sorular (1.1) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    madem siz o kadar ısrar edip duruyorsunuz tanrı var diyerek bu hakaret olmuyor da ben tanrı yok deyince mi hakaret oluyor. hal böyleyken samimiyetten bahsedebilir misin? madem ben de sana ısrar edip durayım tanrı yok diye, bu aynı şey değil mi? kendi görüşlerine uymadığı zaman samimiyetsizlik oluyor. tamam birşey demiyorum sen de samimiyetsizlik olarak algılamak özgürlüğüne hatta hakaret olarak algılamak özgürlüğüne sahipsin der çekilirim. ben kendimi biliyorum. söyleyecek başka şeyim yok.
  • Zararın kendine dokunsa ne halin varsa gör diyeceğim.Fakat burası topic öyle zarar veriyosun ki hem kendine hem okuyanlara...Hatta ülkeye,çünki bir edepsizin yüzünden Allah bazen bir memleketi harab ediyor.Kafaları bulandırıyorsun ,doğrusu falan yerde var diyenlere aldırış etmeden zarar vermeye devam ediyorsun.Maddeye dayanmanın ne kadar akıldan uzak çirkin hurafe olduğunu bir okuyuşta anlayabileceğin bu yeterlikte olduğun halde hala deyip deyip dediğini diyor ve zarar veriyorsun.Ben yumuşak tatlı dillerle sana ulaşmaya çabalayanlara zararını anlatmaya çabalayanlara karşı nezaket altındaki saplanmış görüntünde kasıt aramayım da ne arayım.
    evet zarar görüyorsun ve zarar veriyorsun.İnşallah ilerde pişman olan ben olurum.
  • TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI

MADDE 26 - Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  • afedersin...

Kasıt kelimem ifade edemedi...
    Buna kasıt değil,enaniyet demem gerekiyordu,
    hemseni hem çevreni felakete götüren bir enaniyet,
    sana yıkım ekibinde değer verilmeyi hoş gösteren bir enaniyet.
    Senin yıkımların,hiç bir yıkımla kıyaslanamayacak kadar zararlı.İnsanların ebedi hayatlarını mahveden bir güruh içinde yer alıyorsun.

Bu durumunu hoş görmemi veya bırak kendi haline neyaparsa yapsın dememi bekleme kaotika.Bunlarda benim son sözlerim.
  • konuyu kaydırdığın yere bak... Yapacağımız iş,cebir değil,bildiğin halde nereye sığınmışsın,,, elbette yanlışın karşısına doğru her zaman konulacaktır.Kabule elbette mecbur değilsin.

O yazıyı koymakla ''Gerçekten kazandın''.
  • quote:

Bu durumunu hoş görmemi veya bırak kendi haline neyaparsa yapsın dememi bekleme kaotika.Bunlarda benim son sözlerim.

bana hakaret etme de ne yaparsan yap
  • Konu fikirlerden şahıslara kayınca hem üslubun kalitesi düşüyor hem de asıl konudan iyice uzaklaşılıyor...
  • Atatürk aleyhine birşey yazabilirmisin? Ama Allah için yazabiliyor ve kendine dayanak bulabiliyorsun!
    Bende sana benim inancıma hakaret niteliği taşıyan cümleler kullanma derim.''Yoktur'' demeni en büyük hakaret kabul ediyorum.Ekranda böyle bir kelimenin suratıma savrulmuş bir yumruktan daha kötü olduğunu düşündüğümü bilmeni isterim.Çünki o benim herşeyim.
    Sende bu noktaya dkkat et!
  • İnananlara duyulan saygı kadar inanmayanlara da saygı duyulmalıdır.Nasıl ki inanan insan niye inandığını her detayı ile açıkladığında inanmayan kişi bundan etkilenmez ise, inanmayan insanların da niye inanmadığını açıklaması inananları etkilemez.Herkesin görüşü kendisini bağlar.Zaten bu forumda amaç birilerini etkilemek, etki altında bırakmak olmamalı kanaatimce.Burada sadece faydalı düşünceleri, kendi inancımızla, düşünce yapımızla örtüştürüp harmanlamak için bulunmuyor muyuz?Bir bilgi işimize yaramaz ise onu göz ardı etmek çok mu zor?İnsanlar özgürce ne düşüncede olduklarını ifade edebilmeliler.Kendi adıma söyleyeyim ki ben Tanrı inancı olan birisiyim ancak burada inançsız olan insanlardan da düşündürücü pek çok şey öğrendim.Öğrendiklerim inancımı sarsmadı.Sadece öğrendiklerimi düşünce havuzuma atıp önceki verilerimle kaynaştırdım.Tam tersi de olabilir.Ancak inanmayan bir insanın düşünceleri kötüdür, insanlık adına zarar vericidir diye düşünmek oldukça yanlış.Medeniyetin gelişimine büyük katkıları olan ve inançsız olan pek çok bilim adamı vardır.Keza inançlı bilim adamları da...Ön yargı pek çok şeyi mahvediyor.Hem piyasada da ateizm üzerine, deizm üzerine, din üzerine bir sürü kitap var.Hangi insan kitap seçerken "yahu ben bugün ateist mi olsam ne en iyisi ateizmin tarihçesi kitabını alıp okuyayım da ateist olayım bugün" der?Bu o kadar kolay mı?İnsanlar iç dünyalarında neler barındırıyorlar bilmek mümkün mü?Bu nedenle ön yargıya hayır diyorum!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet
    Atatürk aleyhine birşey yazabilirmisin? Ama Allah için yazabiliyor ve kendine dayanak bulabiliyorsun!
    Bende sana benim inancıma hakaret niteliği taşıyan cümleler kullanma derim.''Yoktur'' demeni en büyük hakaret kabul ediyorum.Ekranda böyle bir kelimenin suratıma savrulmuş bir yumruktan daha kötü olduğunu düşündüğümü bilmeni isterim.Çünki o benim herşeyim.
    Sende bu noktaya dkkat et!

Atatürkü eleştirmek yasal, atatürke hakaret etmek ise değildir,

aynı şekilde günümüz toplumunda Allah'a inanmamak yasaldır, ama müslümanlara hakaret etmek değildir.

bu ince çizgiye dikkat etmek gerekiyor...
  • akarahmet, o zaman gideceksin forum yönetimine şikayet edeceksin. Ben tanrı yoktur diyerek ne bir topik açmışım ne de bunu yaymaya uğraşmısım. beni tanıyanlar bilir. tartışma esnasında fikir belirtmek gerekiyor ben de fikrimi belirtiyorum. şikayet edersin silerlerse silerler. "tanrı yoktur" diyerek fikir belirtmek yasak ise ben de uyarım. Şayet yasak değil ise ve sen bundan rahatsız oluyorsan o zaman girmeyeceksin, herşey bu.

arkadaşlar yorumu size bırakıyorum.
  • yalnız şu da var

kaotikanın kimseyi dinden imandan çıkarmak gibi bir kastı yok. sadece fikirlerini yazıyor, evrenin bir yaratanı yoktur diyor. forumda kafasına göre yobaz avına çıkan, kafasına göre ayetleri eğip büküp alaya alan, inananlara gerizekalılar diyen islama ilkelliktir diyen arkadaşlarda mevcut oldular. ben bu arkadaşlara her zaman yaptıklarının yanlış olduğunu söylemişimdir ama kaotika nın olayı farklı. ben bir kere bile kaotikanın bu gibi davranışlar sergilediğini görmedim. inanıp inanmamak insanların kendilerini bağlar. bir şey yok dediğinde o şey yok olmayacağı gibi Allah'ta yok olmaz. trackfinde katılıyorum kimse kimsenin yazdıklarını okuyup dinden imandan çıkmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.