Şimdi Ara

Kapalı havanın yayınlara etkisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hava kapandımı yada yağmur yağdımı TRT kanalları Star NTV Habertürk
    sinyal seviyeleri dibe vuruyor.
    Diğerlerinde de bir ölçüde düşüş oluyor ancak saydığım kanallar izlenemez hale geliyor.
    LNB'yi mi değiştireyim kullandığım kablo RG-11
    Bir diğer gariplikde Arama yaptığımda Hem Hellassat hemde Turksat yayınları çıkıyor.
    Hellassat sinyal seviyeside iyi olması da işin enteresan tarafı.Kullandığım çanak 90 CM Offset
    Köşede hafif bir eğik var. Eee ne yapacaz şimdi ?

• Sisteminizdeki problem antenin düzgün olarak Türksat1C ve Eurasiasat uydusuna tam yönlendirilmemiş olmasından kaynaklanıyor.

Hellassat uydusu Türksat uydusuna göre 3 derece daha batıda 39 derecede yer almaktadır, iki yayının birbirine kesinlikle karışmaması gerekiyor sizin anteniniz 40-40,5 dereceye ayarlı olduğu anlaşılıyor, eğer anteninizi 1,5 derece doğuya daha kaydırırsanız yayınlarda bozulma ve kaybolma azalacaktır.
  • Dikkate alacağım teşekkürler...
  • bence antenle alakası yok...Bende de bahsi geçen kapalı, yağışlı havalarda TRT,CNN de falan sinyal çok düşüyor. Ama ilginçtir daha önce hemen hemen hiç çekmeyen STAR paketinde ise yayınlar geri geliyor. Ne iştir ben de anlamadım yaw!...
  • benim bildiğim sisli havada sinyal düşer
    ama bunun düşüşü hiçbir kanala bakamayacağın ya da bazılarına anlamına gelmez
    benim başıma geldi
    kötü havada bilhassa sisli havada anteni normal ayarlıyorum
    hava düzelince anten bozuluyor
    daha doğrusu sinyal eskiye göre düşüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.