Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Savior Fenix

Yanliz burda gece gezmek yurek ister

Yeter ki izin versinler gece bile gezerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

bölge eskiden rumlara aitti; Kıbrıs Barış Harekatı ile geçirilmiş ve savaş sonucunda yapılan anlaşmayla bölge tarafsız hale getirilip sivil halka kapatılmıştır.

Oteller bölgesi ilan edilmeden önce de Türk arazisi hatta vakıf arazisi idi.Ama kapalı olmasının sebebi bölgede uluslararası sermaye kuruluşlarının mülklerinin olması,küresel sermayeyi karşına almama durumu.Yoksa orası normalde KKTC'nin diye biliyorum yani bugün ben burayı kapalılıktan çıkarsa çıkarır sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

Bize geçtiyse bu şehir niye gidip orda yaşayamıyoruz. Orayı ele geçirmek için tekrar savaşmı çıkması gerekiyor mis gibi turizm cenneti boşa duruyor orda.

Seni de alacaklardı zaten hemen KKTC vatandaşlığına.Bir de dostum orası Türklerin veya Türkiye'nin değil KKTCnin Kıbrıslılarındır.Bir baktım konuya herkes sahiplenmiş şunu yapalım bunu yapalım diye.Doğma büyüme Magosalıyım bu arada

Türkiye vatandaşı kıbrısa gidip istediği şekilde mal mülk edinebilir. Ayrıca KKTC vatandaşı olmasıda şart değil. rahatçada gezebilir. Prosedürü çok iyi biliyorum siyasi ve diplomatik yönünü anlatmam uzun sürer.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizayinanç

quote:

quote:

Bize geçtiyse bu şehir niye gidip orda yaşayamıyoruz. Orayı ele geçirmek için tekrar savaşmı çıkması gerekiyor mis gibi turizm cenneti boşa duruyor orda.

Seni de alacaklardı zaten hemen KKTC vatandaşlığına.Bir de dostum orası Türklerin veya Türkiye'nin değil KKTCnin Kıbrıslılarındır.Bir baktım konuya herkes sahiplenmiş şunu yapalım bunu yapalım diye.Doğma büyüme Magosalıyım bu arada

Türkiye vatandaşı kıbrısa gidip istediği şekilde mal mülk edinebilir. Ayrıca KKTC vatandaşı olmasıda şart değil. rahatçada gezebilir. Prosedürü çok iyi biliyorum siyasi ve diplomatik yönünü anlatmam uzun sürer.

Vatandaşı olmadıktan oranın haklarına sahip olmadıkça mal mülk alsan ne fark eder.Amerikadan da alınır ona bakılırsa

• NE pahasına olursa olsun gezmek isterdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaZooM

NE pahasına olursa olsun gezmek isterdim

Sadece resimdekierle bitmiyor. kaçakçının köşkü leffkoşa sokakları.girne kalesi tatil amaçlı bire bir. ama oraya gitmeden nereleri gezebilceğine karar vermelisin. İnternetten bakıp şurda şu burda bu var diye araştırıp gidersen doya doya gezersin.
  • quote:

quote:

Kıbrıs milliyetçisi gördüm sanki

• kayıp şehir lerin hazin sonu , genelde sadece fotoğrafçılar bayram eder , çok etkileyici resimler oluyor özellikle asya ülkelerinde ki terkedilmiş şehirlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Oteller bölgesi ilan edilmeden önce de Türk arazisi hatta vakıf arazisi idi.Ama kapalı olmasının sebebi bölgede uluslararası sermaye kuruluşlarının mülklerinin olması,küresel sermayeyi karşına almama durumu.Yoksa orası normalde KKTC'nin diye biliyorum yani bugün ben burayı kapalılıktan çıkarsa çıkarır sanırım.

kime aitti konusuna çok hakim değilim bu yüzden bir kısımdan sonrasını(harekat öncesi ve sonrası) yazmış olabilirim. biraz daha araştırma yapmam lazım ama şu ana kadar anladığım şu:

bölge ilk olarak Türklere aitti, sonra Rumlar yavaş yavaş arsaları aldılar (parayla veya zorla, kimini parayla kimini zorla diyelim = israil modeli) ondan sonra yatırımlar başladı; yatırımlar zirveye çıkmışken harekat oldu.

hoş, bu bölge hiç Rumların kontrolüne geçmeseydi bu yatırıma, bu üne kavuşabilir miydi? bence çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Şubat 2013; 12:29:22 >

• Bomba konu olmuş.
  • Orijinalden alıntı: Kubilay

Kıbrıs milliyetçisi gördüm sanki

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türki'ye dir. Trükiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi. Sadece Türkiye'ye ihanet etmesinlerde. Ekonomik olarak halen daha biz onları destekliyoruz. Türkiye Kıbrısa para akımını keserse emin ol Kıbrıs yarına çıkamaz.
  • keşke görme fırsatımız olsa. ordaki eşyaları biryere toplayıp nostalji müzesi yapsalar süper olurmuş.
  • quote:

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

kıprıslı Türkleri tanıyor musun bilmiyorum.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Şubat 2013; 12:32:36 >
  • güzel konu
  • quote:

hoş, bu bölge hiç Rumların kontrolüne geçmeseydi bu yatırıma, bu üne kavuşabilir miydi? bence çok zor.

Rumlar demeyelim orası küresel sermayenin parasını akladığı,eğlendiği haline getirildi.Bir zamanının Kübası gibi.Bugünde buna benzer yerler vardır ki genelde de adalardır yine.Tabi ki bir yere yatırım yaparsan,yatırım yaptığın yeride pazarlayabilirsen (en önemlisi bu pazarlama) elbette ünlenir.
  • Ordudayken girme imkanım olmuştu ve uzun uzadıya dolasmıştım, cok harika bir bölge

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oraya kadar gittim çok güzel bir yer
  • arabalar içimi yaktı be 400 bile görmemiş
  • Harika konu
  • quote:

quote:

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

kıprıslı Türkleri tanıyor musun bilmiyorum.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

Ben Kıbrıslıym zaten Magosalıyım Zaten biz Türk değiliz Kıbrıslıyız derler.We re not Greek not Turk.We re Cypriot
    Sen bunu dememizi haksız buluyor olabilirsin ben de çok yanlısı değilim ama haklı oldukları yanlar da var.Senelerdir KBHdan sonra Kıbrısa, Adana Urfadan kekeler getirdiler.İnsanlar eskiden kapıları açık uyurken şimdi Kıbrıs terör sempatizanı uyuşturucunun memleketi olan bir yer oldu.Bir de ABye giremememiz var ve Kıbrısı bir askeri üs olarak kullanmanız sömürmeniz.Bana kalırsa alın tasınızı toprağınızı terkedin Kıbrısı.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.