Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • terkedilmiş banka ve evlerdekı kıymetlı eşyalar (para altın ....) duruyor mu hala
    hala duruyorsa ıkı kişi pm atsın
  • Ben askerligimi magosada yapmistim. Gorevim geregi komutanla beraber defalarca gidip geldik. Ordan ordu evine kadar olan bolgede durmak yasak, 15 km hizin altina dusmek ve ustune cikmak da yasak. Elinde dolu silahlarla bekleyen ve vurma yetkisine sahip un askerleri var. Pasamiz birgun gezmek isteyince gezme firsati bulmustum. Sofia loren in evi, bankalar, kumarhaneler, galeriler icerde yok yok ve hersey cok luks. O kursun delikleri sirf dis duvarlarda degil icerdede var. Ve ayni resimlerdeki gibi yiyecekler masalarda duruyor. Cok ilginc bir tarihi dokusu var. Oradaki o tarih kokusunu ve orda durup bir dukkana veya esyaya bakip yasanmis olabilecekleri hayal ettigimi hatirliyorum. İyiki orada diger komutan soforleri veya habercileriyle takilip buraya ne kiz atilir varya muhabbetine girmeden iyice incelemisim. Ben 2005 de orda askerdim ve ben cok sansli bir askerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizayinanç

quote:

Orijinalden alıntı: KKopru

3 Senem Kıbrıs / GaziMagosa'da Geçti Babamın Görevinden Dolayı . . Burası da Magosa da. Askerî Tesisler Var Otel Havasında Geçti Günlerim, Çok Güzel Bir Yer... Keşke o Günlerime Dönsem Diyorum.. Bi an o günlere gittim hey gidi... Kurşun izlerinin hâlâ kol gezdiği lüks oteller, lokantalar , binalar duruyor . . . Kumsalı ayrı bir güzeldi. Türkiyede o kadar sahil gördüm ama orası kadar güzel Bir sahile rastlamadim.. Kumları ordaki bir adam karısı için Mısır'dan getirtmis diye bir efsane dönüyordu orda ayrıca...

Edit: Giris yasağı konusunda bazı soru işaretlerini gidereyim , orada UN askerleriyle Türk askerleri durmakta. Askeriye ait bir bölge. Terk edilmiş ama Asker Aileleri için Lojman ve Kamp için Tesis yapılmış Ordaki binalardan. Ama binalar eski... Yazları kamp için açılıyor. Ayrıca Içerde fotoğraf çekmek yasak yol boyunca...

Benimde babam memurdu değirmenlikte görev yaptı. sık sık gidiyorduk oraya. tesislerin içinde fotoğraf çekilmesi yasak olan bir bina vardı neydi o kilise gibi birşeydi. bide kumsaldan kum almak yasaktı sanki. çok güzel bir yer ama fazla kalmıycaksın tatil amaçlı gidip gelcen. bizim zamanımızda elektriğe ücret alınmıyordu.

Degirmenlik te Güzel, Zırhlı Birlik Tugayı Var Orda, Girişte Iki Tane Kaplan Resmi Vardı Yanlış Hatırlamıyorsam :) Aynen dediğin gibi çok güzeldi ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lt.Raven

Hocam biraz bolgeden bahsedeyim bolge savas zamaninda Turk Baris Kuvvetlerince ele gecirilmis ve ateskesten sonra bir sorun olarak kalmis ve cozumlenememistir.Bu yaskli bolgede askeri orduevleri ve lojman vardir.Bolgeye giris askeri personel ve UN gucleridisinda yapilamamaktadir.Bolgeyi Turklerele gecirincerumlar telasla kacmislar evlerini arabalarini kiyafatlerini hatta masalarin uzerinde yemeklerii tabaklarinda birakarak kacmislardir ben bunlara sahit oldum hatta size soyle soyliyim yasakli bolgede bir rum bankasi varve bu bankada paralar her yil Un askerleri tarfainda sayilarak kontrol edilmektedir.Ben lojmanda 3 yil yasadim ve hayatimin en guzel yillaridir.Dusunun bosbir mahalle ve cocuksunuz tabi ki bizimde sinirlarimiz vardi Bu bolgede zamaninda dunyanin en iyi kumarhaneleri ve otelleri vardi cok luks bir mahalledir.unlu sinema oyuncusu Sophie lorenin evine komusuyduk :) (tabikide ici bombostu kirik camlar falan vardi). Bu bolge Turkiye halki tarafindan pek bilinmemektedirce buda rumlarin ve avrupa birliginin isine gelmektedir.Turkiye halki boyle guzel biryeri bilse emin olun herseyinden cok sahiplenir buraya Buralar hayatinizda gorebilceginiz en guzel 5 yerden biridir kesinlikle Devamini bir sonraki zamanda yazarim

Hocam benim şahsi askeri kimliğim var baba tarafından o bölgeye girebilirmiyim çok ilgimi çekti ( hem kıbrısta kuzenlerde var süepr olur)

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Orijinalden alıntı: cduman

Buraya kacak olarak girsek yakalandigimizda ne oluyor? Ne ile suclaniyoruz ve ne cezasi var?

1-2 gün tutup salarlar , ne olacak en fazla.

Tampon bolge oldugundan yasayan her canliyi vurma yetkileri var

Yavaş gel , adam vurmak kolaydı öyle.
  • Çok çekici bir yönü var. 1- 2 derinlemesine gezmeyi çok isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zexial

quote:

Hocam biraz bolgeden bahsedeyim bolge savas zamaninda Turk Baris Kuvvetlerince ele gecirilmis ve ateskesten sonra bir sorun olarak kalmis ve cozumlenememistir.Bu yaskli bolgede askeri orduevleri ve lojman vardir.Bolgeye giris askeri personel ve UN gucleridisinda yapilamamaktadir.Bolgeyi Turklerele gecirincerumlar telasla kacmislar evlerini arabalarini kiyafatlerini hatta masalarin uzerinde yemeklerii tabaklarinda birakarak kacmislardir ben bunlara sahit oldum hatta size soyle soyliyim yasakli bolgede bir rum bankasi varve bu bankada paralar her yil Un askerleri tarfainda sayilarak kontrol edilmektedir.Ben lojmanda 3 yil yasadim ve hayatimin en guzel yillaridir.Dusunun bosbir mahalle ve cocuksunuz tabi ki bizimde sinirlarimiz vardi Bu bolgede zamaninda dunyanin en iyi kumarhaneleri ve otelleri vardi cok luks bir mahalledir.unlu sinema oyuncusu Sophie lorenin evine komusuyduk :) (tabikide ici bombostu kirik camlar falan vardi). Bu bolge Turkiye halki tarafindan pek bilinmemektedirce buda rumlarin ve avrupa birliginin isine gelmektedir.Turkiye halki boyle guzel biryeri bilse emin olun herseyinden cok sahiplenir buraya Buralar hayatinizda gorebilceginiz en guzel 5 yerden biridir kesinlikle Devamini bir sonraki zamanda yazarim

Hocam benim şahsi askeri kimliğim var baba tarafından o bölgeye girebilirmiyim çok ilgimi çekti ( hem kıbrısta kuzenlerde var süepr olur)

Askeri yerlere girebilirsin fakat UN`a ait bölgeye giremezsin.

• quote:

quote:

quote:

sağolun ordu evi varmı şzaten şehirin içinden geçilerek gidiyormuş aklıma ediyim her yaz bizimkiler giderken kıbrısa evde pinekliyordum bu yaz beni bekelr maraş ordu evi ozaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

sağolun ordu evi varmı şzaten şehirin içinden geçilerek gidiyormuş aklıma ediyim her yaz bizimkiler giderken kıbrısa evde pinekliyordum bu yaz beni bekelr maraş ordu evi ozaman

e git tabi. alev kayalıklarını biliyormusun? kesin gidip girneye tepeden bakman gerek.

• Güzel bir bilgi vereyim. bundan 3-4 yıl önce girneyi güzelleşirmek için yanlış hatırlamıorsam Mısırdan palmiye ağaçları getirildi. Fakat ağaçların kabuklarında kobra yılanların yumurtaları varmış.Farkedilmediğinden yılanlar bir çok yerde çıkıyordu. Zaten kıbrısı bilen bilir sıcak olduğundan yılan,akrep vs tam onlar için bir yer.
  • Peki bu 1. videodaki adamlar içeri nasıl gitmiş video çekmiş ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cduman

Buraya kacak olarak girsek yakalandigimizda ne oluyor? Ne ile suclaniyoruz ve ne cezasi var?

1-2 gün tutup salarlar , ne olacak en fazla.

Tampon bolge oldugundan yasayan her canliyi vurma yetkileri var

Yavaş gel , adam vurmak kolaydı öyle.

arkadaş haklı malesef. malesef çünkü ben de gitmeyi ve girmeyi çok isterdim.

olay tamamen size denk gelen askerin insiyatifine bağlı. isterse gözaltına alır; sorunlu,psikopat bir tipse (ki askerde çok vardır) çeker vurur, üstleri savunmasını isteyince de "yasak bölgedeydi, yağmacı sandım vurdum" der. ceza alacağını sanmıyorum. kılıfına uydururlar bir şekilde çünkü tüm kozlar onların elinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Türkiye o yıllarda kuş serisiyle uğraşırken...

bir Toyota bayiisi

yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bela50

Peki bu 1. videodaki adamlar içeri nasıl gitmiş video çekmiş ?

Tek tük birkaç mahalleye girilebiliyor onlardan bazılarıdır.o mahalleler koruma dışında kalıyor.hatta evin kaydı yani tapusu halen elindeyse(rumlar için söylüyorum) UN`a dilekçe verip o tapuya ait eve gidip eşyalarını daha cok altın mücevher gibi malzemelerini alabilirsin.bu vidyolarda ya bu anlarda çekildi yada o birkaç mahalleden çekildi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bela50

Peki bu 1. videodaki adamlar içeri nasıl gitmiş video çekmiş ?

Tek tük birkaç mahalleye girilebiliyor onlardan bazılarıdır.o mahalleler koruma dışında kalıyor.hatta evin kaydı yani tapusu halen elindeyse(rumlar için söylüyorum) UN`a dilekçe verip o tapuya ait eve gidip eşyalarını daha cok altın mücevher gibi malzemelerini alabilirsin.bu vidyolarda ya bu anlarda çekildi yada o birkaç mahalleden çekildi.

Babama sordum şimdi asker sayılır kendisi gitmişler oraya 2011 de gezmişler is için falan diye ama UNlara dilekçe yazmışlar onlarda kabul etmiş öyle girmişler yoksa arkadaşların dediği gibi UNcularin yerinde direk ateş etme yetkileri varmış

• Ufkum iki katına çıktı, duygulandım. 3,5 kişi gidip akşam üstü bakıp bakıp içeceksin çok romantik olur. denizden bakıp tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Türkiye o yıllarda kuş serisiyle uğraşırken...

bir Toyota bayiisi

yani?

yanisi şu:

o dönemlerde dünya; bizde fahiş fiyatlara satılan, tenekeden imalat kuş serisi araçların bedeline yakın paralara Türkiye'de olmayan "kaya gibi" Japon araçlarına biniyordu.

günümüzdeki çoğu Japon araç üretici bayiisi ülkemizde yoktu. çünkü o aralar Fiat; Tofaş aracılığıyla piyasayı "uyutmuş" (gerçekten uyutmuş çünkü Türkiye'de en çok tutulan araçlardan biri olan Tofaş Şahin, Fiat'ın Avrupa'da tutmayan Regata

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

modelidir. Avrupa'da tutmadı çünkü Avrupa insanı genel olarak zekidir. bu araca Türk insanının verdiği paraları vermez.)

Fiat Tofaş aracılığıyla milleti Türkiye'de lüks arabalara bindiğine inandırmış ve o aralar parasını haketmeyen o dandik arabalarını satmakla meşguldü.

eğer o yıllarda Türkiye'de Japon araçların bayiileri olsaydı Tofaş kafadan iflas ederdi.

örnek veriyorum aklı selim bir insan 10 bin liraya tofaş tenekesi alacağına üstüne 3-4 daha koyar gider o dönem muadilleriyle kıyaslarsak "kaya gibi" Japon araç alırdı.

umarım anlatabilmişimdir.

ekleme:

mesajı çok "ince" vermişim kabul ediyorum; otomobiller ve otomobillerin tarihleriyle ilgilenmeyen kişilerin anlamaması normal. biraz daha "düz" yazdım orayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Şubat 2013; 10:11:07 >

• Ben efsaneyim tarzi film cekilebilir

• içim acıdı şefersizim
  • yazıkk..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.