Şimdi Ara

Kapali otoparka dadanan kediden nasil kurtulunur (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
3
Favori
15.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı sorunu 1 sene önce yaşadım taşınmadan önce. Kedi arabanın arka bagaj kapağını tırnağıyla çizmiş ben de çocuklar yapmış zannediyorum çocuktur yapar neyse derken bir gün arabaya binerken miyav sesi duydum motorun altından geliyordu. Altına yatıyor herhalde dedim eğildim bir baktım bir şey altta sonra motoru açtım içinden miyav miyav ses geliyor hemen sanayiye çektim arabada koruma olduğu için motordan zarar gelmeyeceğini biliyordum ondan. Sonuç:
    Osman Şimşekyoutube
    Araba Yavruladı
    https://www.youtube.com/watch?v=AQFZPNDEjxg

• başkasına zarar verilerek yapılan bir eylemin nesini savunuyor forumdaki arkadaşların yarısı anlamadım. biraz empati yapıp zarar gören kişinin yerine keşke kendilerini koyarak düşünmeyi bir deneseler.

kaldı ki orada hayvanları besleyen insanlar da kaş yapayım derken göz çıkardıklarının farkında değil. bundan şikayetçi olan tek kişi bu arkadaşımız da değil. olaylara biraz farklı açıdan bakmayı öğrenin.
  • İlk zamanlar ben de kafaya takardım ama araba bu sonuçta, sen bir şey yapmasan ya sürterler ya dolu hasarı olur. Varsın kedi istemsizce çizsin umrumda olmaz. Dünya malı için o canlının huzurunu kaçırmak vicdana ters.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringer

başkasına zarar verilerek yapılan bir eylemin nesini savunuyor forumdaki arkadaşların yarısı anlamadım. biraz empati yapıp zarar gören kişinin yerine keşke kendilerini koyarak düşünmeyi bir deneseler.

kaldı ki orada hayvanları besleyen insanlar da kaş yapayım derken göz çıkardıklarının farkında değil. bundan şikayetçi olan tek kişi bu arkadaşımız da değil. olaylara biraz farklı açıdan bakmayı öğrenin.
    olaylara farklı değil tarafsız bakmayı öğrenin. bu aralar farklı olmaya çalışırken yanlış tarafa bakan insanlarla doldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96B6D01A8

hayvanların canını hiçe sayanların, "arabayı leke yapıyor" diye "başkalarına zarar vermek nedir" diye cümle kurması. hayvanlara zarar vermek önemsiz arabanın üzerinde pati izi olmuş hemen o kedi buluna kellesi vurula hangi taraf hastalıklı acaba

Alıntıları Göster
    Hayvanın canını hiçe sayan kim? Kendinde misin, ne içtin sen? Teyzeler kendi evlerinde baksınlar o kedilere dedik

Temizlik hastası teyzelerin mutfak tezgahlarını, davlumbazlarını, ocaklarını falan çizelim biz de o zaman...

• Selam.

Kediler lavanta - sirke ve naftalin kokusundan hoşlanmıyorlar, hepsinde çok etkili değil ama; motor bölümünde uygun yerlere bunlardan koyarsanız motorun sıcaklığı ile koku iyice baskınlaştığından kediler kolay kolay yaklaşmayacaklardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Hayvanın canını hiçe sayan kim? Kendinde misin, ne içtin sen? Teyzeler kendi evlerinde baksınlar o kedilere dedik

Temizlik hastası teyzelerin mutfak tezgahlarını, davlumbazlarını, ocaklarını falan çizelim biz de o zaman...

Alıntıları Göster
    konuşurken hiç düşünüyor musun ?
    sokak kedileri için teyzeler evlerinde baksın diyorsun. bütün sokak kedilerini sahiplendiremiyoruz o zaman ne yapalım ölsünler mi ? nereye gidiyor dediğin bir anlatsana. sokakta kedilere tahammülsüzlük zaten hayvanların canını hiçe saymaktır.

çiziyor muhabetine girenlere söylüyorum saçmalıyorsunuz. çok ağır saçmalıyorsunuz herkes söyleyecek bir şey bulamayıp bu bahene ile geliyor. her sokakta arabalar açıkta kimseninki çizilmiyor, otoparkta 1 kedinin arabayı çizdiğini iddia ediyorsunuz. kedinin tırnağını siz ne sanıyorsunuz ? bilgisiz cahiller çiziyor bahanesi ile geliyor her mesajda. kaç kişinin arabasını kedi çizmiş ?
    bu kafayla millete atar gider yapıyorsunuz sonra o adam geliyor anahtarı geçerken sürtüyor, o atıştığınız komşu garajda arabasına binmeden önce sizinkine bi uğruyor. sonra "bir gün" arabasının motoruna kedi kaçan bagajı kesin kedi çizmiştir diyor. hayatınızda kedi ile ilgili ne biliyorsunuz acaba sokakta kediler arabaları ağaç gibi tırmalıyormuş muhabbeti yapıyorsunuz
    ulan 25 yıldır bu apartmanın önünde en az 2 tane aracımız duruyor 30 tane kedi var bahçede 25 yıldır daha 1 tane kedi çiziği yok. Olsa ne olacak derim zaten normal bir şey derdim. tabi konuda bazı 51 yaşında kredilerle zorla araba alan yada yeri gelince avrupayı örnek gösteren bazı insanlarımıza nasıl aldığını düşününce çok önemli geliyor ve koyuyor. et ve ilaç deyip öldürmeye gidiyor. ama öyle saçmaladığınız kadar bir çizme durumu yok. şuraya random yazanlara baksak herkesin arabasını kedi çiziyor neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunlar sizin ürettiğiniz bahaneler hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 14 Ekim 2019; 18:11:36 >

• Otoparkta sende pitbull besle kedi falan kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

sakin ol abicim.
    sakin relax ol serinle biraz.

sen bence hayvan sevmiyorsun ben öyle karar verdim. masum hayvanları besleyen insanlara bahane bulacağına bir kap mama, bir tas su da sen ver.

Alıntıları Göster
    Senin "bence ve kararın" ile belirlenmiyor o işler.
    Evet genelleme yapıp karar verirsen; yılan da bir hayvan onu sevmiyorum, kertenkele de sevmem. Bu tüm hayvanları sevmediğimi göstermez.

Hayvanlar alemi kedi köpekten ibaret değil. Kirpi seviyorum ben, bahçeme zaman zaman uğrar o hoşuma gidiyor.

Ayrıca her insan hayvan sevmek zorunda değil. Öyle bir zorunluluk yok.
    Sever/sevmez; bunun için bahane uydurmak zorunda değil; hiç kimse...

Ne yani kapayım bir mama; "kendime istemediğim şeyi başkasına yapıp" başkasının kapısına mama mı döküp onun özel alanına mı gireyim?
    O doğru bulmadığım adamlardan mı olayım?

Sen/Siz, hala ne dediğimi anlamamışsınız?

Çoğu kedi/köpek sever, bir konu içinde biraz olumsuz cümle geçsin, hemen; "hayvan sevmeyen insan sevmez" diye söze başlar. Klasik; "ne dediğini anlayamadığın anlatıma", karşı duruş...
    Eee! insanın da iyisi kötüsü var, sevmek zorundamıyız hepsini?

Sevmiyorum ben, benim alanımı umarsızca ve terbiyesizce kirleten/pisleten/başkasına saygı duymayan vs. adam. O kadar net!

Biraz daha "genel yorum" yazayım, demek ki anlaşılmıyor?

Kedi/köpek vs. seversin onlara mama vermeyi kendine görev edinirsin, ama bunu yaparken/uygularken, başkalarının özel alanına girmek ve ona rahatsızlık vermek yanlış olandır.

Önce kendi evin ve önü, sonra kendi mahallende bunu yap; başar ve elde et. Sonra sırası ile, diğer yerler gelsin!

Sürekli mahalle mahalle dolaşıp mama dağıtanların en büyük sorunu; bunu kendi ev/bahçesi/sokağı içinde yapamıyor olması(gözlemlediğim bu). O yüzden bu iş için "kendilerinin olmayan" başka sokaklara yayılıyorlar. Ama anlamadıkları şu; o mahallede de yerleşik kedi/köpeği besleyenler mahalle eşrafı zaten var. Fazlası kirlilikten ve israftan başka birşey yaratmıyor.

Dediğim gibi ;belediyenin mama döküm yerleri yada kendi kapısının önü yerine, başkalarının alanına dökmesi ve bunu hak görmesi sıkıntı verici.

Ortak alana sahip apartman ve sitelerde de diğer sakinleri önemsemeden istediğini yapmak, hiç doğru değil.
    Tüm apt./site sakinlerinin oluru olmadan kafana göre bahçeye/kapı önüne derme çatma baraka kurup hayvan beslemek ve bunu ısrar/kavga durumuna getirmek çirkin.

Olmaz!

Kendin bir sevgiye gönül verdin diye başkalarının özelini rahatsız edemezsin.
    Çok duyarlı olan ve gerçek severler evinde mutlaka 1-2 hayvan besliyor. Ve ihtiyaç durumunda(yaralı yada bakım gereken) evinde misafir ediyor, durumu düzelene kadar.

Sevgi oraya buraya tanımadığın apartman önlerine yada uzak mahalleye mama dökerek olmaz.

Görüyorum; mahalle köşelerine dökülen mamaları çoğu kurumuş/toz toprak olmuş/ üzerine yağmur yağmış yenmez durumda vs.
    Yazık! Dökenin parasına da emeğine de, onu yiyemeyen hayvana da...

Yapın! Yapın ama usturuplu usulünce yapın.

Benim yerim -bana göre- müsait değil, hemde kafama esince uçağa atlayıp giderim, onu evde yada başkalarına bırakamam. Ama arabada kavanozda mama taşırım "fakat oraya buraya fütursuzca dökmem". Pikniğe gidince yanaşan köpeklere, artanlar yetmeyince veririm. yada bir uzak bölgede çöp yanında eşelenen görünce yanına dökerim ve mutlaka beklerim yemesini.

Benim mahallede çöpün 1-2mt. yanında kap var, balık/tavuk kemiklerini oraya döker; mahalle sakinleri.
    (Gidip başkasının kapısına bırakmayız).

Annem ömrü boyunca kedi sever olarak yaşadı-öldü. İstanbul’a her kabir ziyaretimde yakındaki belediyenin hayvan barınağına mama bırakırım. Annem yaşasa öyle isterdi...
    (yer çakmaklı köyü mezarlığının hemen altından gidilen hayvan barınağı, var mı yok mu bakarsınız)

Velhasıl, bir sürü yöntemi var beslemenin..

Demem odur ki; hayvanları sevelim ama başkalarını rahatsız edip onun alanına girmeyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu başıboş hayvanlar olduğu için bunları konuşuyor olabilirimiyiz. Dieğr konularda da böyle yorumlarım var merak etmeyin tek derdim başıboş hayvanlar değil.

Bahane değil yasak olan birşey ama takan yok.
    http://kopekparki.com/tasmasiz-kopek-gezdirmek/
    http://hadyek.omu.edu.tr/files/hadyek/files/Y%C3%96NETMEL%C4%B0K.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Ya he he... Arkadaş git çöz o zaman derdini bize yazarsın nasıl çözülür öğreniriz.

Işiniz gücünüz klavyede bidi bidi etmek.

Görende klasik arabaya biniyor sanacak...
    Sizin gibi gereksizlerle ayni toplumda yasamak bile utanc verici. Bos insansin

• Arkadaşın malına ne kadar değer vereceği onu ilgilendirir. Çözüm sunar veya sunmazsınız olur biter. Arabamda kedi sorunum yok ama motosiklette var. Koltuğun üstünden inmiyorlar ve sizinki gibi nereye basıp üstüne çıktıysa 6 aylık motorun selesi berbat halde, çıkartamadığım lekeler var. Ayrıca sabah esnemesini o deri koltuğun üstünde yapıp bir güzel tırnaklarıyla sele derisini hallediyor..

Hayvana zarar vermeden motordan uzaklaştıracak çözüm bulamadım. Petshoplarda satılan krem gibi bir şeyden bahsediliyor. Sinek kovucu kremin kediye uyarlanmışı gibi olabilir. Denemenizde fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Senin "bence ve kararın" ile belirlenmiyor o işler.
    Evet genelleme yapıp karar verirsen; yılan da bir hayvan onu sevmiyorum, kertenkele de sevmem. Bu tüm hayvanları sevmediğimi göstermez.

Hayvanlar alemi kedi köpekten ibaret değil. Kirpi seviyorum ben, bahçeme zaman zaman uğrar o hoşuma gidiyor.

Ayrıca her insan hayvan sevmek zorunda değil. Öyle bir zorunluluk yok.
    Sever/sevmez; bunun için bahane uydurmak zorunda değil; hiç kimse...

Ne yani kapayım bir mama; "kendime istemediğim şeyi başkasına yapıp" başkasının kapısına mama mı döküp onun özel alanına mı gireyim?
    O doğru bulmadığım adamlardan mı olayım?

Sen/Siz, hala ne dediğimi anlamamışsınız?

Çoğu kedi/köpek sever, bir konu içinde biraz olumsuz cümle geçsin, hemen; "hayvan sevmeyen insan sevmez" diye söze başlar. Klasik; "ne dediğini anlayamadığın anlatıma", karşı duruş...
    Eee! insanın da iyisi kötüsü var, sevmek zorundamıyız hepsini?

Sevmiyorum ben, benim alanımı umarsızca ve terbiyesizce kirleten/pisleten/başkasına saygı duymayan vs. adam. O kadar net!

Biraz daha "genel yorum" yazayım, demek ki anlaşılmıyor?

Kedi/köpek vs. seversin onlara mama vermeyi kendine görev edinirsin, ama bunu yaparken/uygularken, başkalarının özel alanına girmek ve ona rahatsızlık vermek yanlış olandır.

Önce kendi evin ve önü, sonra kendi mahallende bunu yap; başar ve elde et. Sonra sırası ile, diğer yerler gelsin!

Sürekli mahalle mahalle dolaşıp mama dağıtanların en büyük sorunu; bunu kendi ev/bahçesi/sokağı içinde yapamıyor olması(gözlemlediğim bu). O yüzden bu iş için "kendilerinin olmayan" başka sokaklara yayılıyorlar. Ama anlamadıkları şu; o mahallede de yerleşik kedi/köpeği besleyenler mahalle eşrafı zaten var. Fazlası kirlilikten ve israftan başka birşey yaratmıyor.

Dediğim gibi ;belediyenin mama döküm yerleri yada kendi kapısının önü yerine, başkalarının alanına dökmesi ve bunu hak görmesi sıkıntı verici.

Ortak alana sahip apartman ve sitelerde de diğer sakinleri önemsemeden istediğini yapmak, hiç doğru değil.
    Tüm apt./site sakinlerinin oluru olmadan kafana göre bahçeye/kapı önüne derme çatma baraka kurup hayvan beslemek ve bunu ısrar/kavga durumuna getirmek çirkin.

Olmaz!

Kendin bir sevgiye gönül verdin diye başkalarının özelini rahatsız edemezsin.
    Çok duyarlı olan ve gerçek severler evinde mutlaka 1-2 hayvan besliyor. Ve ihtiyaç durumunda(yaralı yada bakım gereken) evinde misafir ediyor, durumu düzelene kadar.

Sevgi oraya buraya tanımadığın apartman önlerine yada uzak mahalleye mama dökerek olmaz.

Görüyorum; mahalle köşelerine dökülen mamaları çoğu kurumuş/toz toprak olmuş/ üzerine yağmur yağmış yenmez durumda vs.
    Yazık! Dökenin parasına da emeğine de, onu yiyemeyen hayvana da...

Yapın! Yapın ama usturuplu usulünce yapın.

Benim yerim -bana göre- müsait değil, hemde kafama esince uçağa atlayıp giderim, onu evde yada başkalarına bırakamam. Ama arabada kavanozda mama taşırım "fakat oraya buraya fütursuzca dökmem". Pikniğe gidince yanaşan köpeklere, artanlar yetmeyince veririm. yada bir uzak bölgede çöp yanında eşelenen görünce yanına dökerim ve mutlaka beklerim yemesini.

Benim mahallede çöpün 1-2mt. yanında kap var, balık/tavuk kemiklerini oraya döker; mahalle sakinleri.
    (Gidip başkasının kapısına bırakmayız).

Annem ömrü boyunca kedi sever olarak yaşadı-öldü. İstanbul’a her kabir ziyaretimde yakındaki belediyenin hayvan barınağına mama bırakırım. Annem yaşasa öyle isterdi...
    (yer çakmaklı köyü mezarlığının hemen altından gidilen hayvan barınağı, var mı yok mu bakarsınız)

Velhasıl, bir sürü yöntemi var beslemenin..

Demem odur ki; hayvanları sevelim ama başkalarını rahatsız edip onun alanına girmeyelim.

Alıntıları Göster
    Abicim Allah sana başka dert vermesin. İnşallah 4-5 sene sonra ben de senin gibi olmam.

• Ben ne diyorum ne anlatıyorum, siz ne diyorsun

İyi akşamlar size...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 14 Ekim 2019; 18:45:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96B6D01A8

konuşurken hiç düşünüyor musun ?
    sokak kedileri için teyzeler evlerinde baksın diyorsun. bütün sokak kedilerini sahiplendiremiyoruz o zaman ne yapalım ölsünler mi ? nereye gidiyor dediğin bir anlatsana. sokakta kedilere tahammülsüzlük zaten hayvanların canını hiçe saymaktır.

çiziyor muhabetine girenlere söylüyorum saçmalıyorsunuz. çok ağır saçmalıyorsunuz herkes söyleyecek bir şey bulamayıp bu bahene ile geliyor. her sokakta arabalar açıkta kimseninki çizilmiyor, otoparkta 1 kedinin arabayı çizdiğini iddia ediyorsunuz. kedinin tırnağını siz ne sanıyorsunuz ? bilgisiz cahiller çiziyor bahanesi ile geliyor her mesajda. kaç kişinin arabasını kedi çizmiş ?
    bu kafayla millete atar gider yapıyorsunuz sonra o adam geliyor anahtarı geçerken sürtüyor, o atıştığınız komşu garajda arabasına binmeden önce sizinkine bi uğruyor. sonra "bir gün" arabasının motoruna kedi kaçan bagajı kesin kedi çizmiştir diyor. hayatınızda kedi ile ilgili ne biliyorsunuz acaba sokakta kediler arabaları ağaç gibi tırmalıyormuş muhabbeti yapıyorsunuz
    ulan 25 yıldır bu apartmanın önünde en az 2 tane aracımız duruyor 30 tane kedi var bahçede 25 yıldır daha 1 tane kedi çiziği yok. Olsa ne olacak derim zaten normal bir şey derdim. tabi konuda bazı 51 yaşında kredilerle zorla araba alan yada yeri gelince avrupayı örnek gösteren bazı insanlarımıza nasıl aldığını düşününce çok önemli geliyor ve koyuyor. et ve ilaç deyip öldürmeye gidiyor. ama öyle saçmaladığınız kadar bir çizme durumu yok. şuraya random yazanlara baksak herkesin arabasını kedi çiziyor neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bunlar sizin ürettiğiniz bahaneler hep.

Alıntıları Göster
    Senin gibilere inat, o kapalı garajda kangal beslemek lazım Bak kapalı garaj diyoruz, apartman önü bahçe falan demiyoruz.

• İnsanoğlu ne kadar bencil, ne kadar hayvan düşmanı, ne kadar görgüsüz, ne kadar malının kölesi olduğunu tekrar gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 14 Ekim 2019; 18:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Ben ne diyorum ne anlatıyorum, siz ne diyorsun

İyi akşamlar size...
    İyi akşamlar sayın abim.
  • bu kendini hayvansever sanan sıkıntılı tipleri ciddiye alma, yorumlara bak ne kadar sıkıntılı adam varsa toplanmış. bu tipler gider kendilerine bulaşmayacak yerlerde hayvanları beslerler ama asla kendi evlerine garajlarına vs yaklaştırmazlar buralarda hayvan beslemezler. milletin başına hayvanları bela edip gelip burada hayvan seviciliği yapmaya çalışırlar daha doğrusu şaklabanlık yaparlar. ben evimde 2 tane kedi besliyorum birisi ankara kedisi diğerini de bizim bahçemize yemek su için gelip gittiğini anlayınca yavruyken aldım. konudaki sözde hayvansever şaklabanların hiçbirinin de evinde ne kedi ne köpek vardır belki bikaç tanesi kuş besliyodur aha da bu kadar net konuşuyorum. bu arada o kedi ordan gitmez hele kış da geliyo havalar soğudu yapacak bir şey yok arabayı senin koruman lazım.
  • Aracın içerisine kedi kovan frekans cihazları var küçük ondan koy kediye işkence etsin.Gelmez.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.