Şimdi Ara

Kapanma ısısı artırılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar elimde Lg a510 dizüstü bilgisayar var. bu bilgisayarı aldıktan 1 ay sonra aşırı şekilde ısınıyor ve kapanıyordu. servise gönderdim "bios update edildi ekran kartı sürücüsü güncellendi" deyip tekrar gönderiyorlardı. ancak sorun çözülmüyor 1 saat oynadıktan sonra yine eski haline geliyor ve ısınıp kapanıyordu. bu şekilde servise 5 defa gönderdim. değişim talep ettim. reddedildi. ama ben bu bilgisayarı 2 yıldır bu şekilde kullandım. en son gönderdiğimde imaj dosyası yüklendi deyip tekrar gönderdiler. yanılmıyorsam bir seferinde yine imaj dosyası yüklemesi yapılmıştı. o zaman sorun çözülmemişti ama son gönderidğimden beri bilgisayarda günlerce aynı oyunları oynamama rağmen bilgisayar kapanmıyor. acaba aşırı ısınmadan dolayı kapanmasını engellemiş ya da kapanma ısısını artırmış olabilirler mi? yani örneğin eskiden 70 derecede kapanıyorsa şimdi 80 derecede kapanmaya ayarlamış olabilirler mi? bu yapılabilir mi?
    LG yetkili servisi Tecpro'ya not: madem sorun bu kadar kolay çözülüyordu neden 5 defa göndermemi bekledin? neden 2 yıldır benim sinirlerimi alt üst ettin? neden beni senden şikayetçi olmam için evrak toplayacağım, avukatla görüşeceğim dilekçe yazacağım vs diye uğraştırdın?

• İçini temizlemiş olabilirler. Düşük ihtimal ama kapanma ısısınıda değiştirmiş olabilirler.
  • Hocam benim bildiğim ısınıp kapanma ısısı sabit ben mi yanlış biliyorum acaba. ama senin bilgisayarın işlemci macununu değiştirmişlerdir fanın çalışma gücünü artırmışlardır. chipsetinde porblem varsa eğer ona bakmışlardır. yani sen teknik servisin dediklerine tam inanma çünkü onların ilk baktıklarında fark edemedikleri bir sorun vardır ve bunu sana yansıtmamışladır. yapıyorlar böyle şeyleri bende hp kullanıyorum g62 serisi 2 defa servise gönderdim ısınma sorunu yüzünden onlar ssadece güncelleştirmeleri yaptılar geri gönderdiler sonra başka bir bilgisayarcıya verdim. adam bana senin laptop iyi çalışıyor dedi. chipseti mahvolmuş ekran kartı vs. onların hepsini makul bir fiyata değiştirdi. şimdi sorunsuz kullanabiliyorum. uzun lafın kısası servisten başka güvendiğin ve gerçekten bilgili bir bilgisayarcıya vermelisin bilgisayarını.
  • Bios update ile kapanma sınır sıcaklığı değiştirmiş olabilirler.
  • kapanma ısısı değiştiriliyorsa oradan kontrol edeyim diyecektim. bir şeyler yapmışlardır ama sana bilgi vermemişlerdir diyorsunuz yani. Teşekkürler ilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Bios update ile kapanma sınır sıcaklığı değiştirmiş olabilirler.

olabilir hocam daha önce hiç değiştirmediğim için öyle bir şeyin varlığından bile bir haberim gördüğün üzere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.