Merhaba, Bir pc donanımında görseldeki şekilde kapasitör koptu. Bu herhangi bir şekilde tamir edilebilir mi? Elektronikten özellikle devrelerden anlamıyorum. Bunu tamir edebilecek yerler hakkında da bilgim yok maalesef. Aşağıdaki şekilde board üzerindeki bir tabakada yırtılıarak yerinden çıkmış durumda. |
Kapasitor tamiri mümkün müdür?
-
-
Dünyada 2 şey tamir olması zordur, biri kapasitöt
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kopan parça zarar görmüş gibi görünmüyor, PCB yolları takip edilip yakın bir yerden kablo çekilerek tamir edilebilir. Kapasitör zarar görmüşse de yenisi ile değiştirilir, bir elektronikçiye gösterin.
-
Değildir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
lehimden kopsaydı, kolayca tamir edilebilirdi ama katmanlardan birisinden parça kopmuşsa tamiri imkansız olabilir. çok katmanlı pcb tamirinden anlayan birisinden yardım istemelisin.
-
pcb yi biraz kazıyınca bakır çıkıyorsa lehimlersen sorunsuz çalışır yoksa (+,-)yolları takip edip aynı işlemi kablo ile yapman gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 15 Ekim 2024; 0:17:40 > -
pcb'yi kazıyınca altından başka bir iletken katmanı çıkabilir. bana çok katmanlı bir pcb gibi göründü. aksi halde o kaplama bu kadar kolay çıkmazdı.
-
tek katman gibi duruyor biraz kazıyınca hemen çıkmaz ikincisi
-
kaç katmanlı olduğuna göre değişir. kopan yere yakından baktığımda kazıma gibi durmuyor.
-
150uf 35V Elektrolitik kapasitör.
Kapasitörün bağlandığı yollar geniştir. Güç taşıyan hatlar ısıyı dağıtabilmesi için geniş tutulup dış katmanlardan geçirilir.
Kapasitörün koptuğu yerin hemen yan tarafında kapasitörün ayaklarına uygun ölçüde kartın dış boyasını kazıyıp oraya monte edin. Kapasitörün üstünde kalan bakır parçalarını havya ile kolayca alabilirsiniz. Havyayı tutup ısıtınca hemen çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Ekim 2024; 14:57:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X