Şimdi Ara

Kapı fitilleri icin neler yapmak lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
97.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomobil Kapı fitilleri icin neler yapmak lazım. bi arkadas vazelin sürmek iyi geleri demişdi. sizce olabilirmi.

birde kapı menteşelerini neyle yaglamak lazım. bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapı Fitilleri İçin Bakım ve Onarım İpuçları

Kapı fitilleri, evlerin ve araçların ses ve ısı yalıtımını sağlayan önemli parçalardır. Ancak zamanla aşınabilir, yapışabilir veya sertleşebilirler. Kapı fitillerinizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki bakım ve onarım ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

Ev Kapı Fitilleri Yapışıyor

• Fitilleri nazikçe temizlemek için nemli bir bez kullanın.
    • Fitillerin yapıştığı yüzeylerden yağ veya kirleri çıkarmak için bir çözücü kullanabilirsiniz.
    • Fitilleri yeniden yağlamak için silikon sprey veya grafit tozu kullanın.

Araç Kapı Fitili Yumuşatma

• Silikon bazlı bir yağlayıcı kullanarak fitilleri yumuşatın.
    • Fitilleri yumuşatmak için fön makinesi kullanabilirsiniz.
    • Fitillerin hasar görmesini önlemek için kimyasal çözücüler kullanmaktan kaçının.

Kapı Fitillerine Vazelin Sürmek

• Vazelin geçici bir yağlayıcı olarak kullanılabilir ancak kalıcı bir çözüm değildir.
    • Vazelini fitillere ince bir tabaka halinde sürün.
    • Vazelin zamanla akabileceğinden düzenli olarak yeniden uygulamanız gerekebilir.

Amerikan Kapı Fitilleri Yapışıyor

• Amerikan kapı fitilleri, diğer fitillerden farklı olarak genellikle vinil veya kauçuktan yapılır.
    • Yapışkanlık sorunlarını gidermek için fitilleri temizleyin ve silikon sprey kullanın.
    • Fitiller hasarlıysa, yenileriyle değiştirin.

Kapı Fitilleri Yapışıyor

• Fitilleri temizleyin ve yapışkanlığın nedenini belirleyin.
    • Yapışkanlık kir veya yağdan kaynaklanıyorsa, bir çözücü kullanın.
    • Fitiller hasarlıysa, yenileriyle değiştirin.

Araba Kapı Fitili Nasıl Yumuşatılır

• Silikon bazlı bir yağlayıcı kullanın.
    • Fitilleri fön makinesiyle ısıtın.
    • Fitillerin hasar görmesini önlemek için aşırı ısı kullanmaktan kaçının.

Araç Kapı Fitili Bakımı Nasıl Yapılır

• Fitilleri düzenli olarak temizleyin.
    • Fitilleri yağlamak için silikon sprey kullanın.
    • Hasarlı veya aşınmış fitilleri değiştirin.

Bu bakım ve onarım ipuçlarını uygulayarak kapı fitillerinizin ömrünü uzatabilir ve evinizin veya aracınızın yalıtımını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fitilleri vazelin ile silmek yumuşatacağından kapı ve fitillerden gelen sesleri azaltır..kapı menteşeleri için ise ince gres yağı veya makina yağı kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

fitilleri vazelin ile silmek yumuşatacağından kapı ve fitillerden gelen sesleri azaltır..kapı menteşeleri için ise ince gres yağı veya makina yağı kullanabilirsiniz..
    sagolasın türbülans , yani vazelin sürmekde fayda var. vazelini diger plastik aksamlarda da kulansak olurmu ( ön konsolda, kapı ici plastik kısımlarda). sonucda cilde zarar vermeyen bir madde sanırım arabaya hic zarar vermez.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

fitilleri vazelin ile silmek yumuşatacağından kapı ve fitillerden gelen sesleri azaltır..kapı menteşeleri için ise ince gres yağı veya makina yağı kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetera

sagolasın türbülans , yani vazelin sürmekde fayda var. vazelini diger plastik aksamlarda da kulansak olurmu ( ön konsolda, kapı ici plastik kısımlarda). sonucda cilde zarar vermeyen bir madde sanırım arabaya hic zarar vermez.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

Alıntıları Göster
    aracınızın direkt güneşe maruz kalan bölgelerinden hiçbirine ek kimyasal madde sürmemenizi öneririm..vazelin lastiği yumuşatır ama massif plastik aksam üzerinde kurutucu etki yapıp çatlamasına neden olabilir..o yüzden aracınızın özellikle ön konsoluna su ile ıslatılmış bezden başka hiçbir şey sürmemenizi öneririm..aynı şey kapı içleri için de geçerlidir...(fitil lastik yapısıyla konsol plastik yapısı çok farklıdır..)

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

aracınızın direkt güneşe maruz kalan bölgelerinden hiçbirine ek kimyasal madde sürmemenizi öneririm..vazelin lastiği yumuşatır ama massif plastik aksam üzerinde kurutucu etki yapıp çatlamasına neden olabilir..o yüzden aracınızın özellikle ön konsoluna su ile ıslatılmış bezden başka hiçbir şey sürmemenizi öneririm..aynı şey kapı içleri için de geçerlidir...(fitil lastik yapısıyla konsol plastik yapısı çok farklıdır..)

Alıntıları Göster
    saol türbülans faydalı bilgiler icin...

• quote:

Orijinalden alıntı: cetera

saol türbülans faydalı bilgiler icin...

Alıntıları Göster
    Turbulans, Sprey Silikon Icin Ne dusunuyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Turbulans, Sprey Silikon Icin Ne dusunuyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Silikonlu spreyin kapı fitilleri için faydasını okumuştum! Hiç olmazsa yılda bir öneriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

Silikonlu spreyin kapı fitilleri için faydasını okumuştum! Hiç olmazsa yılda bir öneriliyor.

Alıntıları Göster
    silikonlu spreyler eğer fitiller silikon esaslı ise gerçekten çok faydası oluyor rengi simsiyah olup parlıyor kuruluğu gideriliyor ve sanki yeni gibi oluyor.Ancajk araştırmak lazım tüm fitiller silikon bazlı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

silikonlu spreyler eğer fitiller silikon esaslı ise gerçekten çok faydası oluyor rengi simsiyah olup parlıyor kuruluğu gideriliyor ve sanki yeni gibi oluyor.Ancajk araştırmak lazım tüm fitiller silikon bazlı değildir.

Alıntıları Göster
    genelde lastikler konusunda bir bilgi eksiği hissettiğim için temel ana grupları açıklayan bir yayını aşağıda bulacaksınız.

KAUÇUK ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Nitril kauçuk (NBR)

Keçe uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilen, yağ ve greslere dayanıklı, genel amaçlı malzemedir. Yakıtlar ve sanayi sıvıları için değişik karışımlar bulunur. Gilikol esaslı fren yağlarına ve EP katkılı yağlara direnci zayıftır. Nitril kauçuk tipik olarak -40° C ile 105° C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır, aralıklı çalışmalarda 120° C'ye kadar dayanıklıdır. Fiyat/fonksiyon dengesi yönünden tercih edilir.

Conta üretimlerinde, mantar dolgulu nitril karışımları kullanılır. Bu malzemelerin dayanım özellikleri standart nitril gibidir. Mantarın varlığı ayrıca sıkışabilirlik (hacimsel küçülebilme) özelliği kazandırır. Mantarlı nitril, ancak statik uygulamalarda kullanım alanı bulur.

Poliakrilik kauçuk (ACM)

Yüksek sıcaklıklarda ve EP katkılı yağlarda nitril kauçuğa göre daha dayanıklıdır. Genellikle 150° C'ye kadar kullanılır. Ozon direnci iyidir. Yakıt direnci ve düşük sıcaklık dayanımı zayıftır (-30 °C min.) Özellikle dişli kutusu keçelerinde kullanılmaktadır.

Silikon kauçuk (MQ, VMQ, PVMQ)

-60° C ile 200° C sıcaklıklar arasında kullanılır. Aralıklı olarak 250° C'ye kadar dayanıklıdır. Başlıca kullanım alanı krank keçeleridir. Esneklik özelliği, hava direnci ve ozon dayanımı yüksektir. Yakıtlarda, EP katkılı yağlarda ve yüksek mekanik özellikler gerektiren uygulamalarda önerilmez.

Florokarbon kauçuk (FKM)

-30° C ile 220° C sıcaklıklar arasında kullanılabilir. Gres, yağ, yakıt, çözücü ve kimyasal maddelerin büyük çoğunluğuna dayanıklıdır. Yüksek sıcaklık ve yüksek devirli ortamlarda ve krank keçelerinde kullanılır, ancak pahalı malzemedir. Keton, amin, ester, eter içeren akışkanlara dayanımı iyi değildir.

Etilen propilen kauçuk (EPM, EPDM)

-40° C ile 150° C arasında kullanılabilir. Fosfat ester akışkanlara, glikol esaslı fren yağlarına, su buharına, ozona ve hava koşullarına direnci iyidir. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlar için uygun değildir.

Stiren butadien kauçuk (SBR)

Glikol esaslı fren yağlarına, asit ve bazlara, alkole karşı dirençlidir. Bu malzeme -50° C ile 100° C arasında kullanılır. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlara dayanıklı değildir.

Tabii kauçuk (NR)

Kullanma sıcaklığı aralığı -60° C ile 90° C'dir. Ortam dayanımı yönünden SBR ile benzer özellikler gösterir. Yüksek esneklik ve mekanik özellikler gerektiren yerlerde kullanılır.

Politetrafloroetilen (PTFE)

Sanayide kullanılan hemen hemen tüm kimyasal maddelere dayanıklı bir plastik malzemedir. -260° C ile 260° C arasında kullanım alanları vardır. Sürtünme katsayısı en düşük katı maddedir. Yapışma özelliği göstermez, yağlamasız yatak malzemesidir. Bazı tipleri çok iyi elektrik yalıtkanıdır. Uygulama alanına göre saf, cam elyaflı, karbonlu, grafitli, bronzlu, molibden sülfürlü PTFE kullanılır.

Poliamid (PA)

Yaygın olarak "naylon" diye bilinir. -20° C ile 90° C arasında kullanılabilir. Özel tiplerinde kullanım sınırı 140° C'ye kadar çıkabilir. Sürtünme ve aşınma özellikleri çok iyidir. Yağlara, yakıtlara, esterlere, ketonlara karşı dayanıklıdır.

Hidrojene nitril kauçuk (HNBR)

Hidrojene nitril kauçuk NBR polimerlerinden türetilir. Bu şekilde hazırlanan malzemelerin özellikleri yüksek mekanik güçleri ve aşınmaya karşı daha dayanıklı olmalarıdır. Ortam dayanıklılığı NBR'ninki gibidir. Kullanım sınırı 150ºC'dir.

Termoplastik poliüretan (TPU)

TPU'nun enjeksiyon kalıplaması ile etkin bir biçimde işlenebilmesine olanak sağlayan iyi mekanik özellikleri vardır. TPU'nun esas avantajları aşınmaya karşı yüksek direnç; geniş bir sıcaklık aralığı esnekliği; yağlara, gres yağlarına ve bir çok çözücüye karşı dirençtir.

kaynak :http://www.ozkalastik.com

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

genelde lastikler konusunda bir bilgi eksiği hissettiğim için temel ana grupları açıklayan bir yayını aşağıda bulacaksınız.

KAUÇUK ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Nitril kauçuk (NBR)

Keçe uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilen, yağ ve greslere dayanıklı, genel amaçlı malzemedir. Yakıtlar ve sanayi sıvıları için değişik karışımlar bulunur. Gilikol esaslı fren yağlarına ve EP katkılı yağlara direnci zayıftır. Nitril kauçuk tipik olarak -40° C ile 105° C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır, aralıklı çalışmalarda 120° C'ye kadar dayanıklıdır. Fiyat/fonksiyon dengesi yönünden tercih edilir.

Conta üretimlerinde, mantar dolgulu nitril karışımları kullanılır. Bu malzemelerin dayanım özellikleri standart nitril gibidir. Mantarın varlığı ayrıca sıkışabilirlik (hacimsel küçülebilme) özelliği kazandırır. Mantarlı nitril, ancak statik uygulamalarda kullanım alanı bulur.

Poliakrilik kauçuk (ACM)

Yüksek sıcaklıklarda ve EP katkılı yağlarda nitril kauçuğa göre daha dayanıklıdır. Genellikle 150° C'ye kadar kullanılır. Ozon direnci iyidir. Yakıt direnci ve düşük sıcaklık dayanımı zayıftır (-30 °C min.) Özellikle dişli kutusu keçelerinde kullanılmaktadır.

Silikon kauçuk (MQ, VMQ, PVMQ)

-60° C ile 200° C sıcaklıklar arasında kullanılır. Aralıklı olarak 250° C'ye kadar dayanıklıdır. Başlıca kullanım alanı krank keçeleridir. Esneklik özelliği, hava direnci ve ozon dayanımı yüksektir. Yakıtlarda, EP katkılı yağlarda ve yüksek mekanik özellikler gerektiren uygulamalarda önerilmez.

Florokarbon kauçuk (FKM)

-30° C ile 220° C sıcaklıklar arasında kullanılabilir. Gres, yağ, yakıt, çözücü ve kimyasal maddelerin büyük çoğunluğuna dayanıklıdır. Yüksek sıcaklık ve yüksek devirli ortamlarda ve krank keçelerinde kullanılır, ancak pahalı malzemedir. Keton, amin, ester, eter içeren akışkanlara dayanımı iyi değildir.

Etilen propilen kauçuk (EPM, EPDM)

-40° C ile 150° C arasında kullanılabilir. Fosfat ester akışkanlara, glikol esaslı fren yağlarına, su buharına, ozona ve hava koşullarına direnci iyidir. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlar için uygun değildir.

Stiren butadien kauçuk (SBR)

Glikol esaslı fren yağlarına, asit ve bazlara, alkole karşı dirençlidir. Bu malzeme -50° C ile 100° C arasında kullanılır. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlara dayanıklı değildir.

Tabii kauçuk (NR)

Kullanma sıcaklığı aralığı -60° C ile 90° C'dir. Ortam dayanımı yönünden SBR ile benzer özellikler gösterir. Yüksek esneklik ve mekanik özellikler gerektiren yerlerde kullanılır.

Politetrafloroetilen (PTFE)

Sanayide kullanılan hemen hemen tüm kimyasal maddelere dayanıklı bir plastik malzemedir. -260° C ile 260° C arasında kullanım alanları vardır. Sürtünme katsayısı en düşük katı maddedir. Yapışma özelliği göstermez, yağlamasız yatak malzemesidir. Bazı tipleri çok iyi elektrik yalıtkanıdır. Uygulama alanına göre saf, cam elyaflı, karbonlu, grafitli, bronzlu, molibden sülfürlü PTFE kullanılır.

Poliamid (PA)

Yaygın olarak "naylon" diye bilinir. -20° C ile 90° C arasında kullanılabilir. Özel tiplerinde kullanım sınırı 140° C'ye kadar çıkabilir. Sürtünme ve aşınma özellikleri çok iyidir. Yağlara, yakıtlara, esterlere, ketonlara karşı dayanıklıdır.

Hidrojene nitril kauçuk (HNBR)

Hidrojene nitril kauçuk NBR polimerlerinden türetilir. Bu şekilde hazırlanan malzemelerin özellikleri yüksek mekanik güçleri ve aşınmaya karşı daha dayanıklı olmalarıdır. Ortam dayanıklılığı NBR'ninki gibidir. Kullanım sınırı 150ºC'dir.

Termoplastik poliüretan (TPU)

TPU'nun enjeksiyon kalıplaması ile etkin bir biçimde işlenebilmesine olanak sağlayan iyi mekanik özellikleri vardır. TPU'nun esas avantajları aşınmaya karşı yüksek direnç; geniş bir sıcaklık aralığı esnekliği; yağlara, gres yağlarına ve bir çok çözücüye karşı dirençtir.

kaynak :http://www.ozkalastik.com

Alıntıları Göster
    arkadaşlar eğer kapı fitilleriniz esnekliğini yitirmiş,kapınız kapanırken o fabrika çıkışındaki hoş sesi vermiyorsa eczane yada medikal malzeme satan yere gidip ince kauçuk serum hortumu alın (25 metresini 18 liraya aldım) Bir kaportacı yada trimciye gidinbu serum hortumunu kapı fitillerinin içine sokmasını isteyin.
    ben yaptım ve muhteşem oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4 L

arkadaşlar eğer kapı fitilleriniz esnekliğini yitirmiş,kapınız kapanırken o fabrika çıkışındaki hoş sesi vermiyorsa eczane yada medikal malzeme satan yere gidip ince kauçuk serum hortumu alın (25 metresini 18 liraya aldım) Bir kaportacı yada trimciye gidinbu serum hortumunu kapı fitillerinin içine sokmasını isteyin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 4 L

nası yani ?

• quote:

Alıntıları Göster
    pravo güsel soru tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dorota

pravo güsel soru tebrikler

Alıntıları Göster
    haklısınız çok doğru tabe
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

gerçekten güzel fikir sizin mi aklınıza geldi bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

yok...inme inmiş...fesüpahanallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Dorota

quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

yok...inme inmiş...fesüpahanallah

Alıntıları Göster
    Patenti tamamen benim.hani kan almak için kola sarı renkli turnike sarıp sıkarlar ya.Yada çocukken sapan yaptığımız kauçuk zamanzingolar varya işte onlar Üstelik çok esnek...25 metre 18 ytl. Alyorsun ,veriyorsun kaportacıya yada trimciye (biraz nazlanıyorlar çünkü işçilik var); kapı fitillerini söküyor.görünmeyen yerinden bir delik açıp hortumu fitilin içinden yürütüyor.Sonuç süper ben 97 vitaraya yaptım.Orjinali bi dünya paraydı.Türk sanayisi ve zekası

• quote:

Patenti tamamen benim.hani kan almak için kola sarı renkli turnike sarıp sıkarlar ya.Yada çocukken sapan yaptığımız kauçuk zamanzingolar varya işte onlar Üstelik çok esnek...25 metre 18 ytl. Alyorsun ,veriyorsun kaportacıya yada trimciye (biraz nazlanıyorlar çünkü işçilik var); kapı fitillerini söküyor.görünmeyen yerinden bir delik açıp hortumu fitilin içinden yürütüyor.Sonuç süper ben 97 vitaraya yaptım.Orjinali bi dünya paraydı.Türk sanayisi ve zekası

Alıntıları Göster
    quote:

bu internetin ilginç ve yararlı yanlarından biri bu işte ben ilk defa duydum .Başkası uygularsa patentinin size ait olduğunu söylerim artık

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kauçukla avlanan celfinlerde cabası diyorsun

bu iş aklıma yattı valla

aklınla bin yaşa 4 L

• quote:

Orijinalden alıntı: altin-orfoz

quote:

kauçukla avlanan celfinlerde cabası diyorsun

bu iş aklıma yattı valla

aklınla bin yaşa 4 L

Alıntıları Göster
    Daha evvel forumlarda bundan bahsedildi ve yapanlar oldu.(hondam.com da)
    Bende birkaç ay önce yapmaya karar verip bir medikal firmasına uğradım almak için ve orada satıcı ile görüştüm, bu ürünün dayanıklığı konusunda.. Satıcı serum hortumunun bu iş için uygun olamayacağını, çünkü sıcakta eriyeceğini, soğukta ise donup kırılıp ufanabileceğini söyledi. Bu iş için aynı ebatlarda başka amaçlar için üretilen silikon hortumların kullanılabileceğini söyledi, fiyatı 3 YTL/m.
    Bilgilerinize..

Uygulayıp da yaz-kış geçirenler varsa, deneyimlerini paylaşmalarını bekleriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: eurocv

Daha evvel forumlarda bundan bahsedildi ve yapanlar oldu.(hondam.com da)
    Bende birkaç ay önce yapmaya karar verip bir medikal firmasına uğradım almak için ve orada satıcı ile görüştüm, bu ürünün dayanıklığı konusunda.. Satıcı serum hortumunun bu iş için uygun olamayacağını, çünkü sıcakta eriyeceğini, soğukta ise donup kırılıp ufanabileceğini söyledi. Bu iş için aynı ebatlarda başka amaçlar için üretilen silikon hortumların kullanılabileceğini söyledi, fiyatı 3 YTL/m.
    Bilgilerinize..

Uygulayıp da yaz-kış geçirenler varsa, deneyimlerini paylaşmalarını bekleriz..

Alıntıları Göster
    kapı fitillerine pudra dökün yada vazelin sürün.

ikisinde de yıkama sonrası tekrar uygulamak gerekiyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.