Şimdi Ara

Kapitalizm Giderek Kuduruyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse en son çıkan ürünü olma zorunluluğunda değildir

• sametbilgins kullanıcısına yanıt
    Nasıl değil omg
    Senin evinde buz dolabi şart mı değil mi?
    Git bak bakayim kac para en ucuzu 30k...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lowss kullanıcısına yanıt

Kapitalism budur doru ama , herkes düşman arıo. Şener şen izlersen farkedersin, eşşekler binilmek içindir. Halklara günün sonun en büyük kötülüğü kapitalist ülkeler deil kendileri yaparlar. Hikaye kitaplarındaki gibi hayır hiçbir zaman tüm dünyanın karnı doymıcak.

Bunu orta düzeydeki bi avrupalı biliyor. 70 senelik ömründe, her sene mabadıma su kaçarsa orucum bozulur mu diyen bi halkı adam etmekle nie uraşsın salak mı. Onun yerine halkı eşşek yapıp üstüne biner.

Burada tartışılması gereken içinde yaşadığın coğrafya memleket nasıl yaparda ondan daha zayıf bir medeniyeti kendine eşşek yapar bu halde çocuna et alıp geleceğini inşa eder.

Antiparantez söliyim, bizim gibi 3. sınıf ülkelerde bu sölediğimi sınırın dışında deil zaten içinde uyguluyorlar hali hazırda. Atıo önüne ümmetçilik, ezan, tanrı kitap, milliyetçilik zırvalarını. Sen o sırada tuttuğun takımdaki transferi takip edion yada çocuğun küçülmüş elbisesini 1 sene daha giydirion. İha yaptık, araba yaptık. Goçum yapmaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Eylül 2024; 17:2:32 >

• jubeii kullanıcısına yanıt
    senin yazım üslubuna hastayım memurlarla ilgili bi konuda "memurlar nargile içen AKP'lilerdir" yazmıştın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

aga sen şu korona aşısı olursanız çocuklarınız kuyruklu kanatlı doğarcılar gibi konuşuyosun

çok da uzatmadan ilk cümlene net cevap vereyim. hayır etkilemiyor teşekkürler iyi forumlar

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Öle mi.

Geçen twiterda takip ettiğim bağımsız bi gazteciyle bunun konusu geçti.

Ben memurlara orta sınıf diye söze başladım. O da senin orta sınıf tarifinde sorun var dedi. Yani onlarda işçi sınıfına dahilmiş.

Ben buraya zaman ayırıp yazsam 55 tane sebeb yazarım neden işçi sınıfına dahil olmadını rejimden maaş alnların.

Herşeyi silsen adli dokunulmazlıkları var bidefa. Adamı yargılamak için bakanlıktan izin alman gerekio. Milletvekili gibi dokunulmazlar hele bise siyasi bi backgroundu varsa. Kaç defa tecrübe ettim kendim. Götü boklu işçiyi önüne gelen hoplatır adliyede.

İki kesimi aynı sınıfa dahil etmek için aynı kaderi paylaşmaları lazım. Bi memurla işçi aynı kaderi mi paylaşıyor bakınca.

İstatistiği geç mahalleye bak etrafa bak gene belli olur. Ulen asgari ücretin ne oldunu bilmeyen memurlar vardır bu memlekette. Adam boş vakitlerinde sarı sitede araç bakıo denk getirse model yenilicek ,öteki ucuz don bakıo almak için. Aralarında 3.2 kat kazanç farkı var. Bu muazzam bi fark. Avrupada milletvekili ile asgari ücrat arasındai fark 3 kat. Burda memurlar milletvekilinden fazla alıo o rakama bakarsan. Diğer akademisyenleri askerleri bi ton şeyi saymıyorum onlar daha beter.

Bu anlatıığımın bi sebebi var tabiii iktidar için. Bilinçli bir tercih bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Eylül 2024; 17:40:35 >

Yanlış
    Kapitalizm bir yarıştır ve yarışlarıb yalnızca bir kazananı vardır geriye kalan 99 kişi kaybetmek zorunda
    Örneğin herkes yks de 500 küsür puan alırsa hacettepe tıp 500,99 hitit üni. işletme 500 puan ile alır
    Aslında sorun en başından beri bu neoliberal sistem
    Peki hükümetlerin suçu var mı elbette var benim kastettiğim tr serverı değil dünya geneli olan çürüme ve bu çürüme türkiyeyede çok etki ediyor

benim kardeşim FE matematik mezunu. bir sürü iş denedi hepsinde ezdiler. asgari ücretten az maaş verip bir de en ağır şekilde çalıştırdılar. her girdiği işte Max 6 ay dayanıp psikolojisi çökmüş şekilde bırakıyodu.

sonra KPSS ile memur oldu. masa başı iş, servis, altıncı gün çalışma yok, akşam geç çıkma yok, iş hafif, çalışma saatleri makul, izin aşırı bol hatta çeşit çeşit izin türü var, maaş dolgun. kardeşim her sene yurt dışına tatile gidiyo ve son model otomobil aldı. resmen hayatını yaşıyo.

ve diyo ki: "memurluk çok pis iş, gelin bakın bizim orda tüm memurlar istifa etmek istiyor, ben de istifa etmek istiyorum" diyo. bahsettiği kişilerden istifa eden kişi sayısı sıfır.

insanların ne dediğine değil ne yaptığına bakacan.

haa unutmadan, kardeşim memur olmadan önce sisteme küfredip Türkiye'de iş yok diyodu. memur olduktan sonra kendinden emin şekilde "Türkiye'de iş çok ama çalışma niyetinde olan insan yok, işsiz olanların alayı yatma derdinde olan tembel sürüsü" diyo. ve bu dediğini uzun uzun savunuyor.

Arjantin'de devlet bi anda binlerce kadrolu memuru işten kovmuştu. aynısı bizde olsa kardeşimin ömrünün geri kalanı asgari ücrete 6 gün ve günde minimum 10 saat çalışmakla geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2024; 17:52:0 >

Benim pederde, senin kardaşın gibi iki yüzlü.

Bana sorarsan yaşlıların hepsi iki yüzlü hipokratlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yaşlılardan benden çok nefret eden yoktur. alayı martaval okuyo biz neler çektik diye yalan atarak. hayatı Ege kasabasında kıraathanede laklak yapıp sigara içerek geçmiş, mülkiyetsizlik nedir görmemiş, biz neler çektik diyo.

bizim sülalede son jenerasyonlar hep tek erkek olmuş ve o tek erkeğe ev bağ bahçe verilmiş. dedem mesela babama 18 yaşına girer girmez üzerine yapmış birsürü malı mülkü. babam ise bana üçün birini verdi. ben de tek erkek çocuğum ama babam o kadar mülkünden bana koklatmadı. utanmadan bide "siz şanslı nesilsiniz" diyo.

Bendede benzer durum. Dedem ölmeden beynini tiktiler malları dağıt die. Oda dağıttı. Yaşarken de karşılıksız destek olmuştu. Alman işçisiydi.

Onun oğlu bana tc nosumu vermez başına bişi gelir die.

İşsizdim. Güzel iş buldum. Araç almam lazım oldu. Bende para yok. Borç istedim. Bana faizini verebilcen mi dedi. Veremiceksen ortak olurum ciroya dedi.

Yani kendi babasından gördüğünün yarısını bama göstermedi.

Her yerde sölerim. Gene söliyim sende bil.

En iyi yaşlı ölü yaşlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Eylül 2024; 21:1:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizmin sadece kötü yönlerini paylaşıyor/dillendiriyor herkes. Veraset hakkı, mülkiyet hakkı, girişimcilik, alışverişte seçme hakkı vs. bin türlü nimet var. Gidip diyorsunuz ki Xiaomi artık kutuya şarj aletini koymuyor. Alma kardeşim. Almama hakkını da kapitalizm veriyor. Çünkü paran var, istediğini alır kullanırsın. İstediğini almaz başka muadiline bakarsın.

• lowss kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz neoliberal sistem Amerika'da var. Türkiye'de eğitim sağlık vs hizmetler ücretsiz. Ama ne hikmetse herkes eleştirdiği beğenmediği kapitalizm hatta neoliberal sistem olan Amerika'ya gitme derdinde. Neden çünkü çalışınca paşalar gibi yaşayacağını biliyor. Ekmek elden su devletten yaşayayım diyorlar ama sonra devlet çok vergi kesiyor diyorlar. Sen eğitimi sağlığı ücretsiz verirsen, şuna buna af çıksın eyt çıksın ot çıksın b*k çıksın dersen devlet de senden vergiyi fazla alır. Kapitalizm istemeyen köyüne dönsün. Suyunu dereden, sütünü inekten alsın.

• ah kuyruğum çıktı sayın ilkokul mezunu ordinaryus profesörler birliği üyesi hocam.

valla her baba aynı değil. kimisi erkek çocuğuna malını veriyo ortada bırakmıyo. kimisi bizim pederler gibi üçün birini veriyo.

ben liseden sonra babamdan hiç para almadım. üniversitede de para almadım hiç. şuanda 38 yaşındayım. ev aldığımda babam burun kıvırdı, bizim köylü olan birini örnek verip "o şehir merkezinden ev almış öyle alınmıyo mu?" dedi. beş kuruş borç istemeden ev almışım, evin muhitini beğenmiyor beyefendi. bahsettiği köylüme sordum nasıl almış diye, elemanın aldığı evin peşinatını dedesi vermiş. eleman sadece kredi taksitlerini ödemiş. ulan bana peşinatını verseler zaten ben de şehir merkezinden alırım. hatta peşinatının yarısını verseler de yeterdi. ayrıca benim ev Allahım dağında değil, kendi kız kardeşimin eve yürüme mesafesi. kız kardeşimin ev ile aynı özellikte benim ev hiçbir farkı yok. kız kardeşimin ev dediğim kocasının evi, ve kocası (yani enişte) evini ve arabasını babasından hediye almış. babası oğluna daha üniversiteye başlarken ev ve araba hediye etmiş. ben bunlara yürüme mesafesinde evimi kendim aldım arabamı da kendim aldım. buna rağmen beğendiremedik biyolojik baba olacak faydasız herife.

köyden yaşıtım akrabam var. eleman orta okula başlarken babası ona bi ev aldı. eleman şehir dışında üniversite kazanınca babası ona üniversitenin olduğu şehirden de bir ev aldı. eleman üniversiteye başlarken iki evi vardı. benim gençliğim parasızlıktan sürünerek geçti.

anne ve baba tarafından erkek olan tüm akrabalar böyle. hepsi de erkek çocuk oldukları için ailenin malının mülkünün bi kısmını direk aldılar genç yaşta.

artık köy evimize gitmiyorum bayramda falan gitmedim ve gitmeyeceğim. annem babam yalvardılar gel diye, iki bayramda da gitmedim. babam kendi ağzıyla söylüyo "ailemizin geleneğidir köy evi erkek çocuğa verilir" diye, daha 2 sene önce söyledi. ama bana üçün biri. köy evine gitsem zaten iş yaptıracaklar sen erkeksin şunu bunu yapmak senin görevin diyecekler. umrumda değil. ne kadar ekmek o kadar köfte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Eylül 2024; 0:31:20 >

Ne memuru hocam tam olarak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.