< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kapitalizm Giderek Kuduruyor (3. sayfa)
-
-
Bedava sağlık ve eyt yi tabiki aynı değerlendirecegim. İkisi de devlete yük. Devlet bu yükü karşılamak için vatandaşlarından vergi alır.
Patronların donunu bile gider gosterip vergiden düşmesi yasaldır. Etiklik konusu tartışılır fakat, patronlar parayı bu ülkede değil de yurtdışında mi harcasın? Ülkede para dönsün bir miktar vergiden de muaf olsunlar ne olacak?
Kaldı ki faiz diye bir gerçek var dünyayı 1000 yıl ileri götüren. Kapitalizme her şekilde dua etmeniz gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tüm piyasayi kim yönetiyor? Hangi üründe tekellesme var? Varsa siz de kendi ürününüzü daha ucuza satıp zengin olabilirsiniz. Buyrun kimse size dur demez. Tekelci kapitalizm diye birşey olmaz olamaz. Kapitalizm zaten tekelcilige karşıdır. Çünkü girişimcilik hakkın vardır. Elektrik su lüks mü şu anda? Peki hocam. Siz suyu dereden alın. Arıtın. Taşıyın eve getirin için. Elektriği de bir şekilde üretin üretebilirseniz.
Yasin kaç
Konumuz yaş mı? Değil fakat söyleyeyim. Ben 31 yaşındayım. Sen kaç yaşındasın? Neyi ispatlayacaksın bu soruyla bilmiyorum lütfen aydınlatır mısın
Bu forumdaki kişiler sizde dahil, kapitalismi coğrafyadan bağımsız tartışıyorsunuz.
Biriniz iyi yönlerini sayıp doru sölüo diğeri kötü yönlerini sayıp doru sölüo.
Lakin bu ülkede her iki tarafta hep kaybeden taraf.
Yaşadınız ülkede herhangi bir ekonomik düzen yokki avrupayı amerikayı refere ediyorsunuz.
Bu coğrafyada köle efendi ilişkisi var. Bu ilişki ne kapitalizm de ne de sosyalizmde kendine yer bulur.
Kapitalismde teoride ve pratikte var doru ama yok derken şunu kastediyorum, sölediğim çelişmesin, var haliyle bile , bu kokuşmuş ülkenin şu anki durumundan daha iyi bir köle ilişkisi var demek istiyorum.
Sizler seçkinlerin kölesisiniz. Bunu tartışın. Elin en salak amerikalısı sizden fazla et yiyor.
Bu tartışmalarda bana gelip batıda evsizler var fakirler var diyenlere cevap yazmıom.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 29 Eylül 2024; 14:12:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum kafan çok güzel nereden trendyoldan mı aldın bende alıp böyle hiçbir şeyi kafaya takmadan mutlu yaşamak istiyorum
Yani patronlar bizi soysun, hakkımızı yesin, üçkuruş aldığımız maaşa göz diksin, ben vergi vereyim ama onlar tek kuruş vermesin, sürekli devletten ucuz kredi alsın ama ben alamayayım, onlar sadece parası olduğu için paradan daha fazla fara kazansın ama hiçbir zaman bir ev sahibi bile olamayacak olayım,
Babam zengin olmadığı için bütün ömrünü fakir bir şekilde geçireceğimi, neyaparsam yapayım bir üst sınafa çıkamayacağımı bilerek
Bütün bunlarıda senin gibi kafaya takmadan yaşayayım istiyorum nasıl yapabilirim
+++ ek olarak: mesela Cihan isimli arkadaş demiş ki:
quote:
Peki hocam. Siz suyu dereden alın. Arıtın. Taşıyın eve getirin için. Elektriği de bir şekilde üretin üretebilirseniz.
arkadaş bu cümlesinde tedarik zincirinin giderlerinden bahsediyo. ama Türkiye'de işler böyle yürümüyo.
çünkü Türkiye'de kapitalizm falan yok, Türkiye'de serbest piyasa yok. tamam sokakta tavuk dönerciler arasında bi serbestlik var, ama, ihracat-ithalat konusunda mesela serbestlik yok. sen firma kurup ben şunu-bunu ithal edecem diyemiyosun çoğu alanda. devlet sadece belli firmalara yetki vermiş, onlar da yüzde bin kâr koyarak ithal ediyolar, ve serbest rekabet olmadığı için hiçbir şey yapamıyosun.
suyu-meyveyi taşımakta da Türkiye'de serbest piyasa yok. her alanda mafya var, aracılar eşşek gibi kâr ediyolar. yani öyle "tedarik zinrinini kendi masrafları var" demekle bimiyo çünkü burası ABD değil.
çoğu ürünü de kendin kaynağından alıp taşıyamazsın. herşeyi kontrol altına aldılar yani otomobilinle arkadaşını hava limanına bıraktığında korsan taksi çekmekten ceza aldığın bi ülkedeyiz. böyle bi mafya ülkesinde sen ABD'nin serbest piyasa margümanlarını kopyala/yapıştır yapıp konuşmamalısın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de nakliye mafyası var. diğer şehirden bi kamyon bu şehre mal getirdiğinde, o kamyonun kendi şehrine mal götürmesine izin vermiyolar. bütün kamyonlar kasası boş dönüyo. bu da nakliye fiyatını ikiye katlıyo.
sen eğer kendin kamyon kiralayıp meyve taşıyıp, kamyon geri dönerken de bi yük yükleyecek olursan, nakliye masrafını ciddi ölçüde düşürürsün, ama kaçak iş yaptın diye ceza kestiriyo mafya. ve bunu devlet eliyle yapıyolar. cezayı kendileri kesmiyolar, yani gelip senin topuğına kurşun sıkmıyolar, devlet eliyle sana ceza kestiriyolar.
yani senin kendin inisiyatif alıp da nakliye masrafını düşürmen im-kan-sız, illa o nakliye aracılarına para yedirecen.
sonra da arkadaş gelmiş diyo ki: "beğenmiyosan ürünü kendin getir bakalım daha ucuza mı gelecek" evet daha ucuza gelecek ama yapamıyorum çünkü izin verilmiyo. lisans alarak da yapamıyorum. lisanslı kamyoncu da yapamıyo bunu çünkü aracı olan mafya sistemi izin vermiyo.
arkadaş bu cümleyi ABD'deki ekonomistten duymuş: "beğenmiyosan nakliyeyi kendin yap" gelmiş orta doğu'da bu cümleyi kuruyo çünkü arkadaşın orta doğu'daki yaşananlardan haberi yok.
seni ziyarete gelmiş olan misafirini kendi otomobilinle hava limanına bıraktığın için kaçak taksi çekmekten ceza aldığın ülkede herşey beklenir. bu ülkede polis hava limanına giden otomobili durdurup içindeki ihtiyar çifti indirdi, yolda bıraktı. neden? çünkü ihtiyar çift buraya ufak bi işletme sahibi bi tanıdıklarını ziyarete gelmişler. ziyaret sonrası onları misafir eden kişi kendi aracıyla bu çifti hava limanına bırakacakmış. hava limanına giden otoyolda polis çevirme yapıyo, kaçak taksi muamelesi çekip aracı bağlıyo, içindeki ihtiyar çifti indiriyo otoyolda, ne haliniz varsa görün diyo. böyle bi ülkede yaşıyosun sen. ABD'den duyduğun cümleleri burda kopyala yapıştır yapmamalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Eylül 2024; 14:44:21 >
-
3 gün önce gece yarısı, rüzgar enerjisi ihalesi yapıldı. Sabah gelen şirketlere hepsi bitti kalmadı dediker. Geceleyin , ömrü bir haftalık, enerjiyle alakası olmayan saray soytarıları hepsini aldılar.
200k dolara satışa çıkarttılar.
Türkiyeyi tanımayan, üç tane kapitalism kitabı okuyan , muhalefet yapıo. Türklerin sorunu cahillik deil. Cahil olduklarının farkına varmamaları. Kabul edememeleri. Primetifsiniz. Milletler kültürler eşit deildir. Birileri biner, birileri taşır.
50 milyondan fazla adam asgri ücretle bi tane aileye ve avanesine çalışıo.
Fazla yazmıcam dh.. sansür yapıo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 30 Eylül 2024; 16:26:38 >
Türkiye'de et-altın hepsi dünyadan daha pahalı. neden? serbest piyasa olmadığı için.
et ithalatını sadece devletin izin verdiği birkaç firma yapabiliyor ve onlar da ucuz aldıkları eti iç pazara inanılmaz bir kâr koyarak servis ediyolar (o kâr rüşvet olarak yukarı paylaşılıyo)
altın ithalatı da gene birkaç ayrıcalıklı firma dışındakilere yasak.
altın eskiden Türkiye'de dünya ile aynı fiyata satılıyordu. bu ithalat tekeli sistemi getirildi ve Türkiye içinde altın fiyatı yükseldi dünyaya göre.
burası otokrat bi orta doğu ülkesi. burda serbest piyasa diye birşey yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakınlarda açtığın konulara baktım da, kim kafasını beynini trendyoldan almış belli bence. Birdaha sinkaflı konuşma benimle.
Hocam ben en iyi kapital sistem Türkiye'de diye bir beyanda bulunmadım. Her sistemin kötü yanları vardır. Açıkları vardır. Şu anda iktisadi sistemler içerisinde en iyisi kapitalizmdir. Elindeki telefon devletin değil senin malın. İstersen satıp para kazanıp başka birşeye dönüştürebilirsin. Ya da daha üst modelini alabilirsin. Ya da o parayla iş kurabilirsin. Benim nazarımda en iyi sistem kapitalizmdir. Saygılar.
Tabi ya babadan milyonluk miras kalan canlı neden kapitalizmi savunmasın ki
Keşke dünyaya şöyle büyük bir meteor çarpsa da bu zenginlerden kurtulsak en çok onlar üzülür onlar korkar ölmekten
Ben de öyle düşünüyorum. aslında en iyiden ziyade insan doğasına en uygun demek lazım. en iyi olması da burdan geliyo.
kapitalizm bir kölelik sistemidir. bundan %1 dahi şüphem yok.
ama zaten kölelik insanın özünde vardır. insanlardan oluşan bir topluluğa kölelik olmayan bi sistem kabul ettirilemez.
komünizm de bir kölelik sistemi. ve komünizm'deki kölelik kapitalizm'deki köleliğe kıyasla 100000 kat daha kötü. komünizm'de seni hapsediyolar, ülkeden çıkmak yasak hatta şehir değiştirmek bile terör şüphesi ile hapse atılma nedeni.
kapitalizm'de şirket patronunun kölesiyiz ama en azından hürriyetimiz var. istifa etme şansımız var. komünizm = askerlik. askerde seni bi yere gönderirler, orda başında bi komutan olur, sen bir sene o komutanın kölesi olursun. istediğini yaptırır. komünizm'de bunun aynısını bir ömür yaşıyorsun.
Sovyetler'de dünya şampiyonu satranç ustalarını eften püften sebeplerle Gulag hapishanelerine yolladılar hem de birini ikisini değil hepsini. adamlar ülkeden firar etti. satranç ustası olup firar eden çok usta var. firar ettikten sonra gittiği ülkenin bayrağıyla dünya şampiyonu finalleri oynayanlar var ve şampiyon olan var. kaçtılar çünkü Sovyetler'de hür değildiler, çünkü Sovyetler denen yer en beyinsiz haydutlar tarafından yönetilen bi tımaraneydi.
-
Baba kapitalizmi savunanlarla bu dünya bir yere varmaz
Eskisi bozulduğu için alinan camasir yikamaktan baska hicbir faydasi olmayan bir makine icin gittik pazarlikla rica minnet 17000 liraya anlastik
İnsanlar 17000 kazanacam diye haftanin 6 gunu kendini parçalıyor bu ülkede patronlarin keyfi için
En büyük hayalim omg
İş Bankasına bir şey olmasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X