Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
1
Favori
57.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam sen benim yazdiklarimi okuyor musun gercekten ? cidden merak ediyorum yazdiklarimi okumadan mi yorum yapiyorsun acaba ? Diyorum ki arkadastan yazili ve sozlu onay aldim. Telefonda konustuk bak yazili olarakta sana soyluyorum. Senin yuzunden arkadastan ben kapora almiyorum alma abi ilk ben bakmistim bu arabaya istemedin sen benden kapora diye ben sana vermedim keske isteseydin diyip kapora veriyorsun. Iki gun sonra gelip baska bir gerekce ortaya surersen, benim dediklerimden baska birsey cikmadigi halde satisi iptal etmeye kalkarsan ben bu kaporayi sana vermem haberin olsun diye yazili ve sozlu onay almisim. Diyorum ki mesajimda diger alici yanimdaydi bu adami aradigimda, yanlis anlama seni sikistirmak icin demiyorum buyur istersen kendin telefonda konus dedim. Anlatabiliyor muyum ??? net miyiz simdi ? Yani benim satisimin iptal olduguna bu olayi yasadigim adamin kendisi de sahit ! Adami tekrar aradim arkadas dedi ki abi senin yaninda iken araca ilk bakan arkadas aradi dedi ya bana lutfen ilk ben bakmistim. Siz oyle diyince de bende ertesi gun baska arac aldim. Almamis olsaydim alirdim araciniz guzeldi dedi diyorum. Arkadas boyle diyince de, ben de husumet yasadigim arkadasa dedim ki bak senin kaporasini alma dedigin, telefonda yanimda konustugun arkadas baska arac almis. Sende simdi bu araci almiyorum diyorsun, anlastigimiz halde ekstra indirim yap yoksa araci almam diyorsun, keyfine ortaya yeni sart kosuyorsun kusura bakma bu araci alacak baska bir arkadas getir alsin senin parani vereyim ya da gel sen al yoksa kusura bakma ben sana zaten soylemistim bu parayi vermem diye. Herif bana yok evini biliyorum kapina dayanir karindan isterim bu parayi, yok biz Diyarbakirliyiz adamin g.tünü keseriz falan gibi laflar ediyor diyorum. Bizde insan evladiyiz cenazesi olur ekstradan bekleriz, kredisi cikmaz eyvallah veririz geri ama bile isteye beni satisimdan vazgeciriyor adam sonra da konustugumuz rakamin ustunden 4 bin lira daha indirim yap yoksa ver parami geri diyor. Simdi anladin mi arkadasim ? Net oldu mu artik ?

• Arkadaşlar satıcı satmaktan vazgeçerse aldığı kaporayı geri vermek zorundadır.
    Ama alıcı almaktan vazgeçerse verdiği kaporayı isteme yüzü olamaz.
    Bu işin raconu budur.

Ama kalbinizi ferah tutmak istiyorsanız verirsiniz orası ayrı tabi.
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Ben sana kaporanın hukuki durumunu söyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam hadi yanlis yazmis olsun. Elden verilen kaporayi nasil ispatlayacaksaniz ve geri isteyeceksiniz dava yolu ile.
    Eger oyle bir sey olsa ben yarin size dava acarim 1000 kapora verdim geri ver derim.

Ne sozlesme var ne banka havalesi hic bir sey yok bu durumda davada kullanilabilecek.
    Alamazsın tabi. Ben kapora talep etmiyorum. Sadece sıfır arabada kapora evrakla veriyorum.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    bende bunla ilgili yazili ve sozlu onay aldigimi soyledim tamam uzatmaya gerek yok ! satici aracini satmazsa kaporayi geri öder. Saticinin belirttikleri disinda farkli seyler olursa da geri öder. Onun disinda belirtir karsi tarafa. Karsi tarafta sartlari begendi ise, gonul rizasi ile, bir sure aracin satisini onlemek icin ve samimiyetini gostermek icin kaporasini verir. Bu ne demektir ben bu sartlar altinda, bu araci, bu rakama almayi kabul ediyorum. Mevzu bu kadar basit ! Sozunun eri olmayan adamlar da, keleklerine bahane bulmaya calisir ! Bu kadar net mevzu. Insaniz elbette hersey bizler icin. Allah göstermesin ama cenazemiz olur, kredimiz cikmaz vs o ayri ama sen keyfine aliciyi 3-4 gün bekletip, ilanini yayindan kaldirtip da birde piskin piskin adama konusulanlardan farkli sart kosamazsin. Cok hassas olanlar, ben sozumun eri degilim arkadas diyenler, kendine guvenemeyenler kapora vermezler olur biter ! Kimse kimseden cebren, gaspla, dayakla, santajla para almiyor.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey olmaz, bana bir kişi yekün bir kapora verirken buluşma tarihi saatini ne zamana kadar geçerli oldugunu da belirlemiş ve kararinin kesin olduguna mutabık oluyoruz.

Gitsin avukata elimde kaporayi cezai yaptirim amacıyla aldığıma dair taş gibi imza
    ya da kendi beyani var. Avukat bunlara bakar bir de adama....

Herhalde ilk yazdığımi tam olarak anlatamadim. Bir anlaşma olduktan sonra mesela adam 10gun SONRA alacağım dedi ve kapora verdi. bir yazılı mumkunse imzali beyandan sonra kaporayi gonderdi... 11gun geçti haber yok. Ariyorum haber yok... O kapora biter. 2-3 gün sonra caydim derse başka.. ama kararim kesin ben aldim abi bu u bana şu kadar gün ver ben alacağım dedigi zaman ve uymuyorsa cezasini keserim.
    Ha adam derki mücbir bir sebep oldu, sokaga cikma yasagi oldu deprem yangin birşey oldu o zaman yine bakariz ve erteleme yapilir.

Sonuçta benim 10gun boyunca 500.000TL 'lik malda vade nedeniyle kayip olabilir ya da başka bir sebepten dolayi satışına ilişkin engel teşkil ettigi için bunu bir cezai şart olarak koyuyoruz.
    Aksi halde 20.000TL koy cebine git adama ben bubu kapora veriyorum dersin, 1 yil sonra parayi adama, havale edersin 1 yıl bağladın adami ne güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Mayıs 2020; 0:7:16 >

• Üstüne sende koy git kurban al dağıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haram yemek, çalmak hayatının bir parçası ise malina mal katarsın

yok

haram dan sakınır, alın teri hak hukuk diyen biri isen sana net söylüyorum o para senden 300 değil 3000 çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Hiçbir şey olmaz, bana bir kişi yekün bir kapora verirken buluşma tarihi saatini ne zamana kadar geçerli oldugunu da belirlemiş ve kararinin kesin olduguna mutabık oluyoruz.

Gitsin avukata elimde kaporayi cezai yaptirim amacıyla aldığıma dair taş gibi imza

Herhalde ilk yazdığımi tam olarak anlatamadim. Bir anlaşma olduktan sonra mesela adam 10gun SONRA alacağım dedi ve kapora verdi. bir yazılı mumkunse imzali beyandan sonra kaporayi gonderdi... 11gun geçti haber yok. Ariyorum haber yok... O kapora biter. 2-3 gün sonra caydim derse başka.. ama kararim kesin ben aldim abi bu u bana şu kadar gün ver ben alacağım dedigi zaman ve uymuyorsa cezasini keserim.
    Ha adam derki mücbir bir sebep oldu, sokaga cikma yasagi oldu deprem yangin birşey oldu o zaman yine bakariz ve erteleme yapilir.

Sonuçta benim 10gun boyunca 500.000TL 'lik malda vade nedeniyle kayip olabilir ya da başka bir sebepten dolayi satışına ilişkin engel teşkil ettigi için bunu bir cezai şart olarak koyuyoruz.
    Aksi halde 20.000TL koy cebine git adama ben bubu kapora veriyorum dersin, 1 yil sonra parayi adama, havale edersin 1 yıl bağladın adami ne güzel...
    Doğrusunu söylemek gerekirse yazında cayma parası olarak verilen paradan mı yoksa sözleşme cezası olarak ifa yerine geçen ceza koşulundan mı bahsettiğini anlamadım. Ancak parayı alırken bunun ifanın yerine geçen ceza koşulu olduğunu vade zamanın ifa olmaz ise cezanın ödenmesinin talep edileceği şart koşulursa verilen parayı bu alacağına almak satıcının hakkı olur.

Önemli olan açık bir şekilde ödenen paranın ne amaçla ödenmiş olduğunu yazmaktır. Düzenleme yapmazsan ve bir ihtilaf olursa kanun hükümleri ile doldurulur onunda sonuçları bellidir. Her zaman sözleşmeye bakmak lazım. Genelde insanlar mukavele etmediği için kanundaki tamamlayıcı hükümlerden hareket ediyoruz. Ama bir dosya gelirse öncelik anlaşılan sözleşmedeki hükümler nedir ona göre hareket edilir. Hüküm varsa zaten tartışmaya gerek kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Destek için teşekkür ederim, bu gibi işler yapmadan evvel baldız uluslararası arası Deniz ve ticaret hukuku ile ilgileniyor ona danisiyorum.
    Odeme koşulları ve zamanında mutabik oldugumuz detaylari ile yazar ve cezai koşullar altında bir takim ifadeler yazdi.
    Kısacası söz senettir, imza'nin bir ağırlığı var, o sözleşme imzalandiginda ben satmış oluyorum ilani kaldiriyorum tum borclarini kapatiyorum ve noter satisina hazir hale getiriyorum, ancak herhangi bir cayma durumunda kosullara (kredi kapanmasi vergi borcu trafik cezalari vs vs) bagli olarak ceza yansitiyorum.
    Uzun zamandır arac satmadim ama uzakta is yapmam hic gorusuruz anlasiriz islak imzalasiriz. Dekontu da ek yapariz is biter.
    Ha illa bir delik aranacaksa sözleşmenin noter huzurunda yapilmis olmasi gerekir sanirim, oradan bir açık olabilir oradan da ne çıkar bilemem sormam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Mayıs 2020; 1:8:19 >
  • Ben geri verirdim içime sinmez

• Kaporayı vermek istemiyorsan adama o para ile bir garibana yarıdm edebilirsin
  • O para seni ne zenginleştirir ne fakirleştirir, ben olsam iade ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Tüketici kanuna göre cayma hakkı kaç gün? Ben 14 gün diye biliyorum ama. Yanlış biliyor da olabilirim. Eğer kanunda 14 gün ise ve 14 gün içinde alıcı vaz geçerse burda kanun benim mi dersiniz yoksa adamın kanuni hakkı var tamam mı dersin. (Buradaki 14 günden tam emin değilim, 14 gün değil de 4 gün olur, 40 gün olur. Tüketici kanununa bakmak lazım.)

• Konunun açıldığı yıl bir eve bakmıştık yeni evliyim ev 65bin bina 7 yaşında idi ama içi boş müteahit o daireyi boş bırakmış elektrik tesisatı sıva kapılar zemin herşey 0 dan yapılacak

biz bir hevesle alıyoruz dedik adam bizden 1500 tl kapora istedi kesin alacağımız için verdik 2 gün sonra karşımıza başka bir fırsat çıktı daha iyi konumda, içi yapılı sıfır fiyat 95 bin tl

Adama durumu anlattım vaz geçtim filan,yapacak bir şey yok kapora geri verilmez dedi vermedi
    Ben o paranın eksikliğiyle batmadım ama zorluk çektim
    O dönem adamın o parada dan hayır görmemesi için dua etmişimdir
    1 hafta sonra evi başkasına satmış
    Bende araba satışların da kesinlikle kapora istemem o gün saatte gelirsen senindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: etoiledorient

hocam söz veripte sözünde durmama durumu karsi tarafi somut bir zarara ugratiyorsa bunun bir bedeli olmali.

Sizin bahsettiginiz durumda da, sayet ki satici satmaktan vazgecmisse, o zaman o bu bedeli geri iade etmeli. Siz bana bu parayi verdiniz ancak ben aracimi satmiyorum. Buyrun paranizi geri.
    derdimi anlatamadım sanırım.
    alıcı almaktan vazgeçerse 300 tl yanar, peki satıcı satmaktan vazgeçerse ne yaptırımı var?
    o da aldığı 300 tlyi iade edip üzerine bir 300 tl daha vermesi gerekmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

derdimi anlatamadım sanırım.
    alıcı almaktan vazgeçerse 300 tl yanar, peki satıcı satmaktan vazgeçerse ne yaptırımı var?
    o da aldığı 300 tlyi iade edip üzerine bir 300 tl daha vermesi gerekmez mi?

Alıntıları Göster
    Bence bu noktada üstün olan yani karar alıcı ve uygulayıcı malını satan olarak düşünürsek onun cayma kararına saygı duymaktan başka bişey yapamayız. Peki neden malını satan kişi patron oluyor derseniz bunun cevabı da ona malı için para teklif edip ikna etmeye çalışan kişi siz, ikna edilen kişi o olduğu için. Zaten alım-satım işi öncesinde (yazılı bir anlaşma yok) içinde riskler barındıran bir mesele olduğu için bunu göze almak durumunda kalıyorsunuz.

• kapora verdikten sonra eğer başkası arayıp aracı rezerve ettim diyerek müşteri kaybettiysen kapora sende kalabilir ama eğer böyle durum olmadıysa geri verebilirsin.
  • Vazgeçince geri verilecekse neden kapora alınır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en sevmediğim insan tipi, keyfi hareket ederler aracı baglarlar sen almasan belki baska nakit alıcı vardı e parayada ihtiyacım var sen vazgeciyorsun sonra ben alıcı aramaya devam ediyorum neymiş sonra x kişi istemedi olmuyor
    e bastan konusmadın mı arkadasım? nefret ediyorum bencil insanlardan asla vermezdim cocuk yok karsısında ticareti bilmiyorsa ticaret yapmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 28 Mayıs 2020; 9:45:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.