Bildirim
kaporta ya çıkarma yapıştırmak zararlı mı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
zararı varmıdır bilmem ama gün gelipte çıkartmaları aracınızdan söktüğünüz zaman, çıkartma olan yerler güneşten solmayacağından boya ayırt edebilir.
yani çıkartma olan yerler daha koyu görünebilir. -
quote:
Orjinalden alıntı: neco59
zararı varmıdır bilmem ama gün gelipte çıkartmaları aracınızdan söktüğünüz zaman, çıkartma olan yerler güneşten solmayacağından boya ayırt edebilir.
yani çıkartma olan yerler daha koyu görünebilir.
aynı şeyi ben yaşıyorum motora sticker yapştırmıştım sonra söktüm(tabi 7-8 ay sonra)güneşten izi çıkmış o yüzden aynısından bulup yine oraya yapıştırdım -
zararı şudur...uzun süre sonunda çıkarmak istediğin zaman altta solmamış bir boya göze çarpar diğer yerlerde ise birz daha ton farkı olur.
bunun dışında zararı yoktur sökerkende tiner ve maket bıçağından destek alabilirsin
boyaya bir zararı yoktur -
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
ARKADAŞLAR MERHABALAR BENİM 206 NIN YAN TARAFLARINA ÇIKARTMA YAPIŞTIRMAK İSTİYORUM(OTO AKSESUAR DÜKKANLARINDA HAZIRLAYIP YAPIŞTIRIYORLAR) BUNLARIN KAPORTAYA VE BOYAYA ZARARI VARMI
Uzun süreli güneş altında durması sonucu zararı var.Fakat yılda bir kez özelllikle yaz çıkışında söküp olduğu parçaya pasta cila çekip yenisini yapıştırırsan sorun olmaz.Sökmek içinde kaynar su kullan derim...... -
bizim arkadaş arabasına yaptırmışdı ama belli bir süre sonra çıkartdı hem leke olayı oluyor hemde renk azda olsa farkediyor.
ama pasta cila işi temizliyor.... -
Zararlı bence güneşde kaldıgında genlestırıp yırta bilir yada catlata bilir bence kullanma -
eğer arabanın orjinal boyası çok iyi değilse çıkartmanın sınır bölümünde su diğer bölgeler göre daha sonra kuru buda corazyona neden olur(paslanma)ama boyası iyi ise yukarıda bahsedilen solma yani renk farkı olur onuda engellemek istersen saydam hatları olan bir vinil çıkartma yap.en sevdiğim parça çalmaya başladı benden bu kadar. -
sen en iyisi bu işten vazgeç. arkadaşların hiç biri tavsiye etmiyo -
Ben yapıştırdım,ancak çıkarınca kalan izi ancak pasta ve cile ile çıkartabildim. -
metalik boyalarda güneşin altında durmaktan iz yapıyor.pasta cila işini görüür -
Tabiki zararlı birincisi o bölge havayla temas etmiyor ve iyice kuruyor.ikincisi güneş almıyor ve solmuyor.Sonuçta uzun süre üzerinde kaldığında zararlı belki yanlardakiler daha az zararlıdır ama onlarda dahi söktüğünde renk farkını görebilirsin.Tabi bu bahsettiğimiz çok büyük sticker lar için arka bagajın dikey kısmına yapıştırılan ufak bir sticker çok sorunlu olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
ARKADAŞLAR MERHABALAR BENİM 206 NIN YAN TARAFLARINA ÇIKARTMA YAPIŞTIRMAK İSTİYORUM(OTO AKSESUAR DÜKKANLARINDA HAZIRLAYIP YAPIŞTIRIYORLAR) BUNLARIN KAPORTAYA VE BOYAYA ZARARI VARMI
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X