Şimdi Ara

Kara Astsubaylık Hakkında Aydınlanmak Gir İçeri Sende

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
18.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar toplumda genel bir yargı var, kime sorulsa astsubaylık zordur hele kara astsubaylık çok zordur diye. Mülakatlara gidip gitmeme noktasında ciddi tereddütlerim var. Havacılar daha rahat olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Karacılar sayı bakımından da çok olduklarından itibarları olmadıgı yönünde söylemlere rastladım. İşin özü ezilme durumu söz konusu mudur ? Yani topuk çakıp selam vermek ego sorunu yaratmaz belki ama ne biliyim, selam verdiğin üstünün sana davranışları söylemleri nasıl bunları canlandıramıyorum kafamda. Astsubay olmazsam seneye 10 puanla kaçırdıgım polisliğe tekrar giricem. bu sene YGS ye çalıştım diyemem. bu şekilde 270 aldım. Acaba diyorum polis mi olayım ?Onunda kendi sınavından 10-15 mat yapmazsan olmuyor. 84 sözelden mutlaka yanlısları olur insanın mat yapmak kati surette şart. Bu sefer düşünüyorum ordada akademi mezunu bir komiser yrd. bir masada otururken onun 2 masa ötesinde oturmak insana koymaz mı ? veya 5-6 sene bi karakolda nöbet tutmak vasıfsız olmak ? yani bi polise 2 çay kap gel diyebilir bir komiser yrd. ama astsubaya kimse bunu diyemez diye düşünüyorum. ayak işlerine Er bakar. bi onbaşı bile nöbet tutmaz askerde. Kafam karışık alakalı aydınlatmak istiyen arkadaşlardan ve büyüklerden dolu dolu cevaplar bekliyorum.

Saolun şimdiden...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kara Astsubaylık: Aydınlanmak İçin Giriş Rehberi

Kara Astsubaylığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde önemli bir görevdir. Bu meslekle ilgili meraklarınızı gidermek için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz:

Kara Piyade Astsubay Yorumları

Kara Piyade Astsubayları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından biridir. Sahada operasyonlar yürüten, savaşlarda görev alan ve askerlerin eğitiminde yer alan bu astsubaylar, zorlu bir göreve sahip olmalarına rağmen, yaptıkları işten büyük gurur duyarlar.

Piyade Komando Astsubay Yorumları

Piyade Komando Astsubayları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin seçkin birlikleridir. Özel eğitim almış bu astsubaylar, zorlu hava koşullarında ve baskın ortamlarda görev yaparlar. Görevlerinin zorlukları karşısında yüksek bir motivasyonla çalışırlar.

Kara Astsubaylık Zor mu?

Kara Astsubaylığı, fiziksel ve zihinsel olarak zorlu bir meslektir. Adaylar, zorlu eğitimlerden geçerler ve sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerekir. Ayrıca, mesleğin doğası gereği, görev süreleri boyunca sıklıkla ailelerinden uzak kalırlar.

Sonuç

Kara Astsubaylığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde onurlu ve saygın bir meslektir. Zorlukları olsa da, bu mesleği seçenler büyük bir tatmin duygusu yaşarlar. Eğer siz de bu mesleğe ilgi duyuyorsanız, gerekli araştırmaları yaparak ve hazırlıklarınızı tamamlayarak hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • maalesef dostum bu meslekler sana göre değil. sen diyorsun ki polis olayım veya astsubay bir elim yağda bir elim balda olsun yok öyle birşey nöbet de tutacaksın çayda getireceksin ezileceksin de emin ol. yani ne bekliyorsun ahmetcim bugün sana nöbet yazdık ama istersen kalma mı diyeceklerini bekliyorsun veya ahmetcim teröristler geliyor sağdan mı gidelim solda mı diyeceklerini bekliyorsun bağıracak da çağıracak da önemli olan bunların üstesinden gelmen dostum. polisiye kitapları ve dizileri bir tarafa bırak bence
  • @xxjean2007

Dostum ben sadece bilgisi olan insanlar burada beni aydınlatsınlar demiştim. Birazcık bilgin olmuş olsa idi askeriye hakkında bir astsubayın nöbet tutmadıgını çay getiren götüren olmadıgını hiyerarşik düzen hakkında bilgisi olan biri olsaydın bunları sölemezdin. Askeriyede bırak astsubay'ı bir onbaşı nöbet tutmaz. Bu vesile ile öğrenmiş oldun sende. ( Ben askerleriğimi şurda yaptım geyiğine hiç girme boşuna kırmayalım birbirimizi. askerleriğini yapmış biri bu çocuksu durumlardan bahsetmezdi.) Diğer yandan nereden çıkarttın bu bi elimin yağda diğer elimin balda oldugu mevzusunu hiç anlamadım. Ben kararsız kaldım fikir almak istedim. Sen kafanda bişeler çizmişsen tek taraflı senaryoyla başrolde oynuyorsun :)

Neyse Şunu unutma her kara astsubay senin o dediğin çatışmaların içindede bulunmaz.Hoş olmasıda hiç rahatımı bozma sorun değil bu işin mesleki boyutundan çok ağır basan başka noktaları var. Bunların yanı sıra; Eğitim astsubaylığı vardır, levazım astsubaylığı vardır. Piyade sınıfını bitirirsen 3.sınıfta boluda komando eğitimini alır çatışmalarda komutan olursun. orası ayrı. Yani gerek yok böyle mesleği tarif ederken hayt huyt dizilerden gördüğün izlenimlere yer vermeye. Ben gerçekçi bu işin içini bilen insanlardan yardım istedim keşke üstüne alınmasaydın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 23 Haziran 2011; 23:14:03 >

• Her Türk asker doğar, okursa astsubay olur... ;) TSK dan şaşma!
  • Astsubaylar nasıl nöbet tutmuyor anlamadım? Nizamiye kapısında olmasa bile bölük içinde illaki onlarında nöbeti olur haftada bir arkadaşım,
  • @JustHunteR çay getirmezsin ama aradan yıllar geçer en iyi itimal ile ne iyisi jandarma olursun piyade olmazsın sana bi karakol verirler kakol komutanı olursun kıdemli kademeli baş çavuş olursun bi üniversite mezunu ast teğmen gelir karakoluna kapıda başlarsın selam vermeye yani astsubaylık da polislikten çok farklı değil

ama polislikmi astsubaylıkmı dersen ben jandarma astsubaylığı tercih ederim piyadenin derdi çekilmez ama jandarma güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10dans10ra11

Her Türk asker doğar, okursa astsubay olur... ;) TSK dan şaşma!

ya haftada bir kere ondada bir saat verirler sana binersin kobraya yada akrebe en kötü land a hadi olmadı yürüyerek kuleleri dolaşırsın haftada 2 saat nöbet tutmakta bırak olsun okadar

ama spor olayı var iyi spor yapman lazım denetmesi bölük komutanı tabur alay tugay neyse artık komutanı var polislerdede bu yok denetleme v.s.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bence şöyleki 5 yıl maaş alırsın evlenirsin şak çocugun oldu.bi mermi gelir.öteki tarafa nalları dikersin.eşini çocuğun ortalıkta kalır.o yüzden git 1000 liraya çalış ama hep sevdiklerinle beraber yaşa.geleceği yok bence.
  • BU KONUDA PEK BİR BİLGİM YOK FAKAT BU GÜN ANTREMANDAYKEN (OKÇUYUM) Bİ KIZ GELİP ASTSUBAYLIK SINAVLARINA GİRECEĞİNİ SÖYLEDİ MÜLAKATLARDA OKÇULUK VARMIŞ EĞER ASLI VARSA 1-2 AY ATIŞ DERSLERİ ALMANI ÖNERİRİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx_turko

Astsubaylar nasıl nöbet tutmuyor anlamadım? Nizamiye kapısında olmasa bile bölük içinde illaki onlarında nöbeti olur haftada bir arkadaşım,

Nöbet tutmuyor dediğim erlerin nöbetinden bahsediyorum kardeşim. astsubay tabiki haftada 1 karargahda o gün oranın komutanı olarak nöbet tutar. ama er gibi kapıda dikilmez diyorum polis gibi hergün bütün gün boyunca kapıda dikilenlerden olmaz.Sadece denetler odasında bekler. Çıkar nöbetçi er ve çavuşları denetler. Benim anlatmak istediğimi bazılar anlamış zaten.

Bu arada kızlar astsubaylığa giremez.

Jandarma ast. puanım yetmiyor. Kara ast. kazandım. Ayrıa bir konuya açıklık getirmek isterim. Kara astsubay diyince tmm piyade astsubaysın diye yanlış bir algı var ki bu çok büyük bir yanılgı. Piyade astsubay sınıfı belirlenmiş astsubay demektir. Yani 3. senende sınıfını seçtikten sonra piyade olursun. Benim daha sınıfım belli değil. Piyade astsbaylık zordur, ama bunun yanısı sıra muhabare astsubay, levazım astsubay, tankçı astsubay ve daha bilmediğim bir çok sınıf var. piyadede o sınıflardan biri. her karacı piyade değildir. buna dikkat edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 24 Haziran 2011; 11:50:51 >

• Mesajım bulunsun.

Babam Jandarma Astsubayı konuya hakimim. Kara, hava ve jandarma konusunda bilgi verebilirim. Sorularınız varsa yazın akşam cevaplarım.

Bayanlar astsubay olur ama, üniversiteden mezun olunca sözleşmeli olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 24 Haziran 2011; 11:53:50 >
  • konu zaten açılmış buyur 2-3 paragraf doldur aydınlanalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustHunteR

quote:

Astsubaylar nasıl nöbet tutmuyor anlamadım? Nizamiye kapısında olmasa bile bölük içinde illaki onlarında nöbeti olur haftada bir arkadaşım,

Nöbet tutmuyor dediğim erlerin nöbetinden bahsediyorum kardeşim. astsubay tabiki haftada 1 karargahda o gün oranın komutanı olarak nöbet tutar. ama er gibi kapıda dikilmez diyorum polis gibi hergün bütün gün boyunca kapıda dikilenlerden olmaz.Sadece denetler odasında bekler. Çıkar nöbetçi er ve çavuşları denetler. Benim anlatmak istediğimi bazılar anlamış zaten.

Jandarma ast. puanım yetmiyor. Kara ast. kazandım. Ayrıa bir konuya açıklık getirmek isterim. Kara astsubay diyince tmm piyade astsubaysın diye yanlış bir algı var ki bu çok büyük bir yanılgı. Piyade astsubay sınıfı belirlenmiş astsubay demektir. Yani 3. senende sınıfını seçtikten sonra piyade olursun. Benim daha sınıfım belli değil. Piyade astsbaylık zordur, ama bunun yanısı sıra muhabare astsubay, levazım astsubay, tankçı astsubay ve daha bilmediğim bir çok sınıf var. piyadede o sınıflardan biri. her karacı piyade değildir. buna dikkat edelim.

nasıl olamazlar bayan jandarma astsubaylar var hiç şehit töreni izlemedinizmi şehit analarının kollarında dururlar

• avantaj askerden yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: JustHunteR

quote:

nasıl olamazlar bayan jandarma astsubaylar var hiç şehit töreni izlemedinizmi şehit analarının kollarında dururlar

Var ama sözleşmeli onlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.