Şimdi Ara

Neden ODTU KKK ya gelmemelisiniz? Cevabı içeride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
5
Favori
7.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bunun basit sebebi okulun paraya bağlı bir okul olması ve sosyal olanaklarının bulunmamasıdır. İnstagram üzerinden yapılan yorumları sildikleri için ve daha fazla kişinin canının yanmaması için ilgili maili burada paylaşıyorum. Böylece Kıbrıs ve Ankara Arasındakı devasa farkı görebilirsiniz. daha fazla Bilgi için pm veya burdan yazabilirsiniz.
    İyi tercih dönemleri diliyorum.

Sn. Odtü Kuzey Kıbrıs Kampusü Rektörlüğüne ;
    İş bu yazılı metin ODTÜ KKK öğrencilerinin yetkili , ilgili makamlara düşüncelerini
    iletmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 26.Maddesi uyarınca (Herkes, düşünce ve
    kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve
    yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet Resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya
    fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar) yazılmaktadır . Bizler Türkiye
    Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün Sizleri birer kıvılcım
    olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz diyerek görevlendirdiği nesli örnek
    alarak , Vatanımızdan ayrılarak kendimizi ve ülkemizi geliştirip muhasır medeniyetler
    seviyesine yükselmeyi hedefleyen gençler olarak ülkemizin güzide eğitim kurumlarında
    ODTÜ nün Kuzey Kıbrıs Kampüsünde işleyişte olan ve her seferinde gözler önüne serilen
    eğitimcilik anlayışından ziyade , ticaret anlayışı ile yönetilmesinden ve Ankara Kampusuna
    göre ikincil sınıf muamelesi gösterilmesinden oldukça rahatsız olmaktayız . 2019-2020 bahar
    döneminde Yüksek Öğretim Kurumunun verdiği resmi karar ile üniversitelerin eğitimi
    Covid-19 dolayısıyla 10.03.2020 tarihinde kesilmiş olup sistem yüz yüze eğitimden online
    eğitime geçmiştir. Bu karara takiben yayınlanan resmi duyuruda da yaz okulu sürecinin de
    online devam edeceği belirtilmiştir.

28.07.2020 tarihinde yapılan açıklamada kredi başına ücretler 520 TL olarak belirlenmiştir.
    Okulumuz bu pandemi sürecinde gider kalemlerinin en büyüklerinden olan derslik işletme
    maliyetlerinden ( ışıklandırma , iklimlendirme sistemleri vb.) muaf olduğu halde süreç
    boyunca dahi pandemi süreci hiç olmamış gibi ücretlerini almaya devam etmiştir , bu
    noktada bile bir adaletsizlik söz konusu iken okulumuz yaz okulu süresince gider kalemleri
    neredeyse sıfıra inmişken önceki senelere göre yaz okulu kredi başına ücret konusunda fiyat
    artımına gitmiştir ve öğrencilere gider akışı bilgilendirilmesi yapılmamıştır. Ayrıca ODTÜ
    Kuzey Kıbrıs Kampüsü ve ODTÜAnkara Kampüsü öğrencileri arasında da ayrımcılık
    yapılmış, aynı ders için kredi başına belirtilen ücretler iki kampüsün öğrencileri için farklı
    duyurulmuş ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencilerinin Ankara da alacakları aynı ders için iki
    kat daha fazla ücret ödemesi Üniversite tarafından bize dayatılmıştır.
    Bu artırımın ve yapılan ayrımcılığın hiçbir etik , yasal , ahlaki bir dayanağı yoktur ve tabiri
    caiz ise krizi fırsata çevirmeye yönelik bir soygundur . Okulumuz yönetimi bizleri adeta birer
    müşteri olarak görmekte ve kendisini tekel sanarak maddi anlamda her türlü tek taraflı kararı
    almaktadır . İşler bu şekilde gelişmeye devam eder ise Okulumuz ( ODTÜ Kuzey Kıbrıs
    Kampüsünün )gelir ve giderlerinin bir bağımsız denetçi tarafından denetlenmesini ve raporun
    sonucun kamuoyuna yani bizlere bildirilmesini talep etmekteyiz .

Etiket:
    #ODTUKKKdasoygunvar
    #I$ODTU
    ODTU KKK hakkında
    ODTU KKTC
    ODTÜ kuzey Kıbrıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healemdar -- 29 Temmuz 2020; 15:43:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden ODTU KKK ya gelmemelisiniz? Cevabı içeride

• Güzelyurt..

• Fiyat olaylarına yorum yapmamak ile birlikte bu yorumu kariyerini seçmek üzere olan aday öğrenciler tek taraflı ve sadece gösterilmek istendiği gibi bilgi almasın diye yazıyorum. Fiyat sebeplerin adanın geneli üniversitelere bakıldığında maalesef neden az çok böyle olduğunu görebileceğimizi düşünüyorum ama diyeceklerim bunlar değil. Daha önemli bir konu: Eğitim Kalitesi. Okulun eğitim kalitesi ve sonrasında kattıkları mezunlarında nerelerde olduklarına bakılınca bence çok net belli oluyor. Ben kendim bundan 3 sene önce 13000 gibi bir Türkiye Derecesi ile bu tercihi yaptım. Geride bıraktığım bir sene hazırlık ve iki sene bölüm süresince eğitim kalitesinden bir kere bile şüphe etmedim. Ben birçok alternatif tercihim olduğu halde bu tercihi yaptım. YKS'si istediği gibi geçmemiş, sınav anında sorunlar yaşamış ve sıralaması beklediğinden çok geride gelen birçok öğrenci için müthiş bir fırsattan bahsediyoruz belkide. Fiyatlar Türkiye'deki özel üniversitelerden fazla da değil takip edebildiğim kadarıyla. Buraya sadece fiyatlar çok yüksek gelmeyin demek yerine artısından ve eksisinden bahsedecek objektif bir yazı yazsaydık da insanları kendi istediğimiz gibi yönlendirmek yerine kararı onlara bıraksaydık. Belki de bazı insanlar için bu fiyatlar bütçelerini zorlamayacaktır ya da ödemeye ihtiyacı olmayacaktır. 3 yıldır bir kere bile bursum dışında ekstra ücret ödemek zorunda kalmadım. Sıralaması geride olan birçok öğrenci için Türkiye'deki alternatifleri düşünüldüğünde kıyaslanamayacak derece kaliteli eğitim ve bir o kadar da diploma değerinden bahsediyoruz. Türkiye'de birçok büyük olarak adlandırılan üniversiteler yıllardır ABET akreditasyonu bile alamamışken bu kampüs ODTÜ'nün ismi ve gücü sayesinde çok kısa yıllar içerisinde ana mühendislik bölümlerinde bunu yaptı diğerlerinde de yapmaya başladı. Okulun Kıbrıs'da bulunma nedeniyle yüksek harçlı devlet üniversitesi statüsünde olduğunu herkes biliyor ve fiyatları da diğer üniversitelerle orantılı. Ancak burada belki de zaten başka bir yerdeki özel üniversiteye gidecek veya tam burslu kazanacak kararsız birine sanki okul komple bir bütün olarak kötüymüş izlenimi vermek anlamsız. Kendim Bilgisayar Mühendisliği okuyorum diğer tüm bölümler hakkında da isteyen arkadaşa istediği bilgiyi verebilir, daha fazla bilgi alabileceği gerekli yerlere yönlendirebilirim. Özelden yazabilirsiniz iletişim bilgilerimi seve seve paylaşırım. Sadece burada gösterilen fiyatlar değil günlük yaşam fiyatlarını da seve seve anlatırım. Herhangi bir üniversite öğrencisi olup da üniversite yönetiminden memnun olan daha görmedim. (Kendimin de memnun olduğunu iddia etmiyorum.) Bu bir gelenek haline gelmiş öğrenciler arasında. Arkadaş çevremde sadece başarı oranı yüksek olanlar değil (Başarı oranı yüksek kesimden şikayeti olan insan daha duymadım.) diğer pek çoğuda bazı şeylerden yakınsa da okullarından memnunlar. En azından bitirdikleri zaman neler kazanacaklarının farkındalar. Ben tercih yaparken de hiçbir zaman hayal satılmadı. Ben de satmak istemem. Okulun eğitimi zor, dersler ağır eğer ayak uyduramazsanız aileden uzakta olmanın da verdiği psikoloji ile zor zamanlarınız geçebilir. Ancak eğer üniversite sınavında yaptığınız hataları telafi etmek ve çalışmak istiyorsanız kariyeriniz açısından bundan daha iyi bir 2. şans bulamazsınız. Bunu 13000. olmuş ve kendi bölümümde bile birçok alternatif güzel/büyük üniversiteyi kazanabilmiş ve tercih etmemiş biri olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum. Burada bu başlığı açan arkadaşla tartışmak veya onu kötülemek içinde yorum yapmıyorum kesinlikle. Elbetteki kendince sebepleri vardır. Ben sadece eksik bırakılan yerleri doldurma ihtiyacı hissettim ve tartışma yaratma niyetinde değilim, böyle bir şeyin içerisinde bulunmayacağım. Aday öğrenci arkadaşlarım bana istedikleri an mesaj atabilirler. İstedikleri bilgiye ulaşmaları konusunda daha önce de dediğim gibi seve seve yardımcı olurum.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:14 >
  • Bu basligi her gordugumde niye Ku Klux Klan olarak okuyorum
  • Bilgisayar hocalarına baktım da 80%i doğu akdeniz mezunu.

Sırf adı için seçilecek bir yer değil bence. Zaten diplomada da kkk yazıyor. Kimse inanmaz yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam burslular hakkinda da yorum yaparmisiniz

• Vay be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir mezun diploma da odtu yazdigini soylemisti ss ile beraber sizin kanitiniz var mi

• Neden ODTU KKK ya gelmemelisiniz? Cevabı içeride
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:7 >
  • Yurt disi kabulunde yalnizca odtu yaziyordu hocam ben anlamadim simdi.
    Havacilik uzay yazmayi dusunuyordum kibris mezunu olmak problem yaratir mi ?

• Hocam bu konuda okulumu yereceğim gerçekten.2 senedir odtüdeki epelerde çok kişi kalıyor nedense.Bunun sebebini ben Kıbrıstaki 4400 TL'lik yaz okulu ücretine bağlıyorum biraz açıkçası.Bildigim kadarıyla Kıbrısla Ankara aynı epeye giriyor yanlış biliyorsam uyardığınız takdirde bu tez kendi kendini imha eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 30 Temmuz 2020; 14:42:1 >
  • Öyle olsa yarı zamanlılarda yazardı

Adının geçmemesinin önemi yok. Diplomada yazıyor. TUM Asia'da okuyanla TUM'da okuyan bir değil mesela. Dikkate alınıyordur.

Türkiye'de zaten pek bir değeri yok odüt kkk diplomasının
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:2 >
  • Yani problemden kastınız ne bilmiyorum ama Ankara'daki itibarı yok tabii ki okulun.
  • FireSwords kullanıcısına yanıt
    valla ya. bir de bayagi yabanci ogrenci var acaba ne dusunuyorlar ncc diye gelip kkk'yi ilk gorduklerinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:36:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.