Şimdi Ara

Kara Kule Çeviri Cinayeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok uzun zamandır Kara Kule serisine başlamayı düşünüyordum.İdefix'teki indirimle ilk kitabı aldım.Kitabı okumaya başladım ama cümlelerde bir gariplik hissettim.Açıkçası nasıl desem kısa ve anlam bozukluğu içeren cümleler gibi geldi.Sonra internetten pdf olarak indirip İngilizce orjinaliyle karşılaştırayım dedim.Baştan söyleyeyim eski versiyon değil bu çevirinin yapıldığı revised versionla karşılaştırdım.

He was not a Manni, however, nor a follower of the Man Jesus, and considered himself in no way holy.He was just an ordinary pilgrim, in other words, and all he could say with real certainty was that he was thirsty.And even so, he had no particular urge to drink.

Bu kısmın kitaptaki çevirisi:

Ama o ne Manni, ne de İlsa denen adamın müridi idi.o yüzden susamıştı.ama su içme gereğini de pek duymuyordu.

Boldla yazılı kısımlar ne hikmetse çeviri de "o yüzden" denilerek kısaltılmış ve atılmış.

Bir paragraf aşağıda da daha zayıf ve çok uzun olmayan babasından kalan silahlarının bir plaka eklenerek kendi ellerine göre ayarlandığı yazıyor orjinalinde.Bizim çevirmenler ise kendinen hızlı silah çeken babasından kaldığını yazmış.

Açıkçası arkadaşlar bence bu berbat çeviriyi almayın, okumayın daha iyi.Çünkü yazarı Stephen King değil.

• Sen birde ikinci kitabı oku. Okurken kitabı yakmak istemiştim. Canan Kim'in çevirdiği kitaplar düzgün neyseki.
  • Ben bu kitabı parçalamadan 3. kitaba geçebilirsem iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animvader -- 22 Aralık 2014; 19:00:27 >
  • Suya gereksinim duyuyorum cümlesini 150. defa okuduğumda duvara kafa atmıştım galiba tam hatırlamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kara kule silahsor üslup
    11 yıl önce açıldı
    Gerçek Avengers Timur dur.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.