Şimdi Ara

Kara Kule Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kara kule serisinin birinci kitabına dün başladım.Bu seri kaç kitaptan oluşuyor ayrıca Hayvan Mezarlığı bitmek üzere bunun 2. kitabıda varmı?
    Şimdiden teşekkürler.

• Kara Kule 7 kitaplık bir seridir son kitap çok heyecanlı dediler ama ben 3 kitabı okuyabildim sadece..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih Sultan Mehmet

Kara Kule 7 kitaplık bir seridir son kitap çok heyecanlı dediler ama ben 3 kitabı okuyabildim sadece..

Usta kara kule serisi hep aynı kalınlıkta mı?(sayfa olarak)
    Birde sürükleyici mi sürükleyici olmayan bir kitapsa gerçekten o kadar sayfa okumak işkence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK TOWER -- 12 Kasım 2007; 14:21:07 >
  • hayvan mezarlığının ikinci kitabı yok

kara kule serisini okumadım umarım güzeldir
  • Valla hocam sürükleyici değil yani kimisi çok sürükleyici diyo ama Ben bi Harry Potter serisinin özelliklerini bulamadım kara kule serisinde

Kitapların çoğu kalın valla ilk kitap ince bitek
  • Harry Potter serisinin özellikleri mi? Evet aynı tarzda oldukları için karşılaştırmak çok doğrudur. Aslında fantastik ve korku/gerilim tarzında fonetik dışında fark yoktur, değil mi?

Eğer S.King okurken kafanda görüntüler oluşmuyorsa benim kadar zevk almıyorsun demektir. Ben aynı film izliyormuş gibi oluyorum, olayların geçtiği mekanda, kurgudaki kişilerin yanındayım. İyi tasvir edişi bunları görmeye teşvik ediyor. H. Potter'da kaç tane tasvir var ki?

Elma mı daha tatlı, uçak mı daha hızlı. Buyrun ikisinden birini seçin.

Kara Kule serisini okudum bitirdim. S. King'in tek devam eden roman serisidir. İlk kitabını yayınladığında devamını isteyen okuyucuların mektuplarından ve Stephen King'in de zaten Silahşör adlı romanını düzeltip tekrar yayınlamak istediğinden dolayı Kara Kule'yi seriye çevirmiştir. İkinci ve 5. kitapları arasındaki bazı kitaplar kalınlık olarak birbirine yakın olsa da, ilk kitabın inceliği ile son kitabın kalınlığına şaşmamak mümkün değildir. Aralarında çok fark vardır. Kesinlikle okumalısın seriyi. Karakterler çok deli, süper bir hayal ürününün eseri...

Hayvan Mezarlığı'nın ikinci kitabı yok. Ancak iki filmi var.

• Yorum için teşekkürler.Hayvan mezarlığıda bitti kara kuleyide dün bitirdim.Mahşer e başlamayı düşünüyorum ne dersiniz güzel midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xlazy1993

Yorum için teşekkürler.Hayvan mezarlığıda bitti kara kuleyide dün bitirdim.Mahşer e başlamayı düşünüyorum ne dersiniz güzel midir?

NE çabuk bitirdin 4000 küsur sayfalık romanı ya. Yoksa gidip direk 7. kitabımı okudun naptın
  • İlk kitabımn ismi karakule sanırım sadece onu bitirdi.Bence hemen diğerlerine başlamalısın ama mahşerde çok okunası bir kitap geçrçekten çok güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: d@ndelo

İlk kitabımn ismi karakule sanırım sadece onu bitirdi.Bence hemen diğerlerine başlamalısın ama mahşerde çok okunası bir kitap geçrçekten çok güzel.

İlk roman Silahşör'dür.

Mahşer iyidir. Diğer konular altında incelemeler yapmıştım. Belki yararını görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demon

quote:

Orjinalden alıntı: xlazy1993

Yorum için teşekkürler.Hayvan mezarlığıda bitti kara kuleyide dün bitirdim.Mahşer e başlamayı düşünüyorum ne dersiniz güzel midir?

NE çabuk bitirdin 4000 küsur sayfalık romanı ya. Yoksa gidip direk 7. kitabımı okudun naptın

Sadece ilk kitabı bitirdim.
  • dave gibi bende film izler gibi oluyorum acayip zevk veriyor..Kayalıkta kadını bırakıyor fln gidiyor acayip bişi olmustu canlandırma hala gözümün önünde süper bir serii.Biri harry potter demiş.Ben cocuk kitabı diodum herkes gibi ama büyüklerde bayılmıs merak ettim..Reklam çok önemli ya harry potter gibi kara kule basında sayfa sayfa cıksa harry potter kadar satardı ülkemde
  • Kara Kule serisi ile Harry Potter'ı karşılaştırmak ?! Büyük bir hata . KK , HP'yi gömer , tekrar diriltir . Serinin ilk ve son kitablarnın yayınlanması arasında 20 sene zaman var neredeyse (evet , dünya yılı) . Herşeyden öte , bir yazarın gelişime tanık oluyoruz . HP , LOTR gibi eserlerin yanında hikayesi çok daha yaratıcı ve düşündürücü . Karakterlerde çok daha "insani" . İlk kitaptan insan düşünmeye başlıyor "Bu Roland'ın günahı nedir?" diye . Birçok serideki gibi Siyah/Beyaz ayrımı yok karakterlerde . Hikaye ilerleyişi olarak Yüzüklerin Efendisinden çok daha başarılı bence . Fakat edebi değer olarak elbette LOTR'un yanında bile anmak iltifat olur . HP'nin yazarı neydi , adını unuttum o kadının . Keşke "KULE" ve "Kralın Dönüşü" kitaplarını okuyup , hazmedip öyle yazsaydı son kitabı . O derece fark var yani .

Seri 7 kitap . İlk 3 kitap ince . 4.kitaptan sonra ise kitaplar "tuğla" olmaya başlıyor . Özellikle son kitap "KULE" kafayı rahat yarar . 4.kitabı bitiridiğiniz anda 5. için ortalıkta dolanmaya başlıyor insan . Özellikle 5. kitapla birlikte olaylar o kadar hızlı ilerliyor ki , ne okuduğunuzu ne de kitabı bitirdiğinizi farketmiyorsunuz . Seriyi bitirdiğinizde ise içinizde S.K.'i öldürmek için büyük istek doğuyor .

Ayrıca Kara Kule evreni sadece bu kitaplarda geçmiyor . "Tılsım" , "Kara Ev" ve "Ejderha'nın Gözleri" başta olmak üzere aynı evrende geçen başka eserlerde mevcut . Ancak çok bağlı değiller , okumayan kişi çok bir şey kaybetmez .

En severek okuduğum seridir . Seri içinde ki favori kitabım "Büyücü ve Cam Küre" .

Spoiler ;

YAPILIR MI BU ROLAND'A ?!

• quote:

Orjinalden alıntı: Norman Cook

Kara Kule serisi ile Harry Potter'ı karşılaştırmak ?! Büyük bir hata . KK , HP'yi gömer , tekrar diriltir . Serinin ilk ve son kitablarnın yayınlanması arasında 20 sene zaman var neredeyse (evet , dünya yılı) . Herşeyden öte , bir yazarın gelişime tanık oluyoruz . HP , LOTR gibi eserlerin yanında hikayesi çok daha yaratıcı ve düşündürücü . Karakterlerde çok daha "insani" . İlk kitaptan insan düşünmeye başlıyor "Bu Roland'ın günahı nedir?" diye . Birçok serideki gibi Siyah/Beyaz ayrımı yok karakterlerde . Hikaye ilerleyişi olarak Yüzüklerin Efendisinden çok daha başarılı bence . Fakat edebi değer olarak elbette LOTR'un yanında bile anmak iltifat olur . HP'nin yazarı neydi , adını unuttum o kadının . Keşke "KULE" ve "Kralın Dönüşü" kitaplarını okuyup , hazmedip öyle yazsaydı son kitabı . O derece fark var yani .

Seri 7 kitap . İlk 3 kitap ince . 4.kitaptan sonra ise kitaplar "tuğla" olmaya başlıyor . Özellikle son kitap "KULE" kafayı rahat yarar . 4.kitabı bitiridiğiniz anda 5. için ortalıkta dolanmaya başlıyor insan . Özellikle 5. kitapla birlikte olaylar o kadar hızlı ilerliyor ki , ne okuduğunuzu ne de kitabı bitirdiğinizi farketmiyorsunuz . Seriyi bitirdiğinizde ise içinizde S.K.'i öldürmek için büyük istek doğuyor .

Ayrıca Kara Kule evreni sadece bu kitaplarda geçmiyor . "Tılsım" , "Kara Ev" ve "Ejderha'nın Gözleri" başta olmak üzere aynı evrende geçen başka eserlerde mevcut . Ancak çok bağlı değiller , okumayan kişi çok bir şey kaybetmez .

En severek okuduğum seridir . Seri içinde ki favori kitabım "Büyücü ve Cam Küre" .

Spoiler ;

YAPILIR MI BU ROLAND'A ?!

kesinlikle haklısın.arkadslar stephen kingin bu serisi bir yazarın büyüyüsünün hikayesidir.ilk kitbından sonrasını sadece içinden yazmak hevesi geldigi için yazan bir yazarın hikayesidir.o adam öyle bir anlatırki.roland ın nefesini duyarsın ensende.ilk defa kola içerken yüzündeki o "bu muhtesem seyde ne dostlar"ifadesini görürsün.sonra borazanını düşürdüğü için pişman oluşunu anlatır size(bu söyledigimi ilerde anlarsınız.o zaman beni hatırlayın)en yakın arkadaslarını kaybedişini onun yasını paylaşırsınız.andy ve callanın halkını selamlarsınız.susannah ın dudaklarını eddi olup öpersiniz.kesinlikle mrs.rowling in masalıyla karıstırmayalım.bu bir adamın adam olus hikayesidir.

size tavsiyem sakın ilk kitabı okuyupta bırakmayın.unutmayınki yazar onu yazdıgında cok gençti.1,2, v hatta 3, kitabın sonunda bile daha pek bir şey anlayamayabilirsiniz.ama bir çok şeyide öğrenmişsinizdir.4 kitabı muhtesem.gözlerinizi yasartacak bir ask hikayesi ve dostluk hikayeside barındırıyor içersinde.bu seri insana sadece tek bir şey katmaz.onu bitirdiginizde 7 kitap okumus gibi olmıyacaksınız.yazarın hayatı boyunca yazdıgı bir cok kitabı bulacaksınız içinde.veen sonunda kitabı kapattıgınızda pişman olmıyacaksınız(yazara edilen kufurleri duyar gibiyim.nitekim en nitelikli olanlarını ben savurdum ama gercekten pişman olmıyacaksınız)okunması gereken bir seri

saygılarımla uzun günler ve hoş geceler dilerim sai

• Serinin ortasından başladım 2. ve 4. kitabını okumuştum galiba... çorak topraklar dan başlamıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue night

Serinin ortasından başladım 2. ve 4. kitabını okumuştum galiba... çorak topraklar dan başlamıştım

Bişiyleri anlaman zor olmuş olması lazım ben 1. kitaptan başladığım halde 3. kitapa kadar birsürü soru işaretleri vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.