Şimdi Ara

karabasana inanıyomusunuz ?? (rüyalar, ruh beden ilişkisi ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

karabasana inanıyomusunuz ?? (rüyalar, ruh beden ilişkisi )

(En Son Oy Tarihi: 20.7.2012)
Giriş

Orjinalden alıntı: ae_

quote:

Orjinalden alıntı: Revue

Uyku felci ile karabasan bir değil arkadaşlar. Uyku felci olayın tanımı fakat uyku felcindeyken hissedilenler pisikolojik deniliyor, fakat felç sırasında insanların aynı hissettikleri garip olayların ne olduğu açıklanamıyor.. (Yaşayan insanlar daha iyi anlar..)

şimdi yani sen diyorsunki bir varlık gelip bizi boğmaya çalışıyor. doğru dürüst bir sebebi de yok Tanrı cezalandırmış desen değil, başka bir sebebi var desen değil.

Hemen hemen olan her bir olayın biraz dini ve biraz bilimsel açıklaması olabilir.İnsanlar bu yuzden ataistlik gibi yollara sapıyor Bu konularda fikir birliği sağlamadıkları için

Örn; Mısır'ı çekirgelerin basması daha sonra firavunun oğlunun ölmesi..Bunlar Kuran-ı Kerim de de geçiyor fakat bilimsel açıklamasıda var =)

• quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Orjinalden alıntı: Magical Zero

Sizlere birsey sormak istiyorum.İstediginiz zaman uykunuzdan uyanabılıyor musunuz?Ben sahsen boyle bir sey yapabiliyorum ve bunun bir yetenek olmadıgını baska ınsanlarında yapabıldıgını dusunuyorum.Fikirleriniz nedir acaba?

Rüyamda kalkıp gezebiliyorum , nesnelere dokunabiliyorum , hiç gitmediğim yerlere gidiyorum ,izlemediğim filmleri görüyorum ve doğruluk payı yüksek oluyor.

Rüyada olduğumunda farkına varıyorum mesela şöyle dediğim çok olur sabahlar " uğur rüyadasın artık kalkman gerekli"

Rüyada oldugumu hatta ruyanın ıcınde ruya gordugumu bıle hatırlıyorum.Ama ne bileyim mesala ruyamda susuyorum hadı uyanayım su ıceyım sonra uyuyayım diyorum kalkıyorum ve sonra tekrar yatıyorum.Böylece kötü rüyalar gorunce hemen uyanırım.Ya da sonunu gormek ıstemedıgım bir rüyadan.Bana garip geldide rüyadan ıstedıgın zaman uyanabılme ondan sordum

• quote:

quote:

quote:

Sizlere birsey sormak istiyorum.İstediginiz zaman uykunuzdan uyanabılıyor musunuz?Ben sahsen boyle bir sey yapabiliyorum ve bunun bir yetenek olmadıgını baska ınsanlarında yapabıldıgını dusunuyorum.Fikirleriniz nedir acaba?

Rüyamda kalkıp gezebiliyorum , nesnelere dokunabiliyorum , hiç gitmediğim yerlere gidiyorum ,izlemediğim filmleri görüyorum ve doğruluk payı yüksek oluyor.

Rüyada olduğumunda farkına varıyorum mesela şöyle dediğim çok olur sabahlar " uğur rüyadasın artık kalkman gerekli"

Rüyada oldugumu hatta ruyanın ıcınde ruya gordugumu bıle hatırlıyorum.Ama ne bileyim mesala ruyamda susuyorum hadı uyanayım su ıceyım sonra uyuyayım diyorum kalkıyorum ve sonra tekrar yatıyorum.Böylece kötü rüyalar gorunce hemen uyanırım.Ya da sonunu gormek ıstemedıgım bir rüyadan.Bana garip geldide rüyadan ıstedıgın zaman uyanabılme ondan sordum

Astral Seyahat olayına benzıyor

• evt
  • quote:

quote:

quote:

Tam olarak uyku hali olmuyor bu yani yarı uyku hali dedikleri bir durum bu .
    Sen rüyanı kontrol edebiliyorsan hatta çıkıp gezebiliyorsan yanlış hatırlamıyorsam eğer astral seyahata giriyor.
    Hayatımda aynı kabusu görmüşümdür bir kaç kere onun dışında pek kötü rüya görmedim . O yüzden rahatım

• quote:

quote:

quote:

Uyku felci ile karabasan bir değil arkadaşlar. Uyku felci olayın tanımı fakat uyku felcindeyken hissedilenler pisikolojik deniliyor, fakat felç sırasında insanların aynı hissettikleri garip olayların ne olduğu açıklanamıyor.. (Yaşayan insanlar daha iyi anlar..)

şimdi yani sen diyorsunki bir varlık gelip bizi boğmaya çalışıyor. doğru dürüst bir sebebi de yok Tanrı cezalandırmış desen değil, başka bir sebebi var desen değil.

Nezaman demişim ben öyle. Dini bir şeydende bahsetmedim, Uyku felci sırasında yaşanan garip olaylardan bahsettim ne olduklarını söylemedim...

şuradan çıkardım bilmem yanlış mı anladım? "hissedilenler psikolojik deniliyor fakat felç sırasında insanların aynı hissettikleri garip olayların ne olduğunu açıklayamıyorlar" birçok kişi için açıklanamayanları açıklama yolu benim söylediğim bildiğim kadarıyla.

senin bu kişilerden olmadığını varsayalım. açıklanamamış olan ne tam olarak anlatamamışsın. ayrıca çok baskılı stresli dönemlerde olduğunu yukarıda arkadaşların birçoğu söylemişler. olan olayda bilimsel olarak belli. yani açıklanamayan nedir nihayetinde merak ettim.

not: bende yaşamıştım 1 kere 12 yaşlarında falandım sanırım belki dahada küçüktüm.

• quote:

beni bikeresinde silahlı adam kovalıyordu.binanın çatısına çıkmıştım kaçacak yerde kalmamıştı.Artık uyanmak istiyorum dediğim an uyanmıştım.Sıksık yapabiliyorum yani
  • Eğer varsa benim başımdan hiç ayrılmıyor kendisi (töbe töbe).Bu uyku felci durumunu daha yeni öğrendim daha mantıklı geldi.Bana genellikle şu şekilde olur; uykudayken herkesi herşeyi görürüm ama hiç hareket edemem.AYaklarımı falan oynatmak isterim ama yapamam.Şükürler olsunki, şu sıralar olmuyor ama bir ara çok oluyordu.Artık o kadar azla oluyorduki hiç uğraşmıyordum gözümü kapatıp yatıyordum.Aynı şey abimede oluyordu oda aynısını yapıyordu.Resmen baskı altındayım iki taraftanda suratıma baskı uyguluyor birisi diyordu ama alışmıştım uyuyordum diyordu.Ama uyandıktan sonra karar veremiyorum rüyamı gördüm yoksa gerçekmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 28 Haziran 2008; 1:57:45 >
  • Tamemen bilimsel açıklamaları olan bir durum. Beynin vücuttan önce uyanmasıyla ortaya çıkar. Normalde önce vücut uyanır, ardından beyin devreye girer. Bu yüzden vücut olarak yeterince dinç olsak da hala uyku sersemliği denilen durumu yaşarız. Ama önce beyin uyanır da vücut hala uykudaysa bu sefer doğal olarak uyandığımızda kalkıp doğrulmak isteriz ama kaslarımız hala uyanamadığı için hareket edemeyiz, bağıramayız. Bu durum da insana inılmaz sıkıntı ve korku verir.

Bilmeyen insanlar da yok şeytan yokladı, yok karabasan geldi ümüğüme çöktü diye yorumlar yapar.
  • zaten rüyanın içinde görüyorsunuz benide bıcaklı bir adam kovaladı sesim cıkmıyodu

ulan gece gece korkuttunuz adamı yaaa
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nezaman demişim ben öyle. Dini bir şeydende bahsetmedim, Uyku felci sırasında yaşanan garip olaylardan bahsettim ne olduklarını söylemedim...

şuradan çıkardım bilmem yanlış mı anladım? "hissedilenler psikolojik deniliyor fakat felç sırasında insanların aynı hissettikleri garip olayların ne olduğunu açıklayamıyorlar" birçok kişi için açıklanamayanları açıklama yolu benim söylediğim bildiğim kadarıyla.

senin bu kişilerden olmadığını varsayalım. açıklanamamış olan ne tam olarak anlatamamışsın. ayrıca çok baskılı stresli dönemlerde olduğunu yukarıda arkadaşların birçoğu söylemişler. olan olayda bilimsel olarak belli. yani açıklanamayan nedir nihayetinde merak ettim.

not: bende yaşamıştım 1 kere 12 yaşlarında falandım sanırım belki dahada küçüktüm.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci
    Alıntı: Uyku felcinin fizyolojisi hakkında çok az şey bilinir.

Edit: İlk önce neyin sebep olduğunu bulsunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noitu -- 28 Haziran 2008; 2:04:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam olarak uyku hali olmuyor bu yani yarı uyku hali dedikleri bir durum bu .
    Sen rüyanı kontrol edebiliyorsan hatta çıkıp gezebiliyorsan yanlış hatırlamıyorsam eğer astral seyahata giriyor.
    Hayatımda aynı kabusu görmüşümdür bir kaç kere onun dışında pek kötü rüya görmedim . O yüzden rahatım

Ben kücükken babamdan bir oyuncak istemiştim.Hani bilirsiniz pist vardır 2 tane de uzaktan kumandalı araba onun icinde yarısırlar.Onu istedim pahalı oldugu icin babam onu almadı ve baska bir tane araba aldı.Sonra o gün o arabaların o pistte cok hızlı yarıstıklarını ruyamda gordum.Ama o kadar dayanılmaz bir acıydı ki.Neredeyse oluyordum.Belki o zaman olsem daha iyiydi.Yoktu böyle acı.Ben bu ruyadan hic korkmadım.Zaten korkulcakda bisi yok.Arabalar falan.Ama acı verdi resmen acı verdi.Korkunc rüya gorursun korkarsın heyacanlınırsın biryerlerin acımaz.Ama sankı o zaman benı kesiyorlarmıs mı desem ne desem ki resmen acı cektim.Hayatım boyunca unutacagımı sanmam ve o rüyadan daha da kotu ruya gorecegımı sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Tamemen bilimsel açıklamaları olan bir durum. Beynin vücuttan önce uyanmasıyla ortaya çıkar. Normalde önce vücut uyanır, ardından beyin devreye girer. Bu yüzden vücut olarak yeterince dinç olsak da hala uyku sersemliği denilen durumu yaşarız. Ama önce beyin uyanır da vücut hala uykudaysa bu sefer doğal olarak uyandığımızda kalkıp doğrulmak isteriz ama kaslarımız hala uyanamadığı için hareket edemeyiz, bağıramayız. Bu durum da insana inılmaz sıkıntı ve korku verir.

Bilmeyen insanlar da yok şeytan yokladı, yok karabasan geldi ümüğüme çöktü diye yorumlar yapar.

Evet bu gerçekten tatmin edici bir cevaptı.Karabasan olayı harbiden saçma gelirid bana inanmazdım.Ama bu olayları çok yaşayıpda bir bilgi bulamayınca biraz terettüdde kalmıştım.Ama o şşetanın ümüğüne asılmasına falan inanmazdım.Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler.

• @Magical Zero

Bilinç altına işlemiş o yüzden beynin öyle bir olay yaratmıştır hocam .
    Benimde gördüğüm bir rüya var ama şimdi yaşı küçük arkadaşlarda var yazmıyim gerçekten insanın psikolojisini bozucak türden ve rahatsız edicek cinsten .

Yani şöyle diyim Şeytanı , Cinleri gördüm diyelim ama yani bu benim beynimin bir ürünüydü, 7-8 yaşındaki bir çocuğa göre baya ağırdı ve hala ağır gelmekte .
  • Bende de kucukken çok olurdu bu. Benim gece lambam los bir isik veriyordu odama. Gece garip sekiller gorurdum. Bagirmak isterdim bagiramazdim, kalkmak isterdim kalkamazdim. Sonunda biter, hemen annemlerin yanina giderdim. Ama simdi pek olmuyor.

Bu aralar da bi kabus gormeye basladim. Bi asansore biniyorum, ya asansor hizla asagiya dusmeye basliyor, ya da icinde kalip cikamiyorum. Asansor fobim de yoktur, neden oluyor anlamiyorum.
  • Valla ben kendımı gordum ama gozlerı kırmızı olarak Yorum yok valla.
  • bana bi kere bastı şerefsiz neye uğradığımı şaşırdım valla stresten oluyormuş genellikle
  • quote:

Valla ben kendımı gordum ama gozlerı kırmızı olarak Yorum yok valla.

Enteresan bende yarı karanlık bir ortamda görmüştüm kendimi o şekil...
  • Üstte arkadaşlar rüyalarını kontrol edebilme deneyimlerini paylaşmış.
    Kişinin rüyada olduğunun farkına varması ve olayları, mekanları kendi istediği biçimde şekillendirebilmesine Lucid Dream deniliyor. Astral Seyahat rüya sırasında yaşanan bir deneyim değildir. Tamamen konsantrasyon meselesi. Henüz bilimsel açıklaması yok. Metafizik bir konu. Biraz derine inseniz kafayı yersiniz.
  • quote:

quote:

Valla ben kendımı gordum ama gozlerı kırmızı olarak Yorum yok valla.

Enteresan bende yarı karanlık bir ortamda görmüştüm kendimi o şekil...

Ooo ben hemde kackez gordum ayrıca tek bana gorunuyordu aıleme gorunmuyordu(ust uste defalarca gordugum ruya bu iste)ben bu ruyarı ust uste 100 den fazla gordugumu(ust uste dıyorum bakın) dıye hatırlıyorum ama bana biraz imkansız geliyor ondan dolayı 20 dedim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.