Şimdi Ara

karabasana inanıyomusunuz ?? (rüyalar, ruh beden ilişkisi ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

karabasana inanıyomusunuz ?? (rüyalar, ruh beden ilişkisi )

(En Son Oy Tarihi: 20.7.2012)
Giriş
  • tamam yatmıcam ıpodu takıcam son ses accam hadi iyi geceler seviyorum bu forumu
  • Bende yatmıcam.Sabah yolculuga cıkıcam ama olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Evet sırt üstü yatmak Astral Seyahat için en uygun pozisyon. Bu işi bilmediğimiz için bilinçsizce astrale çıkıyoruz ve dönüşümüz çok ani olduğu için bir yerlerden düşme hissine kapılıyoruz. Düşme olayı tamamen gerçektir. Yani hislerimizde yanılmıyoruz. Şimdilik bu kadarını söyleyim. Gerisi gerçekten çok derin konular. Hatta biraz fazla detaya girdiğimi söyleyebilirim. Bu işe meraklı olup da bu tür olaylara dinsel yorumlar katanlar cidden fazla araştırıp üstüne gitmesinler. Kendileri için en iyisi bu.

Dinsel birsey olduğunu dusunmuyorum.Fakat bu konuyla çok içli dışlıyım

• Arkadaşlar her cevabı tek tek okuyamadım işin açıkcası ama bir kaç alıntı yaparak ve kendi bilgilerimle açıklamalarla anlatmaya çalışayım ;

1 - Karabasan ;
    Karabasan dye tabr edlen ve genellikle yanlış anlaşılma sonucu ortaya çıkan bir tanım var oda şudur ;
    birisi geliyor sizi bastırıyor engel oluyor vs kalkamıyorsunuz.

Bu işin özü şudurki parapsikoloji başlığı altında cevaplarını sizde araştırabilirsiniz.
    İnsanın bir bedeni ve ruhu vardır.Ruh bedende saklıdır fakat bilinçli / bilinçsiz bedenden ayrılabilir.

Mevlana Celalettin Rumi, ruhun uykuda bedenden ayrıldığını söyler ve Mesnevi'sinde bu düşüncesini şöyle belirtir: "Can; atlarınızı eğersiz koyar, bu sır ölümün kardeşidir, sırrıdır. Ama gündüzün geri gelmesi için ayaklarını uzun bir bağla bağlar. Can; boşlukla astar gibi gizlidir, bedense yorgan altında döner durur. Sen bedensiz bir bedene sahipsin."
    İbni Sina, insanın ruhla bedenden oluştuğunu belirtir. Ve şöyle der: "Beden nefsin çalışmasına uygun bir hale gelince, ruh bedene gönderilir. İstenirse bedenden ayrılır. Tamamen ayrılınca bir daha yok olmaz."

Karabasan ;
    Bilinçsizce 3. göz dediğimiz kavramdan ( ruh gözü ) olan biteni görmenizdir.Fakat bedeninizde olduğunuzu sanarak kalkmaya zorlarsınız fakat sizi bir güç hareket etmemeye zorlar.Buda ruh - beden arasında var olduğuna inanılan bir kordondur yetericne zorlarsanız bir anda kendinizi tavanda bulabilir ve uyuyan bedeninize bakabilirsiniz.Ancak tabiki bunları soğuk kanlılıkla yapmanız gerekmektedir ki buda bilinçsiz bir deneyici olarak imkansızı istemek gibi birşeydir.

Ek olarak
    astral seyahata kötü niyetle çıkmanız imkansızdır.Yani birisini duşda gözetlemek kendi kötü niyetleriniz için bunu yapmanız imkansızdır.
    Diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz onların rüyalarına girebilirsiniz.Fakat o insan lucid dreami becerebiliyorsa sizin açınızdan da berbat bir durum

neyse umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Sen karabasan=astral diyorsun. Bu noktada pek katılmıyorum. İkisi farklı şeyler. Ama ikisi de uykuyla uyanıklık arası gerçekleştiği için zorlarsak astrale çıkabiliriz demene katılırım. Yukarıda karabasanın bilimsel açıklamasını yapmıştım. Astralinse bilimsel açıklaması henüz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 28 Haziran 2008; 4:20:28 >
  • Şimdik Hocam ben istersem rüyamda gezebilirmiyim istedim yerde ?
  • Biraz çalışman lazım. Kendince teknikler geliştirirsen rüyaları kontrol edebilirsin.
  • kendinizi izleyebilirsiniz tavandan dedinizde bir rüyam mı astralmı karabasanmı bilmiyorum bir anlatayım bilenler yorum yapsın biraz belki içim rahatlar çünkü düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyor...

Daha çok küçüktüm ilk okul 1 e gidiyordum...
    Babam şehir dışından gelmişti özlemişim babamların yanında uyudum o gece solumda annem sağımda babam... yatakta odanın tam ortasında.. bir anda yawaş yawaş vücudumdan ayrıldım ve odanın tam köşesinden tepesinden 3 ümüzü izliyordum(annem babam ve ben)... sonra yatagın göremedigim kenarından simsiyah kap kara hatları hiç birşeyi belirmeyen birşey aniden çıktı ve ben o sırada koptum uyandıgımda kitlenmiş bir vaziyetteydim ve annem babam başımda beni sakinleştirmeye çalışuyorlardı su falan dökmüşler yüzüme su getirmişler herkes toplanmış odaya ve o sırada öyle bir kitlenmişimki kolumu bile hareket ettirememişler... bunun bilimsel yada dinsel herhangi bir açıklaması varsa cidden çok merak ediyorum... zamanında bana bunun karabasan oldugunu söylemişlerdi... olay çok eskiden olmasına rağmen aklımdan hala çıkmıyorrr... ve şu an inanın tüylerim diken diken oldu

• quote:

Biraz çalışman lazım. Kendince teknikler geliştirirsen rüyaları kontrol edebilirsin.

ne gibi teknikler
  • Rüya görürken onun gerçekten rüya olduğunu anlamak çok zordur...Benim başıma çok küçükken gelmişti..Ama yetişkin bir insanda bunun olması imkansıza yakındır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Şey1

quote:

Biraz çalışman lazım. Kendince teknikler geliştirirsen rüyaları kontrol edebilirsin.

ne gibi teknikler

Saçma gelebilir ama mesela çok tuzlu şeyler yiyip yatman rüyanda aşırı bir su içme isteği uyandırabilir. Veya suyla ilgili şeyler görürsün. Bunun olacağını önceden kestirebileceğin için kendi kendine rüyamda susarsam şunu yapacağım gibi bir karar alırsın. Ve bu bilinçaltına işlenir. Böylece rüyadayken susadığında kendini bir anda o istediğin şeyi yapmışken buluverirsin. Bir diğer yöntem de gün içinde yaptığın-yapamadığın şeylere mantıklı açıklamalar getirmektir. Mesela uçamıyorum çünkü yer çekimi var dersin. Rüyadayken tesadüfen uçarsan yine bilinçaltı olarak bu soruyu sorarsın ve alacağın cevap uçabiliyorum, çünkü rüyadayım olacaktır. Bu noktadan sonra istediğin her şeyi yaparsın.

• Başımdan geçen bir olayı anlatayım.Din Kültürü öğretmenimiz hepimizi korkutmak için bazı saçmalıklar söyledi.İnançsızlıkla ilgili.Bende tırstım tabiiO gece uyurken birden gözlerimi açtım ama görmüyordum aslında hem görüyordum hem görmüyordum anlatılamaz birşeydi.Korkmuştum aklıma öğretmenin anlattığı şeyler geldi.Avazım çıktığı kadar bağırdım ama sesim çıkmıyordu.Tuvaleim gelmişti salmıştım kendimi ama çişimi altıma bile yapamıyordum.Ağlıyorum göz yaşlarım akmıyordu.Annemlerin TV izlediği odanın ışığını görebiliyordum.Kulağıma ürkütücü sesler geliyordu.Aslında hepsi kabusmuş.Bağırabilmişim ağlamışım gözyaşım akmış ve altıma yapmıştım.Yapmadığımı zannederekve o sesle annemlerin sesiymiş

Artık neredeyse ayda 1 mutlaka görüyorum bunları alıştım artık.Constantine olucam yakında korkmuyorum bunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 28 Haziran 2008; 6:56:24 >

• quote:

Sen karabasan=astral diyorsun. Bu noktada pek katılmıyorum. İkisi farklı şeyler. Ama ikisi de uykuyla uyanıklık arası gerçekleştiği için zorlarsak astrale çıkabiliriz demene katılırım. Yukarıda karabasanın bilimsel açıklamasını yapmıştım. Astralinse bilimsel açıklaması henüz yok.

ikisi aynı şey demek istemıyorum anlatmak istediğim;
    bedenin uyur zihnin açık oluşunu anlatmamdı.
    kısacası zihin ile beden arasındaki iletişimin koptuğunu varsayım yaparak anlatmak istedim.

ek olarak biraz tecrübe gerekiyor lucid dream için eğer çaylaksanız bilincinizi uyandırdıgınız anda bedeninizde uyanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massacre -- 28 Haziran 2008; 7:26:12 >
  • güzel konuydu sabah kadar iyi gelmişsiniz bende mesaj atmadım ama dışardan takip ettim aaa saat kaç olmuş bende yatayım artık hadi iyi geceler ! 5 saat sonra konu dısında tekrar görüşmek üzere
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

kendinizi izleyebilirsiniz tavandan dedinizde bir rüyam mı astralmı karabasanmı bilmiyorum bir anlatayım bilenler yorum yapsın biraz belki içim rahatlar çünkü düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyor...

Daha çok küçüktüm ilk okul 1 e gidiyordum...
    Babam şehir dışından gelmişti özlemişim babamların yanında uyudum o gece solumda annem sağımda babam... yatakta odanın tam ortasında.. bir anda yawaş yawaş vücudumdan ayrıldım ve odanın tam köşesinden tepesinden 3 ümüzü izliyordum(annem babam ve ben)... sonra yatagın göremedigim kenarından simsiyah kap kara hatları hiç birşeyi belirmeyen birşey aniden çıktı ve ben o sırada koptum uyandıgımda kitlenmiş bir vaziyetteydim ve annem babam başımda beni sakinleştirmeye çalışuyorlardı su falan dökmüşler yüzüme su getirmişler herkes toplanmış odaya ve o sırada öyle bir kitlenmişimki kolumu bile hareket ettirememişler... bunun bilimsel yada dinsel herhangi bir açıklaması varsa cidden çok merak ediyorum... zamanında bana bunun karabasan oldugunu söylemişlerdi... olay çok eskiden olmasına rağmen aklımdan hala çıkmıyorrr... ve şu an inanın tüylerim diken diken oldu

p.m. den gördüğün cismin tam olarak şekil ve şemalini yazarsan ve bunu senmi hayal ettin yoksa aniden mi çıkıp geldi bunuda belirtirsen sana ne yaşadığını kesinlikle açıklayabilirim.

• Neden pm'den anlatsın ki? Buraya yazsın, hepimiz bilgilenelim. O tür bir şekil görürsek ne yaşadığımızı bilmiş oluruz.
  • bana da bu olay olmustu ısteyenler buna karabasan ısteyenlerde uykufelcı yada fızyolojık felc dıyebılır sonu degısmıyor herkeste aynı olaylar

bu olaylar 1 hafta boyunca tekrar edıyordu her gece sureklı oluyordu ama 1 gece cok farklı oldu bırden odamın kapısı acıldı ve yanıma bır seyın hızla geldıgını hıssettım gozlerım kapalıydı ama bunun farkındaydım bırden gogsumde bır baskı hıssettım ve dılım sankı bı anda agzıma sıgmayacak kadar buyudu ve nefes alamıyordum konusmaya calısıyordum olmuyordu sadece ıkınma gıbı bırseyleroluyordu kımıldamaya calısıyordum olmuyordu bırakın bacaklarımı goz kapaklarımı bıle oynatamıyordum

bunun nedenı ne olabılır dınsel bırsey degıl dıyen arkadaslara tek sorum var bende bu olaylar basıma gelene kadar ınanmıyordum ama neden herkeste aynı sey bu bır hastalık mı ? yoksa yıne dınsel bır boyut mu var herkeste gerceklesen sey aynı

• Türkiyede ncü bir kitap olarak bilinen bir kitapdan alıntı yapıcam ( R.g.g.t : Ruhsal güçleri geliştirme teknikleri Ergun CANDAN tarafından yazılmıştır )

Olayın başında ve sonunda hissedilen temel duygular, bir boşluğa doğru düşüş ve felç olma hissidir. Bu iki duyguyu herkes yaşamıştır, özellikle uykuya geçiş anlarında bir boşluğa düşüş duygusu ve arkasından gelen müthiş bir korku hepimiz için tanıdıktır. Hatta bazen hareket etmek isteriz ama bir türlü edemeyiz, sanki elimiz ayağımız bağlanmıştır.... Bir güç bizi engellemektedir... Yani bedenimiz benliğimizi dinlememektedir. Bunun sebebi astral bedenimizin fizik bedenimizle olan irtibamızın o anda zayıflamış olmasıdır.

Halk arasında genellikle bu tür hareketsiz kalma durumlarına kara basan geldi insanı etkisiz bıraktı gibi yorumlar yapılmaktaysa da, bu olayların kara basanlarla falan hiç bir ilgisi ve alakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massacre -- 28 Haziran 2008; 8:13:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: --_AgiT_--

bana da bu olay olmustu ısteyenler buna karabasan ısteyenlerde uykufelcı yada fızyolojık felc dıyebılır sonu degısmıyor herkeste aynı olaylar

bu olaylar 1 hafta boyunca tekrar edıyordu her gece sureklı oluyordu ama 1 gece cok farklı oldu bırden odamın kapısı acıldı ve yanıma bır seyın hızla geldıgını hıssettım gozlerım kapalıydı ama bunun farkındaydım bırden gogsumde bır baskı hıssettım ve dılım sankı bı anda agzıma sıgmayacak kadar buyudu ve nefes alamıyordum konusmaya calısıyordum olmuyordu sadece ıkınma gıbı bırseyleroluyordu kımıldamaya calısıyordum olmuyordu bırakın bacaklarımı goz kapaklarımı bıle oynatamıyordum

bunun nedenı ne olabılır dınsel bırsey degıl dıyen arkadaslara tek sorum var bende bu olaylar basıma gelene kadar ınanmıyordum ama neden herkeste aynı sey bu bır hastalık mı ? yoksa yıne dınsel bır boyut mu var herkeste gerceklesen sey aynı

Ne yani peki ben inanmıyorum diye mi başıma geliyor bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 28 Haziran 2008; 8:29:44 >

• Olayın üstüne gidip sebebini araştırmadan mistik güçlere, dine bağlamak işin en kolay tarafı. Herhangi bir açıklama getiremediğimiz şeylere dinsel bir kılıf uydurmakta üstümüze yok. Üstelik nedense bu tür konular her zaman korkutucu öğelerle destekleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.