Şimdi Ara

Kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bana fikir verebilecek arkadaşların olacağı umuduyla yazıyorum.

2. el 13000-17000 arası araç bakıyorum. Hem şehir içinde hem şehirlerarası kullanacağım bir araç olacak. şehirlerarası derken ayda 1kere Bolu-Ankara arası gidip gelecek, yani asfalt dışına çok fazla çıkmayacak. yakıt bakımından elbetteki az yakan bir olmalı.

Onun dışında 130-150 km hızla rahat kullanacağım bir araç düşünüyorum 150 km yazdım ama o kadar bile basmam. Bir de eşim ehliyetini yeni aldı. Deneyimi çok az, sadece ehliyet kursuna giderken bir de sınavda araç kullandı, bu yüzden eşiminde rahat öğrenebileceği, ufak araçlara bakıyorum.

Bir kaç model aklımda ama kararsız kaldım sizin belki daha farklı önereceğiniz modeller olabilir, yakıt konusunda dizel-lpg-benzin, hangisi daha karlı, hangisinin masrafı az, yedek parça fiyatları(dizel araçlarının yedek parçalarının pahalı ve çabuk bozulduğunu duydum)... yardımcı olursanız sevinirim

citröen c3

peugeout 206

toyota yaris

wolsvagen polo

hyundai getz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gingy -- 19 Aralık 2011; 15:01:39 >

• Opel Corsa Yı da seceneklerinize ekleye bilirsiniz. Sorunsuz bir araçtır.
  • Secenekleriniz guzel. Dizel elbette avantajli ama, butcenize uygun dizel araclar hep cok yuksek kilometrelerde olacaktir. Bu da masrafli ariza riskini artiran bir durum. Bence az yakan benzinli araclara (Clio 1.2, Corsa 1.2 aklima geliyor) yonelebilirsiniz. Ya da bir parca daha yasli, C sinifi LPG'li araclar olabilir. Forumda Marea'ya ragbet cok sozgelimi. Ama esiniz icin de pratik olmasi bakimindan eli yuzu duzgun, saglam bir B sinifi da olur. Fiesta da bir secenek. Her durumda belli basli, yani servisi yaygin, ikinci eli kuvvetli marka ve modellerin disina cikmamanizi oneririm.

Fiesta
    Corsa
    Polo
    Clio

Bu sinifin kendini kanitlamis araclari. Butce biraz yukselebilirse (19-20 dolaylarinda) temiz bir Jazz daha da iyi olacaktir.
  • sağolun arkadaşlar,

aslında ikinci el dizel beni de çok düşündürdü, dediğiniz gibi kilometreleri çok yüksek, diğer söylediklerinize de bakacağım. sağolun tekrardan
  • Dizelin dusuk km'li olanlari cok pahali, ayni donanimli benzinlisiyle de baya fiyat farki var.Tavsiyem 15-16 bine temiz bir Getz bulup LPG taktirmaniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 20 Aralık 2011; 9:46:27 >
  • Bütçeyi 2-3 bin arttırıp jazz alın derim,ben aldım memnunum.Çekişi gayet makul
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkeregan

Bütçeyi 2-3 bin arttırıp jazz alın derim,ben aldım memnunum.Çekişi gayet makul

yakıt tüketimim nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toyota Yaris
  • jazz ferahtır..... arıza istatistiği düşüktür.

yaris toyota arıza düşüktür...

hyundai getz de arıza istatistiği çok düşüktür..... dizel araçlarda herzaman risk var ama... yurba arızası olursa tuzludur...
    getz dizeli performanslıdırda..

benzinli araçlarda genelde ciddi sorun olmaz...
  • ucuz parça getz iyidir kullananlar memnunlar ama onlarında 3 silindir 4 silindir olanları felan var o konuyu bir araştır istersen birde getzin bazı 85 bg dizel versiyonları chiptunningle 100 bg e çıkıyordu sanıyorum tam bir performans canavarı oluyor onlar memnun kalacağını düşünüyorum ama iyi bir araştırman gerek.

ww lere çok arıza çıkartıyor diyorlar genelde,
    c3 lerin ikinci eli zayıf diyorlar

yaris ve jazzlar sorunsuz diye tutuluyorlar hatta yarisin bir motoru f/p ödülü almıştı geçen yıllarda en az yakan en performanslı araçlar arasındaydı.

fiesta larda iyidir pek bir sorun duymadım fiestalarla ilgili
    corsanın malzeme kalitesinden şikayet cok oluyor forumlarda
    clioda da güvenlik sorunu hep ön plana çıkıyor.

ama ben olsam 85 bg getz alıp chip taktırır keyfime bakarım

• bir akrabam hyundai'den uzak dur dedi.

puntolar nasıl peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gingy

quote:

yakıt tüketimim nasıl?

Arkadaşım,90 km yaptım yarı şehir içi yarı şehir dışı,yol bilgisayarı 5.5 litreyi gösteriyordu.Bence benzinli bir araç için mükemmel bir değer...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gingy

quote:

yakıt tüketimim nasıl?

Arkadaşım,90 km yaptım yarı şehir içi yarı şehir dışı,yol bilgisayarı 5.5 litreyi gösteriyordu.Bence benzinli bir araç için mükemmel bir değer...

maşallah

sıfır mı almıştın arabayı

• Hayır 2.el aldım,

Lacivert 2002 ES Düz vites,81000 km de:D
  • Polo çok yakar ama otomatiği çok tutuyor..
    satmaya kalktığınızda çok çabuk ve değerinden alıcı bulursunuz..

Jazz kaliteli, sorunsuz.. LPG de takılabilir ama biraz tuzlu..

Getz ucuz ama kalite hissi de az..

Corsa hep ortalama değerlere sahip..

Karar zor..
  • Arkadaşım merhaba,

Yeni araç alacağım için mevcut aracımı satıyorum. Bu aracı eşimle araba sürmeyi öğrenmek için aldık. Şükür 3 yılda öğrenebildik biraz.
    İlanda açık açık her şeyini yazdım arabanın. Arabanın tampon, çamurluk ve kaportası çok çekmiş olsa da bizden, oldukça sorunsuzdur.

Bakımlarını düzgün yaptırdım, ve kronik hiçbir sorunu yoktur.
    Değişmesi gereken herşeyi değiştiği için acemiliğinizi atana kadar en az 2 yıl masraf etmeden binebilirsiniz.
    İlanda da yazdığım gibi niyetim burdan ihtiyacı olan birisine gitmesi, aracımı tanıyorum siz birşey yapmadıkça sorun çıkartmıyor.
    Yoksa şu anki fiyata çok kolay satılır arabam. Yarına kadar buradan talip çıkmazsa ilanı silip aynı bilgilerle 17000TL etiketle sahibinden'e koyacağım.

İlanda herşeyin açık olması cesaret kırıcı biraz galiba. Keşke tazmayabilesem ama içime sinmez. Buyrun ilanım,
    http://forum.donanimhaber.com/m_56026878/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.