Şimdi Ara

Kararsızım bi iş kurmam lazım sizce ne yapayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbulda yaşıyorum 2 yıllık üniversite mezunuyum ve şuan açıköğretim 4. sınıfta okuyorum.Onun dışında birde dgs ile başka bir üniversiteye geçtim (vakıf %25 burslu olarak) hazırlık öğrencisiyim anlayacağınız üzere bu diplomayı da alırsam elimde 3 adet diploma olucak.Yalnız hazırlık okulu vs. çok ağır geldiğinden ve artık kaldıramadığımdan dolayı okulu bırakma kararı aldım.Bu sene den sonra 3 sene daha okumam gerekiyor ve hem maddi hem manevi anlamda zorlanacağız.(ben ve ailem).Düşündüğümde okula vereceğim geri kalan 3 senelik parayı bir iş kurmak için harcamak istiyorum.Hiç okumamışta değilim 2 üniversite diplomam olacak kısmetse.Sadece dgs ile geçiş yaptığım okuldan vazgeçiyorum çünkü bitirdiğimde hem yaşım çok ilerlemiş olucak hem çok bunalıcam ki bunaldım da çok uzun senelerdir okuyorum hem de iş bulamama durumu ya da beni tatmin etmeyecek maaş durumu var.O ihtimallerdense bir iş kurmayı düşündüm.Bana tavsiyeleriniz nedir bu konu hakkında.Bunun dışında düşündüğüm bir araba alıp taksi plakası kiralayıp taksicilik yapmakta var çok uzun senelerdir araç kullanıyorum.Ne dersiniz çok sıkıntılıyım ??

• taksicilik çok iyi bir meslek değil bence(dışardan bir göz) maddi durumunda çok kötü sayılmaz sanırım küçük sermayeli bir iş veya düşük maaşlı bir işte çalış bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunate

taksicilik çok iyi bir meslek değil bence(dışardan bir göz) maddi durumunda çok kötü sayılmaz sanırım küçük sermayeli bir iş veya düşük maaşlı bir işte çalış bence

Onu da düşünüyorum hocam şöyle 30 ile 50 bin arası ne iş yapabilirim diye internet & ps cafe tarzı falan geliyo aklıma onlarında fazla getirisi olacağını düşünmüyorum ya da bi oto yıkama işi yapabilirim.Bilmiyorum kafam çok karışık var mı aklınıza gelen ufak sermayeyle dönebileceğim bi iş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotlevel

Hocam taksicilikte gelir durumu nedir bir araştırma yapman lazım birde bu işten zararlı çıkmak var

Evet hocam haklısın risk almadan da hiçbir iş yapamicam ama iyice bi araştırmam lazım dediğin gibi
  • Bi fikri olan yok mu?
  • iş açacak paran varsa kpss kursuna git zaten son senenmiş aöf de muhtemelen işletme veya iktisat okuyorsun. 75-80 arası birşey aldınmıydı memursun işte.

Böylece battı çıktı. kazandım kazanamadım derdin de olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

iş açacak paran varsa kpss kursuna git zaten son senenmiş aöf de muhtemelen işletme veya iktisat okuyorsun. 75-80 arası birşey aldınmıydı memursun işte.

Maliye okuyorum evet kpss de mantıklı gibi ama onda ilerleme imkanım ne kadar olur diğer türlü ticarette kendi kendimin patronuyum sermaye artırma imkanım var ama dediğin gibi batma imkanımda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce fazla mı istiyorum...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenabi

quote:

Orijinalden alıntı: pog

iş açacak paran varsa kpss kursuna git zaten son senenmiş aöf de muhtemelen işletme veya iktisat okuyorsun. 75-80 arası birşey aldınmıydı memursun işte.

Maliye okuyorum evet kpss de mantıklı gibi ama onda ilerleme imkanım ne kadar olur diğer türlü ticarette kendi kendimin patronuyum sermaye artırma imkanım var ama dediğin gibi batma imkanımda var

Hocam bizim kuruyemişçi dükkanı var istersen sana satalım Ama esnaflığı önermem, sonuçta insanların alışveriş anlayaşı değişiyor.Daha çok toplu tüketime yöneliyorlar. Belki çok yenilikci bir fikrin varsa sermaye yatır ama o zaman kaybetme ihtimalini unutma. AVM'ler de değişik firmaların standları oluyor acaba öyle bir şeye girebilirmisin. Mesala bizim burada ki AVM'de saatçi yoktu şimdi birisi SWATCH standı açmış. Kirası düşüktür heralde, bir araştır istersen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.