Şimdi Ara

Karasal Yayın Hariç 60hz Yeterli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önceki kullandığım televizyon Philips 50PUS8807 (120 Hz). 2 ay kadar önce ekranın ortasında yatay çizgi çıkması sonucu yeni televizyon arayışına girdim. Bütçem ve istediklerim doğrultusunda Philips 50PUS8548 (60 Hz) almaya karar verdim ancak aradaki hz farkı kafamı karıştırıyor. Televizyonda sadece You Tube, Disney+, Netflix, Twitch ve Kick'den video ve canlı yayınlar izliyorum. Televizyonlar arası geçişte gözle görülür bir fark olur mu? Oyun oynamadığım için fark olmayacağını söylüyorlar ancak görüntü teknolojileri sayesinde yayın 50-60 Hz olsa bile televizyonda ne kadar çok hz varsa o kadar akıcı hale gelebiliyormuş.

Neden Philips diye sorum farklı konulara geçmeyin lütfen.

Teşekkürler.

• Gencoman G kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum mevcut değil üstüne bildiğim kadarıyla 120hzi 4kda degil 2k da veriyor 4k olsa bile native 4k değildir upscale edilmiş yani mış gibi yapılmış 4k da 120hzdir oyun oynamıyorsanız 120hz vermez o moda geçmez.
    Kaynak değişirken sağ üstte giriş değerleri yazar mesela 1080p 60hz 4k 50hz 1440p 120hz gibi kaynak 60hz olduktan sonra daha akıcı olamaz oyun konsolu veya oyun oynamıyorsanız 60hz alabilirsiniz oled almanizı öneririm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Yorumun için teşekkürler. Hiç kaynak değiştirmeden hatta HDMI bile takmadan kullanıyorum televizyonu. Zaten her şey Google TV özellikleriyle gelmiş oluyor. Oyun da oynamıyorum yani kaynak değiştiren bir şey yok. Karasal yayında dediğin şeyi görmüştüm ve 60 hz geldiğini hatırlıyorum. Sadece Youtube ve Netflix kullanıcısı için 120-60Hz arasında bir fark yoksa boşuna 120Hz televizyon kovalamayayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.