https://x.com/hirozaki2020/status/1898305966468194514 Sokaklara yiyecek döküp başıboş Hayvan çoğaltan tüm kurum ve kişiler bu "CİNAYETTEN" sorumludur! Rana Elselci: 7 Mart 2025 Konya'nın Karatay ilçesinde 2 yaşındaki minik kız çocuğu misafirliğe gittikleri mahallede sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğrayarak feci şekilde yaşamını yitirdi. Sokaklara dökülen halk olaya tepki gösterdi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mart 2025; 12:43:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Karatay Belediyesinin 78 Ton Köpek Yemi Döktüğü İlçede 2,Yaşındaki Bir Kız Çocugu Parcalandı.

-
-
Türkiye'de hayvan kaynaklı parazit sorunu var.
Türkyede kuduz sorunu var.
Türkiyede güvenlik sorunu var.
Türkyede temizlik sorunu var.
Kurumsal ve bireysel olarak inatla sokakta hayvan üretenler yüznden bu belalardan kurtulup uygarlık düzeyine 1 adım yaklaşamıyoruz. Yabani geldik yabani gidiyoruz!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde doğada soyu tukenme tehlikesi taşıyan hayvanlar için devlet besleme alanları kurup özellikle kışları buralara yem doker .
Sen bu yöntemi alıp doğa değil şehrin içinde tükenme değil tam tersi artan nüfus sorunu ile boğuştuğuna hayvanlara uygulamaya başlarsan. Bu cahil cesareti olur , 1 metre önünü göremeyen insanların bu sorunu yönettiğini kanıtı olur .
Turkiye'de son 25 yılda bu sorunu çözeceğiz ayağına o kadar yanlış politikalar yürürlüğe kondu ve hatada ısrar edildi ki bugün yaşadığımız olaylar adeta bağıra bağıra geliyorum dedi.
Yani bu kadar bilgisizlik, kurumlara devlete kadar yayılmış bu kadar cehalet olmaz , olamaz.
Turkiyede son 25 yıldır bakkal universiteleri de deli gibi arttı. Sonuçta okumuş gibi gorunen cahillerde diploma bariyerinin bu sayede aşılması ile heryere dolustular.
Sonuçta bu sorun elbet çözülecek ama çözülene değin, aklımızı başımıza devsirene değin daha kaç can yanacak bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Sokaklara yiyecek döküp başıboş Hayvan çoğaltan tüm kurum ve kişiler bu "CİNAYETTEN" sorumludur! "
derken
Ekrem ve Mansur başkanlar da tutuklansın mı demek istiyorsun. Ne demek kutsal başkanları "cinayetten" sorumlu tutmak.
Bu ulu başkanların olduğu bir ülkede "cinayet" diye bir kavram olamaz....
Bırakın bu boş tartışmaları. Çıkan yasayı savunmayanlar şimdi gelip ağlayamaz. O yasaya göre 2 yıl içinde sokakta hayvan kalmamalı. Boş lakırdı yapacağınıza yasanın uygulanması için baskı yapın...
-
Yavaş, İmamoğlu, Erdoğan, Konya belediye başkanı. Siyasi partisinden bağımsız kim olursa olsun yargılanmalı.
Bu kadar açık konuşuyorum.
Sokakta başıboş hayvan besleyenlerin beslediği hayvanlar bir insanı yaralar veya öldürürse besleyenler yasal olarak sorumlu tutulmalı.
Beslenen hayvanlar hastalık ve parazit yatarsa yine aynı sorumluluk besleyenlerde olmalı.
Adam sokağın ortasında istediği haltı yiyor ama onun yaptıklarının sonuçlarında kendisi sorumlu değil böyle bir saçmalık olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mart 2025; 14:7:48 >
Erdoğan diyerek çok boş yapmışsın. Bu partizan kafasıyla bu ülkede bir şey düzelmez....
Erdoğan yasayı çıkarttı. Daha ne yapsın; "Belediye başkanları 2 yıl içinde sokakta başıboş hayvan bırakmayacak" yasasına karşı çıkan belediye başkanlarına ses çıkarırsan samimi olduğun anlaşılır. Gerisi hava civa...
Ben Erdoğan'ın yerinde olsam şöyle yaparım; kendi belediye başkanımı görevden alırım yargılattırırım. O zaman CHPli belediye başkanları bir bahane arayamaz, tutuşurlar. Gereğini yapmayan tutuklanır.
Aksi durumda bu yasa asla uygulanamayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2025; 14:29:50 > -
Aynı Erdoğan bütün bu sorunun kaynağı olan 5199 numarali yasayı 2004te cikartan kişi. Bu yasa yüzünden hayvanların toplanması, hayvanların mahalleden çıkartılması bile yasaklandı. Dolayisiyla yarattığı bu canavarı çözmek konusunda devletin en başındaki kişi olarak 2 kat sorumlu.
Bu yasa insanları sokaklarda başıboş hayvan suruleri ile yaşamaya zorladı.
Şehirde insan nüfusu arasında parazit hastalıklar yayılmasına da büyük katkı sağladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mart 2025; 14:17:32 >
Tamam, sen haklısın, seni mi kıracam; gönlün rahat olması için ne yapalım.
Tamam, şöyle yapalım. Ekrem başkanı CB yapalım; sokakta tek hayvan kalmasın. Ekrem başkan olmadan sokaklar nasıl temizlenecek değil mi?
Neyse ben gideyim; CHPli belediye başkanının çocuk parkına koyduğu kedi köpek mamalıklarına biraz köpek maması koyayım, hayvancıkların su kapları da bitmiştir, onları da doldurayım.
-
Bak burada küçücük bir kızcağız can vermiş. Bu olayi siyasete çekerek en büyük kötülüğü yapıyorsun.
Partisinden bağımsız kim buna göz yumuyorsa cezalandırılması gerek. Devletin en başından en altına bu sorun partilerustu kabul edilmeli çünkü bu sorunun mağdurları şu parti veya bu parti diye ayrılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mart 2025; 14:23:25 >
Ajitasyon yapma. Sen ve ülkenin çoğunluğu asla samimi değil. Bugün seçim olsun kimse bu olay yüzünden karar değiştirmez.
Ajitasyon yapmak yerine eylem yapın.
-
Hadi güzel boş yaptın. Daha fazla insanların kafasını ütüleme.
Sen de takiyye yapma. boş ajitasyon yapıyorsun. Konuyu açma nedenin belli. Başka yerde bu olay olsaydı konuyu açmazdın.
Sadece laf olsun diye torba olsun, muhalefet olsun diye konu açma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2025; 14:37:1 > -
2 yaşında çocuk tek başına neden sokakta?
Güzel soru. Benim çocuğum olsa aklım gider. Eğitimsiz geri kalmış tayfanın umurunda mı? Tek dertleri sokup hamile bırakmak, doğurduktan sonra da fırlat sokağa gitsin
Birileri sokakta başıboş hayvan sürüsü yetiştirecek diye insanlar sokaklara cikamamali mi ?
Sana şunu söyleyeyim gece buralara yetişkinler bile çıkamıyor.
Onu geçtim insanlarsa parazit hastalıklar yayiliyor. Okullar , hastaneler , marketler parazitli kedi kopek kayniyor .Hepsinin nedeni insanların yaşaması gereken sokaklara bencil ve ilkel insanların ve bunlara uyan yönetimlerin yiyecek bosaltması.
Bu ilkellik sona erecek. Daha kaç masumun canına mal olacak bilmiyorum ama bu yabaniligi bu uygar topluma yakışmayan insanı hayvan için eve tıkmaya, gece sokaklarda dolasmasına engel olan zihniyet yenilecek.
Bu toplum uygar hale gelecek. İnsaar sokaklarda dolasabilecek. Kuduz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tarihe gömülecek. Sokaklar temiz olacak , her 3 kişiden biri hayvan paraziti tasimayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mart 2025; 15:1:56 >
Kopusleri katledebilmek icin çocukları kullanmaya utanmiyor musun ha? Kan istiyorsunuz siz kan! Ne varmis arada iki bebek oluyormus her gun kac kopus oluyor onlara bir sey diyor musunuz? Hem o çocuğun orada ne işi varmış?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben egitimin kısa ve yoğun olması taraftarıyım. Eğitim sisteminde esas eğitim kurumlarının üniversite değil liselerdir. Bir insan liseden mezun olduğunda is hayatına atılabilmesi, birey olarak hayatta kalabilecek niteliklere erisebilmelidir .
Fakat günümüzde büyük bir eğitim fetişizmi ile liseler tamamen onemsizlestirilip üniversiteye hazırlık okullarına indirgendi. Buda pekcok eğitim kalitesi düşük ve gevşek sığ eğitim veren bakkal ünitesinin turemesine yol açtı.
Lisede gercek hayatta kullanacağı niteliklere erişemeyen ve oldukça sığ ve yüzeysel eğitim veren sözde üniversitelerinde gerçek hayata karışmadan yıllarca pinekleyen adeta yetişkin kreşlerinde barindılilan bu insanlar olgunlaşmıyor, hayatı tanımıyor.
Sonuç olarak elimizde çalışmaya ve hayata alisamamıs , karisanamis 25 - 30 yaşlarında aile kuramamış bir sürü yetişkin Çocuk ortaya çıkıyor.
Bu insanlarda köpek problemi gibi sorunların gerçek hayatta nasıl cozulenilecegini algilayamiyor , bu insanlar yetişkin gibi davranamıyor. Bizi cözumsuzlugun çözüm olarak sunulduğu garip bir duruma sokuyorlar .
Bu sadece Turkiye'de değil dünyada da benzer bir şekilde var fakat bizde çok hızlı gelişti. Şu an Turkiyede üniversite mezunlarının yüzde 80i okuduğu bölümde çalışmıyor. Elbet herkes okuduğu bölümde çalışmak zorunda değil ama yüzde 80 burada inanılmaz bir israfın olduğunu gösteriyor.
Nitekim bu nedenle biz yeni nesille artık mantik çerçevesinde iletişim kuramadığımız gibi bu postmodernist saçmalıklar içinde bu insanlar doğal hedefe donusuyor .
Malesef bu şekilde zor yoldan acı çeke çeke bu durumdan çıkacağız...
Nitekim genç yaşta birey olmuş, para kazanan , aile kırmış insanlar bu saçmalıklara katlanmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mart 2025; 16:34:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
+1
Aileden eğitimsiz kisilere anlatabilecegin bir konu degil bu universite konusu. Köylünün zengin olunca yiyecegini soyledigi sogan cucugu gibi bir sey bu universite diplomasi nesilden nesle eğitimsizlik aktaran aileler icin.
Köpekler tarafindan parcalananlar sirt cantali varliklar olsa gene tamam diyecegim, kendileri ediyorlar kendileri buluyorlar. O iki yasindaki çocuğun kani bunların ellerinde fakat suç paylasildigi zaman etkisizlestigi vicdabi yuku tamamen yok olduğu için semirttikleri ve cogalttiklari köpekler tarafindan parcalanan masumlarin vicdanlarinda hocbir şekilde yeri yok bunlarin, en kotu ihtimalle hukumet suclu, belediye suclu.
Dinlerinde köpek merkezde olduğu için zaten köpeklere zarar verebilecek her seyi yok etmek pesindeler. Kendi cocuklarini kesip köpeklere verecek manyaklar olduğunu dusunuyorum ben bunlarin aralarinda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben mecburi egitimin de 5 yila dusmesi taraftariyim bu arada. En kotu 8 olsun eskisi gibi. Lisenin bugun universitenin bulunduğu konumda olması lazim. Universitenin "yüksek" egitim vermesi lazim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Türkiye'de hayvan kaynaklı parazit sorunu var.
Türkyede kuduz sorunu var. Türkiyede güvenlik sorunu var. Türkyede temizlik sorunu var. Kurumsal ve bireysel olarak inatla sokakta hayvan üretenler yüznden bu belalardan kurtulup uygarlık düzeyine 1 adım yaklaşamıyoruz. Yabani geldik yabani gidiyoruz! |
Benzer içerikler
- ünal canbey twitter
- suriye"de araba fiyatları
- fissler boykot mu
- 4 katlı 8 daireli bina maliyeti
- necip fazıl kısakürek atatürk
- 5g ihalesi ne zaman
- pes 21 türkçe spiker
- the line projesi
- adıma şirket var mı sorgulama
- honor magic 7 lite
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X