|
Karbondioksidi hapsederek üretilen bu çevreci tuğla, geleneksel tuğlaların yerini alabilir
-
-
Almayadabilir.
-
Biz gerçek tuğlaya hasretiz adamlar çevreci diyor.
Biz de senelerdir çevreci tuğlalar kullanılıyor. En ufak bir şeyde çevreye geri dönüşüyorlar.
-
Yaw he he
-
evet hocam bir deprem olduğu zaman tuz buz oluyor tuğlalar...
-
medeniyet olarak havadaki co2 ve sudan hidrokarbon uretmenin verimli bir yolunu hala bulamamis olmamiz cok aci. bitkiler bunu surekli yapiyor, sadece havadaki malzeme ile co2 ve sudan seker uretiyor, ahsabin ana maddesi seluloz sekerlerin ucuca eklenmis birbirine baglanmis hali. yani sadece hava kullanarak yapi malzemesi olarak ahsap hatta daha kuvvetli karbon polimerler uretmek mumkun. ayni sekilde benzin 8 karbon civari hidrokarbon zincirlerinden baska bir sey degil, motorin 8 ila 16 karbon ortalamada 12 karbon zincir. mevcut gunes panelleri gunes enerjisini bitkilerden cok daha verimli kullanabiliyor, bitkinin fotosentez verimliligi %1-2, bugunun teknolojisiyle %20 uzeri verimlilikle calisan paneller var. bu panellerden alinan enerjiyi havadaki co2 ile sentezleyip uzun hidrokarbon zincirler uretebilsen bunu yakit olarakda kullanabilirsin polimerlestirip urettigin herseyin yapi malzemesi olarakda. bu sekilde karbon negatif bir ekonomi kurmak gayet mumkun.
simdi su soru gelebilir verimliligi dusuk olsada bunu bitkiler zaten yapiyor neden onlari kullanmiyoruz. kullaniliyor. bio yakit, bio plastik dedigimiz seyler tam olarak bu ama bitki ile yaptiginda cok fazla tarim arazisini bu is icin kullanmak gerekiyor. dunyada doyurulmasi gereken bu kadar bogaz varken pek mumkun degil. bunun inorganik verimli bir procesini bulsak collerde o kadar bos alan var, sahra colunun cok kucuk bir alanina dusen gunes isigi tek basina butun dunya ekonomisine yetecek enerjiyi saglamaya yeter, tabi yuksek verimlilikle bu isi yapabilirsek.
-
Henüz kömürü bırakamamışız dünya olarak şimdi dışarı çıksan nefes alamıyorsun. Yaşadığım Almanya da bile Türkiye kadar kötü hava yok. Özellikle akşam saatlerinde sokakta nefes alamazsın o derece. Geçen sene türkiyedeydim ya yeminle evi bile havalandırmak dertti. Sorunu hava temizleyici yaparak çözebildim. Yemin ediyorum 1 günde 19 litrelik suyu zift gibi yapıyordu. Sabah tertemiz koyduğum filtreleme suyu akşam leş gibi katran oluyordu. Ciğerlerinize günde 1 çay bardağı katran soluduğunuzu düşünün bir. Sadece bir miktar hava ile bulduğum pislik bu şekildeyken çevredeki bitkilerin ne kadar zorluk yaşadığını düşünmek zor olmamalı. Ben artık bu dünyanın kurtulabileceğini özellikle de bu kafa yapısıyla küresel ısınmanın da dahil çözülebileceğini zannetmiyorum. Her yıl bir önceki yıldan 3 kat daha kötü olacak. Devlet adamları bunu bilerek söylemiyorlar basın da asla gerçekleri söylemiyor kimseye. Bu yıl yaşanılan sıcak havayı herkes biliyor. Gelecek yıl daha kötüsü olacak. Sokaklarda elektrik hattı direklerinin patladığına şahit olacağız gelecek yıl. Ama yine de aklımızı başımıza alamayacağız.
-
ne yazikki insanlar bazi seyleri baslarina felaket gelmeden anlamiyorlar. problem felaket geldiginde cok gec olacak. gecmis yok oluslara bakiyorum, permian triassic yok olusu gibi. dinozorlari yok eden k-t yok olusundan bile daha buyuktur, yokoluslarin anasi denir. neredese dunyada yasami sonlandiracak noktaya gelmis. oda volkanik patlamayla kontrolsuz kursel isinmanin sonucunda gerceklesiyor. asama asama inceledigimde vardigim sonuc dunya eko sistemi cok stanbil, pek cok asirili karsi tepkileriyle torpuleyip tamponluyor, her etkiye karsi onu dengeleyen buyuk tepki oluyor. bugun bile gezene saldigimiz co2 nin ve olusan sicakligin buyuk kismi okyanuslarda suya hapsoluyor, dunya istikrarini koruyor ama p-t yok olusundaki gibi sinir bir kere asilip ekosistem bir kere coktugunde dalga dalga felaket uzerine felaket ediyor. artik yeter herkes oldu vurma diyorsun hala yeni felaketer cikip geliyor. bugunun dunyasindada gercek felaketler zinciri geldiginde muhtemlene cok gec olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X