Şimdi Ara

karbonhidrat mı / protein mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

anteremandan sonra vücut ne ister.

anteremandan hemen sonra karbonhidrat mı protein mi tüketeceğiz.

forumda ilgili yerlere baktım .

kimisi meyva/ meyva suyu..

kimisi pilav vs..

kimide tavuk / whey (protein)

nedir bunun doğru olanı ?

• Hocam olabildiğince proteine yüklenmeniz gerekir ama kana hızlı karışan proteine. Mesela tavuk göğsü ( but değil) veya lor peyniri veya yumurta gibi. Eğer imkanınız varsa whey protein de alabilirsiniz. Bu biraz vücudun yapısına göre değişebilir. Mesela benim vücudum biraz yağlı olduğu için ben whey protein kullanıyorum ve karbonhidratı düşük tutuyorum. Ama hızla kilo almaya çalışan zayıf biriyseniz karbonhidrata da protein kadar önem vermelisiniz. Bunu antrenmandan sonra basit şekere yüklenerek yapabilirsiniz.
  • Ikisinede ihtiyaciniz var.. ozellikle basit karbonhidrata,ondan sonra proteine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) en iyisi bir meyva ( muz ) yanında tavukgöğsü :)

yada tavukgöğsü+pilav.

amacım kilo almak değil. spordan sora yıkıma uğrayan vücudumu tamir etmek.

sorum bu yönde.
  • Ben antreman biter bitmez salonda 200 ml su ile 1 ölçek whey protein içiyorum arkadaşlar ama bunun yerine meyva suyu kullansam whey'in sindirim süresini uzatır mı ? Meyva suyu basit karb. ve kompleks gibi yavaş değil biliyorum ama su yerine meyva suyu kullanmak daha mı iyi olur ?

Bir de ben hep meyva suyunun basit karb. olarak sabah ya da antreman sonrasında alınması gerektiğini okudum ama 1 aydır hiç içmedim.Meyva suyundan kastınız marketlered satılan klasik meyva suları mı ? Fruktoz ya da glikozdan birinin istenmediğini hatırlıyorum sanki ama , bu durumda neye göre hangi meyva suyunu içmek gerek bilen var mı ?
  • Hemen basit karbonhidrata ihtiyaç duyar, ardından protein yada ikisi aynı anda. Glikojen kaslarda ve karaciğerde depolanır, antremanda tükettiğinizde kaslar aşırı derecede yıpranır o yüzden çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Ben antreman biter bitmez salonda 200 ml su ile 1 ölçek whey protein içiyorum arkadaşlar ama bunun yerine meyva suyu kullansam whey'in sindirim süresini uzatır mı ? Meyva suyu basit karb. ve kompleks gibi yavaş değil biliyorum ama su yerine meyva suyu kullanmak daha mı iyi olur ?

Bir de ben hep meyva suyunun basit karb. olarak sabah ya da antreman sonrasında alınması gerektiğini okudum ama 1 aydır hiç içmedim.Meyva suyundan kastınız marketlered satılan klasik meyva suları mı ? Fruktoz ya da glikozdan birinin istenmediğini hatırlıyorum sanki ama , bu durumda neye göre hangi meyva suyunu içmek gerek bilen var mı ?

Her meyve suyu aynı degil. karbonhidrat kaynağı fruktozsa yavaş sindirilir + fruktoz karaciğerde metabolize ediliyor kaslara bir faydası yok.
    %100 üzüm suyu bulabilirsen onu iç, üzüm suyu dekstroz. kas için kullanılıyor ve hızlı sindiriliyor.
    Eskiden bunlara çok takılırdım ama artık önemsemiyorum. ihtiyacım olan besinleri gün içinde almaya özen gösteriyorum sadece.
    Sorduğun için cevapladım, yoksa önerdiğimden falan degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamiBey

Hocam olabildiğince proteine yüklenmeniz gerekir ama kana hızlı karışan proteine. Mesela tavuk göğsü ( but değil) veya lor peyniri veya yumurta gibi. Eğer imkanınız varsa whey protein de alabilirsiniz. Bu biraz vücudun yapısına göre değişebilir. Mesela benim vücudum biraz yağlı olduğu için ben whey protein kullanıyorum ve karbonhidratı düşük tutuyorum. Ama hızla kilo almaya çalışan zayıf biriyseniz karbonhidrata da protein kadar önem vermelisiniz. Bunu antrenmandan sonra basit şekere yüklenerek yapabilirsiniz.

Hocam vücut ozellıgı bakımından benzer.
    boyum 1.90 kilom 90- 91 arası ve vucudumda yaglı sızın gibi.
    protein tozu alırken karbonhidrat değeri düşük mü tavsiye edersiniz?
    ve whey hangi ürünü tavsiyie ederseniz hangi siteyi tavisye edersiniz
    abd mi alman mı
    piyasada cok urun var karar veremıyorum link olarak tavisyelerinizi duymak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkltprmk

quote:

Orijinalden alıntı: SamiBey

Hocam olabildiğince proteine yüklenmeniz gerekir ama kana hızlı karışan proteine. Mesela tavuk göğsü ( but değil) veya lor peyniri veya yumurta gibi. Eğer imkanınız varsa whey protein de alabilirsiniz. Bu biraz vücudun yapısına göre değişebilir. Mesela benim vücudum biraz yağlı olduğu için ben whey protein kullanıyorum ve karbonhidratı düşük tutuyorum. Ama hızla kilo almaya çalışan zayıf biriyseniz karbonhidrata da protein kadar önem vermelisiniz. Bunu antrenmandan sonra basit şekere yüklenerek yapabilirsiniz.

Hocam vücut ozellıgı bakımından benzer.
    boyum 1.90 kilom 90- 91 arası ve vucudumda yaglı sızın gibi.
    protein tozu alırken karbonhidrat değeri düşük mü tavsiye edersiniz?
    ve whey hangi ürünü tavsiyie ederseniz hangi siteyi tavisye edersiniz
    abd mi alman mı
    piyasada cok urun var karar veremıyorum link olarak tavisyelerinizi duymak isterim.

Hocam ben Multipower , Universal ve Ultimate kullandım üçünü de tavsiye ederim whey protein veya amino asit bakımından gayet kaliteli markalardır. Ayrıca eğer bütçeniz uygunsa Weider öneririm biraz pahalıdır ama kalitelidir.

• spora da yenı baslayacagım genelde 2 ay sonra kullanmaya baslayın dıyorlar fakat öğrenci oldugumdan duzenlı de beslenemıyorum.
    evde kalıyorum fakat et alıp yıyemıyorum bırı yer bırı bakar kıyamet ondan koppar hesabı olur.Çekiniyorum ozaman weider beni aşıyor hocam da fiyat olarak 180 maximum limitim olsun diye düşünüyorum o civarda önereceğiniz hangisi olur sşze zahmet

bunu gözüme kestirdim
    http://www.protein7.com/urun-usn-whey-protein-premium-2280-gram-121-2.html#.Uwu2Lx87q5g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkltprmk -- 24 Şubat 2014; 23:15:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.