Bildirim
KARDA YAPTIĞIM KAZA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Gecmis olsun. Bir iki gun kafaniza takarsiniz sonra alisiyo insan sonra da kabulleniyor. -
Hocam fotoğraftan sorun çıkartacak bir hasar görünmüyor sadece görünüş olarak kırıklar çizikler var.Servise götürürken de başınıza bir şey gelebilir tavsiyem aracınızı havalar düzelene kadar en azından yollarda ki kar buz vb. gidene kadar yatırmanız.Toplu taşıma ile can ve mal güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.Aracı yatırırsanız mümkünse kendi kapalı garajınız yoksa kapalı bir otopark o da yoksa düzgün bir otoparka çekmeniz sokakta bırakırsanız bu sefer kayan bir araç park halindeyken vurabiliri. -
çok sert vurdum ama.. bu arada ilk yağan karda kar lastiği filan pek bir işe yaramıyor.. merak ettiğim acaba gördüğünüz o açıklıktan dolayı o plastiğin yenisini taktırmam gerekir miquote:
Orijinalden alıntı: bnym97
Hocam fotoğraftan sorun çıkartacak bir hasar görünmüyor sadece görünüş olarak kırıklar çizikler var.Servise götürürken de başınıza bir şey gelebilir tavsiyem aracınızı havalar düzelene kadar en azından yollarda ki kar buz vb. gidene kadar yatırmanız.Toplu taşıma ile can ve mal güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.Aracı yatırırsanız mümkünse kendi kapalı garajınız yoksa kapalı bir otopark o da yoksa düzgün bir otoparka çekmeniz sokakta bırakırsanız bu sefer kayan bir araç park halindeyken vurabiliri. -
quote:
Hocam fotoğraftan sorun çıkartacak bir hasar görünmüyor sadece görünüş olarak kırıklar çizikler var.Servise götürürken de başınıza bir şey gelebilir tavsiyem aracınızı havalar düzelene kadar en azından yollarda ki kar buz vb. gidene kadar yatırmanız.Toplu taşıma ile can ve mal güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.Aracı yatırırsanız mümkünse kendi kapalı garajınız yoksa kapalı bir otopark o da yoksa düzgün bir otoparka çekmeniz sokakta bırakırsanız bu sefer kayan bir araç park halindeyken vurabiliri.
aracına kış lastiği takmış kalkıp kışın aracımı yatırsın sizde :S
sorununuz basit bir sürtme resimde gözüken araçta çekme herhangi birşey varmı amortisör rot başları gibi aksamlarda sorun var mı? çizik sorun edilecek bi durum değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45
quote:
Hocam fotoğraftan sorun çıkartacak bir hasar görünmüyor sadece görünüş olarak kırıklar çizikler var.Servise götürürken de başınıza bir şey gelebilir tavsiyem aracınızı havalar düzelene kadar en azından yollarda ki kar buz vb. gidene kadar yatırmanız.Toplu taşıma ile can ve mal güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.Aracı yatırırsanız mümkünse kendi kapalı garajınız yoksa kapalı bir otopark o da yoksa düzgün bir otoparka çekmeniz sokakta bırakırsanız bu sefer kayan bir araç park halindeyken vurabiliri.
sorununuz basit bir sürtme resimde gözüken araçta çekme herhangi birşey varmı amortisör rot başları gibi aksamlarda sorun var mı? çizik sorun edilecek bi durum değil.
amortisör ya da rot başlarında sorun var mı bilmiyorum .. çizik önemli değil. frene bastığımda acayip bir ses geliyor baya şiddetli..servisi aradım abs dediler. daha önce de opel toyota kullandım ama abs den böyle ses geldiğini duymadım
-
quote:
Orijinalden alıntı: evens05
quote:
quote:
amortisör ya da rot başlarında sorun var mı bilmiyorum .. çizik önemli değil. frene bastığımda acayip bir ses geliyor baya şiddetli..servisi aradım abs dediler. daha önce de opel toyota kullandım ama abs den böyle ses geldiğini duymadım
bana sorarsanız sanayide bi ustaya götürün servis madem uzak sesi bi dinletin usta sizi fikrini beyan etsin kararı sonra zaten verirsiniz küçük bir ses büyük bir tehlikeye yol açabilir.
-
quote:
quote:
quote:
Frene sonuna kadar basınca gelen ses zaten abs.
Abs olmasaydı da frene sonuna kadar bassaydınız daha fazla hasar olurdu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: forumu
quote:
quote:
quote:
Frene sonuna kadar basınca gelen ses zaten abs.
Abs olmasaydı da frene sonuna kadar bassaydınız daha fazla hasar olurdu.
Abs normal kuru bir yolda da devreye girer değil mi ? Ama şu an ki ev okul arası gittiğim yol tamamen kar ve altı yer yer buz.. onunla bir ilgisi olabilir mi ?
-
Gördüğünüz gibi ilk mesajında aracına kar lastiği taktığını belirtmediği için böyle bir yorumda bulundum.
Araçta kar lastiği varsa her şeyi göze alarak trafiğe çıkacak başka yapacak bir şey yok kar lastiği taksa da takmamış birisi kayarak vurabilir.Zaten kaygan yollarda fren sisteminden gelen sesin kulak ardı edilmesi büyük tehlikelere yol açabilir. -
Hocam hic birsey yok rahat olabilirsin bence.Parca zaten bu tarz ufak surtmelerde kirilmasi icin konulan parca.Allah korusun bu parca olmasaydi karteri vs delip , butun yagi bosaltmakta var.
Fren sesindeki degisiklik tamamen psikoljik diye dusunuyorum.Kisin zaten abs daha erken devreye girer , yerler daha kaygan ve teker kaymaya daha yatkin oldugu icin.Siz suan birde arabanin altini surttugunuz icin oldugunuzdan 10 kat daha hassassiniz ve her seste acaba bir sey mi oldu diye dusunuyor beyniniz.Normaldir , kullanmaya devam edin.Arada arabanin altina bakin yag , hidrolik vs gibi su harici damlayan birsey var mi diye.Bi arada servise ugrayin yeterli.Allah daha buyugunden korusun, en buyugu bu olsun. -
quote:
Gördüğünüz gibi ilk mesajında aracına kar lastiği taktığını belirtmediği için böyle bir yorumda bulundum.
Araçta kar lastiği varsa her şeyi göze alarak trafiğe çıkacak başka yapacak bir şey yok kar lastiği taksa da takmamış birisi kayarak vurabilir.Zaten kaygan yollarda fren sisteminden gelen sesin kulak ardı edilmesi büyük tehlikelere yol açabilir.
ilk fotoya baktığınızda kar lastiği olduğu gözüküyor. kişi kar lastiğim var diye ibare kullanmadı zaten.
yaya giderken birisi kayarak gelse çarpsa ölme ihtimali daha yüksek. sonuçta toplu taşıma kapı önünden alıp kapı önüne bırakmıyor. ve bana göre parayla halledilebilecek hiçbirşey sorun değildir. -
-
quote:
quote:
Araçta kar lastiği varsa her şeyi göze alarak trafiğe çıkacak başka yapacak bir şey yok kar lastiği taksa da takmamış birisi kayarak vurabilir.Zaten kaygan yollarda fren sisteminden gelen sesin kulak ardı edilmesi büyük tehlikelere yol açabilir.
ilk fotoya baktığınızda kar lastiği olduğu gözüküyor. kişi kar lastiğim var diye ibare kullanmadı zaten.
yaya giderken birisi kayarak gelse çarpsa ölme ihtimali daha yüksek. sonuçta toplu taşıma kapı önünden alıp kapı önüne bırakmıyor. ve bana göre parayla halledilebilecek hiçbirşey sorun değildir.
Amaç tartışma çıkarmak galiba bütün fotoğrafı inceleyip yorum yazdığınıza göre.Fotoğrafta direkt hasara dikkat ettiğim için ufacık yerden lastiklerin şekline bakıpta kar lastiği olduğunu anlamak aklıma gelmedi.
Neyse sizin dediğiniz gibi olsun toplu taşımada ölüm riskiniz fazladır takın kar lastiğinizi çıkın trafiğe o daha güvenli.
-
amaç tartışma çıkarmak değil. kişiye faydalı olacak yorumlar yapılmalı. toplu taşımayı kullanın demek çözüm değil.
bu konuda birinin mesajı var size paylaşayım. en çok ilgi gören mesaj.
http://forum.donanimhaber.com/m_113111367/tm.htm
quote:
Orijinalden alıntı: r0x
yav istanbulda en fazla 10 gün araba sürülemeyecek kadar kar oluyor, o 10 günde arabaya değilde toplu taşımaya biniyorum çözüyorum mevzuyu.
ama bunlar öyle değil illa arabasına binecek. (ist. için söylüyorum.)
Her yıl nümune gibi şu yorumlardan bıktım usandım. Bak gece bu saat. Yarın iş var, uyku yok gözde.. Neden?
Çünkü 3 buçuk yaşındaki oğlan akşama kadar normalken dakikalar içerisinde ateşi yükseldi, kolu kanadı düştü uyuya kaldı.. Şuan 20dk da bir ateşini ölçüyoruz ateş 39 derecede.. Bu çocuğun ateşi böyle aniden en son yükseldiğinde 8 gün inmedi.. Türkiye Hemotoloji ve Onkoloji ana dilim başkanına bile götürdüm ama sebebini bulamadı..
Şimdi 8 gün bu ateş yine düşmezse.. Allah verede beklenen kar yağdığı gece iyice fenalaşırsa.. Ben toplu taşımayı nereme süreyim arkadaşım?
Eşi hamile olanlar, hastası olanlar, iş yerine toplu taşıma ile gitmesi zor olanlar.. Yahu azıcık empati yapın çok mu zor..
Ben bu riskler nedeniyle 4 değil 5 adet kışlık lastik bulunduruyorsam.. Benim gibi hassas durumu olan binlerce kişinin azıcık da olsa anlayış gösterilmesi gerek..
Anlayışını geçtim.. Kar yağınca, dediğiniz gibi yola çıkmasın.. Yeter..
-
quote:
Orijinalden alıntı: furkantasdemir
Hocam hic birsey yok rahat olabilirsin bence.Parca zaten bu tarz ufak surtmelerde kirilmasi icin konulan parca.Allah korusun bu parca olmasaydi karteri vs delip , butun yagi bosaltmakta var.
Fren sesindeki degisiklik tamamen psikoljik diye dusunuyorum.Kisin zaten abs daha erken devreye girer , yerler daha kaygan ve teker kaymaya daha yatkin oldugu icin.Siz suan birde arabanin altini surttugunuz icin oldugunuzdan 10 kat daha hassassiniz ve her seste acaba bir sey mi oldu diye dusunuyor beyniniz.Normaldir , kullanmaya devam edin.Arada arabanin altina bakin yag , hidrolik vs gibi su harici damlayan birsey var mi diye.Bi arada servise ugrayin yeterli.Allah daha buyugunden korusun, en buyugu bu olsun.
evet kardeşim sanırım psikolojik..cami kaldırımına çarpıp son anda sıyırdım biliyo musun ? :) arabada eşim ve küçük bebeğim de vardı..Dediğin gibi Allah korusun daha büyük birsey de olabilirdi
-
quote:
Evet kar lastiği var. Mecburen çıkmak durumundayım bulundugum yerde toplu taşıma yok çünkü :) -
İkinize de hak veriyorum arkadaşla.Benim gibi bebeği olanlar her zaman hazır olmalı aracı ile. Zorunluluk olmasa hiç kullanmam bile karda ama mecburum..Ama Toplu taşıma sadece kışın değil her zaman tercih edilmeli trafik sıkıntısı için faydalı diye düşünüyorumquote:
Orijinalden alıntı: evens05quote:
Evet kar lastiği var. Mecburen çıkmak durumundayım bulundugum yerde toplu taşıma yok çünkü :)
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnatoliaTR
Gecmis olsun
sağol kardeşim
Benzer içerikler
- fiat egea 1.3 multijet urban yorumlar
- bsi beyni nedir
- downpipe muayeneden geçer mi
- 4x2 araba nedir
- fiat doblo 1.6 multijet safeline yorumları
- alpine a110 fiyat
- chery omoda 5 2024 fiyat listesi
- elektrikli araba fiyatları
- 8 yerli otomobil
- zes şarj istasyonu fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X