Şimdi Ara

Kardeşlerin oturduğu evlerde miras paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan ben ve annem onun annesinin evinde oturuyoruz. Annemim ailesi üç kardeş. Kardeşlerinden birinin kendi evi var, diğeri annesinin bir diğer evinde oturuyor.

Anneleri hasta. Bir vefat durumunda mal paylaşımı nasıl olacaktır? Bana bizim durumumuz karışık gibi geliyor çünkü kardeşlerinden birinin durumu kendi oturduğu evin hisselerini almak için yetersiz. Buna rağmen kardeşlerden herhangi gibi oturulan bu evleri zorla sattırma imkanına sahip midir? Böyle bir durumda olaylar nasıl gelişebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civciv991 -- 6 Ekim 2024; 15:23:38 >

• Miras paylasımında taraflar anlasamaz ise dava yoluna gidilir

• Rızaen paylaşılmazsa mirasçılardan biri dava açıp sattırabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde mirasın eşten kalan 3/4’ü çocuklar arasında eşit olarak paylaştırılıyor. eğer anlaşmazlık olursa örneğin miras kalan malın satılmasını isteme/istememe gibi orada anlaşmazlık doğar, o zaman izalei şuyu davası açmak gerekir diye biliyorum. bir arkadaşımın mirası bu davaya gitmişti ama senaryo farklı olabilir tabii. daha doğru bilgi için istersen bu makaleye bir bakabilirsin.

• evin satılmasına rızanız yoksa evde oturan kardeşler oturmayana makul bir kira versinler geçici şekilde çözülsün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.