Şimdi Ara

Komşular ile aramızdaki anlaşmazlık - Apartman kapısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz yaz sonuna doğru yeni bir eve taşındık, mülkiyeti bize ait, eşimle birlikte yaşıyorum çocuğumuz yok ve ikimizde çalışan insanlarız, apartmanımızda 20 daire var, apartmanın önünde apartmanın sınırları içerisinde büyükçe bir bahçe çardak ve oturmak için bank var. Yaz aylarında apartmanın kadın sakinleri, çocukları sürekli bu çevrede takılıyorlar ve apartmanın dış kapısının sürekli açık kalmasını isteyen daireler mevcut, arkasına da bir kanca takmışlar ip bağlayıp sürekli kapıyı açık tutuyorlar.

Bundan önce 1 kez kapının önünden ayakkabım çalındı, bir kez zemin katta oturan eşcinsel komşumuza mahalleden eli bıçaklı kişiler apartmana yol geçen hanı gibi girerek kapısına dayanıp olay çıkarttı (bu olayı da ben yatıştırıp toparladım) , ve bardağı taşıran son damla geçtiğimiz hafta sonu sabah uyandık ne görelim kapıyı arkadan kilitlememiştik kapımız açılmış, allahtan eşim yatmadan arkadan demiri takmış ve hırsız uğraşmak istemeyip eve girmemiş (üst katımızdaki komşunun evine girmişler ve 4 telefonları gitmiş)

Ben bu olay sonrasında apartman kapısına inerek ve kızgın bir şekilde artık bu kapının kapalı kalması gerektiğini söyleyerek kancayı sökmek istedim, tabi olanlardan ders çıkartmayan ve madur olmayan diğer kendini düşünen komşular buna engel oldular, başta zemin kattaki komşu apartman kapısının sürekli kapatılmasından çıkan ses ile rahatsız olduklarını akşam kapıyı kendisinin kapattığını söyleyerek kapının açık kalması konusunda diretti. Ben bu durumda çok üstelemedim çünki hepsine elimdeki aletle kafa göz girme riskim bulunuyordu, sonra konuşuruz diyerek evime döndüm.

Şimdi sorum şudur, apartmanda 20 daire var ve yönetici yok, herkes bundan önce kafasına göre hareket etmeye alışmış durumda herkes kendi çıkarlarına göre hareket ediyor, öyleki zemink attaki arkadaş balkon alanını kapayıp birde kapalı ek kaçak alan yaparak tam üstünde bulunan daireme güvenlik riski oluşturmuş durumda tam camımın önünde tırmanacak alan bulunuyor. (bu biz taşınmadan önce gerçekleşmiş henüz bir hamlede bulunmadım).

Yasal olarak bu sorunları nasıl çözeriz, apartmanda bir seçime giderek yönetici seçiminden sonra bu işleri yöneticinin mi yapması gerekir ? yoksa ben şikayetlerimi direk yargıya mı taşımalıyım ? Bu konuları düzenleyen kanun hangisidir ? haklarım nelerdir ?

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awrlord -- 20 Ağustos 2018; 21:34:33 >

• İlgili kanun kat mülkiyeti kanunu. 8 daireden fazla varsa yönetici olmak zorunda. Evinin camına hırsız girmesin diye demir parmaklık taktiranlar var bu durum bir üst katlar için sorun oluşturuyordu Yargıtay bunların sökülmesi gerektiğine hükmetti. Her ne kadar haklı olsanız da bu tarz kanunlar düzenleyici hükümler içeriyor bir cezai yaptırım yer almıyor. Eğer komsularda saygı kavramı gelismemisse sürekli mahkemelik olunuyor umarım yönetici seçimi ile cozersiniz. İyi bayramlar
  • Ben de aynı bu sorundan muzdaribim. Apartmanın dış kapısının altındaki mandalı çevirip kapıyla duvar arasına o mandalı koyuyorlar ki kapı açık kalsın. Uyarmama rica etmeme rağmen yapıyorlar... Nereye şikayet edileceğini araştırıyorum ama bulamadım ben de. Yönetici var bizde ama yönetici "kanun koyucu" değil ki? Yönetici de söylüyor, yazı astık, gene de bazı daireler bunu yapıyor. Saygısız insanlar. İlla dayak mı atayım.. İlla kapılarına dayanıp küfür mü edeyim.. Sonra dövünce biz suçlu olacağız. Yok mu bunun bir şikayet mercii ya da yaptırımı ya. Hukukta yeri yok mu bunun?

• Hala daha apartmanda yaşayıp kurallara uymayı beceremeyenler var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.