Şimdi Ara

Kare Plaka Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracımda dikdörtgen plaka var ve bu plaka benim aracın önüne tam oturmadığı için sürekli kırılıyor ön tarafa kare plakalık yapmışlar yani.Ben ise ön tarafa kare plaka taktırmak istiyorum fakat araştırdığım kadarıyla biraz meşakatli bir işlem ve bu işlemi yapacak zamanım pek yok.Buradaki bi oto aksesuarcı şu app plaka basan yerlerden 30tl karşılığı kare plaka yapabileceğini söyledi.Şimdi ben burda kare plaka yaptırsam benim eski orjinal plakamda sürekli aracımın bagajında dursa herhangi bir problem çıkar mı ? Böyle düşünmemin sebebi piyasada birsürü bu tür yerlerde yaptırılan app plaka dediğimiz plakalı araç var.Bunların çoğunun orjinal olduğunu sanmıyorum.Onlarda sorun olmazsa bende de olmaz diye düşündüm.Bu konuda sizin görüşleriniz nedir.Yardımcı olursanız sevinirim

• Sorunuza cevap veremeyeceğim. Zahmet olmaz ise app nedir? Onu bir açıklayabilirmisiniz?
  • App dediğim kalın yazılı plakalar
  • app plakaya mühür basmıyorlar mı ? bunu araştırsanız daha iyi olur. ayrıca illa app plaka almanıza gerek yok basım atolyelerinde kare plaka alabliyorsunuz.Basılmadan önce söylemeniz yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

app plakaya mühür basmıyorlar mı ? bunu araştırsanız daha iyi olur. ayrıca illa app plaka almanıza gerek yok basım atolyelerinde kare plaka alabliyorsunuz.Basılmadan önce söylemeniz yeterli.

ben zaten app alamyacağım.Kare olsun yeter mühür varmı yokmu bilmiyorum tam olarak
  • arkadaşım bagajında orjinal mühürlü plakalarını taşıdığın müddetçe %99 sorun çıkmayacaktır.trafik şubesinde tek kare plaka basımı yasal değildir bu yüzden yapmayacaklar.
    ban kalırsa en mantıklısı dediğin gibi yani herhangi bi yerde plakayı bastırıp orjinali bagajda taşımaktır.
    yok mühürlü olsun dersen oda oluyor fakat maliyetli oluyor.APP plakalara mühür bastırmak(çift mühür) ortala 150 tl ye mal oluyor.
    ben yaklaşık 4 sene 106 gti gibi bi araçta mühürsüz app plakalar ile dolaştım.yanlız bagajımda orjinaller vardı.hiç bir trafik uygulamasında sorun sıkıntı vs yaşamadım.
  • Zaten trafik şubeden orijinal mühürlü kare(nova) plakaları 30-35 TL arasında bir fiyata çıkarıyorlar.

Benim aracımda ön arka nova plaka.İkisi de mühürlü,trafikten çıktı.İlk öne takmıştım 2008 senesinde;12 TL ücreti vardı.Arka için de geçen sene aldım;20 TL verdim.Şu anda hadi 30-35 TL olsun.

Takipçiye verin yapsın.Benimkileri takipçi yaptırmıştı.

Kare app bastırmak istiyorsanız da sorun olmaz..
  • sağolun arkadaşlar cevaplar için kare bastıracağım artık
  • bucakli yazmış. Taner abininhttp://forum.donanimhaber.com/m_49246683/mpage_15/key_/tm.htm topicindeki yazısını alıntı yaptım. Faydalı olur umarım
    quote:

1. Plâkâ YENİLEME için ilk önce DİLEKÇE yazıyor ve bunu TRAFİK TESCİL'e götürüp yetkili/ilgili memur tarafından onaylatıyorsun. Dilekçe şu şekilde olmalı: "TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ADANA 01 AB 999 plâkâlı hususi aracın sahibiyim. Plâkâlarım yıprandığından (veya "kaza yaptığım için kullanılamaz hale geldiğinden") ötürü iki adet yeni plâka bastırmak istiyorum. Gereğini arz ederim. Tarih İsim İmza TCKN Adres" ve 1 nüsha yetiyor.

2. Havaleli dilekçeyi TŞOF'a götürüp 35 TL ödüyor ve ödendi makbuzu ile plaka makbuzu alıyorsun. Bunun ikisini ve dilekçeyi tekrar TRAFİK TESCİL'deki polis yetkili/ilgili memuruna onaylatıyorsun, sorulduğunda ruhsatı ibraz ediyorsun, dilekçeyi alıyor, makbuzu çöpe atıyor (istersen geri de veriyor) ve sonra plaka makbuzunun üzerine plakanın harf ve rakam kombinasyonunu yazıyor, imzalatıp sana geri veriyor.,

3. Plaka makbuzu ile TŞOF'taki PLÂKÂ BASIMHANE'sine gidiyorsun, plaka makbuzunu gösteriyor, sorulduğunda da ruhsatı ibraz ediyorsun. İki düz veya artık neyse plakaları ham basıyor ve sana veriyor, gidip 2. katta onaylatıyorsun ve basımhaneye geri gidiyorsun, orada ham plaka boyanıyor ve sana iade ediliyor. Eski plakalarını da alıp TRAFİK TESCİL'deki plaka bölümüne gidiyorsun, orada T.C. mührünü basıyorlar ve eski plakaları alıyorlar.

Hayırlı olsun. Hepsi 1 saatte bitiyor ve 35 TL tutuyor. Tabi ben medeni cesaretimi toplayıp tescil sırasında bekleyen 30 kişiyi izin alarak doğrudan polis memurunun yanına gitmeseydim iş 3 saat de sürebilirdi ama herşey tereyağdan kıl çeker gibi gitti çok şükür.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

edit:düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyet 0070 -- 9 Haziran 2011; 10:59:33 >

• Konuyu hortlatıcam ama bende mevcut plakalarımdan birini (ön) kare yaptırmak istiyorum. Güncel durum nedir acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.