dilciyim. ömür hayatım boyunca 4 işlem dışında matematikle en ufak bir ilişkim olmadı zira gençliğimden beri edebiyata meraklıydım, ingiliz dili ve edebiyatı okuyup alanımda uzmanlaşmayı kafaya koymuştum. ancak istediğim bölümü kazanabilmek için minimum 25 net matematik yapmam gerekiyor. ant. mat 1 ile başladım, ufak bir temel attım sonrasında karekök 0'a geçtim ancak bu nasıl sıfırdır ya? hiçbir şey anlayamıyor, sürekli yanlış yapıyorum. ben konuyu öğrenmeye çalışıyorum (mesela mutlak değerin anlamı nedir, niye kullanılır, ne işe yarar, hangi ihtiyaca yönelik olarak böyle bir sistem geliştirilmiş, gerçek hayattaki yansıması nedir) kitapsa bana soru tiplerini ve nasıl çözeceğimi anlatmaya çalışıyor. yahu konu hakkında en ufak bir fikrim yokken soru tiplerini ezberleyip napayım? bu soru gerçekten 0'dan başlayanlar için mi? diğer test kitaplarından az çok bir şeyler yapabiliyorum ama bunun en basit testlerinde bile çok zorlanıyorum, aklıma bir türlü girmiyor okuduğum şeyler. kitabı çalışmak için açıyorum sonra sinirlenerek kapatıyorum. video çözümlerini izlerken bütün düşüncem "o x nereden geldi ya" oluyor sanırım pes etmeye doğru yaklaşıyorum. elime antik yunanca bir kitap alıp okumaya çalışsam daha fazla anlarım yemin ediyorum, tek bir ipucu bile öğrenemedim bu kaynaktan |
karekök mat. 0 eğer cidden 0'dan başlayanlar içinse asla yapamayacağım bu dersi
-
-
Çok yanlış kitapla başlamışsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: PenanggalanÇok yanlış kitapla başlamışsın
üstünde 0'dan başlayanlar için yazıyordu, sürekli öneriliyordu ne yapayım...
-
birden fazla çeşidi var galiba emin değilim mps yazıyosra üstünde çok kral bi hoca çözüyordu yutupta öyle iyi olabilir bi bak istersen
-
quote:
Orijinalden alıntı: Penanggalanbirden fazla çeşidi var galiba emin değilim mps yazıyosra üstünde çok kral bi hoca çözüyordu yutupta öyle iyi olabilir bi bak istersen
evet mps, en son basım. çözümlerde sıkıntı yok da dediğim gibi konu hakkında fikrim yok. cevabı izliyorum ancak anlayabildiğim bir şey olmuyor, çok zor geliyor. ant. mat'da aynı konuları tıkır tıkır çözebilirken bunda bu kadar zorlanmak koydu epey
-
ben geometrisini kullndım bi ara ben de böyle diyodum 80/80 yapma hayali kuruyorum bunu bile yapmıyorum diye düşünüyorken hoca dedi bu kitap gerçekten 0 değil ortaya yakın dedi
matını bilmiyorum ama konu anlatımlı değil zaten o kitap konu özetli o dediğin şeyleri görmen için konu anlatımlı kitap alman lazım -
bütçeniz varsa daha alt seviye şeylere bakmanızı öneririm
-
youtubeda 30 net yapan dilci bi eleman vardı tyt matı ona bi bak istersen çözdüğü kaynakları gösteriyordu ismini hatırlamıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
youtubeda 30 net yapan dilci bi eleman vardı tyt matı ona bi bak istersen çözdüğü kaynakları gösteriyordu ismini hatırlamıyorumçağatay pala mı?
-
yok hocam diksiyonu bozuk bi çocuktu bekle bulayım -
İmkanın varsa konu anlatımını izle veya yanına konu anlatımı yapan bir kitap al.
-
bulamadım diğer hesaptan izlemişim -
tamamen sıfırlar için değil bence,bende var ama konuyu öğrendikten sonra ordan çözüp pekistirmek icin kullanıyorum, öncesinde daha kolay bir kitapla gidip sonra karekök yaparsan daha iyi olur.+aktif matematigi duymuştum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilfer -- 22 Aralık 2020; 20:9:23 > -
0 birine göre zor o kitap , tam olarak 0 değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LELEBİmkanın varsa konu anlatımını izle veya yanına konu anlatımı yapan bir kitap al.
bekliyorum hocam
-
hocam emin değilim ama aktif matematik,birey a matematik veya aperitif matematiğe bakabilirsiniz seviyelerini bilmiyorum kitapların ama bi araştırın isterseniz kolay diye biliyorum bu kitapları, şahsen bende geçen sene sizin anlattığınız gibiydim aperitifi kullandım %80 civarında çözdüm az çok geliştirmişti
-
Bana kalırsa kaynak sıralaması şudur: Antrenmanlar - Karekök 0 - Birey A - 345 - 3D - Bilgi Sarmal - Endemik - Acil - Apotemi
Geometri de ise: Antrenmanlar - Karekök 0 - Birey A - 3D - Birey B - Acil - Orijinal
-
Cidden 0'dan başlayan birinin Antrenmanlarla Matematikten başlaması lazım.
-
0 san da degilsen de o kitap çöp hiçbir şey katmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Lazar Angel0v
0 san da degilsen de o kitap çöp hiçbir şey katmazben de öyle düşünüyorum ama neden? sürekli soru tarzı odaklı olmasından mı?
Benzer içerikler
- devlet dershaneleri ücretsiz dershaneler
- yks 400 puan kaç bin
- 470 puan kaç net tyt ayt
- hız ve renk türkçe deneme cevap anahtarı
- adana alparslan türkeş bilim ve teknoloji üniversitesi yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X