Şimdi Ara

Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi) (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.064
Cevap
5
Favori
34.353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satış yaptığım ve sürekli alışveriş yaptığım için nerdeyse her gün kargo gönderen ve 2-3 günde bir evine kargo gelen biri olarak söylüyorum:
    Al birini vur ötekine, bunların birbirinden farkı yok.
    Çalışma şartları gelişmedikçe, maaşlar artmadıkça, akaryakıt fiyatları düşmedikçe, insanlarımız haklarını aramadığı sürece, vb. bu zihniyet değişmez.

Kargocularla olan maceralarımı yazsam roman olur. Sonuçta, hepsini de yola getiriyorum.

Son 2 gün için örnek verecek olursam:
    Aras kargo; O kadar sarıp sarmalamama rağmen Konya'ya gönderdiğim WiFi adaptörün CD'sini kırmış.
    Yurtiçi kargo; Dağıtıcı arkadaş, Boyner'den aldığım sipariş paketini ev sahibinin dükkanına bırakıp gitmiş. Beyfendi gerek görüp 2. kata çıkmıyor.
    Sonuç: kargo paketi ezilmiş, kirlenmiş ve siparişimde bulunan fincan kırılmış.

• Yurtiçi Kargo - İstanbul/Kuştepe şubesi.

Öyle böyle sorunlu bir şube değil. Evimede baya uzak bir şube ama o bölgeye o şube bakıyor. 10 Gün bekletildiğimi de bilirim, kargomun kaybolduğunu da bilirim. Kargo paketimi parçalanmış bir halde şubede bir köşede bulduğumuda bilirim. Sorunlar, sorunlar.. Çevremde ki insanlarda aynı konulardan şikayetçi. Hatta ve hatta ilginçtir ki şubede çalışan üst düzey sorumlu kişiler bile yurtiçi kargo'dan şikayetçi. Merkezi şikayet yağmuruna tutarsanız seviniriz diye savunmalar, sığınmalar duydum kulağımla. Saatli bomba gibi şube. Aman işi düşen dikkat etsin, bataklıktan başka bir yer değil :)

Aksine şahsen Aras Kargo ile bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Evimin yanında, her şey çok hızlı ve sorunsuz devam ediyor.
  • N11 den almış olduğum dolap içi çöp kovasını aras kargo izmir bostanlı şubesi kargomu bütün gün içinde en az iki kişinin çalıştığı dükkanımıza teslim etme girişiminde bile bulunmadan ürün teslim edilememiştir mesajı göndermiştir telefonuma. Ben gidip kendim aldım aldım şubeden dünyanın en suratsız çalışanından. Bu arada şubede kim gelmedi teslim etmeye kargoyu dediğim de açıklama yapılmadı ve kargonun üzerinde çki adres tamdı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtiçi İstanbul Bahçelievler Çobançeşme şubesi
    Telefonla ulaşmak imkansıza yakın
    Kargo hayatta eve gelmez mecbur gidip almak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmadan;
    İstanbul'da Rıhtım diye bir şube var. Sanırım her kargo firmasında ki şube ismi aynı, kargo firması farketmiyor.
    İstanbul'a gönderdiğim kargolar eğer bu şubeye gidiyorsa, kesin sorun çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxtreme -- 29 Ekim 2015; 1:30:46 >
  • Valla şansıma bize gelen Yurtiçi Kargo Kayışdağı şubesi çok iyi. Civarda oturanlar Yurtiçi'ni tercih edebilir. İstanbul içi siparişlerim firma teslim edince ertesi gün ulaşıyor elime. Cuma aynı gün kargoyla 3-4 gibi verdiğim sipariş dahi cumartesi sabahı elime ulaştı. Bir kere beni bulamadılar, onda da şehir dışına çıkmıştım sipariş verdiğim günün akşamı. Arayıp bilgilendirdiler ulaşamadık diye. Almaya gittiğimde de gayet güzel ilgilendiler.

Yurtiçi başta olmak üzere çoğu firmanın Yedpa şubesi ise çok kötü. Yurtiçi'nde ürün gönderirken adamlar kafalarına göre desi yazıyorlar. Aynı ürüne ve aynı pakete 10 desi yazan da var, 20 desi yazan da. Olan alıcıya oluyor sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 29 Ekim 2015; 1:34:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt içi kargo Tekirdağ günebakan şubesi adamlar binanın önüne yada kapının önüne gelip not yapıştırıp gidiyolar. ürünü bırakmadan gidiyo adam. En son ki olay şöyle oldu kapıdan tıkırtı geldi ev arkadaslarım sandım ama kapı açılmadı. Gidip kapıyı açtım kimdir bu diye bi baktım zilin üstünde (abi zile basmadan nasıl yapıştırdın onu :D ) geldik evde yoktunuz notu var. Ulan dedim zil çalışmıyodur belki zangır zanagır çalışıyo. Bi keresindede apartman ziline not bırakıp gitmişlerdi. Ki o kargo önemli olduğu için akşama kadar arkadasım umutla beklemiş evde markete gitmemiş adam aramasıda yok garibin oturmuş aç aç :D Akşam bina zilinde notu ben gelince gördüm :D
  • Aras kargo İskenderpaşa Şubesi:
    Kargomu vermek için gittim tabiki orada o poşetler falan var git koy falan filan emirlerle konuşmalar yedim onlara alışığım, yan bilgisayardaki adam telefonla konuşuyor, müşteri bir bayan telefonda bağırıyor çağırıyor ürünü teslim edilmemiş galiba, adam sesini duyurmadan kadına gülüyor yanındakine "bu kadın en cadaloz çıktı" diyor, telefonu yüzüstü masaya koyuyor dalgalar geçiyor, benden destek bekler gibi bakıyor gülüyor, arada telefonu eline alıp "tabi çok haklısınız fakat yapacak bir şey yok elimizden gelmiyor" falan diyip tekrardan yüzüstü kapatarak dalgasına devam ediyor. Bir dahakine başkaları aklıma soktu mutlaka video çekip o lavuğa müşteriyle, bir bayanla, bir insanla nasıl böyle dalga geçilir göstericem.

Yurtiçi Kargo Çengelköy Şubesi
    Telefonları asla açmıyorlar, ramazan günü oruçlu oruçlu kilometrelerce koşup getirdiğim ürünü 10 dakika geçti diye işleme sokmadılar ki internet sitesine göre kapanmasına daha 50 dakika vardı kargo alımının fakat bizim şube böyle diyip geçiştirdiler, telefonları açmamakla kalmayıp orada olduğum sıralarda telefon çalarsa ya sessize alıyorlar ya meşgule alıyorlar ya da üstünü kapatıp susmasını bekliyorlar. Bundan sonra videoya alacağım artık doldum.

Yurtiçi Kargo Hekimpaşa Şubesi
    Siparişlerim asla gelmiyor, utanmadan geçen gün bütün programlarımı iptal edip bekledim getirmedi, ertesi gün teslimata çıktı yazdı yine getirmedi ve akşam baktığımda geldi ulaşılamadı yazıyordu. Ortalığı ayağa kaldırdım yok bizim sistemimizde daha dağıtılmadı yazıyor sizde öyle yazması yanlış falan bir sürü yalan attılar. Benim sistemimde yazanla onların sisteminde yazan nasıl farklı olabilir kimi yiyorlar? Ayrıca ürün bana 2 gün önce ulaşmış olmalıydı hala nerde bu? Her seferinde benzerlerini yaşıyorum.

PTT ile ilgili de tonlarca yazı yazabilirim.

• Beyefendi-2 kullanıcısına yanıt
    Hangi firmalar iyi peki? Bunu sormamım nedeni çelişiyor olmamız. Şu ana kadar en iyi hizmet aldığım kargo firmaları sırasıyla şu şekilde UPS, Yurtiçi, Aras, Sürat ve MNG.

UPS tartışmasız en iyisi ve en hızlı bulunduğum konumda, sonrasında Yurtiçi geliyor zamanında teslim ediyorlar ve çalışanları çok ilgili. Aras ta hız sorunu yaşamasamda kargo takibi konusunda 1-2 kez sıkıntı yaşamıştım. Sürat ve MNG içlerinde en kötüsü, MNG ile zamanında gelen kargom olmadı malesef gerçi toplamda 3 kez kullandım. Sürat ise ürünlerime zarar veren tek kargo firması. Teslim edip kaçarcasına giden elemanları bulunmakta. Haliyle eğer arızalı veya hasar görmüş ürün varsa tutanak tutması gerekirken şubeye tekrar götürmek zorunda kalıyorum. Durum böyle..
  • Her ne olursa olsun. Kotu firmalar çok. Özellikle Ups. Umursamazların önde gidebleri. Mng. Çok ama çok daha umursamaz

En iyisi yurtiçi. Ben başka firma tanımam. Kaliteliler.

• Aras Kargo - Çanakkale Biga Şubesi
    İlçe merkezine 8km uzaklıkta bir köyde yurtta kalıyorum ve oraya kargomu getirmiyorlar her seferinde şubeye gidip almak zorunda kalıyorum.

Yurtiçi Kargo - Çanakkale Biga Şubesi
    Bu firmada kargomun şubeye geldiği gün kargoyu teslime çıkmıyorlar, arayıp konuştuğumda 4 5 gün sonra bulunduğum yere servise çıkacaklarını söylüyorlar ve bunda da kargomu şubeye gidip almak zorunda kalıyorum.
  • Gaziantep Karataş yurtiçi kargo şubesi çok rezil durumda sürekli geç teslimat yapıyor bir kaç gün şubede bekliyor

• Kesinlikle katildigim olay. Yurtici kargo apartmanimin onune kadar geliyor. Ben pencereden izliyorum. Adam arabayi durduruyor,arabanin bagajinda birkac koliyle ugrasiyor. Sonra arabaya binip yallah gidiyor. Birak kata cikmayi,apartmana bile girmiyor. Sonra da sizi adresinizde bulamadik diye mesaj atiyorlar. Ben ertesi gunu kargoyu gidip subeden almak zorunda kaliyorum. Haramdir aldiginiz para.

Olay Kilis Subesi'nde yasandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plt13 -- 29 Ekim 2015; 2:50:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

Gaziantep Karataş yurtiçi kargo şubesi çok rezil durumda sürekli geç teslimat yapıyor bir kaç gün şubede bekliyor

Aynen akyol subesi de oyle

• Yurtici kargoda calismis birisi olarak size subelerdeki aksaklilarin nelerden kaynaklandigini aklima geldigince yazayim

En onemli sebep eleman turn over denilen personel donusum oraninin cok yuksek olmasi. Yuzde 60 lara varan oranlar. Yani o sene ise 10 kisi girmisse 6 si cikmis. Bu durumun surekli yasanmasi sebebi ile deneyimli personel orani cok az ve ise girenlerin ilk firsatta kacmalar.Deneyimsiz personel daha cok hata demek. Isinde mutsuz ve kacmayi dusunen personel ciddiyetsiz is demek.
    Bu durum en cok şubelerde, şubelerde ise kuryeler arasinda yasaniyor. Sebebi ise agir calisma kosullari, ve tabiki dusuk ucret. Cok uzun yillardir bu konuda bir iyilestirme calismasi yok. Calisanlar hamaldan farksiz goruluyor.

Firmanin (genel mudurluk - 15,16 civari bolge mudurlugu)kendilerini alternatifsiz gormeleri. Sorunlarin tumunun sube, sube sayisal verilerin analizi ile farkinda olmalari (el terminalleri ile kargolarin her hareketi adim adim takip sistemden cekilerek kargo donusum oranlari, geldigi gun teslim edilmemis kargo oranlari, adreste bulunamadi oranlari, dagitima cikarilmamis kargolar, yanlis adrese giden kargolar,vs )iyilestirme konusunda bilincli olarak herhangi bir cabanin gosterilmemesi. Durum boyle idare ediliyor çunku personellerinin yetersiz oldugunu biliyorlar. Bu konu radikal bir donusum ve maliyet getirecegi icin eski tas eski hamam.

Temelde yatan sebep insana ve calişana verilen degerin cok az olmasi.

• Yurtiçi Düzce şubesi kesinlikle çok vasat. Şoförün telefonu kapalıysa napayım diyecek kadar gevşek insanlar çalışıyor. Yazık gerçekten.

Şunu da eklemek istiyorum. Şube kesinlikle telefonlara cevap vermiyor. Hadi onu geçtim son 2 ayda 4-5 şikayet maili atmama ve 6-7 kere şikayet için 444 lü numaraya telefon etmeme rağmen bir kere bile dönüş yapılmadı. Kesinlikle hiç kimse müşteriyi sallamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtsdmr -- 29 Ekim 2015; 3:16:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jinjin

Izmir/Adatepe

Birkaç hafta önce de, dün de hiçbir şekilde telefonla ulaşamadım. İki telefonları var ama hiçbir şekilde açmıyorlar, dün bir kargom şubede bekliyordu ve 23 Ekim cuma günü kendilerine ulaşmıştı. Gönderi kodumla yaptığım internet takibinde kargomun öylece şubede beklediğini gördüm. Hiçbir şekilde dağıtıma çıkarmadılar. Dün telefon durumunu şube yöneticisine aktardım cevabı 'bu kadar yoğunlukta nasıl bakalım telefona? ' kendisine aradığımda telefona bu şube cevap vermemektedir dendiğini bunu isteyerek yaptıklarını söyledim ve reddetmedi de. Ben müşteri olarak her zaman gidip bilgi almak zorunda mıyım? Bu saçmalık hemen son bulmalı, Yurtiçi Kargo vukuatları bir değil İki değil.

Sikayetvar.com'a yazdim. Bu laubali calisanlar beni son donemde biktirdilar. Surat Kargo ve MNG'den oldukca iyi hizmet aldim. Kurye evde bulamazsa ariyor, magdur olma kardesim ogrencisin istersen mahalle bakkalina birakayim diyor. Bu Yurtici Kargo'ya da telefonla bile arayip ulasamiyoruz ayaklarina gitmek lazim.

+1

O telefonları harbiden hiç açmıyorlar kargoyu da çok geç saatte çıkarıyorlar ya da öbür güne kalıyor ben kendim gidip alıyorum her seferinde

• Aras Kargo
    Tekirdağ/Çorlu/Günebakan Şubesi

"Telefonla arayıp kargomu sorgulatıcam fakat telefonu açan birisi yok.Şubeye gittiğimde ise kaba bir tutum sergilendi.Kargomu en sonunda gidip kendim aldım. Gelen paketler kırılır falan düşünmeden yerlere fırlatıyorlardı.Allahtan satıcı 3 - 4 kat balonlu naylona sarıp yollamış ki ürünümde bir sıkıntı çıkmadı.Satıcı olmasa artık ürün elime kaç parça halinde gelirdi bilemiyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

Valla şansıma bize gelen Yurtiçi Kargo Kayışdağı şubesi çok iyi. Civarda oturanlar Yurtiçi'ni tercih edebilir. İstanbul içi siparişlerim firma teslim edince ertesi gün ulaşıyor elime. Cuma aynı gün kargoyla 3-4 gibi verdiğim sipariş dahi cumartesi sabahı elime ulaştı. Bir kere beni bulamadılar, onda da şehir dışına çıkmıştım sipariş verdiğim günün akşamı. Arayıp bilgilendirdiler ulaşamadık diye. Almaya gittiğimde de gayet güzel ilgilendiler.

Yurtiçi başta olmak üzere çoğu firmanın Yedpa şubesi ise çok kötü. Yurtiçi'nde ürün gönderirken adamlar kafalarına göre desi yazıyorlar. Aynı ürüne ve aynı pakete 10 desi yazan da var, 20 desi yazan da. Olan alıcıya oluyor sonra.

ayneen genelde uzun boylu arkadaş getiriyor

• Aras Kargo Kurtköy / İstanbul şubesi : Kargocu ile site güvenliği arasında geçen diyaloğa göre kargocu 2. katta olan daireme çıkmaya üşendiği için paketimi site güvenliğine veriyor. Güvenlik paketimi alıp Bolu'ya giden kardeşime veriyor ve ben paketimi alamamış duruma düşüyorum. Eğer ben bu hizmet için 7 TL para veriyorsan adam gibi kapıma getirmek zorunda nasıl çıkarmak zor geliyor anlamıyorum. Paket boyutu kibrit kutusu kadar ağırlığı desen gene o kadar. Asansörlü bina hemde 2. kat.

Yurtiçi Kargo Kurtköy / İstanbul şubesi (Sena İrtibat): Türkiye değeri 700 TL olan ürünü kırık getirip pişkinliğe yatacak kadar becerikli olmaları. bkz : G930.

Bunlar aklıma gelen 2 örnek.Her defasında bu iki şube ile atışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.