Şimdi Ara

Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi) (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.064
Cevap
5
Favori
34.365
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kocaeli-izmit YURT İÇİ MARİNA şubesi tam adi bir firma müşteriyi bi dövmedikleri kalıyor telefonlar açılmıyor eve çağrılan kurye 2 gün sonra geliyor
  • Ups ile Asus bilgisayarımı teknik servise gönderdim. Kırarlar diye diken üstündeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtiçi Kargo'nun Sarıgazi şubesi de rezil şubelerden biri. Dağıtım yapmadıkları ürünleri, müşteri evde yoktu deyip sallıyorlar. Kargomu almaya gittim. Kapının önünde biri kargoları el arabasıyla yere devirdi. Şubenin içinde kargolar etrafa saçılmış şekilde bekliyor. Bazılarını rezil bir şekilde üst üste dizmişler. Böyle rezalet çalışma şekli eminim diğerlerinde de vardır. 2 hafta öncesinden bahsediyorum.
  • Heartseeker kullanıcısına yanıt
    Sen birde mng kargo keyap şubeyi gör.Sigara paketi kadar kutuya 20 t.l verdiğimi bilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir ups çok iyiydi memleketteyken kargo geldi eleman aradı sen öğrencisin galiba şube uzak burda bi tanıdık cafe var oraya bırakıyım dedi hakketten 50mt ötede arkadasına birakmıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dontbecelııs -- 29 Ekim 2015; 5:40:23 >
  • arkadaşlar aras kargo 30 ekim cuma günü açıkmıdır çalışıyorlarmı
  • Aras kargo bugün beni şaşırtmadı omega3 almıştım şube şube geziyor gene...

• Yurtiçi boluda çok iyi , aras berbat , tam tersi olarakta ankarada aras çok iyi yurtiçi berbat. Ama sorun yaşamadığım tek kargo şirketi ups
  • Bir eticaret calisani olarak sunu net bir sekilde soyluyorum yurtici gercekten berbat.. subelere mail atiyoruz ama kimse donmuyor.. telleri ariyoruz acan yok.. musteride magdur oluyor,bize gelen sikayetlerde artiyor..

aras nispeten yaninda cok daha iyi kaliyor..tabi gonderi kodlari haric..musterinin akli karisiyor.. birde firmalarin yazilim sistemiyle adaptasyon saglayamiyorlar.. misal bizde kargolanma sirasinda yaziyor oysa urun cikmis musteriye varmis bile :) -bu her zaman olmuyor tabi..nispeten azalma var-

yalniz sorunlu oldugu halde neden eticaret firmalari yurticini tercih ediyor dersiniz,

Tabiki dagitim yaptigi il ilce köy sayisi acisindan yurtici kargo 1.sirada yer aldigi icin..

tasima konusunda en rezalet firma ise horoz lojistik..

anadolu yakasindan avrupa yakasina 12 gundur teslim edilemeyen urunler var..

surat kargonun ise elemanlari yurticininkinden daha beter.. yurtici yine 40kg olan dambillara vs burun kiviriyor eve cikartmak icin ama surat kargo 12kg lik bisiklet icin kapiya goturmem diyor asansorlu binada bile..

ups un ise basta musteri hizmetleri olmak uzere herseyi bastan asaga fiyasko..

ptt kargo Allah a emanet tasiyor ve buyuk urunleri tasimamak icin debeleniyor..

Mng,metro yu kullanmadim ama onlarda da vardir bir seyler..

en iyisi aras yine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 29 Ekim 2015; 7:37:52 >

• KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    Bu durum benim de dikkatimi cekti MNG digerlerinden Ozel bi hizmet veriyor da haberimiz mi yok, Izmirden Istanbula 700gr kargo icin 18TL aldilar. Bi keresinden yine ayni durumla karsilastim, fiyatlari cok yuksek

• YURTİÇİ KARGO/ ANTALYA SANAYİ ŞUBESİ

Açık ve net söylüyorum bu kadar lakayt bu kadar gevşek,sorumsuz ve iş bilmez bir kargo şubesi görmedim rastlamadım Allah burada çalışanları bildiği gibi yapsın tam bir baş belası ya bu şube
    Nedenlerine gelecek olursak;
    1-defalarca ve defalarca sabah 8 den akşam 8 e kadar evde olmama ve sürekli gelen gideni kontrol etmeme rağmen apartmana girmeye bile tenezzül etmeden açık olan dış kapıya evde bulamadık falan filan diye kağıt yapıştırıp gittiler arayıp defalarca anlatmama rağmen her seferinde antalyanın sıcağında gidip kargomu şubeden almak zorunda kaldım ve hiçbirine durumun sürekli tekrar eden bir savsaklamadan kaytarmadan ibaret olduğunu anlatamadım neymiş efendim evde olsaydınız kesinlikle kargoyu alırdınız' lan salak kadın sabah 8 de uyanıp akşama kadar nöbet tutar mı bir insan kargo gelecek diye ya ben tuttum arkadaş tuttum yinede bahsettiğin dağıtıcı arkadaş bir kez bile kapıyı çalmadı ve işine öyle geldiğinden belki diğer kargoları yetiştiremediğinden belki erken bitirmek istediğinden zili bile çalmadan apartmanın dış kapısına geldik bulamadık zırvasını yapıştırdı gitti.
    2-elemanların sürekli değişmesinden mütevellit adresi karıştıran vasıfsız çalışanlar. Bana gelecek kargonun başka dairelere bırakılmaya çalışılması kapıyı kimse açmayınca bu sefer o yanlış dairenin kapısına yine meşhur geldik bulamadık zırvasından yapıştırılarak gidilmesi ve bu beceriksiz çalışanın yediği halta rağmen kargomun tekrar adresime getirilmemesi ve benim yine şubeye kadar gitmek zorunda kalmam. Neymiş efendim kargo tekrar dağıtıma çıkamıyormuş şubeden almam gerekiyormuş. Ulan lale sen kargoyu getirdin de almadık mı ?
    3-defalarca kimlik sormadan ismim şu soy ismim şu diyerek şubeden gelen kargoyu alabilmem(kendi kargolarım) benim adıma kardeşimi yollasam demek o da alabilir veya oradaki kutulardan herhangi birinin üzerindeki ismi geçerken okumuş olsam ve o ismi söylesem bana o kargoyu verecekler ! Daha bitmediiii yine bir gün şubeye gittim ve cengaverin birinin kimlik sormak aklına geldi. Ben de bu avareler kimlik falan sormadığından yanıma cüzdan vs almadan çıkmıştım ve kargoyu alamadım olması gereken bir muameleye tabi tutulduğum için mutlu mu olsam daha önce kimliksiz birçok kere kargo aldığımı hatırlayıp üzülsem mi bilemeden eve geri döndüm
    4-ben hayatımda bu kadar meymenetsiz bu kadar yaptığı işi bitse de gitsek mantığıyla yapan bu kadar lakayt vurdumduymaz bu kadar sevimsiz devlet memuru kılıklı insanı bir arada sadece bu sanayi şubesinde gördüm.Bir şey sorarsın bir saniye açmam gereken kayıt var bilmem ne var der tersler e ben daha ne kadar bekleyeceğim?(beni 15 dk bekletti ki bedavadan yani bilerek yaptığına adım gibi eminim ortada iş yok bir şey yok a.) dersin ağzını yaya yaya 'beyefendi şu an sizinle ilgilenemiyoorrmmmm biraz bekleynn lütffenn ' der tiki tiki tripler tavırlar sanki lise öğrencisiymiş te ek iş olarak kargo şirketinde çalışıyormuş kıvamda ukala ukala hareketler.Dağıtıcıyı bulursun kardeşim ben evdeydim bekledim gözledim kapıyı bile çalmadın dersin kabadayıya bağlar ters ters bakar yalan mı söylüyoruz yani biz yoktun geldik ?
    Yani anlayacağınız uzak durun.Kargo şirketi değil bu şirket başka bir şey. Adamlara yapmaları gereken görevi zorla telefonla yüzyüze bile yaptıramıyorsunuz sanki hayrına çalışıyorsunuz a....ko....m
    Nereye nasıl şikayet edilecekse ne yapılacaksa ben varım bu aylak takımı ülkede bu kadar işsiz varken çalışmayarak para kazanmayı haketmiyor

• Yurtiçi Kargo - Denizli Horozlu Şubesi
    Adrese teslim diye kargo alıyoruz 3 defadır kapıya kadar gelip evde bulamadık diye not yapıştırıp gidiyorlar evde olmamıza rağmen.. Her seferinde de şubeden alıyorum. Bıktım artık. 2 defa UPS kullanma şansım oldu hiç şubeleri olmamalarına rağmen tam vaktinde getirdiler.

İki şeyi eklemeyi unutmuşum.
    Müşteri hizmetlerini ikid efa aradım sorunu tabiki çözmediler.

Diğer konu ise çok yorgun olduğum için bir gün evden kargoyu göndermek amaclı kurye çağırmayı düşündüm. Horozlu şubesini saat 2 civarıydı aramaya başladım. 32 defa aradım bir kişi bile telefonu açmaz mı?
    Akıllının biri o gün tatil günü olabilir mi diye sormasın. DEĞİLDİ. Okuldan yeni gelmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskunderips -- 29 Ekim 2015; 8:33:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatsa52

Yurtici kargoda calismis birisi olarak size subelerdeki aksaklilarin nelerden kaynaklandigini aklima geldigince yazayim

En onemli sebep eleman turn over denilen personel donusum oraninin cok yuksek olmasi. Yuzde 60 lara varan oranlar. Yani o sene ise 10 kisi girmisse 6 si cikmis. Bu durumun surekli yasanmasi sebebi ile deneyimli personel orani cok az ve ise girenlerin ilk firsatta kacmalar.Deneyimsiz personel daha cok hata demek. Isinde mutsuz ve kacmayi dusunen personel ciddiyetsiz is demek.
    Bu durum en cok şubelerde, şubelerde ise kuryeler arasinda yasaniyor. Sebebi ise agir calisma kosullari, ve tabiki dusuk ucret. Cok uzun yillardir bu konuda bir iyilestirme calismasi yok. Calisanlar hamaldan farksiz goruluyor.

Firmanin (genel mudurluk - 15,16 civari bolge mudurlugu)kendilerini alternatifsiz gormeleri. Sorunlarin tumunun sube, sube sayisal verilerin analizi ile farkinda olmalari (el terminalleri ile kargolarin her hareketi adim adim takip sistemden cekilerek kargo donusum oranlari, geldigi gun teslim edilmemis kargo oranlari, adreste bulunamadi oranlari, dagitima cikarilmamis kargolar, yanlis adrese giden kargolar,vs )iyilestirme konusunda bilincli olarak herhangi bir cabanin gosterilmemesi. Durum boyle idare ediliyor çunku personellerinin yetersiz oldugunu biliyorlar. Bu konu radikal bir donusum ve maliyet getirecegi icin eski tas eski hamam.

Temelde yatan sebep insana ve calişana verilen degerin cok az olmasi.

istanbul zeytinburnu demirciler sitesi yurtiçi kargo şubesini yıllardır bilirim. müdürü de telefon başında duranlarda dağıtıma çıkanlarda yıllardır aynı kişiler. öyle bir değişim felan olmuyor. el ile dağıtılan evrak türü kuryelerini bilmem ama araba ile dolaşanları hep aynı kişiler. lakin buna rağmen 3-4 gün geçirmeden kargo getirmezler. telefonlara çıkmazlar. çıkanı bulursan gel al yoğunuz derler. şikayet etsen bir saniye ulaşalım derler "şuan ulaşamıyorus daha sonra deneyin yoğun olabilirler" diye cevap alırsınız.
    kısaca bunun hiçbir açıklaması yok. bunları telede dürten kimse olmadıkça kendi keyiflerine göre takılıyorlar.

• Gün içerisinde gerekli düzenlemeler gerçekleşecek

• Yurtiçi en iyisi ve hızlısıdır. En sistemli çalışanıdır açık ve net. Bizim burda aras kargonun sabit numarası bile yok. her çalışana cep telefonu vermişler sabit numara yok şubede. üstelik cep numarasını arıyosun aradığınız kişi çağrı almıyor tarzı bir şey söylüyor resmen rezalet.
  • Bunlarin en gicik oldugum tarafi telefonlara bakmamalari
    Yemin ediyorum bogasim geliyor bazilarini
    Bir de bazilari telefonlarin sesini kisiyolar calmasin diye siz karsida acacaklar diye aramaya devam ederken haberleri bile olmuyor bu arkadaslarin

• yurtiçi kargo İstanbul sancaktepe şubesi veya sancaktepeyi kim dagitiyorsa kesinlikle uzak durun

• Yurtiçi kargo /kavacık

sahibinden monitör aldım ucuz gelsin diye şubeye gönderttirdim. 21 desi 40 lira tuttu. aldığımı monitör 220 lira idi zaten. Üzerinde herhangi kırılacak bandı felan da yoktu.Batsa da kurtulsak.

Aras/KAvacık

27 desilik kargoya 64 lira ödedim. Aynı desi kargo ptt kargo ile gönderdim 22 lira

ALWAYS PTT
  • Sürat Kargo'yla bana hangi kargo gelirse gelsin direkt Ankara Kumrular şubesine gidiyor, Ankara'da askerlik yaparken bir kere şube teslimi bir ürün gelmişti bana, o gün bugün benim adıma gelen tüm kargolar önce o şubeye gidiyor, sonra telefonla arayıp adres soruyorlar, tekrar merkeze gidip tekrar gelmesi gereken yere geliyor. kaç defa mail attım çözüm yok!
  • Kargo Sıralamaları (Trabzon Merkez)

1.Yurtiçi Kargo (Trabzon'a gelen kargolar hep aynı gün teslim edildi.Bir gün bile ertesi güne sarkıtmadılar.Cumartesi günleri diğer kargolar teslimat dahi yapmazken Yurtiçi den çoğu kargomu cumartesi teslim aldım)

2.Sürat Kargo (Gelen kargoların hepsini genelde aynı gün teslim ettiler.Yurtiçi kargo'dan tek eksikleri cumartesi dağıtım yapmamaları)

3.Aras Kargo (Gelen kargoları çoğunlukla aynı gün teslim ederler. Fakat ertesi güne sarkıttıkları da çok oldu)

3.UPS (Genelde kargolarımı aynı gün veya ertesi gün akşam saatlerinde teslim ettiler.Şube sayısının azlığından olsa gerek akşam 10-11 e kadar kargo dağıttıklarına şahit oldum)

4.PTT (Kargo dağıtımları genelde iyi fakat taşıma süreleri çok uzun. Trabzon'a ortalama 2 günde gelen kargo PTT ile çok daha uzun sürelerde geliyor)

5.MNG (Gelen kargomu her zaman en az 1 gün bekletirler.Hiç aynı gün teslim ettiklerine şahit olmadım.Bazen 2 gün beklettikleri ve hatta kargomu ben evde olmama rağmen komşuya teslim ettikleri bile oldu)

Sonuç olarak Trabzon Merkez'de Yurtiçi Kargo'yu tek geçerim. Umarım bu çizgilerini bozmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhyperx -- 29 Ekim 2015; 9:10:39 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.