Şimdi Ara

Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi) (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.064
Cevap
5
Favori
34.287
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtiçi Manisa, Mesir şubesi en rezil şubesi heralde. Kargo getirilme rekoru 9 gün 7. İş günü diğer alışverişimde 7. Gün 5. İş günü. Arıyorsun açan yok, saatlerce arıyorum birde.

Şikayet kaydı oluşturuyorum dönen yok. Bölge müdürlüğünü aradım olmadı, en son merkez müdürlüğü arayıp açtım ağzımı yumdum gözümü kargo 1 saat sonra geldi. Lafa geldimi eleman yok ama nasıl oluyorsa merkez müdürlüğe ulaştın mı, anında geliyor. Birde salak salak laf yetiştiriyor.

Garip bir şekilde süratle +50 alımım oldu sıfır hata sıfır gecikme, sonrasında 1 gecikmeyle aras ve sık kullanmamama rağmen mng 2 gecikme. Zorunlu kargo değilse yurtiçi asla kullanmıyorum, satıcının anlaşması oysa başka satıcı bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 30 Ekim 2015; 11:14:25 >
  • 07iiddrriiss07 kullanıcısına yanıt
    Yurt içi kargo çalışıyor diğerlerini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

kargo firmalarinin kalitesi bolgeden bolgeye degisiyor. bizim burda en iyi aras kargo hizmet veriyor. Kargo calisanlari surekli degisiyor nedeni ise calisma sartlari cok agir.

eskişehir transfer merkezinden geçecek kargolar için en insan gibi davranılan yer aras kargo. bir dönem orada çalışmıştım. evet çalışma şartları çok ağır, aldığın para yaptığın işe oranla para değil ama en azından kargolar bant konveyörden gelir ve transfer kuryesinin taşıyacağı mesafe en fazla 2-3 metre olacağı için kargonun hasar görme ihtimali daha azdır. diğer bölgeler için bilemem ama aras kargo eskişehir transfer merkezinde kargoların hasar görmesi biraz daha düşük ihtimal. yurt içi ve mng nin eskişehir transfer merkezlerini de biliyorum aras kargo onlardan daha iyi ve hızlı. ama yine de hassas kargolarınızı mutlaka çok iyi paketleyin. transfer merkezlerinde hiç bir kurye canım cicim koymuyor onları kamyonlara. özene bezene aldığınız telefonlarınız yoğun bir ana denk geldiği anda (ki genelde yoğundur) kutunun da küçük olmasıyla 2-3 metreden kamyonun içine fırlatılabilir. bilgisayar kutularına biraz daha hassas davranıp kamyonun kasasına koyulup 2-3 metre ileriye sürüklenir. sonrada istifçi denilen çalışanlar tarafından bir yerlere "Tepiştirilir".

• İçlerinde en berbatı ilgisizi sürat kargodur.

Geri kalanından memnunum aras yurtiçi mng iyi.

Ama içlerinde en iyisi ups.

Ankara/Çubuk için değerlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 30 Ekim 2015; 12:27:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuana kadar UPS, MNG kargolardan sorun yaşamadım.
    Yurtiçi, Aras ve Sürat kargodan sorun yaşadım. Ne zaman bu kargolara işim düşse dua ediyom resmen kazasız belasız alım diye
  • Yurtiçi kargo 10 gündür kargoyu bana getirmiyor şubede duruyor kaç gündür arıyorum telefonu açmıyorlar.

• Yurtiçi Kargo'nun hepsiburada.com şubesi, Serik yurtiçi kargo şubesine getirmesi gereken ürünü manyak gibi aspendos şubesine göndermiş. Hemde iki paketi birden. Burda hepsiburada nın bir suçu yok çünkü özellikle baktım sistemden teslim adresi olarak nereyi yazmışlar diye. Ulan ben yurtiçi kargo ürünleri eve getirmeyi beceremiyor diye özellikle şube adresini verdim, gider kendim alırım diye. Bu idiotlar bu sefer de teslim şubesini sisteme yanlış geçmişler!! (Oha) Kaç gündür müşteri hizmetleriyle konuşup duruyorum. En azından 7-8 farklı kişiyle konuşmuşumdur. Çoğu farklı şeyler söyleyip başından savdı. Yok aspendos şubesinden gelir dediler. Yok şube şuan bir hata bildirmedi dediler. Bugün en son birisi sisteme kayıt aldığını söyledi. İnventus'dan gelen başka bir kargo paketim vardı. Sağolsun inventus kendim istemememe rağmen telefon ihbarlı gönderdiği için mecbur aradılar. Gittim kargomu aldım. Kargomu alırken de Serik yurtiçi kargo şubesindekilere sitemlerimi sundum :D Eğer şu aspendos şubesindeki kargolar gelmezse sanırım o kadar yolu gidip baskın yapıcam... Sığırcıklar telefonlara bakmıyor çünkü (Şaşırdımmı? Tabiki hayır :p ) Bölge müdürlüğünü bulabilirsem oraya kadar gidebilirim. Cinsimdir bu konuda... Az kaldı bakalım ne olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UTOPIA07 -- 30 Ekim 2015; 19:18:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

HB'ye 2-3 sene önce attım bu tarz mesaj, yine klasik robot mesaj cevap atmışlardı böyle.

Kısaca sallamıyorlar.

Deposunu hatta Genel Müdür'ünü biliyorum, yaşananları görsen daha da sipariş vermezsin.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Niyeki hocam

• Beyefendi-2; Hocam niyesimi var :D Oraya hiç gitmememe rağmen hayal edebiliyorum. Hani biz diyoruz ya kargolara şöyle kötü davranıyorlar, böyle atıyorlar diye. Öyle bir yerde neler olabileceğini bir düşünsene. Ufacık kargo şubelerinde gördüklerin bence birşey değildir... Sırf bu yüzden artık küçük ama güvenilir yerleri seçmeyi düşünüyürum. Tabiki e-marketlerden alışveriş yapmak zorunda kalırsam. Mesela şimdi İnventus'u buldum. Memnun kaldım açıkçası. Adamlar GTX 970 ile ilgili kargo paketinin içine bile not düşmüşler. Gerçek 4GB değildir performans kaybı olabilir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UTOPIA07 -- 30 Ekim 2015; 19:44:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

HB'ye 2-3 sene önce attım bu tarz mesaj, yine klasik robot mesaj cevap atmışlardı böyle.

Kısaca sallamıyorlar.

Deposunu hatta Genel Müdür'ünü biliyorum, yaşananları görsen daha da sipariş vermezsin.

Fırlatıyorlar mı kutuları?

Yere düşen kutulara tekme atanı gördüm, pis pis sırıtıyordu herif.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Onu yapana insan denilebilir mi

• UTOPIA07 U kullanıcısına yanıt
    AKDENİZ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    ALTINOVA SİNAN MH.HANIMELİ SK.NO:82 KEPEZ / ANTALYA
    Tel: 2423402837 Fax:2423404277

serik yurtici şubesi benim 10 siparisimden 3 tanesini anca eve getiriyor genelde ben gidip alıyorum adamlar gün boyu kargoyu dolastırıyor sonrada zaman yetmedi diye getirmiyor
  • ugrcnka kullanıcısına yanıt
    Küçükyalıdada en sevmediğim ups. Hiç ertesi gün teslim edildiğini görmedim. Diğer kargolar ise sabahtan getiriyorlar.

• Arkadaşlar herkese merhaba,

Kargo firmaların işleyişini anlama konusunda faydalı bir konu olacaktır umarım. E-ticaret sektörü ile alakalı işim, bazı şeyler paylaşmak isterim.

-Yaşanılan sıkıntı ile ilgili sinirlenip "X kargo firmasından uzak durun" diye birçok mesaj var. En bilindik 5-6 firma var zaten ülkemizde ve bu sözlere bakılırsa hiçbirini kullanamayız.

-Müşterilerden gelen sıkıntılara göre tüm firmaları denedik, deniyoruz ve deneyeceğiz. Çünkü bir kargo firmasının hizmet kalitesi ve sorunsuzluğu yıldan yıla değişebiliyor.

-A firması Ege'nin tüm köylerine ulaşırken, karadenizde rezaletler ortaya çıkarıyor. B firması Çorum'un bazı ilçelerine uğramıyorken, akdenizde sorunsuz. Yerine göre "Müşteri gelsin, oraya dağıtımımız yok" "O köye ancak bi taksi tutup elemanımızı gönderebiliriz, taksi ücretini de size yazarız" diyebiliyorlar.

-Kargo firması kalitesi şubeden şubeye de değişiyor. A markasından bayilik almışlar işletiyorlar. 3 tane kamyonu var, 10 elemanı var v.b. Elemanların suyu çıkıyor, tatil günlerinde tatil yok, ücretleri en düşük halde v.b. Yani sizin kapınıza gelen kargo görevlisinde reklamlardaki marka imajını göremeyebilirsiniz.

-Doğuya gönderdiğimiz bir kargoda 9 bin tl'lik bir sipariş kaybedildi. Müşteriye çok acil olan siparişlerdi, miktar yüksek olduğu için ya da o ürünler tükenmiş olabileceği için hemen yeni bir koli göndermek istesen de imkan bulamıyabiliyorsun. Burada A markası ortadan kayboluyor, hiç görmediğin bir ilin bir ilçesindeki şube ile muhattap oluyorsun. Şuç eğer elemanlarına kaldıysa yandınız. Hem zarar ödemesi gecikiyor hem de o kaybın parasını o elemanlardan kesiyorlar, elemanlara da yazık. Böyle bir durumda duruma lanet edip, karşı firmaya ve elemanlara da acıyıp hem distribütörden destek isteyip hem de kendi kar oranını sıfırlayıp zararının giderilmesini kolaylaştırmaya çalışıyorsun.

-Bu tür sorunların yaşanmadığı firma yok neredeyse. Sistemsiz, denetimi ve desteklemesi zayıf kargoculuk anlayışı yüzünden, bayilik alan kar etmek için yırtınan şubeler yüzünden çok sıkıntılar yaşanıyor. İşi tutturamayan şubeler el değiştriyor v.b.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyefendi-2

Onu yapana insan denilebilir mi

Olanı aynen aktarıyorum o halde:

Depo çıkışında 14 Şubat gibi özel günlerde yevmiye ile çalışan adamlara paket dağıtımında görev veriyorlar. Bunlar herhangi bir lojistik firmasında çalışmıyor, çoğu Ford Connect kullanan ve doğulu, ne iş yaptıkları da belli olmayan acayip tipte adamlar. Bu adamlar ellerinde 15-20 kutuyu taşırken bazılarını yere deviriyor, herif de düşen kutunun faturasına bakıp "Aaaa zaten kulaklıkmış, muhahaha" diyerek kutuya tekme ata ata araca kadar götürmeye çalışıyor.

Mesela 2012 sonunda deli gibi iPhone 5 satılıyordu, satın alıp ekranı kırık çıkan telefonların ya da ezilmiş kutu ile gelen siparişlerin sebebini tahmin edersiniz sanırım.
  • Bu yurtiçi kargo Değirmendere-Trabzon Şubesi staj evraklarımı yakmışlardı.(Nasıl başarmışlarsa). Kargomda kocaman bir yanık deliği vardı, imza kısmı felan hep yanmıştı. O kadar yalancılar ki herkes suçu birbirine atıyor. Müdüründen çalışanına 5 para etmez insanları bir araya toplamışlar o şubede. Telefonla arıyorum şikayet bildiriminiz aldık en kısa sürede geri dönüş yapacağız deyip yapmadılar kaç defa, resmen bezdirme politikası uyguladılar. Defalarca aramama rağmen bir sonuç alamadım. O aralar işlerim yoğun olmasa cidden bunlara dava açacaktım o derece sinir etmişlerdi. Oysa ki bir özür dileseler böyle böyle olmuş kargonuza diye anlatsalar gerçeği bu kadar sinirlenmiyeceğim. Daha önceleri de zaten defalarca sorun yaşamıştım, ailem yurtiçi kargo ile gönderme hatasında bulunmuş :() .
  • Bu tarafta MNG kargo da fena değil cuma şubeye ulaşan kargoyu cumartesi teslim ettikleri oldu :)
  • Arkadaşlar burdada yurtiçi kargo uğurevler şubesi ile çok sorun yaşıyoruz. 2yıl önce çok iyilerdi. Şimdi o kadar yoğunlar ki asla kargom günümde teslim olmuyor. Birçoğunu ben şubeden alıyorum. Ayrıca dün tv iadesi için kayıt oluşturdum kesin gelinecek dediler gelmediler bugün de gelmediler. Aradım 444lü numarayı mesai bitmiş yetişmemiş.pazartesi artık diyor. Nefret ettim artık. Ha bir de asla telefonlarını cevaplamazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tekadamm

Fazla söze gerek yok, rezilsin YURTİÇİ KARGO VE ÖZELLİKLE İDEALTEPE ŞUBESİ.

Bu konunun başlığı sadece YURTİÇİ KARGO olsun, çünkü hiç bir şirket yurtiçi kargo gibi rezil ve ilgisiz olamaz.
     Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi)

FATİH ÇAPA ŞUBESİ
     Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi)

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.